Cheese & Onion

Halv 8 hos mig i tisdags blev väldigt lyckat. Vi hade det himla trevligt! Kände mig jävligt vuxen som köpte laxfilé från fiskdisken istället för djupfryst 4-pack. Den blev tyvärr inte helt genomstekt i ugnen, men det var okej ändå. Förrätten och efterrätten blev helt outstanding! Gör så här: gör egna maränger, det ska vara ättika i, då blir de krispiga och bra. Dagen innan servering smälter du 180oC Fox-kolor i vispgrädde. Grädden får INTE börja koka. Ställ sedan i kylen över natten. Jag prövade att vispa med elvisp dagen efter, men det blev liksom inget fluff. Har gjort samma sak tidigare med dumlekolor, men då blir det liksom bara som ett chokladfluff. Det här blev mer kletigt, men ändå FRUKTANSVÄRT gott. Servera marängerna med foxgrädden och kiwifrukt.
 
Idag äre premiär av Let's Dance! Woop! Jag brukade följa det tidigare, men har missat ett par säsonger. Nu kände jag mig sugen att hoppa på det igen. Särskilt som det verkade vara lite roliga deltagare.
 
Har införskaffat onyttig onödigt fredagsmys - päroncider, chips och cheese & oniondipp. Nomnom!
 

Intensivt

Ledigt!
 
Imorgon kommer lite kolleger på Halv 8 hos mig! Tills dess måste jag städa och börja förbereda maten lite smått. Och handla först, har inget hemma! Men idag råkar det vara måndag så jag ska allra först åka till stallet, rida, lunchfodra och fixa stalltjänsten. Så ja. Det kommer bli intensivt. Har ju i princip hela dagen imorrn på mig också. Men det är lite att jag vill städa köket innan jag lagar mat, samtidigt som jag måste förbereda vissa grejer idag.
 
Då undrar du förstås "Varför sitter du vid datorn nu då? Gå och gör det du ska."
 
Jag äter frukost. Lunch. Brunch. Ish. Äggmacka^^,
 

Jourhelg

Idag fredag har jag jour! Och idag ska jag och Frida sitta inne på MR:en igen vilket ska bli kul! Vi har ju börjat köra själva utan A-C. Första hästen jag körde själv blev inte riktigt bra, men det berodde lite på att veterinären ville ha med två leder och det går inte riktigt, man måste centrera endast en. Så ja. Better luck next time! Jag blev i alla fall inte totalt avskräckt.
 
Om det är lugnt senare ska jag även försöka fortsätta måla ATG-hindret som ska bli ett Skara Djursjukhus-hinder istället :P Har målat vitt en omgång men måste göra minst en gång till. Vitt är väl den tråkigaste färgen att måla? Åtminstone i detta sammanhang när man vill se en förändring och måla över det blågula med grönt och svart och sen få dekorera med våra klistermärken :)
 
Flyttpackningen rullar sakta framåt. Har tömt och packat ner allt från tvbänken, spegelbänken och skåpen ovanför garderoberna. Min make har en jävla massa skit! Det har iofs jag också men inte samma slags skit. Anledningen till att våra skåp är proppfyllda och inte går att fylla med faktiska saker är att de är fyllda med de tomma kartongerna från grejer han har köpt. Ursäkta, men så jävla onödigt. Ah visst, nu packade jag ner XBoxen i sin gamla kartong, men det var bara för att jag då skulle jag få en låda till fri för annat. Och så är det ju riktigt tydligt vad den innehåller ;)
 
På måndag och tisdag är jag ledig efter jouren. På tisdag drar vi igång vår första Halv 8 hos mig och vi ska vara här! På måndag måste jag städa som fan. Och börja förbereda lite käk. Typ handla och fixa. Dagen innan lön. Förhoppningsvis är man kanske ganska ensam i butikerna :P
 
Now, worktime!
 

