Gammaldags mjöööölk

Smarrigt alltså. Men inte som Järnamjölken där fetthalten kunde vara upp till typ 5% om jag minns rätt, den här är bara upp till 3.1% dvs som vanlig standardmjölk.
 
Idag är det som sagt Blå Stjärnan som gäller. Jag ska ta och plugga lite innan det är dags att åka till Skara. Undrar om det finns någonting om lågflödesanestesi i blåa kursboken eller om man bara ska googla fram ett svar på frågan man har. Alternativet är att vänta tills imorrn och fråga Görel.
 
Happ, hepp. Inte surfa planlöst. Skärpning!
 
Hoppas på en riktigt bra dag idag! Puss och kram

Rackarns!

Jag har nyss ätit en snabbt ihopslängd sallad bestående av färsk spenat, gul paprika, gurka, tomat, avocado, mozzarella, valnötter, pinjenötter och balsamicovinäger (vilket jag tills för inte alltförlänge sedan fann vidrigt). Det känns liksom fruktansvärt nyttigt, samtidigt som det är jättesmarrigt!
Till detta drack jag något så omaka som gammaldags mjölk. Det funkade helt okej även om det inte borde ha gjort det :P
 
Till mitt inlägg om fackförbunden på arbetslivsdagen så har jag fått inte bara en, utan två kommentarer från folk som arbetar på Naturvetarna. Hur coolt är inte det? Jag menar, hur hittar dem till en egentligen? Spännande, spännande^^, Jag känner att det börjar dra ihop sig till att faktiskt anmäla medlemsskap, men jag är dålig på att få arslet ur vagnen så att säga. Som student så kostar iofs medlemsskapet endast 10kr/månad, helt klart värt!
Skärpning! Dags att göra något åt saken!
 
Igår började Anestesiologi 2, och det känns att visserligen har jag lärt mig och kommer ihåg mycket. Samtidigt är det en hel del som lägger sig i ett minnesfack långt bak när det inte används praktiskt, och därmed tar en stund innan det kommer upp till ytan igen. Idag hade vi föreläsning om lågflödesanestesi och jag kände att det är lite komplicerat. Principerna är egentligen inte så svåra, men att räkna... Vi började även med vårdplaner och anestesiplaner för tre olika fall; häst, hund och katt. Vi ska ha seminarie om de fallen, föreläsningar, praktiska övningar och praktiska OSCE-prov, förbereda en anestesiplan och akutmedicinering för en praktisk övning på häst, och en salstentamen. På TRE veckor! Jag kommer bara vara en blöt fläck till påsklovet...
 
Imorgon är det dags för ännu ett studiebesök - Blå Stjärnan i Gbg har bjudit in oss studenter på hjärt- lungräddningsföreläsning och övningar :)

Nerd invasion

Idag skulle jag rida ut med Madde och Heléne men Madde var hemma och hade ont i huvudet så det blev bara jag och Heléne. Det var mysigt, vi red halva giraffrundan. Solen tittade fram och vi kände att det var helt klart livet på en pinne^^,
 
Sen skulle jag åka hem till Madde och hålla henne lite lugnt sällskap. Stannade och köpte lite yoghurt och glass på förfrågan, men när jag kom dit och såg att hon var vit som ett lakan och hon blev yr av att sitta vid bordet så kände jag att jag skulle lämna henne ifred.
 
Så nu har jag tagit mig hem igen. Här hemma sitter Kimmy med tre kompisar och spelar Twilight Imperium. Och jag har absolut ingenting emot det, det gör mig snarare glad att han har något att göra och folk att umgås med. Men det blev lite trångt bland alla spelbrickor och svettiga munktröjor >.<
 
Därför blidde det så att jag tog min laptop och satte mig i soffan, med intentionen att göra något åt examensarbetet. Kanske borde jag börja skriva lite om hovens anatomi nu när jag fått OK från min handledare att använda populärvetenskapligt för att beskriva anatomi och fysiologi. Men vi får se. Jag kanske hellre hittar någon film att glo på.
 
JO jag ska ta och säga att igår kväll var vi och såg Skönheten och Odjuret på Skövde stadsteater. Jätteroligt att komma ut och vara lite kulturell och se på musikal :) En av mina klasskompisar var även med i ensemblen, så det var lite roligt. Alla var duktiga och det var härligt att se, men det störde mig lite att det inte var samma sångtexter som i Disney's filmversion även om melodierna var desamma och de sjöng i princip samma sak fast med lite andra ord.
 
