Månadens Lista - Februari

Igår hade vi en diskussion - Fäsk har tittat på en dokumentär som heter Me and my penis, och fortsätter nu med Mine and everyone elses penis eller något i den stilen. Killen som står bakom dokumentären har bland annat gått runt och frågat kvinnor vad de vill ha för kvalitéer på en penis, och de har då snarare svarat vad de tror att män vill höra.

Så vi bestämde oss helt sonika för att göra en egen lista över krav på en penis - här kommer den:

1. Den får absolut inte ha vårtor, blåsor eller annat suspekt!
2. Den får inte vara för hårig - det ska inte krävas ficklampa och kratta för att hitta den!
3. Den ska kunna stå av sig själv
4. Den ska i upphetsat tillstånd kunna kännas tydligt genom kläderna om man trycker sig emot den (tillägg från Fäsk, och efter att ha tänkt igenom det så måste jag hålla med)
5. Den ska vara ren - vilket ju i och för sig är upp till markägaren, så att säga

Jag vet inte, jag tror inte att det var några fler punkter. Om ni kommer på några får ni gärna kommentera! :D

Day o' the moon

Sovmorgon <3 Hann sova ut och ta anteckningar på alla läkemedel i uppgiften innan det var dags att knata bort till lektion. För första gången på jääättelänge satt vi längst bak, kändes lite konstigt faktiskt :P

Vi hade föreläsning om smärta och smärtbedömning. Bra föreläsning. Vi fick se olika klipp av hundar och en katt i olika smärttillstånd som vi skulle försöka bedöma och diskutera. Bra övning. Jag gillar alla föreläsare som vi har i den här kursen, de är fruktansvärt duktiga. Särskilt Görel och Anneli, de knyter an väldigt bra genom att ställa följdfrågor så man tänker efter och lär in på ett bra sätt :)

Hemma igen hann jag inte renskriva så långt innan jag blev sjukt hungrig. Var nere på affären direkt efter skolan och handlade grejer att göra en sallad, nom nom. Den kan ha blivit liiite trist, skulle behöva mer dressing. Och mozzarella^^ Kan lyfta upp den med det imorrn kanske?

Fortsatte renskrivningen och hann nästan klart innan jag fick trevligt besök att bjuda på varm choklad och prata strunt med en stund :D

Nu är det sådär bajssent igen, ska bara lyssna färdigt på Bulletproof med Kerli, lyrics inlägget nedan! Från filmen The Punisher, som jag måste se någon dag när jag hinner.

Sista PBL-en för tvåan, så ska ta med fika. Matilda har bakat en härlig chokladkaka, jag tar med en fruktsallad som jag kommer få göra imorrn bitti - finns ingen plats i kylskåpet xD

Nattnatt!


Bulletproof

Just a simple touch
Just a little glance
Makes me feel like flying
But where are you tonight?
Something isn't right
Can you please stop hiding?

I am trying not to think about
All the things you did before
But sometimes it all just gets to me
I can't take it anymore
I'll stay with you
But remember
And be careful what you do
'Cause I'm not bulletproof

In your secret place
Staring into space
Leaves me feeling frozen
I just need to feel
That what we have is real
And I'm the one you've chosen

I am trying not to think about
All the things you did before
But sometimes it all just gets to me
I can't fake it anymore
I'll stay with you
But remember
And be careful what you do
'Cause I'm not bulletproof


I am trying not to think about
All the things you did before
But sometimes it all just gets to me
I can't fake it anymore
I'll stay with you
But remember
And be careful what you do
'Cause I'm not bulletproof

And I'm not bulletproof
And I'm not bulletproof

I'm not bulletproof

~ Kerli


Vinterstudion

Det är fruktansvärt bra söndagstv faktiskt. Det är ett skönt ljud att ha på, och man kan se på hur andra idioter kämpar och svettas i kylan medan man själv mumsar frukost^^

Och det är underbart att inte vara ett dugg bakis^^ Fast jag vaknade faktiskt efter kanske 50 minuter av att ha sovit väldigt lätt, och frös. Så jag tände lite värmeljus och lade på mig en filt ovanpå täcket. Knasigt. Det brukar alltid vara skitvarmt i mitt rum. Kom hem kanske halv tre, kom i säng precis när klockan slog om till 03.00. Hann ta bort sminket och håret och borsta tänderna i lugn och ro. Hade avslutat kvällen med två stora glas vatten så på den fronten kändes det också bra redan.

Om en timme ska vi ner till bion och hämta ut biljetterna till Lejonkungen! :D Ska bli roligt, även om vi har ett manfall på två personer. Vi får titta extra åt dem. Hoppas det inte blir för mycket folk, vill hinna hämta ut biljetterna - vi har bokat bajsbra platser^^

Jag måste duscha - har alldeles för mycket hårspray i för att kunna göra något åt det här fluffet >.<

Så duscha alltså, och kanske dra en ögn genom nåt kapitel i anestesiboken för samvetet^^

Ha en bra dag! (:

Oh förresten, här är en underbar bild som min gamla högstadieklasskompis har lagt upp på fejjan med caption Phew nu kan man pusta ut! xD


fes...t någon?