Drömkåken

Teoretiskt sett är det kanske inte det, men det kan ju komma att bli väldigt fint. Vi ska absolut göra det till vårat alldeles egna hem! Det känns riktigt bra att få ett hus - eller tja, få och få, vi får la pröjsa för det... - att fylla med skit! Eller tja. Tanken är att försöka rensa ut den mesta skiten härifrån så att vi inte tar den med oss alls. Sen är väl planen att vissa grejer som står i garderober och skåp (typ strykbräda/torkställning, städgrejer, verktyg, spel, pärmar och importerad sprit) ska få sina egna platser i källaren, så att kläder och skor kan få det utrymme de förtjänar!
 
Källaren ska dräneras, ventilation ordnas och lite plåt fixas. Sen är det en del målning och/eller tapetsering som ska fixas inomhus för det ser tamejfan förjävligt ut i de flesta rum. Men eftersom att vi inte är rika som troll så blir det väl lite i taget. Men det ska bli riktigt roligt att få bestämma och inreda helt efter eget tycke och smak^^
 
Kimmy släppte ut hästarna på vägen hem imorse (ängel <3 ) och kom hem och förordade att vi kanske ändå skulle ta och rensa igenom lite papper och skåp och sånt och sen återvinna och handla. Men sen verkade det som om att han började må lite dåligt. Vi får se, jag kanske får göra det själv... Jag måste till att börja med åka till stallet, mocka och rida lite.
 
Nu ska jag försöka äta något.
 

Ett annat slags hjärtans dag

Hästskräpet har ju som jag tror att jag sagt innan varit lite trött och blek och jag har tagit både blodprov och träckprov. Idag kollade de på bajset och hittade blodmask.
 
Jag jobbade egentligen inte idag men jag fick vackert svara lite i telefon ändå när jag "bara gick till jobbet för att kolla provsvar, fika lite och hämta med mig veterinären till stallet." Äsch, det gick ju bra ändå.
 
Till slut fick jag med mig veterinär och även min nya medryttare och vi åkte till stallet. Hon lyssnade på honom och hittade ett blåsljud som framför allt hörs på höger sida. Sen om detta är en stenos eller insufficiens kunde hon inte svara på, men med övrig anamnes så drar vi tillsammans slutsatsen att det är som det är. Anledningen till att han är lite låg i Hb och EVF kan bero på masken och på det faktum att han inte går så hårt och därför har kroppen inte producerat så mycket röda blodkroppar.
 
Planen nu är:
--> Avmaskad med två tuber Cydectin comp.
--> Uppföljande träckprov och avmaskning om några veckor
--> Träning 3-4 ggr/vecka, försöka pressa lite uppåt men inte över gränsen. Se om kroppen kommer igång när den märker av behovet av bättre syretransport
 
Så ja. Det har varit en lite mycket nu. Igår skrev vi kontrakt på huset! Så jävla häftigt!
 
Förmodligen kommer jag att gråta mig till sömns ikväll. En liten känslourladdning över allt som varit vore nog på sin plats. Sen så, är jag på banan igen!
 

Anemi

Min älskade lille knaskuse.
 
I höstas tog jag ett träckprov och kollade parasiter, detta visade på rikligt med blodmask. Tog även ett normalblodstatus, vilket var ok, något lågt i Hb och Hkt. Han fick en tub avmaskningsmedel ivermektin och tanken var att jag skulle ta ett nytt prov om några veckor för att se om det blev bättre med blodet. Det gjorde jag aldrig. Varför? Glömt? Typ eller nåt.
 
Jag tyckte att han blev lite piggare, men vintern kom och med den minskad ridning eftersom det blir så halt.
 
Senaste tiden har jag tyckt att han blivit trött fort igen, inte orkat lika mycket som innan. Nu i förrigår kollade jag slemhinnor och tyckte att de var lite väl bleka. Igår var de väl lite bättre, men jag tog med mig grejer för blodprov på lunchen. Provet visar lite lågt i Hb och Hkt, men inget annat verkar ha sett konstigt ut.
 
