Månlandare

Ända sen vi flyttade hit och vi verkligen tog en ordentlig titt på våran spis, så har vi kallat den för månlandaren. Den är stor och robust och har både orange och svarta knoppar. Den blir varm överallt även om man så bara har en liten platta längst in igång, så man bränner sönder fingrarna när man ska vrida på reglagen.
När jag nu går in i köket för att kolla till mitt ägg som ligger och kokar fridfullt i sin kastrull, så ser jag hur det liksom lyser rödorange under kastrullen (köket är helt nedsläckt). Först tänker jag att det är botten på kastrullen som är av koppar. Men när jag lyfter på den så är det plattan som är alldeles orange. Gaaaah! Betyder detta att jag måste ringa Urban igen? xD Tänk om den flyger i luften? Drar på en ny vända till vår himelska ost? Eller om det blir så att hela spisen knoppar av och tar proppskåpet med sig så det plötsligt en dag blir mörkt och tyst när man som bäst är upptagen med något?

Jahapp... Vi kom relativt nyss tillbaka från att ha varit med Illidan på KTC för ett experiment för utredning av orsaker till artros hos katt. Han fick gå längs väggen medan de filmade : ) Gick så bra så. Veterinären som var med hade vi som gästföreläsare i förmiddags, hon fortsätter imorrn efter dagens lektion om lever, även om pancreas och inappetens hos katt.

Näe nu ska jag hämta mitt ägg, min couscous, en tomat och nåt att dricka. Brb. C ya!

Månadens Lista - BONUSLISTA Februari!

Jag sitter just nu och läser i boken Konsten att hantera superjobbiga människor, vari ett kapitel heter "Hantera han som är ohyfsad" och underrubriken "Generella svar på tal" med ett antal förslag till saker att snabbt kasta i ansiktet på någon som är otrevlig. Jag skrattade så jag grät^^ Kanske för att jag är helgseg, kanske för att jag har dålig humor, eller kanske för att de är allmänt roliga och jag ser fram emot att få använda flera av dem i framtiden^^

--> Är du alltid så här dum eller gör du bara ett undantag idag?

--> Det finns en bra sak med din kropp - den är inte lika ful som ditt ansikte.

--> Försiktigt nu, låt inte din hjärna springa i förväg.

--> Jag gillar dig. Folk säger att du är obehaglig, men jag gillar dig.

--> Fortsätt prata bara, en dag kommer det säkert något smart.

--> Om man skulle behöva en ritning för att bygga en idiot skulle man kunna använda dig.

--> Hur kom du hit, var det någon som lämnade buren öppen?

--> Jag vet inte vad som har gjort dig så korkad, men det funkar!

--> Att kalla dig dum skulle vara en förolämpning mot dumma människor.

--> Funderar du någonsin över hur ditt liv skulle vara ifall du hade fått tillräckligt med syre när du föddes?

--> Vill du att jag ska acceptera dig som du är eller vill du att jag ska gilla dig?

--> Jag har märkt att du aldrig låter en tanke störa ditt konversationsflöde.

--> Jag ser in i dina ögon och får en känsla av att det inte finns någon där som styr.

--> Jag förstår att du har avsatt den här tiden till att göra dig själv till allmänt åtlöje.

--> Blir du aldrig trött på att alltid ha dig själv i närheten?

--> En dag kanske du hittar dig själv - och ser samma sak som vi andra.

--> Jag gillar dig. Du påminner mig om mig själv när jag visste mindre.

--> Var dina föräldrar möjligen syskon?

--> Jag önskar verkligen att jag hade ett lägre IQ så jag kunde gilla att umgås med dig.

--> Nej fortsätt prata. Jag gäspar alltid när jag är intesserad.

--> Jag ska försöka vara trevligare om du försöker vara smartare.

--> Jag ska försöka förklara för dig, men jag har tyvärr inga kritor med mig (min favorit)

--> Du kommer att gå långt - jag hoppas att du stannar där.

--> Om du lovar att sluta ljuga om mig så lovar jag att sluta säga sanningen om dig.

--> Var det där din poäng eller blev du helt enkelt trött på att tänka?

~ HELL YEaH

Kaipaan isoäitini

Till frukost blev det två avsnitt av Hem till Midgård, men jag orkar inte kolla vidare just nu. Jag känner mig lite omotiverad faktiskt. Jag skulle kunna tänka mig att sätta mig och pressa och svettas på en cykel på gymmet ett tag faktiskt, men utöver det så vill jag bara åka hem.

Jag längtar till påsklovet då jag kanske åker till Åland med min mormor och familj : ) Förhoppningsvis kan jag låna bilen då också, för efter det har vi bara 4 dagar kvar i Skara innan det blir upp för praktik och sen sommarlov (och sommarjobb).
Vilket påminner mig om att jag tänkte skriva ett brev till mormor : ) Det är så gulligt när jag får vykort eller samtal från henne. Jag saknar henne mer och på ett annat sätt än vad jag gjort förut. Och det låter skitkonstigt och ologiskt, men så är det bara.

Sambo står ute och diskar och jag funderar på om likt mig fick ett sug att göra det, som jag fick det att dammsuga igår, eller om hon bara vill kompensera för att jag dammsög igår? ; )
Näe men papper och penna då. Fundera ut de sista låtarna på vår första Playlist A-Ö av many more to come, denna med tema Svenskt ; )

Slag-fucking-borr!

Igår fick vi ju låna slagborr och skruvdragare av Urban, så efter att ha ätit frukost, börjat kika på filmen Klara efter böckerna av Pia Hagmar om Klara som jag älskade när jag var yngre, så tog jag mig glad i hågen för att börja sätta upp saker på väggarna! Det började med en köksklocka. Gick strålande. Fortsatte med spegeln. Gick utmärkt. Därefter hästtavlan. Började med att sätta den 10 cm fel, men sen gick även det finfint.
Det är här någonstans som mitt självförtroende och min tillit till maskinen är höööööögt uppe och medlem i 10000-metersklubben ungefär.

