Grattis!

Ett stort grattis till Sandra och Patrick som fått sin lille bebis idag! Lycka till, stora kramar till er alla!
 
Lite tufft att dimpa ner på inte bara den trevliga vårdagen Valborgsmässoafton, men även HM Konungens födelsedag - grattis till HM också på 67-årsdagen!
 
Sen vill jag gratta mig själv för att ha gjort ett fantastiskt arbete idag! En och en halvtimmes möte med handledaren senare är det allra mesta utrett och glasklart, ska bara göra lite smågrejer på bibblan och fixa bilder. 10020 ord har jag nu, och räknar man bort rubrikerna så är ju det löst. Så jävla skönt! Bilderna får dock bli ett projekt till imorgon, sen är det dags att sätta igång med powerpointpresentationen också innan jag måste läsa Lollo's och min respondents arbete.
 
Idag är livet gött. Ikväll blir det Valborgsmässofirande vid Aspö gård, som en liten mysig Svenssonfamilj, fast utan barn. Vad spelar det för roll? I love it! Why? For the glory of Satan of course ;) Ha en trevlig Valborg era smådjävlar!
 

SNÄLLAAAAAA!

MÅTTE man kunna få dispens på 640 ord? Det mesta är ju ändå bara tacklista och sökord i alla fall...

Att fixa med exjobbet:

--> Koppla ihop kapitel till syfte och frågeställningar
--> Göra snygga övergångar mellan kapitlen
--> Intervjuresultat även innan diskussionen
--> Diskussion:
     > Prioritera ordning, var har Dss störst betydelse?
     > Resonera kring yrkeskategorier, deras ansvarsområden och kunnande, styrk med referenser
     eller
     > Utgå från referenser och komplettera med egna åsikter, tankar och slutsatser
     > Kritisera ett antal referenser
--> Kontrollera begrepp och färgkodningar
--> Fyll i tomma källor
--> Fixa bilder + figurtext
--> Framsidebild
--> Räkna antal ord - vad kan tas bort?
--> Powerpointpresentation
 
Ska försöka lösa mycket av detta idag. Önska mig lycka till och håll tummarna att jag inte får ett slaganfall...
 

Åter till ångesten

Fick tillbaka feedback på mitt arbete från min handledare idag. Sen dess har jag hunnit göra om en hel del, tagit bort vissa saker, och skrivit om abstract och lagt till sammanfattning.
 
Har fått kommentarer i själva dokumentet som hon klippt ihop, och en heeeel del grejer i själva mailet. Blev lite överväldigad, vet inte hur jag ska hantera det här... Jag har i varje fall gått igenom de kommentarer som jag kände att jag kunde redigera, som hade lite oklarheter och behövde förtydligas för läsaren. Men sen kommer biten med att vissa delar i resultatet borde finnas i diskussionen och vice versa. Och så skulle hon vilja ha lite mer grejer i diskussionen, plus att det måste klippas och klistras lite. Så nu känner jag bara att jag vill göra anatomikapitlet helt i bilder för att bli av med ord som jag behöver ha i diskussionen...
 
ÅNGEEEEST var förnamnet. Snart går jag och lägger mig under en sten och hoppas på att arbetet mirakulöst är precis perfekt när jag kliver fram igen...

26 år senare...

Kan jag inte göra många uttalanden om hur det känns, eftersom att det inte är jag som fyller år, utan min fina pojkvän. Lyckan blev ganska stor när det visade sig att han hade föreläsningar idag mellan 8:15-15:00 och därmed gav min tillfälle att baka hallonstubbe och städa upp här hemma :) Tyvärr blev inte marängen särskilt bra. Den hade potential till en början, men hade behövt ättika i för den blev alldeles platt och tråkigt, då det tog hundra år innan den stelnade. Och så fick den en sån vacker gyllenbrun färg som man vill ha på en sockerkaka, inte en vit och fin maräng. Och så blev jag besviken över att min sprits inte hade något bra munstycke, så jag kommer att skära till en större öppning i en av dem, vilket jag kom på senare.
 
En tur till Plantage innebar ett helt gäng vackra penséer i olika färg och storlek, en säck U-jord och växtnäring. Så nu är balkongen riktigt fin och man blir sugen på att gå ut och sätta sig där, om det inte vore så att det blåste så mycket :/
 
Jag ska ta och göra pizzabullar senare, vilket jag tror att jag lagt ut bilder på sommaren 2011 om jag inte missminner mig, om någon är nyfiken. Om nom! Perfekta picnickmaten! Rackarns, kanske borde ha köpt en vitkål igår så man kunde gjort egen pizzasallad. Undrar om jag inte ska gå ner till lilla ICA och köpa det.
 