Em var taggad på att gå ut i helgen, och eftersom sist jag var ute var på bloodfeast så kan det vara på tiden nu :)

mumsar i mig ordentligt med mat för att inte göra en favorit i repris! Har dessutom inte med mig nånting att föra på så det ska nog gå bra :) får hitta nån som vill bjuda mig på blåa drinkar^^

nackdelen med att det är en icke-alternativ håla är att risken finns att ingen har mig inom sin smak x3

Om jag var en fjortis skulle ni får se min sminkning och fantastiska håruppsättning, men nu blir det inte så^^

Ha en trevlig lördag!

365 saker

Enligt hemsidan www.365saker.se så ska man idag rita ett fantasidjur!

Jag har nu på begäran ritat ett par jättefina, jätteenkla men söta godisdjur^^Det är en fladdercupcake, en klubbslända och en larvig karamell^^


112?

Hur har jag 112 sidvisningar på typ 7 personer? x3 Någon var uttråkad och hoppades på ett inlägg?

Idag är det lördag och idag kände jag för att börja dagen med melodikrysset - så jag gjorde frukost och rattade in Senior Radio på stereon i vardagsrummet och gjorde krysset på datorn. Känner mig så fruktansvärt kulturell och framförallt allmänbildad när jag klarar ett kryss helt själv! Med hjälp av google i vissa fall i och för sig, men jag frågar ingen annan om svaren i alla fall! (Det är heller inte lönt, ingen som fattar när jag frågar...*host pappa host*)

Jag hade velat fortsätta att packa, mina finsaker och sånt. Har fortfarande inget tidningspapper så det kan jag ju glömma. Alternativet är väl att läsa lite i kursboken idag >.< Måste lära mig hur läkemedel interagerar, deras bieffekter och hur man bör planera med tanke på patienten. Hm.. kanske borde göra ett djupdyk i en tidningscontainer? x3 alternativet är liksom att vänta för att hämta göteborgsposten från smedjan. Vill inte vänta! Vill packa NU!

Ikväll ska jag eventuellt ut med Emelie i Skövde :) Länge sen sist, tycker om att få leka med sminkningar och sånt :)

Näe nu ska jag försöka hitta på något. Duscha, äta lunch och göra smoothie vet jag i alla fall att jag ska göra idag, oavsett resten.


Komprimerad - och uttänjd?

Man kan fylla på 200 liter syrgas i en gasbehållare som volyminöst sätt så att säga är 10 liter. Detta görs genom att komprimera luften. Det är lite fysik och lite kemi.

På samma sätt har våra hjärnor hanterats de senaste två dagarna. Igår började vi klockan 8 och slutade 16. Direkt när jag kom hem satte jag mig och pluggade, lagade lasagne och pluggade vidare. Idag började vi 9 och gick till 13! Förstå att jag var hungrig när vi slutade.

Igår förmiddag fick vi pärmen med alla VFU-papper. Ska sätta mig och läsa igenom dem i helgen.

Sen har vi haft en föreläsare som iofs säkert är fruktansvärt erfaren och duktig, men hon får Bää bää vita lamm att verka lika lång som en psalm på sju verser. Föreläsningen idag som tog fyra timmar för henne att gå igenom tog typ mindre än en timme att renskriva. Inte okej.

Nu är det i alla fall tack och lov fredag, och i helgen blir det Lejonkungen i 3D på Skaras lilla fina biograf :)
Om en timme ska jag gå ner till Emelie, hon ville ha sällskap när hon skulle göra någon kattstudie? Vet inte vad än, ska höra mig lite för mer :P

Nu ska jag andas en stund och göra absolut ingenting!

Trevlig helg! :D


Brain-nuclear

En kompis har lagt upp ett youtubeklipp med en av alla muppiga brats som videobloggat. Klippet handlar om att hon har fobi för fattiga människor - där hon anser att tjäna 25000kr efter skatt är att vara väldigt fattig.
"Jag blir rädd när jag åker buss och om någon sätter sig bredvid mig, för då vet jag ju inte om den personen är fattig eller rik".

Där gör hon en Håkan Juholt:
- Åker rika buss? Skulle inte tro det. De åker taxi. Eller limo. Eller sin egna porsche.
- Det är uppenbarligen inte pengarna som skrämmer henne. Det är det faktum att de som inte tjänar så mycket pengar (nu tänker inte jag börja dra fördomar, men vi som inte har en månadslön 60k+ kämpar ofta ganska hårt) har ofta ett par IQ fler än vad hon har. Hon är helt enkelt rädd att bli genomskådad. Inte för att det är så svårt. Och även om många gärna skulle byta till hennes inkomst (som hon lär ha överdrivit jävligt hårt) så skulle ingen vilja ha en sån grovt töntig inställning till livet.

Jag var tvungen att gå in på hennes blogg och kolla då, även om jag helst skulle vilja kunna göra det utan att lämna spår efter mig på hennes statistik.

Hon hade haft frågestund - och nämnde bland annat att hon älskar rave musik, och en favorit är Angelspit.
Asså, Angelspit är ett av mina favoritband, och de är inte rave. Det är cyberpunk, EBM i vissa remixer. "Jag vill också våga ha neonrosa underhår och neonrosa kläder!". Ja det bevisar ju bara vilken patetisk människa du är som bryr dig om vad andra tycker om vad du har på dig. Sen har inte Amelia Arsenic särskilt mycket rosa, hon har rött, vitt och svart. Lack/PVC, korsetter, snören, dreads osv osv.

Denna människa har ju uppenbarligen inte en jävla aning om vad hon pratar om.