Knatar in på mitt rum och börjar med att sätta upp tavelhyllan ovanför sängen. Markerar var hålen ska vara och börjar borra (har fram tills nu bara använt skruvdragaren och borrat med, vilket har gått finemang).
Nähe, då är det visst ett av hålen som går strålande att borra, men en 40 och 80 cm därifrån så är det stenhårt och den vill inte. Och istället för att förstöra maskinen så tänker jag att okej, jag får väl ta slagborren då. Så jag plockar upp denna best till verktyg och byter borr till passande storlek. Men vad händer? INGENTING! Jag kommer kanske 1 futtig cm till in i väggen men sen tar skiten stopp! GAAAAH! Så det blev till att klippa av pluggen lite och göra det bästa av situationen. Hyllan kom upp till slut och den sitter, men det är en del andra grejer som verkligen inte fastnar. Jävla SKITväggar från medeltiden. Jävla SKITskruvar. Jävla SKIIIIIT!

Så det var med tacksamhet Emelie smsar och säger att det nog inte blir någon utgång ikväll. Väl det, jag känner mig inte direkt festlig. Bara irriterad och skitig.

Nu har jag sett klart på Klara, ätit lite, och diskat. Nu tänker jag inte stå ut längre med att det är ett grustag i hela lägenheten. Plus att borrandet har gett mig ännu en anledning - nu drar jag fram dammsugaren! Och struntar i att det är Ardentes halva. Jag VILL. Jag behöver få lite mer utlopp för mina aggretioner mot slagborren som egentligen borde duga bättre åt att vispa grädde eller putsa skor än att borra hål i betongväggar.

ThisTitleHasNoName

Idag är det fredag. Flera fredagar i rad har vi haft ledigt så det kändes lite konstigt med lång vecka igen : P
Vi har varit på KTC och haft övningar i att sätta permanentkanyl och ta blodprov. Vi fick göra detta på fejkarmen Doris, som inte var mycket till samarbetsvillig. Det ville liksom inte komma något blod. Allt blod läckte ut på bordet istället. Hon har inte fått ett stick för mycket, hon har fått hundra. När vi använde oss av vacuumrör som man liksom drog i blodet gick det bättre.

När vi kom hem och hade suttit ner i 5 minuter knackade Urban på dörren och lämnade av slagborren och skruvdragaren^^ YAY det blir saker på väggarna imorrn!
Vi har varit och handlat också så jag kan göra kolakakor. Men än så länge har jag bara hunnit äta mat och sett på halv 8 hos mig och Stockholmsnatt.

Nu tänker jag dock kliva ut i köket och göra lite kakor. Om nom nom.

Mamma <3

Idag är den torsdag den 24/2 2011 och min mamma fyller år idag. Jag önskar att jag fick vara och pussa och krama på henne. Men jag har ritat en teckning och skickat på posten, och så har jag köpt en present till henne idag : ) Men hon får vänta tills jag kommer hem innan hon får den. Brevet lär hon få imorrn, och jag ska ringa och sjunga för henne om en liten stund. Älskar dig min lilla mamma <3

Just nu springer katten runt och dampar än med tunneln och än med fjäderbollen. Just nu är han i badrummet med bollen och jag vet inte vad de har för sig tillsammans, men det låter lite om badkaret och alldeles nyss tror jag toaborsten åkte omkull... x3

Efter "etikronden" som innebar att vi tittade på en film från 85..? om olika situationer där vi skulle avgöra hur man ska hantera djurägaren, så åkte jag och Emelie till Skövde för att shoppa lite vita kläder inför freakshow till henne. Hon hade lite svårt att bestämma sig, och hon hade ingen riktig plan till att börja med, då hade det kanske varit lite lättare? Det kommer bli bra, men av oss båda så är det nog jag som kommer vara mest exotisk.. hahaha

Nu har jag ätit lite wannabe-middag och satt mig med fleecetröja och filt för jag fryser rakt igenom Vi fick vänta ute på bussen som inte kom, i 45 iskalla jävla minuter.
Imorrn eller på lördag ska jag baka kolakakor (sirapskakor) för det är så goooott^^


Röda Betor

Sitter och väntar på mina rödbetor som har kokat i säkert en timme snart. På internet: "Rödbetor Vinter, delade 20-30 min". MY ASS.

Emelie har hunnit förbi och tittat på det jag ska ha på freakshow, imorrn ska vi till skövde och så ska hon shoppa lite åt sig : ) Skönt att komma härifrån ett tag.

Innan PBL-en imorse ringde det ifrån Värmdö Djurklinik och ville träffa mig, så nu har jag två bokade intervjuer vecka 10. Håll tummar och tår! : D

Gästföreläsning om hudproblem, öronproblem, medicinska bad och lite annat, djurägarhantering. Röst som påminnde mig om min gamla hemkumpalärare. Gnällig och skrovlig jag-borde-gå-till-en-logoped-röst. Lite tonen av en dagisfröken. Men annars var det okej. Kanske.

Vi har gymmat lite idag också, gillar att känna svetten rinna längs ryggen! Hm... x3
Nu ska jag gå och tvinga mina rödbetor att vara klara. Puss och kram

Attitydförändringar

Jag har svårt för besserwisser-attityden hos somliga. Jag har mest lust att köra upp en spade där bak på dem. På bredden.
Ofta känner jag ett sug att bara argumentera med dem och trycka ner dem i skiten de växer ur (eller påsen de har med sig varje gång - haha ; ) ) men den rationella sidan av mig vinner och jag hoppas att mitt kroppsspråk, mina blickar och mina få ord markerar det jag tänker.

IIIIIIIIIIHHHHH RAMASKRIIIIIIH!

