Måndag morgon

Igår fanns det ingen frukost alls, så jag åkte och köpte frallor och granola och massa smarr. Idag fanns det några frallor kvar, mums! Det är najs med en god frukost!
 
Idag är vår repare på semester i fem veckor framåt, buhuuu... Så det blir till att jag får sitta där, typ. Men vi får åtminstone tillbaka TBe i alla fall :)
 
Alltså jag tänkte att jag bara skulle uppdatera lite med ett inlägg, men jag vet inte riktigt vad jag ska säga... Kurt kom hem från betet i fredags. Vi har grävt färdigt runt huset, bara en sträng ut till en stenkista kvar att gräva färdigt.
Jag har grundmålat dörrarna med spärrfärg, har en sväng kvar innan de ska målas med täckfärg.
 
Oj, 43526 (om jag minns de sista rätt) blixtnedslag under dagen igår. Daaaang! Jag ska åka förbi och kolla hästarna nu på morgonen innan jag åker till jobbet. Och jag ska lätt parkera bilen intill ytterdörren om det tänker åska ikväll också.
 
Äh, men ha en bra dag hörrni.
 

Värmebölja

Alltså det har varit så satans varmt nu. Alla ni andra i det här avlånga landet lär också ha märkt av det. 30,5oC idag. Så sjukt. Och då är jag på jobbet i svarta långbyxor och sliter. Hur kul är det?! Inte ett piss. Varför har jag inte lång semester nu och bara ligger på playan och solar och badar? Därför att jag hade kort semester och alla mina kolleger ville ha sen semester. Då tänkte jag att aha - nästa sommar borde jag få full betald semester, 4 veckor, och då är det rättvist att jag får ha sen. Men då lär det ju bli regnigt i juli/augusti nästa år istället. Oh what the heck.
 
Ingen idé att hänga upp sig på det nu.
 
Däremot är det så in i helvetes varmt att jag håller på att få värmeslag tror jag. Jag svettas och känner mig liksom som när febern går ur kroppen när man har haft hög feber och tagit Alvedon. Alla fönster är öppna, takfläkten är på och båda dörrarna är öppna. Men luften ute är ju lika varm så det blir ju inte bättre.
 
Egentligen borde jag gå ner i källaren, där är det typ kallt.
 
Men nu måste jag gå och lägga mig så jag vet inte vad jag ska göra. En AC lär ju kosta FAAN, även en liten. Om det ens finns några i lager någonstans...
 

Ute blåser sommarvind

Ute blåser sommarvind
Göken gal i högan lind
Mor hon går på grönan äng
Bäddar barnet blomstersäng
Strör i långa rader
Utav ros och blader
 
Ängen står så gul och grön
Solen stänker guld i sjön
Bäcken rinner tyst och sval
Mellan vide, asp och al
Bror bygger dammar
Åt sin såg och hammar
 
Syster sopar stugan ren
Sätter löv i taket sen
Uppå golvet skall hon så
Liljor och konvaljer små
Rosor så rara
Där skall barnet vara
 
Skeppet gungar lätt på våg
Med sitt segel, mast och tåg
Gångar sig åt främman'd land
Hämtar barnet pärleband
Kjortel utav siden
Skor med granna smiden
 
Lilla gula gåsen ung
Len liksom en silkespung
Ror med moder sin i säv
Pillar vingen med sin näv
Vallherden vilar
Vid sitt horn och pilar
 
Lindorm solar sig på sten
Som ett sammet vit och len
Vill i barnets vagga gå
Men det skall han aldrig få
Han skall bli bunden
Uti gröna lunden
 
Trollet sitter vid sin vägg
Kammar ut sitt silverskägg
Sjunger vid den gråa häll
"Liten kind kom hit ikväll!
Dig vill jag lova
Under guldås sova."
 