Såna här människor får mig att vilja sänka mig till en låg nivå. Fast roligare vore ju förstås att placera henne mitt i synthcave eller FPP. Eller i en ladugård. It's your fucking nightmare! ~ A7X

Överdoserad

Idag har jag varit duktig. Egentligen borde jag skaffa glasögon. Och en extra lampa. Och smörja in mina axlar med baklängesOrudis.

Men jag har i alla fall först suttit på föreläsning om övervakningsutrustning. Sedan hade vi PBL direkt på lunchen och sen åt jag och Karin lunch i Smedjan och sen hjälptes vi åt med PBL i bibblan i en timme. Hon gick till bussen och jag satt kvar i nästan en timma till.
Hemma har jag renskrivit två feta handouts vilket ledde till en mindre huvudvärk (antagligen pga bristande belysning och liten text) och nackspärr. Om någon vill veta har jag nån allmän infektion i kroppen så munsår, och påverkade piercingar står även med på menyn.

Därav ett piller och ett stort glas vatten.

Nu sitter jag i sängen med ljus tända igen, lyssnar på Karlavagnen. Det handlar om ridsport och hästar efter att Rolf-Göran Bengtssons Jerringpris. Häftiga berättelser får man höra. Bland annat en kvinna i Norrland som tävlat i skogskörning m.m. med sin nording som även lärde honom att bogsera igång bilen när den inte ville starta. "I börjat stoppade jag armarna genom tömmarna och stoppa tömmarna genom bilrutan. Men tillslut lärde han sig att bara spänna för honom i skaklarna och ropa 'Jah!!' så drog han på tills han hörde att motorn startade!"

Underbart! Jag ska lära Kurt så mycket när jag väl har tid för honom <3 Måste fixa med ordentlig utrustning bara.

Näe nu, natt natt!


Pappekasse

Idag har vi haft sovmorgon :) Föreläsning om narkosapparaten och inhalationsanestesi på eftermiddagen med Anneli Rydén, leg. dss. Mycket bra och trevlig, och jag förstod det jag hade läst i kursboken på ett bra sätt. Eller, jag fick liksom konfirmerat att det jag trodde jag förstod faktiskt var sant.

Hemmavid har jag renskrivit om farmakologi inom anestesi. Tänkte börja med fysiologin, men orkade inte. Har köpt 10 pappkassar på ICA som jag började packa ner mina böcker i :) Kändes bra, nu börjar resan mot hemflytten! :D

Mumsat mat, och nu sett på MLP med tända ljus. Tänkte se på vampire diaries men det var så dåliga länkar och jag orkade inte sitta och leta...

Nu spelar min julklapp från lillasyster Vi på Saltkråkan, denna dagen ett liv. Mysig :) Älskar att den inte börjar hacka. Min spelare är ju som tidigare nämnt lite dum och får för sig att vissa skivor är repiga eller nåt och börjar hacka.

Svarat på jobbmail :) Ska väl ta och se till att boka tåg upp till Stockholm igen för nästa helg :D blir bra det här!

Nu ska jag nana knudden, ses imorrn!Skulle kunna vara jag t.v. och lillasyster t.h. ;)


Månadens Lista - Januari

Den här listan har jag tagit från den awesomea Elin! Hennes blogg hittar du här. Jag tänkte dessutom kopiera några svar av henne, bara för att de var så klockrena^^

SEX & HÅNGEL

1. Vem sov du med senast? - Linnéa
2. Vem låg du senast i sängen med och höll om? - Linnéa
3. Vem pussade du senast? - Mamma
4. Vem av det motsatta könet strulade du senast med? - Blåhåret tror jag .____.
5. Vem av samma kön strulade du senast med? - Hon med hatten x3
6. Har du haft oskyddat sex? - Ja
7. Vem sög du senast av? - A
8. Hur ofta strular du? - Ja inte är det varje dag i alla fall
9. Hur många har du strulat med på en kväll? - Två, tre kanske?
10. Vem var den första personen du strulade med? - Min första kille antar jag

KÄRLEK

10. Vad är första och sista bokstaven i namnet på personen du senast hade en crush på? - Grovt töntig fråga, orkar inte svara.
11. Hur många har du varit tillsammans med? - Två
12. Vem var du senast tillsammans med? - M
13. Är du tillsammans med någon nu, isåfall vem? - Nepp
14. Hur länge har ni varit tillsammans? - Jag och mr Solo i drygt ett och ett halvt år
15. Sötaste paret? - Äh
16. Hur ser din drömpartner ut? - Tatuerad med blåbyxor^^ 
17. Hur ska din drömpartner vara? - Awesome
18. Hur många gånger har du varit kär? - kär/crush kanske fem sex gånger
19. Okej, seriöst, hur många gånger har du varit kär , RIKTIGT kär? - tre gånger
20. Vem var din första riktiga kärlek? - P

DÅLIGA TIDER

21. Har du druckit alkohol? - Guilty
22. Röker du? - Oh hell to the no
23. Snusar du? - Näe men det händer att man stoppar upp tuggummi under läppen ibland när man inte orkar tugga^^
24. Har du rökt på/knarkat? Det händer att jag gör inte så smarta saker, men aldrig i livet
25. Hur ofta festar du? - Det beror på, det händer inte så mycket i Skara. The occational Club Freakshow i Göteborg
26. Vad gillar du att dricka? - Varm o Kall, lime-iga drinkar^^ öl funkar också
27. Har du skurit dig? - ja mina fingrar är ibland emo på eget bevåg :/
28. Har du bra självförtroende? - Ja, jag är sjukt snygg också.
29. Hur mår du egentligen? - Bra fysiskt, men har en släng av Skarasjukan då och då
30. Har du någon gång brutit mot lagen, isåfall hur? - Tja jag har råkat köra med bilen på cykelbanan/in på enkelriktad väg en gång. Inte med flit. xD