Idag avslutade vi gårdagens föreläsning om hudsjukdomar, idag katt och häst. Sedan övergick det till öronsjukdomar på hund, katt och häst. Intressant, men rätt tråkigt. Börjar bli dags för lite miljöombyte kanske? Fast samtidigt så är det en ny sån där helt-nytt-efter-tentan och har inte hunnit blivit tjatigt för man har inte hunnit plugga någonting på det än.

Efter skolan gick vi till biblioteket, där jag skaffade ett lånekort och lånade en bok för kommunikationsseminarieuppgiften. Hmm bra ord för hänga gubbe eller scrabble^^ Ardente lånade en bok som heter något i stil med "Hur man hanterar skitjobbiga människor" och hon har haft lite högläsning ur den. Jag vill också läsa den, istället för min tråkiga arbeta i grupp. Kanske kan läsa båda. Vi får se.
Har även ringt fastighetsskötare Urban och bett att få låna skruvdragare och slagborr. Vi får den på fredag em och låna hela helgen, yay go Urban! : D Ska bli skönt att få upp lite grejer!
Medan jag satt som bäst och gjorde absolut ingenting (typ började ge mig och letade efter tråkiga sommarjobb) så ringer mobilen. Okänd ringer och jag misstänker att mamma ringer från jobbet. Men näe då är det från Djurkliniken Roslagstull som vill träffa mig : D Wiiiieeeeee! Springer in till Ardente och är lycklig och försöker intala att de kommer ringa henne strax också, men neggo tror mig inte. Ett x antal minuter senare ringer det minsann på hennes mobil. Vad var det jag sa min vän? : D
Så blev vi lite euforiska och dansade sidled i vardagsrummet och fikade med kex och saft!

I den nyfunda kämparandan hämtade jag upp hästbandage från förrådet och Nalle Puh ur gosedjurssäcken och så lindade vi varandras ben och hans arm. Nu sitter han och har ett lobotomibandage och verkar rätt nöjd med läget.

Puss och Kram Cykelram!

Halv 9 hos mig

Idag har vi haft föreläsning hela eftermiddagen om hudsjukdomar och liknande, på hund. Jag trodde allt skulle hinnas med idag, men det skulle det uppenbarligen inte för vi har tydligen en omgång till med henne imorrn. Gaaah åh vad tråkigt.

Innan lunch hade vi muntlig utvärdering på kursen so far. Vi var typ 9 stycken på plats, när majoriteten av klassen hade röstat att vi skulle ha en muntlig. Dåligt av er tjejer, dåligt.

Efter skolan gick vi hem och stoppade i oss lite mellis, sen gick vi till gymmet. Jag pumpade ut nästan 14km på en halvtimme på cykeln, och sen körde vi bröst och armar. Idag fick vi "sällskap" av en man som gick förbi oss fler än en gång och ungefär 5 sekunder efter att han hade gått förbi hann en våg av aftershave ikapp och blåste upp i ansiktet på en. Och den luktade inte gott, och det var inte en diskret mängd heller. Asså SHIIIIIT människa. Antiperspirant är allt du behöver när du ska till gymmet. Lukta gott kan man göra på krogen...
Hans polare luktade dock mer neutralt, och han passade på att gå emellan ett par lyft på magboll-grejen när Ardente stod och sträckte ut mellan intervallen. Undrar om han bara gjorde det för att showa lite, för han bad inte om att få komma emellan fler gånger x3 I wouldnt mind doing him, men Ardente fnös och skrattade bara åt mig. Knasig.

Nu ska jag se ifall halv 8 hos mig har kommit upp på tv4play. Puss i ljumsken

I must be out of my mind

She's addictive, I wanna have some more
It's so predictive, I've seen it coming before
She ignores me and still I'm screaming her name
It's always the same

She turns me on, brings me down
I'm in love

I must be out of my mind
Thinking that you could be mine
I get the feeling that I'm wasting my time
I guess I'll stand in line
Hoping to see you tonight
I do it all because you're one of a kind
You make me go where I don't want to go
You make me wait out all night after the show
So take a look and you'll find
I must be out of my mind

She invites me, I'm not ready to go
I think she likes me, I guess I'll never know
She's addictive, I wanna have some more
It's just like before

She shakes the ground
Turns my head upsidedown

I must be out of my mind
Thinking that you could be mine
I get the feeling that I'm wasting my time
I guess I'll stand in line
Hoping to see you tonight
I do it all because you're one of a kind
You make me go where I don't want to go
You make me wait out all night after the show
So take a look and you'll find
I must be out of my mind

~ Royal Republic

Söndag

Idag har vi tvättid, och jag har burit ner alla tomma kartonger plus extramikron och pulkan till förrådet, samt ställt i ordning lite schysst. Det har blivit dammsugit och skurat i badrummet och jag har diskat.
Har fönster öppna i vardagsrummet och köket och i mitt rum, och mitt täcke hänger på luftning ute på balkongen. Det kanske inte blir så sjukt varmt i mitt rum, jag kanske får sova riktigt, riktigt gott inatt : )

Igår kväll kom jag i säng senare än vad jag hade tänkt också, för jag blev sugen på att skriva, så nu har jag börjat skriva på en ny novell/bok vad det nu blir. Men jag har inte lagt upp någonting än, för det blev inte så mycket och jag kände mig inte helt klar med avsnittet. Titeln än så länge är i alla fall the Field of black flowers. Det lät så konstigt på svenska, men vi får se om jag ändrar det sen.

Emelie hann inte hit igår, men hon skulle försöka komma över senare idag. Näe nu är det dags att gå ner och tömma och stoppa i en ny maskin, förhoppningsvis den sista.