Far han gjordar om sitt liv
Bälte och sin blanka kniv
Tar järnsporrar på sin sko
Rider över berg och mo
Trollet att förstöra
Som vill barnet röra
 
Åt en pojke:
Snart är liten kind en man
Gångarn grå då sadlar han
Tager brynja, svärd och spjut
Och i kamp han rider ut
Spänner sitt bälte
Strider som en hjälte
 
Åt en flicka:
Liten fager jungfru opp
Växer fort som rosens knopp
Virkar sen åt ungersven
Kappan blå och får igen
Fästring och spänne
Och guldspann på änne.

Avlivningsvätska

Ibland kan man i all hast råka skvätta avlivningsvätska i ansiktet på sig själv. Inte så smart. Lyckligtvis blundade jag redan innan, och munnen var hårt ihopbiten av koncentration. Men 400mg/ml pentobarbital är inte att leka med... Jävla klantigt, jaja det gick bra i alla fall.
 
Visir någon? Kanske? Ja, nästa gång i alla fall. Tack och lov att det inte var Somulose...
 
Tänker att jag bättrar på med lite folköl, 2,8. Rakt ner i vaderna, så jävla larvigt. Då vet man att man jobbat hårt hela dagen.
 
Pratat med en kollega som tydligen också bor här i närheten av mig, vi tänkte kanske försöka gå och ta ett kvällsdopp tillsammans, naaajs!
 

Bildupdate! Yay!

Här kommer de äntligen - bilderna från huset! Tog bilder på bilderna ur häftet för att jämföra, de blev ytterst oskarpa men ni får i varje fall en känsla av ur det såg ut innan. Ursäkta att det är lite (lite) rörigt, tyckte att det fick vara så istället för att bry sig om att städa först.
 
ALLTING förutom hallen+fönstren var täckt med fula jävla strukturtapeter. Här och var var det mörka fuktfläckar och flagor.
 
Bild på hallen innan.
Inre delen av hallen. Nytt golv, målat om tak och väggarna som var alldeles flammiga.
 
Bilder från det nuvarande gästrummet, då tillhörande 13årig grabb. Notera flamesen.
 
Gästrummet idag. Nya golv och tapeter. En garderobsdörr saknades, så vi tog en från vårat sovrum. Alla dörrar var tapetserade, nu är de trärena men vitmålade med nya handtag.
Vårat sovrum, lila och grått, plastmatta här också.
 
Nu med "patinavita" väggar och fondvägg med läckra fenixar och stoooor garderob med spegelklädda skjutdörrar.
 
 
Vardagsrum och matrum, blev ju trängre med soffan mitt i rummet såhär, men den kan liksom inte stå på något annat sätt. Sen skulle jag vilja ha en ny soffa, men det får bli senare... :)
Till sist köket - renoverades förra året av tidigare ägarna.
 
Sådär ja! Nu Sandie har du fått lite att titta på ;)
 

Det går sådär...

Ja, å så skulle jag fixa bilder. Nähe. Det blev för mörkt, min värdelösa kamera fick liksom inga bra bilder när solen försvann bakom träden. Skit också. Men så tänkte jag att jag skulle lagt upp bilderna från visningshäftet, samma bilder fanns på fastighetsbyråns hemsida. Vi fick en länk på mail för att kunna se bilderna även när husannonsen försvann, men den är gammal och finns inte längre så jag kan inte ta de därifrån.
 
Jag lovar och svär att jag ska fixa detta imorgon!
 
Puuuuss
 

One Summer

...remember the way! Hold down, turn around... bla bla bla jag hann inte komma ihåg mer, han sjöng för fort!
 
