Bonnbränna och DAMP!!

Idag har jag spenderat uppe i Johannesberg igen, på maratonträning. Träningen i sig gick väl bra, jag är nöjd med både min och myrans prestation eftersom det var första gången jag körde honom i maraton, och första gången jag körde på de hindrena.

Det jag vill klanka ner på är vädret; stekande sol. Visst, det är underbart, men inte när man är totalt blottad för den, och man ska jobba hela dagen, tycker ännu mer synd om myran än mina egna kräftröda, bonnbrända armar. Men mest är blev jag trött på att tiderna inte hölls, vi började en halvtimme senare än planerat, och vi slutade över en timme senare. Inte okej. Och inte blev man mer peppad av att stå och vänta på sin tur när tränaren är en seg jävla kärring som inte kan respektera individen och ta hänsyn till att vissa inte är lika erfarna som andra. Hon hade nog trasiga leksaker som liten.

Min egen prestation hade till och med kunnat vara ännu bättre om jag hade fått gå hindrena innan vi körde dem, för att kunna planera min körning på ett bra sätt innan jag satt upp och körde. Men det kunde jag inte göra, för jag visste för det första inte vilka hinder det gällde, och för det andra var tränaren ute på banan och körde omkring med de tidigare grupperna. Kommentaren jag fick tillbaka när jag nämnde det på slutet var "du kunde ju ha kommit hit tidigare". Jag var på plats en timme och en kvart innan min "starttid", som ändå sköts upp en halvtimme. INTE OKEJ.

Äh jag blir så trött. Men jag överlever väl ändå. Tävlingen kommer gå mycket bättre.

Släpkort nästa^^

Idag har jag varit på skolan och lämnat böcker, hämtat kängor och hjälm, samt lämnat in sista matteuppgiften, visat film för Pettson och pratat betyg med steven. Blir bra det där. Kommer ha typ 19,9 i meritpoäng ungefär, bara för ett enda vg i projektarbete som inte går att byta bort.

Backade nämligen runt ett hörn (dvs in mellan ett par staketstolp på gräsvolten) med Renées bil och gamla hästsläp, för att få mvg i basmaskin. Vi filmade och så visade jag upp det idag. Det var superkul :P lite trixigt är det, särskilt som för det första är det gropig grästerräng, för det andra så låste sig släpets hjul efter ett tag, bromsarna var lite osmörjda, men så har det där släpet stått i typ 2, 3 år kanske. Jag siktar på att ta släpkort på en gång, det vore så mycket smidigare än att behöva göra om uppkörning och allt sånt efter ett tag, för att inte tala om vad det kostar...

Näe nu ska jag kolla på tv.

Puss på magen <3

En underlig dag

Idag har jag då alltså varit och provkört för ett kuskjobb, som jag misstänker endast gäller under sommaren.
Det började med att det tog för lång tid (enligt min smak) att åka till stallet. Sedan så var personen som driver företaget och äger hästarna väldigt flummig tyckte jag. Hon gick iväg och pratade mycket i telefon, och hon hade väldigt konstiga vanor och rutiner kring hästarna, samt "speciella egna kommandon" som hon använde. De flesta var inte ens speciella, utan helt vanliga körkommandon.
Jag skulle vara där runt 16, och visst kom jag senare för att bussen var för sen, men sen så var det en massa grejer som fördröjde allting, och det slutade med att vi inte kom ut förrän runt 19. Nu har jag snart varit hemma i en timme och det är inte helt okej tycker jag.

Men annars så verkar det rätt bra, det verkar vara ett roligt jobb, och om man får några roliga "kollegor" så kan man säkert leva med hennes speciella kommandon.

Oj juste en sak till. Hästarna var tydligen lättskrämda för påsar och servetter som flyger framför dem. Ah men BRA där, hästarna ska gå inne i stan. Där flyger sånt överallt och hela tiden. Varför inte då träna dem på det? Pucko...

Jaja, jag ska ta min twilight, lägga mig i sängen och kolla på den innan jag somnar. Puss och kram

Förresten...

...gå och dränk dig.


Blandgodis

Idag har jag lite olika saker att säga.

För det första så satt det en tant på bussen igår som hade något med sig i en påse, och det luktade ungefär som sopor fast med en sån "twist" att man liksom förstod att det faktiskt var någonting som hon hade tänkt äta. Eww...

För det andra har jag kommit fram till att ett ämne som jag inte får MVG i är inte ett ämne som är värt att ta över huvudtaget.För det tredje; Vilken OTROLIGT fin dag det har varit idag! Har varit ute och kört Myran med Amanda och Curry, det var jättemysigt! :)

Och för det fjärde, det står en husvagn vid Kristinero som ser ut som om den är helt FYLLD med saker och som om den ska sprängas när som helst. Haha jag tycker den ser rolig ut^^ och ful är den.

Nu ska jag ta en dusch och sen kanske göra lite matte. Idag och imorgon fm borde räcka, sen ska jag till Upplands Väsby för provkörning och arbetsintervju (misstänkt i alla fall).