Dear God

A lonely road, crossed another cold state line
Miles away from those I love
Purpose hard to find
While I recall all the words you spoke to me
Can't help but wish that I was there
Back where I'd love to be, oh yeah

Dear God the only thing I ask of you
Is to hold her when I'm not around
When I'm much too far away
We all need that person who can be true to you
But I left her when I found her
And now I wish I'd stayed
'Cause I'm lonely and I'm tired
I'm missing you again, oh no
Once again

There's nothing here for me on this barren road
There's noone here while the city sleeps
And all the shops are closed
Can't help but think of the times I've had with you
Pictures and some memories will have to help me through, oh yeah

Dear God the only thing I ask of you
Is to hold her when I'm not around
When I'm much too far away
We all need that person who can be true to you
But I left her when I found her
And now I wish I'd stayed
'Cause I'm lonely and I'm tired
I'm missing you again, oh no
Once again

Some search, never finding a way
Before long, they waste away
I found you, something told me to stay
I gave in, to selfish ways
And how I miss someone to hold
When hope begins to fade...
A lonely road crossed another cold state line
Miles away from those I love
Hope is hard to find

Dear God the only thing I ask of you
Is to hold her when I'm not around
When I'm much too far away
We all need that person who can be true to you
But I left her when I found her
And now I wish I'd stayed
'Cause I'm lonely and I'm tired
I'm missing you again, oh no
Once again

~ Avenged Sevenfold

En inte så smooth smoothie

Trots att jag mörsade allt vad jag kunde och orkade på de dumma mangosarna så blev det en hel del stora bitar av fruktkött ändå. Och det gööör ingenting egentligen, det är mest att det är mycket godare att dricka den om man faktiskt dricker och inte äter den. Sen blev jag tvungen att späda ut den med resten av vaniljalpron, för den blev alldeles för tjock... x3 men den är fortfarande om nom nom^^
Till frukosten såg jag och Ardente på youtubevideon "Fishmaster" med tillhörande misheard lyrics. Fuuuunny^^

Har läst mer i min nya bok, och jag börjar eventuellt få lite riktig inspiration till att skriva eget. Så det blir adjöss med det förra, värdelösa projektet och välkommen till nya idéer!
Katten sitter på bordet och tittar ut genom fönstret och spanar på alla fåglar som flyger förbi. En vacker dag så kommer ni minsann inte ha en sån tur att det är ett fönster där emellan er och mig... Om jag får gissa vad han tänker.

Igår kväll tittade jag på Basil Mus, helt awesome film, inget slår Disneyklassiker. De tidiga Disney-Pixar funkar också.

Neee förtära färdigt frukostsmoothien och diska lite. Sen får vi se när Emelie väljer att dyka upp : )

Bönor

Jag undrar om jag någonsin kommer lära mig att uppskatta konsistensen? Jag har inga problem med smaken, tvärtom tycker jag att det är jättegott (dock beroende på hur man tillreder dem förstås), men den där sträva, torra känslan man får av dem... går bort. Men nu har jag gjort couscous och haft bönblandning i creme fraise med smak av parmesan och vitlök eller vad det nu var. Helt okej men det är fortfarande som sagt bara sträva bönor.

Har fått svar från Nacka och Roslagstull, de har redan tillsatt sina tjänster. Asså WTF? NEEEEEJ!
Men håller fortfarande tummarna för de andra jag har sökt till. Har även skickat per post till tre till. Mitt nästa hopp är Värmdö.

It's friday, I'm in love

Idag började jag morgonen med att göra lite frukost och sätta mig i soffan och äta den medan jag läste i min bok, Fallen. Än så länge är den bra, väldigt speciell och liknar inte ett dugg någon annan bok jag läst - bortsett från konceptet att det är Han, den perfekta killen med det perfekta håret och vackra ögonen och perfekta fylliga läpparna och den mystiska personligheten. Asså damnit. Vad är det med folk och fylliga läppar!? Visst kan man lägga märke till dem om de ser kissable ut liksom, men orka lägga mer energi vid dem. Det enda är att jag flyr om de är sådär blöta hela tiden. Som bebisläppar fast äckligt.

Nu har vi varit på gymmet och cyklat i 20 minuter, gjort ben och rygg. Imorrn tänkte vi göra armar och mage.
Ska hoppa in i duschen när Ardente klivit ur, och sen ska vi gå ner till ICA, jag ska köpa bananer till min smoothie och lite nyponsoppa. Kanske en mjölk. Intressant? Näe.

Vi ska även gå förbi skolan och skriva ut CV och personligt brev så man kan posta till de som inte hade mail. Måste alltså köpa kuvert också. Men frimärken har jag iaf.
Puss på magen

Gnugga geniknölarna

Idag har vi haft rond på ATG-kliniken. Vi fick se lite olika undersöknings- och operationssalar, och sen fick vi ha en liknande övning som på smådjur. Vi fick läsa lite olika journaler för att sedan försöka skriva vårdplaner till dessa.
Under tiden har vi fått höra lite olika historier om incidenter och fascinerande fall och olycksfall.
Vårdplanerna gjorde vi på Hovslagarmuseet, som egentligen var ett klassrum med glasskåp med olika preparat och skor bland annat.

Sen gick vi hem och åt lunch, och nu har vi skrivit CV och personligt brev och skickat ut till lite kliniker. Ardente skriver jättefina och jättebra medan mina känns jättelame, och jag är dessutom lite för lat för att skriva olika till alla olika kliniker. Men gaaah det är liksom lite samma fakta de vill höra... Jaja. Jag ska få jobb på Nacka. Så är det bara.
Men förutom Nacka så har jag mailat till Roslagstull, Bollmora veterinärklinik, Bromma djurklinik, Farsta Djurklinik och Tyresö klinik. Sedan ska jag skicka via brev till Värmdö djurklinik, Skarpnäcks veterinärklinik och Årsta, för de hade ingen mailadress. Inte som låg upplagt på deras hemsidor i alla fall. Men det spelar ingen roll, jag ska till Nacka.

Nu funderar jag på om jag ska ta och kladda ihop lite text till en lockande affisch för folk som ska gifta sig och som plötsligt kommer inse att de vill åka häst och vagn^^

Helvetet bakom sig

Igårkväll och imorse kände jag verkligen fasa inför tentan, att jag inte alls hade lärt mig tillräckligt mycket för att bli godkänd. Men när jag sen satt där och skrev en fråga i taget så ökade hoppet om att botten ännu inte var nådd!
Det var inte alls så farligt som jag hade trott, och förhoppningsvis så blir det bättre än en 3a, men jag vågar inte hoppas för mycket.