Så här års ligger de äckliga maskarna i vila, så det är ingen mening att ta prov nu. Har jag lärt mig. Happ. Så det får jag vänta med. Jag pratade med en kollega som är veterinär. Eller tre, men framför allt en. Förslagen var typ avmaska "ändå", åderlåtning (!!?) och Haemolytic (tillskott). Eh jaha. Ah, jaja jag testar Haemolytic tänkte jag. De flesta verkade tycka att det är en bra idé. När jag kom till stallet var en annan hästägare där som är veterinär. Av henne fick jag kommentaren att det är typ värdelöst. Ah men kul. Hon ska iofs inte säga något, hon utfodrar sin häst med magnesiumpulver, som bara har lagt sig som ett cement i hela krubban...
 
Happ, hepp. Ska försöka prata vidare lite med veterinärerna imorrn. Blir nervös och mår inte alls bra när han inte är helt frisk. Vill veta vad det är för fel och åtgärda det :'(
 

Långhelg <3

Halvdag i torsdags och ledig sen dess, najs! Igår var vi som sagt på bio. Idag har vi blivit bortbjudna på middag - det händer inte ofta kan jag säga, så det ska bli trevligt!
 
Jag har varit nere på stan en snabb sväng och köpt cellofanplast och grönt paketsnöre som vi ska ha på arbetslivsdagen på onsdag. Sa jag det? Vi ska vara där. Fick veta det lite sent, men det blir säkert bra. Jag och en från smådjur ska försöka vara inspirerande och rekryterande så att säga.
 
Vi har även haft studenter i tre omgångar (varav en igår som jag missade) som skulle lära sig hur narkosapparaten ser ut och fungerar. Det har faktiskt varit jätteroligt, jag och min kollega har gjort ett strålande samarbete (som vanligt) och lärt eleverna allt vi kan om hur apparaten ska sitta ihop, provtryckas och "typ manövreras".
 
Jag skulle väldigt gärna vilja träna återupplivning med L eftersom att det oftast är vi som jobbar ihop på op. Skulle vilja känna att vi båda vet vem som gör vad, och att kommunikationen är på topp. Dessutom skulle jag själv vilja bli bra på att i tid upptäcka när patienten mår dåligt i narkos för att kunna åtgärda detta med ex. blodtryckshöjande dropp, sänkt narkosdjup osv...
 
Nu har jag faktiskt tänkt gå ner till gymmet. Snart i alla fall. Kimmy ska på karate och sen på nåt årsmöte med klubben. Jag ska till stallet, men jag ska även hinna släppa in hästarna innan vi ska på middagen, så jag vill göra det så sent som möjligt. Hmm... Jag väntar nog till om en timme innan jag går till gymmet. Tror jag. Bah. Jo jag vill kolla klart Hobbit.
 
Bra.
Puss.
Hejrå.
 

100åringen

som klev ut genom fönstret och försvann!
 
Den var vi nyss och såg. Det var den senaste visningen, 18:15 så vi kom hem tidigt. Hade ju precis kunnat börja...
 
Äsch.
 
Idag var vi på en andra visning. Juste! Jag har nog inte sagt det här. Vi var och kollade på ett hus för, kan det vara 2½ veckor sen? Någon lade ett bud på 800tusen och vi lade ett 20tusen över nån dag senare. Idag var det vi och en gubbe där. Vi hade med oss svärfar och svägerska. För mig alltså. Stefan hittade ett par andra grejer än de som stod i besiktningsprotokollet och som vi redan sett. Han var även uppe på vinden och upptäckte att det var ruttet på ett ställe. Han kunde trycka upp kniven genom träet till takpannorna. Inte bra. Det är både taket och grunden som behöver fixas på huset. Så vi vill liksom inte lägga så högt bud, för det är så stora grejer som måste fixas, plus många små slarvsaker. När vi kom hem la gubbfan ytterligare 20tusen. På måndag ska ännu en annan kolla på huset. Så vi är lite kluvna hur vi ska gå vidare. Vi borde inte gå högre, men Kimmy är riktigt sugen på huset. Jag känner att äsch, det kommer fler chanser, jag blir inte jättebesviken även om jag tyckte väldigt mycket om det och kan se oss bo där. Så nu väntar vi väl tills måndag och ser huruvida den personen också vill buda och i så fall hur mycket.
 