Nu ska jag snart äta! Har gjort smördegspaj med riven ost, creme fraise, champinjoner, kryddor och ska ha färsk ruccola på, mums! Om en och en halv timme är det Ernst! :D
 
Min fina kollega Lena fyllde år i helgen och hade spontanfika i söndags när vi var och hälsade på liten valpis. Så jag tänkte försöka åka till henne i veckan, pratade med henne igår och vi skulle höras idag. Men människan svarar ju inte! Och jag har köpt en tårta, som nu får bo i kylen här tills jag vet vad jag ska göra med den. x3
 
Tänkte faktiskt att jag äntligen skulle vara duktig och ta bilder på huset! Ska bara äta först så gör jag det direkt sen :)
 
 

Slutet & Början

Nu är semestern slut och vardagen börjar igen. Har bestämt mig för att ta tag i mig själv nu. Börjar om från början lite grann. Jag har börjat med att gå 45 minuters promenad och utforskat nya kvarter här i området, sen gjorde jag ca 20 utfall/ben, armhävningar, situps, rygglyft och en övning för axlarna från naprapaten. Jag har även bestämt att jag ska ta tag i min jävliga tonårshy som aldrig vill lämna mig. Nu är det avhållsamhet från choklad odyl, samt regelbunden användning av min ansiktsmask med Rotorua-lera från Nya Zeeland som jag har kört en period när jag precis kom hem, tyckte den hjälpte riktigt bra.
 
Har ju även nästan färdigt här hemma, dräneringen kvar, och två dörrar ska fixas. Ska väl ta tag i dem nån tag... Blä. Tråkigt.
 
Nu har jag plockat smultron och hallon och äter med vaniljglass, om nom. Har plockat hallon som jag tänkte ha till frukost imorgon också, för jag har visst ingen frukost kvar. Bra jobbat.
 
Oh, hade en sekvens med tankeöverföring häromdagen! Jag hade tänkt ringa Sandie i helgen, men så skickade hon ett sms i... torsdags? Vi har pratat en knapp timme, men vi måste prata mera, ju! Om du läser detta Sandra, du får gärna ringa mig när helt du vill, när det passar dig! Jobbar 7-16.30, har jour 10-20 på onsdag. Annars smsar jag väl dig igen så får vi se. Det är du som har de knasiga tiderna jao. :D <3
 
Ain't popular here, Bobo, ain't popular here!
 
Hihi.
 
Oh. Och på lördag ska vi till Trollis på Fallens Dagar och på grillfest med ett gäng kompisar! :D Länge sen vi träffade alla dem!
 
Jaaaaa. Jag lovar att jag ska lägga upp bilder. Det ska ingå i mitt nya jag. :)

'74-'75

Got no reason for coming to me and the rain running down
There's no reason
And the same voice coming to me like it's all slowing down
And believe me
 
I was the one who let you know
I was your sorry-ever-after '74-'75
 
It's not easy, nothing to say 'cause it's already said
It's never easy
When I look on your eyes then I find that I'll do fine
When I look on your eyes and I'll do better
 
I was the one who let you know
I was your sorry-ever-after, '74-'75.
Giving me more and I'll defy
'cause you're really only after '74-'75.
 
~ The Connells

Dålig tajming

Så värdelöst att det har varit pisseväder mina första två semesterveckor. Nu min sista är det plötsligt superfint och helt galet hett. Och så ska man då matcha det med att inte kunna bada. Ah men grattis.
 
Och har jag laddat upp några bilder då? Näe. Men det kan bero på att jag är lat och tycker att det är så rackarns bökigt att ta bilderna med mobilen (som ändå blir pissekvalitét) och behöva ladda upp dem via facebook först och sen in här. Lyckas inte med sladd eller BT. Ah men jag ska fixa bilder. Jag lovar.
 
Kimmy håller på och gräver dränering, den har rasat igen två gånger, första gången riktigt illa. Jag har målat garderobsdörrar, dörrposter och nu det sista på sovrumsdörrarna. Beräknar bli klar med en imorgon och den andra i övermorgon. Imorgon måste jag åka till stallet också och skura Kurts box. Kunde inte göra det när det var kaniner i grannboxen...
 
Nehepp. Allsång ikväll! Pussokram skumbanan!