Skepp och Hoj, Korvmoj!

//Hector

Jag känner av den ljusnande framtiden!

Efter många dagar, veckor, månader och år av motgångar, krav, stress och deadlines, så känner jag äntligen att det börjar släppa, och jag ser ett ljus längre fram. Och jag är 100% säker på att det inte är slutet, utan att det är början på mitt nya liv!

Till att börja med så har jag nästan gjort klart matten nu. Satt i förrigår med den och förstod verkligen ingenting. Kände att jag skrapade med fötterna i botten igen, och bara sket i det. Sen satte jag mig ner igen igår och tänkte att jag måste verkligen få det gjort, ber vem som helst om hjälp bara för att få uppgiften uträknad korrekt i alla fall. Eller egentligen var inte uträkningarna så svåra, de var som vanligt mest jobbiga att skriva bara. Men däremot att sitta och upptäcka sambandet är inte lika roligt. Men så svepte jag med blicken över svaren och helt plötsligt bara klickade det! Jag svär på att det poppade upp en glödlampa över huvudet på mig. Lättnaden över att inse svaret och att jag var klar var obeskrivlig! Nu ska jag bara få tag i en dator med word och renskriva rapporten så jag kan lämna in den och mina böcker till skolan. Matteboken tänker jag behålla, och göra en ritual av att bränna den. Jag lovar. Funderar faktiskt på att göra det på skolområdet hehe.

Förutom att jag är klar med skolan nu äntligen, så har jag av en slump hittat ett jobb! Hade suttit och kollat lediga lägenheter med mamma bara för skojs skull, så tänkte att jag kunde lika gärna kolla arbetsförmedlingen på en gång. Då är det ett företag som söker 3 nya kuskar! :D vad har jag att förlora liksom? Så jag skriver ner en ansökan och skickar över. Så i torsdags när jag är hemma hos Nikki så ringer de och säger att de vill att jag ska komma och provköra! :D
Så på tisdag runt 16 får ni hålla tummarna för er Hectåre, för då ska hon rocka loss och skaffa sig ett kuskjobb!

En sista, kort kort grej bara innan jag är klar: Har köpt Twilight på svensk dvd så jag kan kolla på tv:n istället för på datorn^^

Puss från en glad Hector

"You were always the only to help me see that to love is to shine" - Alter Bridge, Down to My Last


Nya gadden!

Nu har jag äntligen kommit fram till hur jag ska förstöra min kropp nästa gång!
En tribal häst som jag hittade, och jag tänkte sätta den innanför vänster handled. Däremot vet jag inte om jag vill ha den så att den blir rättvänd mot mig eller ner mot handen? Smakråd tack!

Just nu sitter jag och svär över de rester jag har. Fysiken och matten. Jag började med fysiken och fastnade på den uppgift jag hade lämnat kvar och jag kan verkligen inte lösa den. Så jag tänkte att jag skulle börja med nästa uppdrag men då står det att "min session till servern inte längre finns". Jaha? Och det betyder? STEVEN HJÄLP MIG!
Ja så då blev det inget mer med det idag i alla fall. Och matten kan jag inte heller göra något på eftersom jag inte har någon räknare! Så det blir till att åka förbi på skolan och sno åt sig en, måste ändå dit och hämta min hjälm och mina kängor i körstallet.

Här är i alla fall bilden :) Jag tog bort ränderna i paint, tyckte det var snyggare utan. Vill inte ha en zebra heller :P