Hoppas det går vägen. Håll tummarna will you?
 

Nostalgi

Min allra första mobiltelefon fick jag hösten när jag skulle fylla 10. Jag fick den för att jag skulle börja rida på ridskola på måndagar och fick bara ha den då.
 
Det var en Nokia 6110 som min pappa hade haft innan. Han bytte skal till ett glansigt, silvrigt som han hade satt ett Hammarby IF klistermärke på över högtalaren. Så jävla awesome telefon! Egentligen kommer jag inte ihåg så mycket mer än det, och att det fanns Snake på den.
 
Min nästa var en Nokia 3330, älskade den också. Men det är väl nåt visst med ens första mobil? Och ungar nu för tiden, smartphones för flera tusen. Så jävla sjukt.
 
Det här är i varje fall en 6110, vad tycks?
 

100!

100 squats
100 vadlyft
100 rumplyft
100 venuslyft
 
Jup. I'm 'onna've some reeeaaaal träningsvärk imorrn. Hoppas jag. Eller?
 
När hästen ska upp på operationsbordet så måste jag lyfta i huvudet, det är ganska tungt och jag försöker verkligen att böja på och lyfta med knäna, inte ryggen. Så det kan ju bli lite jobbigt, vi har ju operationsdagar tisdagar och onsdagar. Jag valde att hemmagymma lite eftersom jag inte orkade gå till gymmet för det är så mycket tvätt att vika, så jag ville få det gjort. Jag känner ju mig själv så jag hade bara gjort det ena eller det andra... Nu väntar jag bara på att Bygglov ska ta slut innan jag börjar.
 
Måste smörja in händerna också. Har fått såriga nagelband. Nån som har nåt bra tips? Fingerbad, nagelborste, hydrokortisonsalva, fet salva och bomullsvantar. Jag har ofta fula spruckna fingrar, men jag märker att det i perioder blir sämre, oftast runt pms... Nedsatt immunförsvar då? Fuck do I know.
 
Äh men puss på er va!
 

Intervall

Jag låter det väl gå lite väl långt mellan inläggen? Eller? Jag skyller på tidsbrist. Fast det är ju egentligen inte sant heller. Teoretiskt sett har jag haft tid att gå till gymmet också, men inte gjort det. Så jävla lat. Fast idag var jag faktiskt där, inte varit där på en vecka. Men idag orkade jag mer än vad jag brukar. Eller så pressade jag mig själv mer. Eller en kombination? Nöjd i alla fall!
 
Nyss hittade jag min lågstadielärare på fb! Så knasigt! Eller tja, jag har kollat nån gång förut, men hon har ett väldigt vanligt namn. Sen testade jag att lägga till utbildning som avancerat sökalternativ och då hittade jag minsann! Jag kanske verkar lite stalker nu? Inte alls, jag tycker bara att det är roligt att uppdatera sig på folk man inte träffat på evigheter, se vad som hänt.
 
Snart ska jag få äta! Jag tänkte göra en paj som jag hittade i Buffé. Jag missade det faktum att pajskalet skulle stå i kylen 60+30 minuter... Och jag missade att köpa parmesan och citron. Så tja.. Och gjorde enkel sats skal, men fyllningen är dubbel. Blaaah! Jaja, får göra en paj till imorrn...eller tisdag. Men blir det bra nu så kan man ju bara tänka sig vad god den skulle vara på rätt sätt!
 
Nu ska jag bädda sängen med rena lakan.

Woopwoop