Sen har jag lust att röja upp lite på vinden och slänga upp ett gäng grejer. Men det får kanske vänta tills imorrn efter stallet. Nu ska jag se om jag fått någon feedback på exjobbet, måste ta tag i att strippa ner det. Men först - räkna om antal ord!
 
Herrå!
 

Idag har jag:

--> Fixat e-legitimation
--> Skrivit ut personbevis från Skatteverket
--> Fyllt i och skrivit ut legitimationsansökan hos SJV
--> Betalat ansökningsavgiften och skrivit ut kvitto
--> Lagt allting tillsammans med en lapp ang. komplettering i ett frankerat kuvert som ska läggas på lådan
--> Ringt SJV och frågat om varifrån de tre åren kommer ifrån i övergångsreglerna för godkända hovslagare
--> Städat upp i köket
--> Slängt återvinning och pantat
--> Storhandlat, köpt blomlådor och hängare till balkongen
--> Sett två avsnitt av En Ängels Tålamod
--> Lyssnat på musik
--> Sett de två sista avsnitten av Gravida som Krökar
 
Så det så. Imorgon fyller älsklingen min 26 år! Jag hade tänkt preppa lite hallonstubbe ikväll när han skulle på träning, men det vart ingen träning så jag får väl vackert göra den imorrn utan överraskningsmoment. Imorrn börjar även Stora Shoppinghelgen i Skövde, tänkte ta mig förbi Plantagen, Blomsterlandet eller Granngården för att hitta lite fina penséer till balkonglådorna, förhoppningsvis till lite bättre pris :D
 
Fick CSN idag, men eftersom jag betalade SJV-avgiften den här månaden så blire fanimej inte ett öre kvar. Jag hatar att vara student, och att ha tandställningen att betala av. Men det är väl bara en gång till som man får CSN, därefter kommer lite skatteåterbäring och LÖÖÖÖN!! WoopWoop! Och till augusti ska jag ha betalat klart tandställningen också, så då försvinner den utgiften! Härligt! Iofs kommer det bli dags att börja betala tillbaka hela lånet till CSN, men det löser sig.
 
Nu ska jag äta lite naturgodis och chilla lite. Klockan är 20:00 och det är ljust ute! Älska våren <3
 

Gravida puckon

Alltså jag kände mig bara lite tvungen att kommentera på ett program Gravida som krökar. Finns på svtplay ett tag till i 7 avsnitt.
 
Programmet följer för varje avsnitt tre, ibland fyra stycken gravida brittiska kvinnor som antingen röker, dricker alkohol, stressar, äter för mycket skit, eller inte äter något alls. Ungefär så.
 
För det första tänker jag på det jag hört att statistik visar (ja jag vet att man kan visa på vad man vill med statistik, jag väljer att tro på detta) att kvinnor (och deras partners) som är högutbildade på universitet/högskola, och har höga karriärsambitioner, är mer benägna att vänta längre med att skaffa barn. Om jag minns rätt skaffar de i genomsnitt färre barn också.
Alltså färre än de som är lågutbildade, arbetslösa/jobbar med nåt "värdelöst". När jag säger värdelöst så menar jag inte att det är ett arbete som inte tillför samhället något värdefullt (klart att det kan säkert vara så också). Det jag menar är jobb som de inte trivs med, jobb som de har tillfälligt, vikariat, halv/deltidsjobb, osv yadayadayada...
 
Av detta drar jag slutsatsen att det är alltså lågutbildade människor som till största del befolkar vår jord. Detta förklarar varför det finns så mycket puckon där ute (allting är relativt, ta inte åt dig om du tycker att jag är ett pucko, yadayadayada...).
 
Alltså = När jag ser detta program och folk som väljer att äta skräpmat och sånt, ah visst, det är klart att det ökar risken för graviditetsdiabetes, havandeskapsförgiftning, näringsbrist och allt annat som hör en fett- och sockerdiet till. Fine.
Men när folk röker under graviditeten?! Och folk som liksom blir förvånade och chockade av att höra att kemikalierna och kolmonoxiden från den inandade gasen överförs direkt till bebisen? Alltså har de levt under en sten hela sina liv? VAD LÄRS UT I SKOLAN EGENTLIGEN!? Ingenting uppenbarligen. För mig som iofs är naturvetare så kanske det är dumt att säga detta men; är det inte självklart att allt man får i sig, vare sig i magen eller lungorna - hamnar i sitt egna blod=barnets blod?
Jag förstår att man kanske inte känner till att det finns drygt 4200 kemikalier i EN cigarett. Jag förstår att man kanske inte känner till alla risker som finns med att röka under graviditeten; missfall, placentalossning, plötslig spädbarnsdöd, dödfött barn, etc. Men det mest skrämmande av allt är de som faktiskt på allvar tror att rökning under graviditeten är BRA för barnet? "Då får den lilla bebisen träna sitt hjärta." "Min mamma rökte med mig, och det är inget fel på mig." Återkoppla nu detta till det jag sa tidigare om vilka som befolkar planeten. Jag vill nästan gå ut på en killing spree. Eller skjuta mig själv, men jag kan inte låta koncentrationen av vettigt folk spädas ut ytterligare.
 