Äsch, dags att ta sig i kragen! Hej Hopp!

Fri dag

Inatt har jag sovit i närmare 11 timmar från halv 12 till halv 11 - så himla skönt!
 
Just nu sitter jag och funderar över dagen. Jag borde fortsätta söka lite artiklar till exjobbet, och jag måste åka förbi stallet. Men jag vet inte riktigt om jag ska rida eller hitta på nåt annat. Madde kommer hem på lördag eftermiddag och vi tänkte rida på söndag, men vi får se om jag hittar på något idag. Det är jättefint väder ute, så jag kanske åtminstone väljer att ta en promenad på egen hand.
 
Happ hepp. Jag hade ju inte mycket att bidra med. Klä på sig kanske?
 
Pöss

Breaking Free

Idag har jag besökt St Rémi och fått prata med kvinnan som äger stället, och som jag har pratat lite med på telefon. Hon visade en bild på en annan klänning som påminde om den jag ville ha, men den hade inte alls lika vacker kjol. Sen visade hon en annan klänning på galge, som var väldigt lik i livet, men inte i kjolen. Den var faktiskt också jättevacker och hon sa att hon kan själv sy upp den så att kjolen liknar den jag har sett på nätet. Me so happy! :D Ska ringa och boka en tid någon dag att komma och prata och prova, roligt!
 
Det kändes som om det fanns mer att säga men jag kommer inte på det nu, så jag tänker kolla vidare på Family Guy istället.
 
Jo förresten! Om någon är intresserad - i inlägget om årsjubileet för tandställningen skrev jag att Actamed var en bra salva för skavsår. Rättelse - den heter Aftamed. Det var bara det :)

Lag (2009:302) om verksamhet inom djurens hälso- och sjukvård

Igår satte jag fart och brainstormade! Vad vill jag ha med? Hur ska jag avgränsa mig? Var ska fokus ligga? Och bestämde mig för lite frågeställningar och en preliminär disposition. Jag började även kludda fram Abstract, Bakgrund, Syfte och frågeställningar samt Material och metod (för introduktionsdelen). Och nu har jag fastnat lite.
 
Dels har jag gjort en del rödmarkeringar över saker som jag ännu inte kan fylla i, sånt som jag är osäker på och ska fråga Anna, och sen sånt som jag inte kan bestämma mig för. Sen är det en grej till, nämligen att jag tar upp det faktum att även hovslagarna går på övergångsregler för att få arbeta som djurhälsopersonal, och dessa lagar och förordningar är lite kluriga att få ordning på. Dels för att man blir förvirrad bland detta jävliga språk som är helt klart elakt krångligt formulerat med flit, och dels för att när jag sedan går in på Svenska HovslagarFöreningens hemsida så står där nåt som jag för mitt liv inte kan hitta någonstans i lagtexterna. Så då bestämde jag mig för att maila dem och fråga vart dessa förtydliganden från SJV kommer ifrån.
 
Så jag sitter och väntar på detta. Istället för att formulera om meningarna - det vill jag inte. Eller sätta igång och leta material och kludda ner vilka sökord jag använder. Nepp. Jag funderar hellre på att gå ut en stund då solen har valt att visa sitt ansikte över Skara en sista halvtimme innan det är kvällning.
 
Har ringt St Rémi och frågat om kvällningen. Människan verkade lite snurrig men bad mig maila en bild och återkomma så skulle hon se om den fanns inne. Om den inte finns så kan jag kaaanske sträcka mig till om det finns någon snarlik, men har inte sett någon som den här någon annanstans. Men annars kommer jag helt klart söka mig till övriga landet och försöka få tag på den. Så enkelt är det. Jag tänker bara gifta mig en gång och jag tänker haa deeen! Damnit.
 
Nepp. Puss på er i dimman.

*Motsatsen till "Fira"*

VARNING FÖR ASLÅNGT INLÄGG!
 
Alltså jag har helt tappat ord. Det känns som om det finns ett motsatsord till fira, logiskt sett borde det göra det tycker jag. Jag kommer bara inte på det!
 