DÖD/LIV

31. Har du varit på begravning? - Ja
32. Isåfall, vilka ? - Gudfars, morfars bror och hans fru
33. Har någon nära dig dött? - Well obviously?
34. Hur vill du dö? - Gammal och frisk, lycklig och erfaren
35. Vill du dö? - Nej. Jag är inte rädd för att dö - jag är rädd för det olevna livet
36. Har du någon gång varit på dop? - Jaa, det har jag.
37. Isåfall, vilka? - Mina småsyskons, Elins tror jag också jag var på. Var inte så gammal då, bara lillebrors jag kommer ihåg
38. Gillar du livet? - Livet skrattar år mig.
39. Vem som står nära dig fick senast barn? - Antingen någon av mina gamla klasskompisar eller min mamma
40. Vill du ha barn, och hur många? - Senare. Men typ en av varje kanske

DU

41. Vart bor du? - Just nu i staden där ingen vill vara
42. Vart går du i skola? - SLU
43. Är du smal eller tjock? - Jag är snygg.
44. Är du snygg? - Oftast, lite extra ibland kanske^^,
45. Är du nöjd med ditt utseende? - Näe, jag sätter just nu in tandställning. Mina fötter är för långa. Mina naglar är värdelösa. Men annars är det väl bra, tack
46. Vad gillar du mest med dig själv? - Ögon, längd
47. Och vad vill du ändra på? - Se 45?
48. Vad heter du? - Om du har missat det så är du efterbliven.
49. Gillar du ditt namn? - Det har växt på mig. Just nu föredrar jag mitt efternamn x3
50. Vad gör du på fritiden? - Vadå fritid?

FAVORIT

51. Mat - .____.
52. Dricka - Nyponsoppa med grädde och mandelbiskvier^^
53. Färg - Blå och svart
54. Musik - Rock, EBM, electro, industrial, synth, EA, nostalgi
55. Låt - Just nu: Narcissistic Cannibal med KoRn
56. Veckodag - Alla dagar med sovmorgon
57. Sport - Att utöva - ridning/körning. På TV: sport är värdelöst att titta på
58. Godis - choklad, gelatin i allt som är gott ju >.<
59: Artist/band - KoRn, Evanescence, Kerli, Emilie Autumn, Combichrist m.fl. m.fl.
60: Skådespelare/skådespelerska - Vet inte, lägger inte sånt på minnet .___.

SKOLA / ARBETE

61. Går du i skolan? - Ja
62. Trivs du? - Ja fast det börjar bli träligt nu
63. Favoritämnen? - Läser inte på småskolan längre, så jag kan inte svara på det
64. Vilka ämnen gillar du inte? - Jag tycker det framgick i förra svaret
65. Vilka lärare gillar du / gillar du inte? - Jag gillade vår första lärare i ettan. Sen gillar jag Ulrika och Lena
66. Vart har du praoat? - ERS, Eriksbergs catering (8-9), hästgårdar, och till våren två kliniker i sthlm
67. Har du någon gång sommarjobbat & vart? - Ja på lite olika ställen
68. Vad vill du jobba som? - Det jag utbildar mig till - leg. djursjukskötare
69. Varför? - För att jag vill kunna somna med gott samvete. Jag vill göra en skillnad. Jag vill jobba med djur och lite med människor.
70. Vilken klass går du i , & gillar du den? - Dss10, jo men vi funkar bra ihop 

FAMILJ

71. Vad heter din mamma? - G
72. Vad heter din pappa? - R
73. Vad heter dina syskon? - L, H, även R, G, E 
74. Är dina föräldrar skilda? - Ja det blev liksom så
75. Vad heter dina mor och far föräldrar? - S, G, S, N
76. Trivs du hemma? - Ja fast jag är ju inte hemma lika mycket som borta tyvärr :'(
77. Om inte, varför? - Om man räknar Skara som hemma - för att det inte är hemma. Det är en håla.
78. Hur är din familj? - Dysfunktionell men fruktansvärt kärleksfull <3 xD
79. Är dina föräldrar pinsamma? - Näe det kan jag inte påstå
80. Låter dina föräldrar dig göra mycket? - Ja nu har de inte så mycket att säga till om, men de har oftast stöttat mig. Vissa grejer har förstås varit 18-årsgräns vilket jag som mönsterbarn accepterat

ANTINGEN ELLER

81. Sommar eller vinter? Sommar damnit
82. Bikini eller baddräkt? Bikini
83. Rosa eller blått? Blått
84. Öl eller cider? Cider
85. Vin eller sprit? Sprit
86. Bada eller sola? Solbada^^
87. Chatroulette eller omegle? Ja vafan är omegle?
88. Fjortis eller emo? Bryr mig inte. Jag har vuxit upp.
89. John Mayer eller Johnny Cash? Ingen aning
90. Pop eller rock? Rock

RANDOM

91. Skostorlek? - 40-41
92. Längd? - 178 cm
93. Gillar du bananer? - KRAV-märkta
94. Leker du gärna häst? - Ja, tycker det är jätte kul. Brukar springa runt på tomten och käka gräs.
95. Vad heter din bästa kompis? - HannaPannaPäronPaj :D
96. Hatar du någon? - Ja ibland faktiskt
97. Vad köpte du senast? - Bröd, grädde och tomater^^
98. Vad åt du senast? - Toast
99. Är det många i din skola som gillar dig? - Alla vill ha mig.
100. Sista frågan; Är du rasist? - Folk får ha precis vilken hudfärg de vill. Jag hatar folk på grund av deras beteenden, inte var de kommer ifrån.