De som nu får träffa en rökavvänjningsbarnmorska får höra allt om riskerna, att kolmonoxid binder lättare än syre och därmed ger bebisen syrebrist, får testa kolmonoxidhalten i blodet genom att blåsa i en speciell mätapparat, likt en alkomätare. Som alltså mäter end-tidala CO (för er som inte vet vad det är - sök på end-tidal på wikipedia eller nåt). Mammorna blir chockade och gråtfärdiga när de ser hur de mäter skyhöga värden.
Barnmorskan: "Hur känner du när du ser det?"
Mamman: "Jag skäms, blir illa till mods..."
B: "Hur tänker du då? Hur vill du göra?"
M: "Jag vill sluta röka."
B: "Okej, vad bra. När tror du är realistiskt för dig att sluta? Säg en dag."
M: *Nämner någon dag inom en vecka-ish*
 
Woooh, hold your freakin' horses. Alltså, rätta mig om jag har fel men, om man nu skäms så mycket, får se resultaten, blir äcklad, blir illa till mods, skäms osv... Varför i hela HELVETE överväger man en dag framöver!? Alltså, vid det laget (om jag var korkad nog att röka) så hade jag sagt:
M: "Omedelbart. Ingen tvekan." Inte fan hade jag gått ut och rökt några till och bestämt att näe men på måndag om fem dagar blir bra.
 
Jag skiter väl i om ni ger er själva cancer, men att förpesta luften för oss andra, och för era bebisar? Skäms på er. Jävla äckel. Och ni ska bli mammor? Fy faan...
 
Feel free att kommentera på detta inlägg, men inte fan kan ni ha nåt vettigt att komma med som motargumenterar, jag är ledsen. Det finns inget som heter "Det är faktiskt väldigt svårt att sluta röka, du ska inte säga något som aldrig prövat." Det gör det visst. Ha lite självrespekt och viljestyrka.
 
Åhhhh. Upprörd.

Referensluckor

Idag har jag varit i stallet, och Kurt har hoppat hinder, lös, av sig själv! Herregud, vad ska det bli av den kusen? Nästa Milton kanske? ;) En imponerad matte blev ju tvungen att testa om han kunde göra det igen, vilket han kunde, totalt 4 gånger, 30-40 cm nånting. Duktig pålle^^
 
Nu sitter jag i bibblan och har faktiskt lyckats fylla i en hel del luckor där det saknades referenser. Nackdelen med detta är dock att det blir väldigt många fler ord än innan... Och då var de ju redan för många. Men jag har skickat arbetet till Carina, och hon har svarat att hon ska gå igenom det och svara snart. Så vi håller tummarna! Och så länge kanske jag kan börja pilla på lite bilder som kan få vara med.
 
Jag känner mig ganska nöjd med dagen. Ska ta mig hem och fixa e-legitimation så jag kan ordna med ansökan för dss-legitimationen när det blir maj :) Annat folk har redan börjat, men jag kände att jag har bestämt maj och håller mig till det, eftersom att det var det Anne sa.
 
Bussen härifrån lilla Skara går inte förrän 16:50 och jag börjar bli riktigt hungrig. Gå ner och se om man ska ta sig något i automaten kanske? PUuuss
 

Ordångest

Idag har jag skrivit en populärvetenskaplig sammanfattning, och även översatt den till en abstract. Nej jag använde inte google translate, och ja den blev lite kortare, men den innehåller typ samma sak som den svenska.
Sen har jag har även skrivit ett exempel på omvårdnadsplan till Bilaga 1. Jag har strippat ner anatomi/fysiologi och lite grann på fång. Men jag var fortfarande uppe i 746 för många ord. Jävla skit. Och då har jag inte stoppat in alla källor än, plus att jag ska få in lite bilder (de räknas förstås inte, särskilt om orden är inklippta i bilden så att dokumentet inte kan räkna dem...), och redigera material och metod när jag är klar med insamling av referenser. Mycket att göra alltså! Har mailat arbetet till min handledare igår, men inte fått något svar än. Så jag skulle verkligen uppskatta lite feedback nu på vad jag kan ta bort utan att en massa källor försvinner... Gah! Alla jag pratat med säger att hellre för många ord än för få. Och visserligen kan jag hålla med om det, men det är fan inte kul att försöka strippa ned något som man tycker är precis lagom naket... >.<
 