SNÄLLA! Om någon därute vet vad jag tänker på - lämna en kommentar! :)
 
I alla fall - det har idag gått ett år sedan jag satte in tandställningen! Jag tänkte att jag skulle lägga upp en jämförandebild exklusivt för er få som läser. Ska bara se om jag kan skicka den från mobilen till datorn :P Yes, det gick! Under bilderna skriver jag en liten resumé så får ni lite tankar om tiden som har passerat ;)
 
Här kommer då alltså en förebild, och en 1 år senare - varsågoda!
 
Före...
 
1 år med tandställning!
 
Wow, det är rätt coolt att se dem intill varandra! Det har verkligen hänt massor under det här året! Det allra första som hände var att jag drog ut alla 4:or* inför behandlingen. Vid första besöket sattes fästen och en tunn, rund tråd i överkäken. Den tråden hade till främsta uppgift att rätta till tänderna i horisontalled. Två veckor senare var jag tillbaka och fick fästen i underkäken också, och fick en lite tjockare rund tråd i båda. Det sattes små limkluttar mellan några tänder, minns inte vilka nu, men dessa hade till funktion att hålla emot på något sätt för att inte överkorrigera.
 
Vid nästa besök sattes in en trekantig tråd (den på bilden) vilken (som jag har förstått det) rätar ut tänderna så att det blir ett jämnt U-format bett, och att tänderna förhåller sig kant i kant till varandra. På den här tråden finns som ni ser även två krokar mellan 2:orna* och 3:orna*. Fram tills nu är det en specialistsköterska som har gjort allting efter ordination, men idag tog sig även min tandläkare en titt och såg att dels så hade 201* blivit snedsliten i sitt tidigare läge att hon valde att slipa lite på den, och dels så är det en viss skevhet så att överkäkens mittlinje inte är centrerad. Nu fick jag börja ha gummisnoddar (blå Panda i styrka), från 407* till 105* för att korrigera detta.
 
Under tidens gång har jag varit förbi ett par gånger dels för att klippa av trådarna som sticker ut längst bak och gör sår i slemhinnan, och dels för att "spänna". Fram tills i måndags har jag haft fasta gummisnoddar mellan 2:orna* och 6:orna* nertill för att börja dra igen gluggarna ordentligt. Jag har även gått över till att ha starkare snoddar på båda sidor mellan 6:orna i UK till 2:orna i ÖK (röda Sjölejon i styrka), för att hålla emot och förhindra överbett. Nu när jag var där togs snoddarna nere bort och nya permanenta sattes in i ÖK istället. Jag kommenterade på att jag fortfarande tycker att det är viss skevhet och använder bara snodd på höger sida tills det rätar ut sig helt, och dels på att 201* fortfarande sticker ut i förhållande till 101*. De ligger snyggt dikt an i höjd med tandköttet, men i underkant är de ojämna. När jag sa till om det hade hon redan bockat tråden och satt tillbaka den, men hon sa att hon satte en starkare tråd på vänster sida och om det fortfarande inte är någon skillnad tills nästa gång så ska hon bocka om tråden på ett annat sätt.
 
Vid ett tillfälle för ett par månader sen lossnade fästet på 107* när en sköterska skulle klippa av en för lång tråd, men den har fått vara så, inget nytt har satts dit och det har funkat bra ändå. Häromkvällen när jag borstade tänderna så lossnade det på 207* också. Mailade tandläkaren men har inte fått något svar än. Det krävdes min största starkaste avbitare i verktygslådan för att knipsa av överflödig tråd, men det gick.
 
* Tänderna benämns medurs med 101 som hö ÖK, 201 vä ÖK, 301 vä UK och 401 hö UK och sedan räknar man sig inåt 101, 102, 103 osv osv...
 