Idiotsäkert

Vissa människor kan man så tydligt se på dem att de inte hade någon aning om vad de gav sig in på när de skaffade hund (eller andra djur). Oftast har de en liten ras. Gärna något lite fluffigt. Grejen med små hundar - enligt gemene okunnige man - är att de behöver man ju inte göra så mycket med. Och de är så snälla, och man behöver inte säga ifrån när de hoppar på en eller sånt, för de är ju så små.

Vi hade över folk i helgen pga begravning. I den familjen finns två små fluffiga hundar av någon ras jag inte kan namnet på. Skit samma. Jag tänker inte skriva om allt för då orkar ingen läsa. Men det slutade i alla fall med att vid en gång då de rök ihop med varandra (den äldre går på den yngre) så blev jag så trött på att ingen i deras familj säger ifrån, att de låter dem hålla på! Så jag sa ifrån ganska ordentligt högt och tryckte ner den äldre på golvet. Den som inte har några som helst spärrar hugger mig i armen och händerna och i luften upprepade gånger. Tur att det inte gör så ont så jag gav fullständiga fan i det och höll kvar honom nere tills han gav sig. Sedan morrande motade jag ut honom ur rummet. Fan vad arg han var på mig! Men han är inte van att bli tillsagd - och här är grejen. HAN BEHÖVER DET! Det är en hund - hur liten han än är! Hundar i det vilda och vargar bråkar inte med varandra - den energin är fruktansvärt onödig. Man måste spara på alla krafter man kan. Dessutom är det lättare om man håller sams. Det som händer här är att han är understimulerad och han känner ingen balanserad sinnesstämning i "flocken", och tar ut energin på att inte bara vakta maten, utan slåss för den. När de inte säger ifrån så förstår inte han att det inte är acceptabelt, och han tar en orolig och väldigt utsatt roll som flockledare utan att egentligen ha den pga respekt och erfarenhet.

Jag satt i efterhand och skakade och höll på att börja gråta på grund av all ilska och frustration som bubblade inom mig. Inte riktad mot hunden - det är inte hans fel. Men mot människorna som föreställer hundägare. De skulle behöva en halvårs lång kurs för mig om hur hundens beteende och flocksammansättning fungerar och hur man hanterar hundar. Inte för att jag är något proffs - det säger jag inte. Men jag vet fanimej flera ton mer än vad de gör, och jag har vettet i skallen att jag aldrig någonsin skulle skaffa mig ett djur utan att skaffa mig all den nödvändiga kunskapen om hur de fungerar fysiskt och psykiskt. JÄVLA IDIOTER.
Jag fick senare kommentaren av att "wow, Fabian har mött sin överkvinna". Husse kom senare in också och sa att "10 veckor med dig så skulle de vara helt andra hundar." Tss, 10 minuter med mig och de skulle vara helt andra hundar. DE VÄGER TYP VAD, TVÅ KILO? Det är för i helvete bara att säga ifrån! Sätt dig på den om det ska vara så... På det fick jag inget svar, han gick ut igen. Jag pratade inte med dem mer.
Problemet om de skulle vara med mig i 10 veckor (minuter) är att jag skulle inte kunna lämna tillbaka dem. Inte för att jag själv vill ha dem - tvärtom. Jag vill bara inte lämna tillbaka dem i händerna på inkompetenta puckon.

Jag har funderat på hur sådant här skulle kunna påverka mig i arbetslivet senare. Men jag tror att eftersom vi inte spenderar så pass mycket tid kring dem och deras ägare och deras uppfostringsmetoder, så kommer det nog att gå bättre. Dessutom behöver jag inte se hur de behandlare dem på hemmaplan. Min hemmaplan. I en hel helg.

Lill-lördagsglädje

Idag hade jag av någon anledning för mig att det var tisdag - vilket jag ju misstog mig. Inte för att jag blev ledsen över att inse att det var ännu en dag till passerad - tvärtom! Eftersom det bara är halvdag imorgon (och jag åker hem över helgen) så har det i princip gått två av tio veckor i skara - bara 8 kvar! :)

Jag skulle ha åkt med CB till Skövde men eftersom det är ett grupparbete som ska göras och hennes grupp ville träffas direkt så får jag vackert ta bussen. Som tyvärr går kl 12 när vi slutar. Bajs också. Men just det tåget var billigare... Måste väl ta och tala om det för min grupp förresten, att jag inte kommer närvara. Får väl skype-a med dem med linneas dator om hon är villig att låna ut den. Jag liksom vägrar släpa med mig min egen över den så pass korta perioden när det finns att låna om jag behöver.