Kanske dags att skicka arbetet till min kritiska vän nu? Har inte skickat nåt sen jag skickade introduktionen i slutet på februari, har ju hänt en del sen dess, trots att jag inte riktigt känner mig bekväm med att skicka det än... xD Äsch, det är väl bara att göra det. Hon måste ju få en chans att läsa alla 100746 orden. Eller hur många de nu är.
 
Tvättis idag! Fy fan... Vi bakar en kladdkaka att trösta oss med.
 

Cavallettipremiär

Idag har vi varit i stallet, och det började dugga när vi väl kom igång och skulle jobba på volten. Först fick jag hjälpa Madde att filma när hon longerade Flisan, och sen testade jag och Kurt att ta oss an lite cavallettibommar. Det stod fyra hinder framtagna, antar att de hoppat igår. Lånade lite bommar och sockerbitar och gick fram och tillbaka över dem för hand innan jag satt upp och skrittade. Därefter sköt jag isär bommarna lite till och testade i trav också. Han tyckte nog att jag var lite knäpp som skulle styra över dem hela tiden, men han var pigg och framåt och kändes lite busig. Så det var himla roligt :)
 
Mitt mål är att löshoppa lite längre fram, eventuellt uppsuttet också om jag törs, men det är fan inte lätt barbacka, även om jag har gjort det förut. Sen är han ju en stor och tung häst, så några höjder är det inte tal om varken för ledernas skull, eller för det faktum att jag inte tror att han är särskilt smidig över hinder. Men vem vet? Han kanske överraskar mig? x3
 
När jag var nöjd med hans prestation så tog jag av tränset och jagade runt lite på honom så han fick bralla och galoppera medan jag plockade tillbaka banan som den var innan. Han tyckte jag var tråkig och ville att jag skulle jaga honom lite mer. Söta hästkrake! Ibland älskar man dem liksom lite extra mycket!
 
Nu har jag skrivit bra mycket på mitt arbete, men har kvar att skriva en kort sammanfattning, och eventuellt skriva någonting om motion och belastning. Jag borde nog göra det, men jag vet inte vad eller hur >.< Imorgon ska jag bannemig börja redigera anatomikapitlet så jag blir av med lite ord, igår hade jag som jag kanske sa? 10084 ord, och max antal är 10000. Yes! Bara att börja strippa... Kör hårt för fan!
 
Puss pårej!
 

I knew you were trouble

Once upon a time a few mistakes ago
I was in your sights, you got me alone
You found me
You found me
You found me
 
I guess you didn't care, and I guess I liked that
And when I fell hard you took a step back
Without me
Without me
Without me
 
And he's long gone when he's next to me
And I realize the blame is on me
 
Cause I knew you were trouble when you walked in
So shame on me now
You flew me to places I've never been
'Til you put me down, oh
I knew you were trouble when you walked in
So shame on me now
Flew me to places I've never been
Now I'm lying on the cold, hard ground
 
Oh, oh
Trouble, trouble, trouble
Oh, oh
Trouble, trouble, trouble
 
No apologies, he'll never see you cry
Pretends he doesn't know that he's the reason why
You're drowning
You're drowning
You're drowning
 
Now I heard you moved on, from whispers on the street
A new notch in your belt is all I'll ever be
And now I see
Now I see
Now I see
 
He was long gone when he met me
And I realize the joke is on me, hey
 
I knew you were trouble when you walked in
So shame on me now
You flew me to places I've never been
'Til you put me down, oh
I knew you were trouble when you walked in
So shame on me now
Flew me to places I've never been
Now I'm lying on the cold, hard ground
 
Oh, oh
Trouble, trouble, trouble
Oh, oh
Trouble, trouble, trouble
 
And the saddest fear comes creeping in
That you never loved me
Or her
Or anyone
Or anything
Yeah
 
I knew you were trouble when you walked in
So shame on me now
You flew me to places I've never been
'Til you put me down, oh
I knew you were trouble when you walked in
So shame on me now
Flew me to places I've never been
Now I'm lying on the cold, hard ground
 