Sen gick vi traditionsenligt - tänk, man kan kalla det för tradition nu, vi har verkligen gjort det varje gång, flera gånger - och tog en tentafika. Vi kommer ju aldrig mer våga gå in på det högra fiket, där vi nu har sett Bert en gång.
Jag åt en semla om nom nom^^

När vi kom hem sen så pysslade jag med mina kläder för att kunna bära ner mina resväskor, och så fixade jag med lådorna till hallbyrån.
Sen kom Sandra och Matilda över en stund och fikade, och nu börjar det bli dags att fundera ut vad man vill äta till middag och gå och handla. Jag är sugen på typ... raggmunk eller rårakor.. Knasigt. Receptbrowse-a lite!
Pussochkramochklappistjärten!

Helvetet

Är nog där jag hellre skulle vara än här just nu. Det skulle vara en förbättring...
Nu har jag läst igenom mina anteckningar igen för hundrasjuttioelfte gången. Det som (förutom allt annat) känns mest skrämmande är blodprov och blodtransfusion. Jag kommer inte komma ihåg allt om vilken blodgrupp som har antikroppar mot vilken, och vilka alla som finns och hej och hå. Jag kommer knappt ihåg vad ett serumrör är. Crap.

Men nu tänker jag inte göra något mer. Jag tänker vänta på att Ardente kommer hem så jag får äta en bulle och gå och lägga mig.
Jag vill ha lådor till mina kläder så jag kan packa upp dem... : (
Jag är fattig.
Fy.
Jag välkomnar Helvetet och Lucifer med öppna armar om han vill ta emot mig.

Tentamen

Stundom känner jag mig helt säker om vad det handlar om, och stundom så har jag panik.
Tragglar symtom och diagnos till olika sjukdomar för att kunna rabbla när det kommer frågor om sånt.
Nöter BT, HR, temp och andningsfrekvens för att kunna veta vad som är normalt vid en exempelfråga.

Acidos och Alkalos, respiratorisk och metabolisk.
Stenoser och hydropericard, COPD och Brachycephalic Syndrome... asså SHIIIT.

Det enda jag ser fram emot är att få gå ut ur aulan och bege mig till cafét för tentafika.

Ska träffa Sandy på centralen runt 5snåret ikväll, så jag måste packa min väska mitt i plugget och sen hade jag tänkt åka in och pussa på min moster. Det blir typ lagom för hon jobbar inte alls långt ifrån centralen.

Usch och bajs för snö, minusgrader, Skara och tenta. Jag vill ha en temperaturökning på 40oC, sol, sommarlov och sommarjobb. Fast innan det så vill jag gå på freakshow. Nu har jag iaf nästan nästan allt jag behöver^^ Jag behöver bara ett vitt band till håret. Men jag ska gå ner i syrummet och kolla ifall inte mamma har något där, alternativt har vi ju värsta lilla sybutiken i Skara...

Näe nu kan jag inte sitta här längre.


BooYAH!

Har nu köpt biljetter till mig och Liny till Metaltown i Göteborg i sommar! : D YAY!! Ska bli helt totally awesome!
Har även bokat tid till ifyllnad av två überkorta streck som minsann inte kunde hinnas med idag... Och sen har jag och Hannapanna och Elin ätit varsin liten cupcake och druckit varm choklad på Espresso House.

Nu ska jag plugga och skriva CV.

Pusspuss och glad alla hjärtans dag!

do be do be do...

Idag ska jag skriva CV och skicka ut till kliniker och söka sommarjobb. Snälla låt mig få jobb på Nacka <3

Sedan blir det dels massor av plugg inför tentan, det blir en sväng till stan och A'n'T med Hanna och fylla i det som han missade. Jag ska också fixa biljetter till Metaltown, de håller på att ta slut och jag tänker inte tillåta det, för jag SKA se SOAD och KoRn och A7x och Cradle of Filth och alla andra som ska spela. Så jag hoppas att jag inte behöver den vita mojjen för det, för i så fall måste jag upp till mamma och låna den och göra det!

Nu måste jag springa bort på toa, för alla som tycker det är så där fruktansvärt intressant information!

And I know you hear their voices, and I know they may seem real
But our life's made up of choices, they took for granted your soul
And it's ours now to steal


Endorfiner

Idag har jag varit på stan med Liny, det blev en helball väggklocka, ett vitt linne till freakshow, strumpor och lite strunt. Sen åkte vi via Kärrtorp och köpte munkar till oss och tulpaner till mamma.

Sen lånade vi bilen och åkte till Kungens Kurva, mamma ville ha lite grejer till Henkes rum. Jag fick äntligen tag i ett postkandar och sen ville Liny kolla på Toys 'R' Us. Det var lite läskigt och obehagligt. Jag kände att samma stämning definitivt inte infann sig som när man var liten.

Nu sitter jag här och tänker att nog för att vi har haft skrattattacker idag så behöver jag lite frisättning av endorfiner i kroppen. Och hur är ett bra sätt att göra det? Vi får väl se, det kanske inte är så svårövertalat som man inbillar sig. Men antagligen är det det. Håll tummarna!


(:

I onsdags åkte jag upp till kära gamla stockholm igen (: Bilade till västerås med Matilda, sen åkte jag och Sandra vidare med tåget hem. Vi kom hem i rätt god tid, så jag hann hem och fixa lite och krama på syster och mamma innan jag drog in till stan igen för lite sushi, star wars VI och release av undertryckta känslor och behov^^ I skrivande stund känner jag för att göra om det igen (:

Följande förmiddag träffade jag Emil och Lotten och åt en semla innan det var dags att åka ut till stallet för vaccination av hästen. Hästinfluensa och tetanus blidde det åt min kurredutt, och till slut blev det så att flickorna också fick en varsin tetanusspruta.