Hm.. Jahapp så nu har jag typ packat. Fick plats med allt i ryggsäcken^^ Så jag slipper gå med en halvtom bag. Ska börja fundera ut lite middag. Och nån bärbar lunch? Ojojoj..

Vi har haft respirations- och cirkulationsfysiologi - ur anestesiologisk synvinkel. Det var både logiskt och lite virrigt på samma gång. Men med lite repetition så går det nog! Det gäller väl att vara envis som synden och repetera och läsa i kursboken. Det kommer nog bli en hel del av det både ikväll och i helgen. Ska ju dessutom försöka lösa grupparbetesgrejen.

You don't understand how sick we are of this
Bottomless pit of lies, behind closed eyes

Håll tummarna för mig på fredag! Trevlig helg!


Why enter my dreams? Reality is bad enough

Idag har vi haft en sån där lagom sovmorgon när man får gå upp klockan 9 och börja 10. Det är inte för tidigt och inte för sent heller. Jag tycker oftast att gå upp klockan 8 är bra också, det är väldigt lyxigt jämfört med många andra.

Vi hade det första av två PBL-fall den här kursen - och för terminen! Fördel vår grupp - vi har kursansvarige Anna som handledare. Hon riktade in oss på det spåret hon hade haft i baktanke, nämligen apparaturen i sig. Visserligen har vi tagit upp ett par andra saker också, men vi kände att vi ville ha så lite faktafrågor som möjligt och fler diskussionsfrågor. Resten kommer ändå komma upp på föreläsningarna. Den största frågan vi fick till var tack vare ett exempel som Matilda berättade om när hon hade jobbat. Man testar alla slangar och blåsor så att de inte läcker. Ett vrede ställs på Close för att se att blåsan är hel, men en gång glömde sköterskan att vrida tillbaka den till Normal eller drift eller vad det nu kan ha hetat. Patienten dog tyvärr på operationen på grund av detta. Därför är vår fråga "Varför dog patienten?" och vi ska då helt enkelt lära oss hur apparaten fungerar för att sedan kunna dra slutsatsen till varför den dog. Mycket bra och motiverande fråga.
Har suttit i biblioteket ett tag efteråt, men tyvärr hittade jag inte allt jag hade velat, därför ska jag även försöka hitta något på nätet, kanske något från fabrikörerna, för att sedan använda böckerna. Väntar på kursboken, den kommer antagligen imorgon eller på onsdag.

Nu tänker jag diska. Det är sinnessjukt hur fort det kloggar igen. Sen skulle jag kunna tänka mig att lägga mig i badkaret.. Men då måste jag göra något åt mitt hår >.< Varför är allt så jobbigt? xD


Motvallskärring

I SAY NO! And NO it shall be! And I shall rule with an iron fist!

Back to normal:
Idag hade vi äntligen kursbyte, det är dags för anestesiologin! :D Som enligt rykten är väldigt tung men en av de roligaste kurserna! Så jag ser absolut fram mot det här! Kursen examineras med seminarium, salstenta och praktiskt prov. Har idag renskrivit de typ två sidor av anteckningar som det var totalt på introduktionen. Hoppas att det inte blir som inför Dovis2 att jag bara satt och renskrev. Måste bli bättre på att läsa kursboken också och kanske inte renskriva allting.

Idag fyller min far 48 år - Grattis! :D
Han berättade om att hunden har opererats idag - tagit bort två fettcystor, den ena mellan bogbladen och den andra i nacken. Många stygn blev det, och jag känner väl kanske att de borde ha tagits bort på en gång så minskar risken att de kommer tillbaka, och det har inte hunnit spridit sig i vävnaden. Men jag blev så stolt när de hade tagit till sig det jag sa om att rengöra såret (den ena hade spruckit upp) med alcolsprit - inge bra. Koksalt ska det vara. Duktig pappa <3

Nu är det Hemvärn och påssjuka på tv. Det sätts upp en pjäs på Rosers med ensemblen. Inte för att jag minns vad den hette, och inte för att jag har tänkt närvara, men det är lite roligt att det är en sån HÅLA vi bor i^^

Puss och Kram Cykelram!


Narcissistic Cannibal

Don't want to be sly and defile you
Desecrate my mind and rely on you
I just wanna break this crown
But it's hard when I'm so run down

And you're so cynical
Narcissistic Cannibal
Got to bring myself back from the dead

Sometimes I hate the life I made
Everything is wrong everytime
Pushing on I can't escape
Everything that comes my way
Haunting me taking it's sweet time
Holding on, I'm lost in a haze
Fighting life 'til the end of my days

Don't want to be rude, but I have to
Nothing's good about the hell you put me through
I just need to look around
See the light that has come unbound

You're so cynical
Narcissistic Cannibal
Got to bring myself back from the dead

Sometimes I hate the life I made
Everything is wrong everytime
Pushing on I can't escape
Everything that comes my way
Haunting me taking it's sweet time

Sometimes I hate the life I made
Everything is wrong everytime
Pushing on I can't escape
Everything that comes my way
Haunting me taking it's sweet time
Holding on I'm lost in a haze
Fighting life 'til the end of my days
Holding on I'm lost in a haze
Fighting life 'til the end of my haze

~ Korn


The Art of Suicide

Ibland är jag mer än lovligt korkad - jag bokade och betalade biljetter i november som jag trodde att jag inte fick något bekräftelsemail på. Sen dess har jag tänkt att jag ska se till att ta reda på det ändå - referensnummer eller ej. Och idag tog jag tummen ur arslet helt enkelt och ringde upp Tickster och frågade where are my tickets!? Efter mycket om och men (kom inte ihåg vem jag bokat dem på, för mitt konto hos live nation funkade inte) så hittade vi tillslut bokningen och hon skickade ett nytt bekräftelsemail till min ena mail. Jag inser till slut att jag nu har två. Jag hade redan fått ett. Och jag minns verkligen inte att jag nånsin tittat på det, än mindre öppnat det. Men jaja, nu är det i alla fall 200% säkert och vi kan hämta ut dem någonstans, troligast blir det på Bengans.
Det ska bli så awesome!