Oh, oh
Trouble, trouble, trouble
Oh, oh
Trouble, trouble, trouble
 
I knew you were trouble when you walked in
Trouble, trouble, trouble
I knew you were trouble when you walked in
Trouble, trouble, trouble
 
~ Taylor Swift

Diskussion

Först och främst vill jag göra ett tillägg till inlägget om min hals. Min syrra hade googlat något i stil med "vita pluppar i halsen som går att ta bort" och jag följde exemplet och har nu ett ord på fenomenet. Det handlar inte om någon halsböld, utan är så kallade tonsilloliter, dvs. ett slags stenar som består av kalciumkarbonat. Dessa kan bildas sekundärt till bakterienfektion, eller om man har överaktiva spottkörtlar, och kan bli små och möjliga att ta bort själv (vilket jag kunde) eller så stora att de måste skäras bort av kirurg. Så nu vet ni det.
 
Just nu tar jag en paus ifrån exjobbsskrivandet. Jag har satt igång med att skriva diskussionsdelen och plockat fram dokumentet för bedömning av självständigt arbete i djuromvårdnad. Jag har bockat av de grejer jag vet att jag kan göra (som "visar god kännedom för facktermer inom djuromvårdnad", "skriver på god svenska", "refererar korrekt...").
Sen har jag gulmarkerat de grejer som är för betyg 4 och orange för betyg 5 och jobbar nu på att fullfölja dessa. Nyss har jag jobbat på att visa hur det egna arbetet kan tillämpas, samt att analysera hur det egna arbetet är ett värdefullt bidrag till ämnet djuromvårdnad. Sen ska jag nog ta och diskutera den valda metoden, och visa på styrkor och svagheter i den valda litteraturen. Blää. Mycket att jobba på, men förhoppningsvis kommer detta att bli ett strålande bra arbete. Snälla håll en liten tumme därute för mig!
 
Nu ska jag äta en banan! Pussigurka
 
 

Ain't nobody loves me better than you

Gammal goding med Chaka Khan - finns på spotify, härlig låt som finns här!
 
Ohhh jag älskar att av misstag hitta nya snabbkommandon! Skulle markera ordet här med shift+vänster pil, men råkade klicka Ctrl+pil och hoppade hela ord i taget. Najs! Eftersom jag för det mesta sitter vid min laptop och jag inte har någon mus tillkopplad så försöker jag använda de kommandon jag kan i varje fall... Men med en så pass liten skärm så tar det ju inte direkt hundra år om man skulle behöva peka på nåt... x3
 
Om två timmar ska jag gå ner till Gubbens pizza där en klasskompis ska plocka upp mig så vi samåker till studiebesök på Sötåsens naturbruksgymnasium. Letade faktiskt fram en karta Cetrizin och allergidroppar till ögonen ifall det blir närkontakt med kaniner :/
 
Fram tills dess att jag ska gå har jag faktiskt tänkt ta mig i kragen och skriva lite på exjobbet. Mitt första mål blir att skriva några rader om boxvila och aktivering :) Har gjort mig en smoothie av naturell Kesella, grädde, frysta blåbär, hallon och mango samt lite vaniljsocker för att få ner syran lite gran... Om nom... Måtte detta ge lite studiemotivation ;)
 

Varning för känsliga läsare

Igår kväll fick jag för mig att jag höll på att få en halsböld som skulle alt 1. kväva mig till döds under natten eller alt.2 svälla upp och spricka ut massor av äckligt klegg i min mun.
 
Blää.
 
Jag har för vana att kolla mig själv i halsen i spegel med ficklampa när jag har ont i halsen, framför allt sen jag hade halsfluss första gången. Men igår när jag kollade så fann jag till min förvåning nån vit plupp på vänster tonsill (halsmandel). Jag brukar bli röd och svullen, och ibland med små gulvita blåsor bak i svalget när jag har halsfluss. Men en vit grej som såg ut som en bit ost eller bröd eller nåt som fastnat? På kvällen kunde jag inte hålla mig utan blötte en tops och petade på den. Den lossnade då och följde med topsen ut igen. UUUUUUSSCH! Men det kändes liksom lite bra att få bort den.
 
Nu minns jag inte om jag försökte igen direkt eller om jag gjorde det senare. Jag borstade i varje fall tänderna och gurglade noga med SB12. Sen satte jag mig och googlade halsböld. Det skulle jag inte ha gjort. Jag gick tillbaka till spegeln och ser till min förskräckelse att det är en ny vit plupp. Eller snarare två, mycket mindre än den förra. AHH!! Vad har jag dragit igång!? tänker jag och ringer mamma i rena förskräckelsen. Mamma ber mig att lugna ner mig och säger att hon också får såna ibland och brukar pluppa ut dem, det är iiiingen fara försäkrar hon, och jag kommer inte att dö i sömnen. Man brukar få hög feber, kan inte gapa, inte svälja, knappt prata. Det har inte jag... har bara varit öm.
 