Var uppe hos pappa och myste, sen åkte jag och Linnea upp till ica och köpte choklad och så träffade vi Lotta där som sa att hon minsann hade en killkompis som var intresserad av mig. ????? vem DÅ? hector blir jättenyfiken^^

Idag har jag och Renée gjort fötterna på hästarna. Vi klippte träskorna på Yrpa och rättade till Jontens framtass, sen tog vi strålarna på Kurredutten och Dashan. WOW strålarna på Kurt var helt jävla enorma. Renée fick för sig att de såg ut som bitar av sushi x3 blääääää förstör inte min sushi xD

Nu sitter man allt barnvakt med systeryster och ska försöka plugga lite mer i helgen. Sen vill jag ut på stan och skaffa skit till freakshow^^


Victory

Med en synål och klorhexidin är man minsann oslagbar! Die MF Die MF DIE!!!^^ hihii... borta! imorrn iaf kanske.
Idag har jag ringt veterinären. För sent. Måste ringa imorrn mellan 8 och 9. Sen har jag diskat och pluggat lite tills det blev dags att dra sig mot skolan och göra fejkade telefonsamtal. Vi hade rätt roligt när vi hittade på saker kring samtalet, och samtalet hade vi inte hunnit öva på heller, men det var roligt och gick rätt bra.
Tiden därefter gick dock skitsakta och tanten fortsätter mala på i sin enträgna sjukt störiga röst tills jag satt och gungade i halv fosterställning till Cecilias förtjusning x3
En instickare också, 4-1! Wohoooo go me^^
Sen tog vi en snabbis bort till Ugglan, jag köpte två pärmar för 25:- styck, en till hästen och en för året. Sen gick vi tillbaka till skolan och hade tentagenomgång. Jag vill inte ha tenta. Jag vill kasta granater på en viss lärare. Eller åtminstonde skära ut stämbanden.
Efter det hade vi årskursmöte, och försökte komma fram till något angående jackor/fleece/västar. Cia skickar ut mail med alternativ så får man välja sig en. Jag ska i alla fall ha en jacka, vill inte ha nån fleece. Har alldeles för många...
Nu så blir det halv 8 hos mig, diska, duscha och förhoppningsvis hinner vi titta på Horton ikväll om Ardente vill och orkar : )

Smärta

Min rumpa har somnat. Det här är INTE en sittvänlig soffa.
Jag har ett f-cking munsår som kommer HELT FEL tajmat damnit.
Ryggen börjar bli bättre men det är fortfarande inte helt schysst.

Vad näst?

Gaaaaah smärta!!! Kan inte den fula onda blaffan i fejjan bara FÖRSVINNA!!!!!


Måndagsfasa

Det har sagts förr och jag säger det igen - Måndagar borde inte få finnas!
Det har varit en fruktansvärt seg dag idag, med föreläsning om journalföring och telefonrådgivning. Jag höll på att somna, ögonen gick i kors på mig när vi hade tlfnrådgivning med Kerstin sista timman innan lunch. Och hennes röst är så SJUKT jobbig! Lär dig prata människa...

Under lunchen bestämde vi oss för att passa på att gå hem och ta en varsinn bulle^^ Det bästa med hela dagen. Än så länge i alla fall : P Efter lunch fick vi först läsa och granska journaler och journaltext, och sedan fick vi skriva en egen journaltext utefter en liten historia som Ulrika hade hittat på. Helt okej, men jag vill hem. Som vanligt.

Utöver detta så har jag fått ett sånt där j-vla munsår igen och jag typ dränker det i munsårssalva och jag vägrar låta det sitta längre än nödvändigt! Ont och fult, och så blir jag alltid så himla öm i tandköttet när jag får det. Bajs på dig som smittade mig.

Näe nu finns det inga ursäkter längre, fortsätt läsa anteckningar inför tentan! JO förresten, jag har fått en 5a på hemtentan i näringslära! : D YAY!


Spelkväll

Nu har det varit en kväll i spelandets tecken! Martina och Linnea var här och vi började med att spela Faster Agathas Testamente, sedan gick vi över till Alias, kortspelet med namnet som för vissa har en dålig klang, och avslutade med Yatzy. Till detta avnjöt vi dagens av mig bakade kanelbullar och av Ardente bakade jättefina tigerkaka i min hästform : )

Vi har även hunnit med att röja upp fint och byggt ett Castle of Doom av alla tomma banankartonger^^ Bilder kommer upp senare, alternativt kika in på Ardentes blogg.

Nu börjar det även bli dags att plugga på inför PBL och tentamen. Men vi har ju haft flyttfeber hela helgen! Dock finns det inte längre några ursäkter, så imorrn ska pluggandet sätta igång!

Lite baklängesOrudis och vetesäcken på det här så man får sova inatt igen? : )


Sweet 90's

Har fått en liten släng av saknad till det gamla goa 90'talet, årtiondet då man bara var en liten skit (en riktigt liten skit alltså). Det var ju ett riktigt nice decennium, man hade på sig vad man tyckte var snyggt och skönt, inte var det direkt emfas på hur grejerna matchade med varandra; musiken var lite lagom space'ad, och hela stämningen var liksom äh vi tar det lugnt och har det bra^^ Det är så jag minns det i alla fall, men jag antar att det finns mååånga olika uppfattningar om hur detta årtionde tedde sig.

Men när jag tänker på 90'talet så tänker jag på cykelbyxor och stora tshirts - gärna med ett stort Disneymotiv, alternativt en popgrupp - eller magtröja funkade också, hästsvans på tjejer, en liten nackhästsvans på de töntiga killarna... jag tänker Spice Girls, Five och BSB, Ace of Base, um... vad tänker jag mer på förutom min egen uppväxt med skola och hem och sånt..? TV-serier; Skilda världar och Tre Kronor (såg inget utav dem), Beverly Hills och Dawsons Creek (såg inte de heller).
Stora VHS'er och kassettband fanns då, även disketter till datorn... Windows 95, 97, 98, 99 damnit! BÄSTA segaste coolaste^^ haha... nostalgitripp...