Tentan i förmiddags då, jag vill helst inte prata om den. De delar jag klarade var inte så svårt. Däremot var det en fråga där man skulle räkna med binomialfördelningen, och det är ju inte svårt alls, bara roligt. Men när man själv ska räkna ut sannolikheten först med nån skum formel som hon "faktiskt" har visat en gång men vi inte har övat särskilt mycket på (inte jag i alla fall), då tycker inte jag att det är rättvist. Jag gjorde a) och b) fast jag vet att de blev fruktansvärt fel och struntade i c) och d) då jag visste att de skulle bli ännu mer fel. Uppgift fyra om typ I och II-fel struntade jag också helt i, för den föreläsningen hade vi missat, och det står inget ALLS om det i boken. Inte okej. Grejen är att även fast jag inte får några poäng på nån av de uppgifterna - har jag alla rätt på resten så klarar jag mig. Jag behöver verkligen det. Jag vill inte göra omtenta. Jag vill lämna tillbaka boken till Sandra, och fokusera helt och fullt på anestesin.

Nu är det efter tentafikat helt okej att inte göra någonting alls. Jag ska nog kolla MLP^^

Uppåtchack

Om du har tråkigt - här är två roliga ragecomics

http://ragecomics.memebase.com/2012/01/11/rage-comics-practially-a-pied-piper/

http://ragecomics.memebase.com/2012/01/11/rage-comics-piledrive-me/

Och om du fortfarande har tråkigt - här är två roliga videos^^ Den första är på världens bästa lillasyster som faktiskt dansar i tystnad (i huvudet till LMFAO - I'm sexy and I know it, men även i 2x hastighet även passade perfekt till Royal Republic - Underwear).

Den andra är på mig själv, densamme lillasystern och hennes vän^^,
Knorr

Det börjar bli dags för frukost. Eller brunch kanske man ska kalla det? Fastnade vid en serie som en kompis länkat på fb, se bild och länkar nedanför. Romantically Apocalyptic heter den, läs gärna på startsidan om hur den skapas :)

Igår efter vi varit i bibblan och pluggat nästan hela dagen så hjälpte jag Sandie med att rasta hunden medan hon visade upp lägenheten för ett par intressenter. Sen satt vi hemma hos henne en stund och sen följde hon med hem till oss. Det blev lite otippat pizza och Sherlock Holmes :) Trevlig kväll. Idag måste jag börja skriva mina formelblad. Ska som sagt bara äta först. Kanske duscha först också. Regnar idag, så nån tur ut blir det inte längre än ner till affären. Har ju ingen mat hemma >.<

Här är ett par länkar till de strippar jag tyckte var roligast :)

http://romanticallyapocalyptic.com/30

http://romanticallyapocalyptic.com/33

http://romanticallyapocalyptic.com/53

http://romanticallyapocalyptic.com/55

http://romanticallyapocalyptic.com/62

http://romanticallyapocalyptic.com/63

Sort it out

Idag har vi typ löst det lite bättre. Har haft repetitionslektionen där omtentan gicks igenom, och jag fick den på så vis rättad. Hade gjort allt på rätt sätt - dock slagit fel på miniräknaren några gånger, så det gäller att vara supernoga! Ska göra superbra anteckningar i fina färger! Och massor av OBS för min egen del, där jag tenderar göra fel.

På lunchen har jag ringt och sagt upp elavtalet tills sista mars, och hemförsäkringen. Den hade tydligen varit för Kaplansgatan trots att jag ringde och sa för ett år sen att vi skulle flytta! Har även för mig att jag sett ett försäkringsbrev där det stod Tullportagatan, men jag hittar det inte. Skit samma, hon flyttade den hit och sade upp det. Tack och lov har det ju inte hänt nånting här, annars hade jag blivit jäääävligt förbannad och använt mig av Renée om jag själv inte kunnat hantera det x3

Mer - har ringt och bokat tid för tandställningen! 17/2 ska den i! Sen är frågan om det blir både uppe och nere samtidigt, eller bara uppe och sen nere. Har ringt plastikkirurgen, men motsatt sina egna telefontider så var det ingen som svarade. Ska pröva imorrn förmiddag. Har ringt och fixat med ordern på Fäsks kamera.
Imorrn ska jag även gå till ungdomsmottagninen och förnya receptet. Sen är det bara att fixa med adressändringen när det närmar sig lite mer. Just det - ska kolla ticnet också efter våra biljetter...

Mycket nu.. Vi satte oss i biblioteket efter lunch och gjorde första halvan av tentan. Det gick väl sådär - en uppgift ska vi inte ha; sannolikhet. Men det var en sån uppgift och hon har formulerat frågorna så att man ska bli galen och jävligt lurad. INTE okej att försöka sätta dit en. Men tack vare att facit låg ute så kom vi på hur man skulle göra. Ännu ett tips att skriva i anteckningsbladet.