Så jag kollar till äckelgrejen igen, och försöker peta ut de små grejerna. Går mindre bra, de flyttar liksom på sig, insynen är begränsad, och kräkreflexen är rätt stark även om jag inte gör mer än att småhulka lite grann om jag är alltför våldsam. De värsta upptäckterna av försök till utgrävning nr 2 blir att 1. Jag får inte bort dem. 2. När man petar lite med topsen i ett sånt där veck så kan man typ komma hur djupt som helst! Helt stört!
 
Näe. Nu har jag blivit manisk på att lysa in i munnen varje gång jag går in i badrummet. Petade ut en mindre plupp nu när jag kom hem. I better get well soon or I'll get even more psycho...
 
Vadå hypokondriker?
 

Woop wooP

Idag har jag faktiskt tagit mig i kragen och gjort lite ändringar i kapitlet om hovens anatomi. Har försökt fixa de saker som handledaren kommenterade på, men har fortfarande lite frågetecken som jag insåg att jag inte frågade om, eftersom jag inte hade texten och alla färgkodningar framför mig... Men det går att fråga om senare.
 
Imorgon är det stalltjänst och sen ska jag ta mig till Skara och gå till sjukhuset och sen till bibblan. Enligt min arbetsplan ska jag vara klar med resultatdelen imorgon. Det är jag inte. Förhoppningsvis kan jag närma mig något som liknar en färdig resultatdel. Sen ska jag vara klar med hela arbetet den 18:e. Efter det är tanken att jag ska göra alla finjusteringar fram tills dess att jag ska vara klar den 20:e (alt. 24:e...) maj. Så hej och hå Ljungman-Jansson! Imorrn ska jag fanimej jobba på! Inga ursäkter godtages!
 

Green Eyes

Hej igen. Nej jag har inte pluggat nåt, men ja, jag har åtminstone fixat referenserna.
 
När jag var hemma fick syster sminka mig lite, roligt^^ Vi spånade lite idéer för bröllopet, och jag tänker att jag är en sån som tycker om sminkningar med kraftig sotning, skarpa linjer, eller mycket färg. Därför vill jag gärna hellre ha en rejäl sminkning, och dra på ordentligt med färg, snarare än att ha en naturlig look. Min favoritfärg är ju inte egentligen grönt, men eftersom att jag tycker att det med rätt grönt och rätt typ av sminkning kan bli riktigt vackert, så är det ju snyggt om man kan fortsätta köra på det temat. Och ja, jag tycker principiellt att färgtema är grovt töntigt, men det gör saker och ting lite enklare, och eftersom grönt är Kimmys favoritfärg så kör vi på det.
 
Har sökt lite inspiration och tänkte visa lite bilder som jag tänkt mig, eventuellt med lite modifikationer på. Smakråd tas gärna emot! :)
 
En lite silvergrönaktig med guldton ytterst
Kan inte låta bli att tycka att den här är riktigt läcker
 Den här är nog min favorit faktiskt
Jag gillade att den här hade färgfokus i vinkeln mot näsan
Jag gillar inte riktigt dessa fransar, eller det blålila, men i övrigt snyggt
Just den här är väl ganska enkelt, snygg ljusgrön, men det händer inte så mycket
Det jag gillar med den här är själva pärlorna, även om just dessa kanske är lite väl stora
 

Så vad tycker ni? :) Snälla lämna en liten, sketen kommentar, så jag vet om ni tycker att det är gräsligt?

Jag vet...

...jag borde plugga nu. Äntligen har internet kommit tillbaka efter 24h+ av driftstörning i både Skövde och Götene, men jag känner ändå inte riktigt för att sätta fart. Var på bibblan igår efter mötet med min handledare och kollade efter lite artiklar som jag ska grotta ner mig i. Men just nu är jag mest sugen på att ta det lugnt. Jag skulle kunna skylla på att jag faktiskt inte får igång VPN på w8, men jag har ändå en artiklel utskriven om cryoterapi.
 
I och för sig, en sak jag måste fixa är att rätta till mina referenser, eftersom de är i lite fel ordning. Det kan jag ta mig tid till.
 