Vad var 90'talet för dig?

Nu har jag försökt lägga till lite videor men det vill tydligen inte bloggen. Så här är lite länkar till roliga klipp från en svunnen tid som vi saknar <3

http://www.youtube.com/watch?v=Pyly3JtXoy4

http://www.youtube.com/watch?v=aFxYhFzoDbo

http://www.youtube.com/watch?v=RuibJKxfcY8

http://www.youtube.com/watch?v=gS6rkkVCvSc&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=44c7r9i2Nf8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=YqCKBy5YZHM&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=r1_vlb6rCGY

En kommentar på den sista länken! JA det är från 2000, men det fanns ingen annan, och JA det är en klocka som räknar ner så du måste bläddra fram ända till typ 2.20 innan det faktiskt börjar!um...

är det Du som har kollat 6 ggr idag? Ensam liten läsare som kollat in här 6 gånger på ett dygn? Awwwwwww. eller? ska jag tycka att det är gulligt eller lite creepy?

Idag har i varje fall jag röjt upp lite till här. Nu står det kartonger i princip ända upp till taket i hallen och en ny hög är påbörjad. Det är inte såå himla mycket kvar här i vardagsrummet, lite småsaker och nåt som ska ner till förrådet. I mitt rum däremot ser det ut som hej kom och hjälp mig men det är för att jag har en garderob utan dess like. Jag menar, skulle jag hänga upp ALLA mina kläder på galge? Då skulle jag för fan behöva använda väggarna längs alla rum här inne (om allt skulle hänga på egen galge). Inte nog med att det bara är en stång (det är två dörrar in till samma utrymme), det är dessutom nån inmonterad inlimmad inspikad jävla bänk wannabe skohylla i botten också. På varje sida. Så jag som hade tänkt köpa trådbackar och ställa in, om jag ställer in de så är det liksom antingen en hylla att balansera på, alternativt en balk i vägen så man inte kan dra ut lådorna. Jag menar, den människan var inte arkitektuell. Hehehe... citat Ardente.

Så. Resten av dagen har vi för första gången gått på biografen här i Skara som ligger precis här i samma hus, och om man tittar ut genom fönstret/från balkongen så ser man taket på den. Men filmen var himla bra (även fast det var på svenska), en ny biljett till Biljettboken! : D

Sedan gick vi och köpte pizza och åkte hem till Martina och kollade och skrattade ihjäl oss åt Melodifestivalen.
Inga kommentarer.

Nu ska jag ta mera wannabe Orudis (Orudis var receptbelagd så då fick jag en Siduro istället - läs det baklänges och dra en djup suck) och antingen kolla klart lejonkungen eller lägga mig och sova, har inte bestämt mig än.


Månadens Lista - Februari

Hittade en sån där rolig lista att fylla i så jag tänkte att det skulle få bli februarilistan^^

(x) snott den här listan
( ) rökt en cigarett
( ) rökt en cigarr
(x) varit full
( ) hånglat med någon av samma kön
(x) varit kär
( ) blivit dumpad
( ) fått sparken
( ) varit i knytnävsslagsmål
( ) rymt hemifrån
(x) haft känslor för någon som inte känt samma sak
( ) blivit arresterad
( ) hånglat med en främling
( ) ljugit för en kompis
(x) skolkat
(x) sett någon dö (om djur räknas, och jag räknar dem)
(x) varit kär i en av mina internetkompisar
(x) flygit flygplan
( ) spytt i en bar
( ) sett en del av mig själv brinna
(x) ätit sushi (om nom nom)
( ) åkt snowboard
(x) tagit smärtstillande
(x) älskar eller saknar någon just nu
(x) legat på rygg och sett molnen flyga förbi
(x) gjort en snöängel
( ) haft ett te-party
(x) byggt ett sandslott
(x) hoppat i en vattenpöl
(x) lekt uppklädd
(x) hoppat i en lövhög
(x) åkt släde
(x) fuskat när jag spelat spel
(x) varit ensam
(x) somnat i skolan/på jobbet
( ) använt ett falskt id
(x) tittat på en solnedgång
( ) varit med i en jordbävning
( ) rökt hach
( ) sovit under stjärnorna
(x) blivit kittlad
(x) blivit missförstådd
(x) vunnit en tävling
( ) blivit avstängd från skolan
( ) varit i en bilolycka
(x) haft kramp
(x) känt mig som en utstött
( ) ätit ett helt glasspaket på en natt
(x) hatat mitt utseende (länge sen)
(x) varit vittne till ett brott
(x) ifrågasatt mitt hjärta
( ) varit besatt av post-it lappar
(x) gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna
(x) varit vilse
(x) varit på andra sidan landet
(x) simmat i havet
( ) känt som om jag håller på att dö
(x) gråtit mig själv till sömns
( ) lekt polis och rånare
(x) sjungit karaoke
(x) betalat för mat med bara mynt
( ) gjort något med mig själv som jag inte borde gjort
(x) busringt
(x) fångat en snöflinga på tungan
(x) dansat i regn
(x) skrivit ett brev till tomten
(x) tittat på solnedgången tillsammans med någon du bryr dig om
(x) blåst bubblor
( ) gjort upp eld på en strand
( ) förstört en fest
(x) åkt rullskridskor
(x) fått en önskan inslagen
( ) haft sex med ett eluttag
( ) hoppat från en bro
( ) ätit hund/katt-mat
( ) sagt till en främling att jag älskar honom/henne
(x) kysst en spegel
(x) sjungit i duschen
(x) burit en svart klänning
(x) drömt att jag gift mig med någon
( ) limmat fast min hand i något
( ) fastnat med tungan i metall
( ) kysst en fisk
( ) varit en cheerleader
(x) suttit på ett tak
( ) skrikit så att jag inte fått luft
(x) stannat uppe hela natten
( ) inte duschat på en vecka
(x) plockat och ätit ett äpple direkt från trädet
(x) klättrat i träd
( ) haft en träkoja
(x) burit fula/annorlunda kläder i skolan för att höra vad folk säger (näe men för att jag inte bryr mig om vad de tycker)
(x) spelat kyckling
( ) blivit puttad i vattnet med kläderna på
( ) blivit tillsagd av en främling att jag är het
( ) brutit ett ben
(x) fångat en fisk och sen ätit den
(x) fångat en fjäril
(x) skrattat så mycket att jag grät
(x) gråtit så mycket att jag skrattade
( ) fuskat på ett prov
(x) haft en Britney Spears-skiva (...vill inte prata om det)
(x) glömt någons namn (många gånger)
(x) sovit naken
(x) gjort något olagligt
(x) kört för fort
( ) druckit mjölk direkt ur förpackningen
(x) klätt mig i kvinnokläder (well duh)
( ) haft sex med en hamurgare
( ) smakat på grodyngel
(x) varit kär i en kille
( ) varit kär i en tjej
(x) lekt pyroman
( ) varit beroende av ficklampsbatteri
(x) ätit köttbullar med mos
(x) känt mig elak
(x) lyssnat på mora träsk
(x) smakat på granbarr
(x) skogsvandrat
(x) badat naken
( ) lyckats välta julgranen
( ) Blevit tillsaggd av musikläraren att hålla tyst, för att jag sjunger för dåligt.
( ) Gjort bort mig på fyllan någon gång
( ) Gjort lumpen
( ) gråtit på tunnelbanan
( ) haft sex på offentlig plats
(x) pratat med en främling i mer än fem minuter
( ) gett en uteliggare mer än 50 kronor
( ) haft sex i en IKEAsäng på ett IKEAvaruhus
( ) drömt att jag haft sex med en vän/flera vänner