Sist men inte minst - idag kom min nya mobil! Hämtade ut den på ICA nyss och nu ligger den och laddar :) Kom på att jag måste starta upp den gamla så jag kan flytta över mina kontakter från den bara. Herregud hur ska det gå?

Brainfuck

Har nu gjort andra halvan av övningstentan (omtenta från förra året). Jag tror att det gick bra. Försökte verkligen se alla steg, och inte slarva med tecken eller siffror. Om det är så pass upplagt som den här tentan så kanske man kan klara det. Det får vi se imorrn när hon går igenom just denna omtenta på tavlan som repetition. Jag har köpt mig en ordentlig räknare idag. Ingen grafräknare, men heller inte bara + - x / tecknen. Lite fler funktioner. Särskilt upphöjt i två och ^-knappen har jag saknat på en vanlig räknare. Och så ryms fler tecken och siffror än i en vanlig (och min mobil). Tyvärr inte riktigt lika många som grafräknaren, men men. Underlättar i alla fall. Jaja. Förhoppningsvis så blir det bra. Vi har tänkt ha studiegrupp onsdag-torsdag ett par stycken och hjälpas åt att plugga. Jag ska se till att skriva ner bra anteckningar, och eftersom nästan alla formler står i boken så behöver jag antagligen inte skriva så många - bara de jag inte hittat, och de som ser annorlunda ut i boken jämfört med hur läraren vill ha det...

I helgen ska vi hälsa på hos Madde och göra cupcakes^^ Fick en jättefin cupcakes and muffinsbok av Fäsk! :) Hittade en med kola.. Yum! Något att se fram emot.

Har ett antal grejer att göra, och bör göra de flesta imorrn eftermiddag efter repetitionen.
--> Säga upp elavtalet
--> Säga upp hemförsäkringen
--> Ringa om personförsäkringen
--> Ringa om tandställningen
--> Ringa om födelsemärket på skuldran
--> Adressändra (ingen panik än)
--> Förnya pillerrecept

Mitt födelsemärke på skuldran har bråkat med mig ett tag nu. Har fastnat i det förut men det har gått över - nu har det blivit fler flikar, och det svider till när jag fastnar med håret i dem... Det har tydligen även blödit lite ur det när jag fastnat. Kollade upp det samtidigt som det på bröstet, men kirurgen ville inte ta bort hela. Hon hade tänkt ta bort fliken, men det blev inte så. Nu känner jag dock att det får räcka, och tänker ringa och boka en tid för borttagning av hela skiten så är det gjort.

Nu ska jag nog göra kväll och lägga mig och lyssna på saga. Den funkade ända till track 8 av 11 innan den fastnade - men då hade jag redan somnat. Död åt cd-spelaren! Jag fattar inte vad den håller på med.. Annars får det väl bli radion. Jag ska köpa en ny cd-spelare. Eller orka flytta in den blå stereon från vardagsrummet. Vi får se.


2012

Hej på er alla glada! Nu har det redan gått snart 10 dagar av det nya året 2012 som enligt vissa har sagts vara Mayaindianernas tro vara året för världens undergång. Detta är inte direkt sant, det är bara slutet på en bactun. Om du är intresserad om det så sök på Wikipedia.

Mitt nyår firades likt föregående fyra år (om jag räknat rätt) hos Renée. Vi åt god mat och såg på tv. Grevinnan och Betjänten, och Long Kiss Good Night. Sen var vi förstås nere hos hästarna vid tolvslaget. Det här året var det så fruset i backen, men ingen snö - så hästarna ville inte springa omkring. De stod mest stilla, och sen halvsprang de upp bakom berget. Tur var väl det, för Jon stod kvar uppe på vägen, och hör hur någonting kommer springandes. Han trodde att det var en älg och var beredd att hoppa i diket, men det var de två svarta shettisar som nyligen flyttat in uppe i byn. Det läskiga var att jag för mindre än en minut tidigare hade sagt "Undrar hur det går för shettisarna?". Så det var bara att sätta av genom hagen för att försöka hinna genskjuta dem i kurvan efter stallet, men de hann springa ut på stora vägen. Tack och lov att det inte var någon trafik så dags, de saktade av och jag fick tag i pannluggarna på dem. Jon kom och tog den ena, och vi ledde hem dem till stallet. Precis när vi kom in på grusvägen igen hör vi hur det kommer en bil ute på vägen .____. Jävla röta alltså... Renée satte av i bilen upp till byn för att hämta ägaren. Ponnysarna fick stå i vår enda någotsånär funktionsdugliga box över natten, så ägarna fick tid att laga staketet innan de kom och hämtade dem på morgonkvisten. Efter att de var säkrade med mat och vatten gick vi upp och drack honungste. Det är himla tur att jag inte blev förkyld med tanke på all kalluft jag drog ner när jag sprang - men en ordentlig hosta fick jag i ett dygn.

Så firade jag mitt nyår!

Idag har jag spenderat första dagen av 10 veckor nere i Skara innan praktiken. Jag har ett par saker att ringa om - bland annat hemförsäkring och elavtal, men även tandställningen och sommarjobb!

Ha ett lyckligt 2012 - jag hoppas på ett i alla fall!