Jag och Madde skulle gå på Första hjälpen för häst i dag som sagt, på Uddetorp. När vi kom dit var det inte en kotte där, inte en bil i sikte, inga skyltar och alla föreläsningssalar var släckta och alla dörrar låsta. Till slut hittade vi tre tjejer som skulle rida och frågade dem. De hade hört talas om att det var inställt. Madde kollade sin mail, och tydligen fick vi ett mail igår om att det blivit inställt pga sjukdom. Ahmen så trevligt. Då vill jag ha mina pengar tillbaka, eftersom risken är att det inte blir ett nytt datum för kursen förrän nästa termin. !?!? För mig gör det ju egentligen inte så mycket, Blå Stjärnans kurser är ju till för alla. Men Madde är ju inte kvar, och det är inte säkert att min studentmail fortfarande är aktiv då, så jag kommer inte kunna få veta när det blir. Äsch, tillbaka med pengarna och försöka senare istället...
 
Referenser var det ja. Kanske orkar göra nånting mer, vi får se.
 

Det skulle ju regna?

Yr.no och svt har sagt att det ska regna i södra delen av landet idag, inklusive Skövde. Utanför fönstret är det ett tunt lager vitt fluff på taken och gräsmattan. Inte okej, men jag tror att det är plusgrader så förhoppningsvis smälter det och eventuellt blir det regn i eftermiddag.
 
Jag känner än så länge inte av någon feber, men det betyder inte att det inte kan komma senare. Jag är lite öm i skalpen, men om det beror på att jag nyligen satt i mina dreads igen som är jättetunga, eller om det beror på en huvudvärk är osäkert. Klart är i varje fall att jag har ont i halsen, och frukost kommer bestå av en flaska apelsinsaft för huvudet och en kopp honungste för halsen. Har nog några egyptiska halstabletter att ta slut på också ;)
 
Fick veta igår att jag kommer få skatteåterbäring och inte är betalningsskyldig i år. Tack! Ångest som släpper, och bröllopskassa som fylls på.
 

Hemma igen

Nu har jag landat hemma igen, men har dragit på mig feber från Henrik troligen. Så jävla tråkigt. Imorrn ska jag träffa min handledare under influence of 400mg ibuprofen och 1g paracetamol. Sådetså. Eller tja, förhoppningsvis har febern gått ner så jag slipper, men man vet aldrig.
 
Hörde talas om att Ronica druckit 7st 1,5liters flaskor vatten när hon höll på att bli sjuk. Än så länge har jag druckit 2 liter, jobbar på att komma upp i samma volym x3 Sen är jag lite hungrig också känner jag.
 
Saknar min häst. Saknar Madde.
 
Var 0,5 poäng ifrån en 5:a på anestesiologitentan. Vill bli klar med exjobbet, kommer få sätta mig i bibblan imorrn efter mötet. Första hjälpenkurs på häst på lördag, Sötåsen 16:e.
 
Ny lyssnar jag på The Corrs, nostalgi. Har slagit in födelsedagspresent till älskling <3
 

Lite damp

Jag är som jag sagt innan - inte nöjd med min nya dator. Nu strejkar facebook också. Man kan tycka att man borde klara sig utan, men jag tycker faktiskt om att få kolla in där då och då. Men av någon anledning så kommer jag knappt in på sidan. Verkligen skitstörigt.
 
Idag har jag varit hos tandläkaren och fått nya gummisnoddar och direktiv, men ingenting egentligen som kommer få det att spänna. Skönt iofs. Pratade även med tandläkaren om när vi tror att vi blir klara, och vi kom fram till att vi siktar på slutet av sommaren/början på hösten. Jag sa att så länge jag är klar till bröllopet så är jag glad, och det verkade hon övertygad om att vi kommer bli, så imorrn är min plan att ringa pastoratet och bekräfta datumet :)
 
Har kluddat ihop ett festprogram, roligt :) Tänkte fixa nå bilder eller så också, men eftersom min fb inte samarbetar så kan jag inte browsa just nu... Får fortsätta sätta ihop lite text så länge.

Svordomsramsa

Igår var jag och Kimmy duktiga och städade hela lägenheten. Vi var till och med så duktiga att vi drog ut soffan och dammsög bakom den. Tanken var att vi även skulle dra en sladd bakom, men det blev nog inte gjort. Omständig som jag är så tänker jag att det nog är bäst att jag flyttar på min dator från soffan ut till köket så den är ur vägen. Jag hinner gå ett halvt steg från soffan när den glider ur mitt grepp och dunsar hårt i golvet. När jag drar igång den tittar den sorgset på mig genom en helt crappad skärm. Försäkringen gick ut i oktober, exjobbet och massa bilder och andra filer ligger på den utan att ha blitt säkerhetskopierade till extern hårddisk, jag är fattig som en kyrkråtta. Denna soppa resulterar att jag sjunker ner på hallgolvet medan tårarna rinner. Inte vad jag behövde just nu. Om två månader när jag har tagit examen och börjar jobba - ah okej fine. Men nu? Det enda jag kan trösta mig med var att batteriet började säcka ihop, men jag har inte hunnit beställa ett nytt.
 