Jag har gjort 74/130 saker på listan (om jag räknade rätt)

Bårhus

Nu har vi äntligen hämtat det allra sista i min lägenhet. Det är lite julsaker och lite städning kvar att göra hos Ardente, men jag behöver i alla fall inte gå och träffa på den där jobbiga människan igen. Idag fick jag minsann höra att jag ser ut att ha tappat i vikt. WTF?!
Med en sträckt vänstersida av ryggen och allmänt ont i hela kroppen så är den enda anledningen att jag skulle lämna det här huset ifall jag behövde akut sjukvård och någon blev tvungen att bära ut mig på bår.

Imorrn blir det bio, vi ska se Trassel tillsammans med Madde, Linnea, Cecilia och Martina : ) Tyvärr blir det på svenska, men utbudet är inte så stort på Grand här i Skara. Men det blir nog mysigt i alla fall, jag får låtsas om att det inte är Måns Zelmerklöv och Molly Sandlåda som pratar så kanske det blir lite enklare.

Lite godis på det här då?

Puss och kram och klapp i stjärten


Pärondryck med Ciderkaraktär

Idag hade jag ingen lust att gå upp. Eller ligga kvar. Längst inuti mitt huvud så är det en svag röst kvar som vill fortsätta bära och fixa och få allt hit och klart. Men kroppen börjar ta ut sin rätt; jag har träningsvärk i rygg, ben och en spänningshuvudvärk. Lagom roligt, men man trycker i sig ett par Buranan och fortsätter dagen... Imorrn ska vi hämta det allra allra sista, som vi trodde vi skulle hinna med idag, men det blev för mycket.
Det är bara några tavlor, gardinstänger och lite småplock kvar, det ska nog bara ta en vända. Snälla låt det bara vara en vända till.....

Sen när jag skulle till och laga mig linssoppa med krossade tomater i, då är tomaterna borta!! Och jag minns (??) tydligt att jag la ner dem i en låda nånstans nån gång. Den ligger väl antagligen kvar i lägenheten. Så ett tag där höll jag på att fullständigt bryta ihop pga smärta, utmattning och hungerfrustration så lade jag mig i fosterställning en stund på vardagsrumsgolvet. En teknik som används flitigt av Cecilia och jag tänkte jag skulle pröva och se ifall det hjälpte. En liten stund gjorde det det.

Men i alla fall, min blev soppa som den skulle ha blivit, men den blev okej i alla fall, gjorde vitlöksbröd i ugnen, och så såg vi på Ironman. Och jag hade köpt mig lite "päroncider" om nom nom^^

Nu står det 3-1, fortfarande himla snålt, men det är alltid lika roligt : D


Sambo

Idag är andra dagen i nya lägenheten. Eller, en och en halv, hur man nu vill mäta.
Igår fick vi hjälp av två guldstjärnor till klasskompisar, en eloge till Cecilia och Martina som bar och körde släp : )

Igår kväll fick vi upp sängarna, bäddade och gick och lade oss ungefär. Idag har vi fått upp Ardentes skrivbord, stora expedithyllan, min bokhylla, vita bordet i vardagsrummet samt ställt soffan på någorlunda rätt plats. Och startat igång modemet,  yay!

Imorrn och på fredag är vi utan praktiska övningar så vi ska spendera dagen tömmande det allra sista i min lägenhet, samt fara till Ö&B och Jysk för att införskaffa lite småprylar, bland annat en trådback till min garderob. Så kanske vi kan tömma de sista lådorna och få ner allt tomt till förrådet. Jag måste få upp en lampa i mitt sovrum, det är redan mörkt som det är utan lampa, men det kommer bli himla mysigt föreställer jag mig : )

Nu ska jag kolla halv 8 hos mig från igår, och kanske att de hinner lägga upp dagens avsnitt lagom tills dess att jag har sett klart.

Puss & Kram från nybliven sambo - extra kram till min sambo som jag är övertygad att få det jättemysigt tillsammans med! : D