Och den ljusnande framtid är vår

Nu sitter jag här i vardagsrummet i min egna fåtölj med laptopen i knäet och surfar runt lite som vanligt. Allting känns verkligen just som vanligt. Gårdagen kändes till en början bara som en underlig dag där vi kom till skolan finklädda och med studentsmulorna på.
3HN satte sig i gräset utanför Johannas barack och hade champagnefrukost med jordgubbar och vi skrev i varandras mössor. Solen sken, korna gick precis bredvid och betade och allt kändes bara så sjukt härligt. Som om sommaren hade kommit. Men vi blev avbrutna med att det var dags att gå upp till matsalen för att bli fotograferade.
Vi blev fotograferade årskursvis, klassvis och individuellt. Vi hade klasstimme med Bini i ridhuset, hon höll ett litet tal, skrev i våra mössor och delade ut rosor. Sen var det mingel och sångtävling i skogshallen. Hur schysst är det att låta två typ 35-eleversklasser (i vilken den ena alla 8 killar går) och en 20-eleversklass mot våran 15? Nog för att vi vrålade allt vi hade och från där jag stod lät det som om vi lät högst av alla, men tydligen gjorde vi inte det.
Sen var det i alla fall dags för den sista promenaden upp till bron där vi vinkade hejdå, och sen gick vi upp till matsalen och frös tills de äntligen släppte in oss. Middagen flöt på, med helt okej mat, och tal. Även jag höll ett tal, en dikt om vår klass, som går att läsa på klassbloggen. Dessutom delades det ut stipendium till bästa studieresultat och ett par andra saker som jag inte riktigt fattade vad det var för. Jag, Nikki och Olivia fick dessa stipendium, och Elin fick ett för något liknande, bästa kämpe kanske man kan säga. Bra jobbat tjejer, vi äger helt enkelt! :)
Under pausen mellan varmrätt och dessert fick vi titta ut genom fönstrena ut mot grusplanen och parkeringen där föräldrar redan hade börjat samlas. Då tyckte jag att det var många. Det jag inte visste var att det endast var en bråkdel av hur många det skulle vara när vi sprang ut.
Det var en drös lyckliga, lättade, förvirrade, ledsna, bortkomna Bergastudenter som sprang ut på trappen och vrålade För vi har tagit studenten och Vart vi går (Bergas Nationalsång). Sen började alla skratta, skrika, gråta och så vidare. Själv hade jag inte förväntat mig att gråta, men jag gjorde det ändå, kanske för att alla andra gjorde det.
När vi hade stått med våra föräldrar en stund så började vi samla ihop oss för att åka till Gullmars och flaket. Tack till Renée och Ronica som kom till mitt utspring, ni betyder otroligt mycket <3
Flaket var första timmen en sjukt rolig upplevelse, vi sjöng och vrålade och vinkade och allt som studenter på ett flak ska göra. Men när den första utav typ 5 satte sig och började pissa blev stämningen lite sämre. Och när vi hade stått i en, en och en halv timme och musiken från tjejen som fixat flakets lilla stereo fortfarande inte fungerade (varför ber man för i helvete inte om någon som har en stor anläggning!?!?) så började det bli lite tröttsamt, särskilt som det var rödljus varje 10:e meter. Så vi blev ett av de tystare flaken efter det. Värdelöst. Men bortsett från kiss, en timme extra med bara ont i halsen och ingen musik så var det jätteroligt och jag är glad att jag åkte med.
Efter det här så åkte jag hem till mottagningen och det var lugnt och skönt med mysigt sällskap och god mat. En eloge (vete fan hur det ordet stavas, har aldrig sett det skrivet, bara hört men fatta vad jag menar) till min underbara mamma som ställde upp och fixade med allting, hon har varit otrolig! Sen var det tänkt att vi skulle gå ut hela klassen men det blev inget, för det var verkligen ingen som orkade.

Men det har varit en helt underbar dag, och vi får väl se hur lång tid det tar innan jag fattar att det var på riktigt. Nu ska jag fundera på om det är värt att åka och jobba eller om jag ska ta det imorgon innan maratonmötet.

Puss och kram från världens bästa student!
ps. bilder kommer upp när jag får tag i några bra .ds

Allmän uppdatering!

Vi har haft vår studentskiva, läs på klassbloggen för att få reda mer om den! :)
Har betat av lite uppgifter och sådant i skolan, så har bara matteprojektet och fysikkursen kvar, vilket jag har fram till 29/5 på mig att göra så det är lugnt. Utan problem!

Jag känner verkligen att det är dags. Visst är det sorgligt att skiljas från skolan, och skiljas som klass, men vänskapen består, och vi kommer att hålla kontakten. Men jag känner ändå att det dags, att det här kommer alldeles lägligt, för nu är jag så färdig med skola och plugg som man bara kan bli. Vi får se vart framtidens vindar för mig, om det blir Vaggeryd och Hästentreprenörsutbildningen, men oavsett det blir det eller inte, så kommer det inte bli förrän tidigast nästa höst.

Just nu sitter jag och kollar på Cars (på svenska...) som vanligt med min lillebror. Ska snart packa ihop och åka till Myran och jobba. Nu har vi maraton-deltävlingen att se fram emot och träna inför. Och jag lovar er att tills dess så ska den hästen ha ökat sin energi med marginellt sen gången innan!

Bajs på er, om 2 dagar tar jag STUDENTEN!!! Hejhopp gummi...

Lagserien i Johannesberg

Jaha, då gick det alltså av stapeln igår. Det blev en omänskligt tidig morgon, lastning av häst vid 5 och sedan bar det av mot tävlingen.
Jag tänker inte dra en massa detaljer, för det kommer bara bli ett långt inlägg som vanligt annars. Men det gick bra, jag ska vara väldigt nöjd med första gången på körtävling. Förhoppningsvis går det bättre nästa år om jag har chansen att köra igen, för då ska jag ha plockat fram lite mer energi i honom och då jävlar! Redan i mitten på juni går det även ett maraton på samma plats, och frågan är om man inte skulle våga pröva att köra det också? Då har jag ju mer tid på mig att ladda honom med power, och kan förhoppningsvis klättra högre upp på resultattavlan än den här gången. Däremot är det frågan hur det går med en enaxlad vagn, det gäller att köra försiktigt i hindrena och börsa på längs transportsträckorna helt enkelt.
Men en fin rosett fick vi eftersom vi med laget knep 2a-platsen! :D
Här kommer en bild från dressyren som jag tyckte mycket om, resten av bilderna finns att se på Stockholms Körsällskaps hemsida!