Lämnade in den igår tillsammans med extern hårddisk för att få alla mina filer. Hämtade ut den idag, köpte en ny dator, och kopplar in den. Ah okej, exjobbet ligger där, bra. Men allt annat? Så vi ringde upp och får lämna in den igen så de får fan se till att fixa mina bilder den här gången... Jag tänker inte bli av med allt jag hade på den. Helvete heller.
 
Denna nya dator är en packard bell, med windows 8. Jag såg på Nyhetsmorgon när de presenterade mjukvaran, och jag kände på en gång att den var konstig, onödig och dum. Men det blidde en ändå, och vi tänker att vi fixar windows 7 på den själva. Kimmy hittar inte sin skiva så det gick inte så bra med det. Sen höll vi på att inte få ner office, men det har löst sig nu.
 
Men alltså, alla dessa appar. Hallå? Det är en dator, inte en smartphone. Och den är lite för intelligent, den sätter stopp för allt man vill göra. Jävla dumheter. Det enda positiva är att det troligen går att spela 16-bitspel på den, så ska försöka installera Rosa Pantern på den och leka en stund med det.
 
Sen ska jag försöka skriva om spiktrampskador också, vill helst bli klar med det idag. Men! Om några timmar ska jag och älskling gå och se The Host på bio! Awesome! Det är Stephenie Meyers "vuxenbok", som faktiskt är bra. Den är inte särskilt lik Twilight, så ni (liksom jag) som på senare tid har insett/alltid vetat att Twilight är crap, borde ge denna en chans. Jag diggar den stenhårt! Men nu är det så länge sen jag läste den att jag inte är säker på allt som händer i den, så det blir en rolig refresher of the memory.
 

Prutt!

Idag har jag haft en lång dag. Sov ut och åkte till stallet där jag spenderade typ fyra timmar med att ha stalltjänst samtidigt som jag lyssnade på Eld som ljudbok. Mysigt :)
 
Sen åkte jag till Skara och provade skorna som kommit in i rätt storlek, och köpte dem! På Heppo kostade de som sagt 699kr och på Klostergatan kostare de 700kr blankt. Den gulliga kvinnan i butiken som hjälpte till gjorde att det helt klart var värt en krona extra för att stödja lokala Skaraföretagare ;) Sen var det ju himla bra att ha fått pröva skorna och känna att de passade. Så hej hopp! Nu ligger de i en kartong i min garderob och inväntar den stora dagen! :D
 

Framtidstro

Jag tycker visserligen att det är jobbigt att skriva exjobbet just nu. Det är mest disciplinen som sviker, men när jag väl sätter igång så går det ju ganska bra. Men jag har kommit tillfreds med att jag skriver en populärvetenskaplig stomme på vilken jag ska klä på riktigt vetenskapliga belägg för att styrka allting. Grejen är att jag kommer behöva formulera om en del meningar för att visa på vad de olika källorna är för typ av källor, men vafan har man bara en än så länge så är det inte mycket att tjafsa om. Jag har dessutom lagt in "(författarens notering)" när det är sånt som jag vet att jag hört på föreläsning eller läst nånstans eller så. Så får jag liksom hitta nånting som styrker det i efterhand.. >.<
 
Nu har jag varit ute och ridit, satt upp på Flisan idag, Karin hängde inte med i alla fall. Usch hon är allt bra spetsig! Jag som är van att rida en tvåsitssoffa med extra stoppning fick nu upp och hoppa på en maratoncykel ungefär >.< Näe inte riktigt, men det kändes så efter 1,5h... Sen hade jag stalltjänst, och nu har jag kommit hem och ätit lite mat, och ska hoppa in i duschen. Därefter är det nog dags att ta tag i och skriva om bärrandsröta. Jag tror inte att det stod så mycket om det i boken jag lånade, men förhoppningsvis desto mer på nätet om jag hittar nån bra vetenskap direkt istället. Men det är just det som är det dryga; detta konstanta letande efter källor. FY FAAN vad jag hatar det. Nu längtar jag verkligen efter examen, och att efter 7 juni inte behöva ha något att plugga på fritiden!
 
Puss på er knasbollar!