För att sammanfatta mina känslor under året som har gått:
--> Det suger när det spänner så man inte kan äta ordentligt
--> Det suger när trådarna blir så långa att de sticker hål i kinden (Actamed funkar dock jättebra vid små skavsår)
--> Det suger att man aldrig vill le ordentligt (inte för att jag ville det innan heller men ändå)
--> Det suger att allting man äter fastnar mellan trådar och fästen. Allt ifrån spenat, ruccola och sparris till ris, pasta och nötter!
--> Det suger att man måste tänka sig för innan man stoppar något i munnen - allt hårt och segt måste sugas på, tuggummi har gått FETBORT!
--> Det suger att det är moment 22 vid tandborstning
--> Det är trök att man fastnar med läpparna i den hela tiden
--> Det suger att ha tandställning när man pussas
--> Det suger att det kostar mig en mindre förmögenhet
MEN!
--> Det är rätt nice att det har gått ett helt år och snart är klart
--> Det blir förhoppningsvis klart tidigare än planerat
--> Det är tydliga framsteg
--> Det är en livslång investering, och himla mycket trevligare än en bröstförstoring, ansiktslyft eller annat tjafs
--> Det kommer bli supersnyggt och jag kommer kunna vara stolt över mitt leende!
--> Trots att jag tycker att jag är superful med metall i hela käften, så tycker min pojkvän att jag är snyggast i hela världen <3
--> Jag ser sjukt mycket fram emot känslan av att få se mig själv i spegeln när den tagits ur
 
Näe nu ni! Har det gått alldeles för långt! Tack för att ni står ut med min långa text om ni tatt er så här långt! Nästa gång jag lägger upp bilder på mina tänder så kommer det vara färdigt! Det ni!
 
Puss och Kram på er!

Great Love

Great love setting the world on fire
I am in awe of who You are
And it's Your love I'm living for
 
Can't you feel I'm drawing near
The place that broke your heart
Cut up and scarred
The dawn is breaking
My body's shaking
Oh, the secret memories you keep
Ignoring the soul that you can sleep
I'm facing what you won't tonight
The dawn is breaking
My body's shaking
 
Great love setting the world on fire
I am in awe of who You are
And it's Your love I'm living for
Great love filling me up inside
You are the one I'm looking for
And I am Yours forevermore
 
There I was awaiting death for you
And all I did was love you too
I'm facing what you won't tonight
The dawn is breaking
My body's shaking
 
Great love setting the world on fire
I am in awe of who You are
And it's Your love I'm living for
Great love filling me up inside
You are the one I'm looking for
And I am Yours forevermore
 
There I was awaiting death for you
And all I did was love you too
 
Great love setting the world on fire
I am in awe of who You are
And it's Your love I'm living for
Great love filling me up inside
You are the one I'm looking for
And I am Yours forevermore
You are the one I'm looking for
And I am Yours forevermore
And I am Yours forevermore
 
~ Flyleaf
 

Fylld av kärlek

Idag har jag och älskling varit ute och ridit tillsammans <3 Madde åkte hem imorse så jag passar som sagt Flisan i en vecka. Jag fick rida henne och Kimmy red på Kurt. HERREGUUUD vad halvblod är smala! Jag skulle lika gärna kunna sitta på en cykel känns det som! Och halsen är milslång och smal, ingen man att hålla i, och när man vill klappa om hästen så måste man liksom sträcka sig jättelångt fram för det känns som om det skulle vara obehagligt att bli klappad sådär direkt på bogen x3 Annat är det med mitt fläskberg till häst <3 Finaste Kurtan jag älskar dig!
 
Nu har jag ätit ICA's egna plättar och sitter försjunken i Flyleaf - det är bra musik! Hade velat se Gladiatorerna eller nåt annat fredagsmys på TV men det går inte att se live på tv4play så jag fixar en film istället.
 
Usch vad varm jag är - måste ta av mig understället känner jag.
 
Hörrni, jag har inget mer att säga idag. Hoppas ni har en awesome fredag och helg! :)
 
 

Semmelweiss

Jag har fått semmelfnatt! Jag har typ ätit säker en semla i veckan sen början på januari. Och det blir liksom inte sämre med tiden! Förut orkade jag nästan aldrig en hel själv, fick dela med någon eller äta halvor vid olika tillfällen. Men nu slinker de ner snabbare än fort, och jag börjar nästan fundera på att köpa två och ha en till senare. Usch, skäms på mig. Eller? Vem har rätt att döma utom jag? Ingen egentligen. En läkare möjligtvis, men jag är ju inte direkt ohälsosam i övrigt.
 
Nu har jag äntligen skickat in hemtentan - med hela fem timmar till godo! Tänkte kolla igenom Morgonpasset i P3 på svtplay, men det gick minsann bara att göra Live, så efter att ha kollat i kanske 20 minuter så bryts hela skiten. Prutt. Då måste man typ klicka sig in på deras flik och kolla småsnuttar istället. Stört värdelöst. Jaja, vi får se vad jag känner för. Först blir det att köpa en semla att fika på under tiden ;)
 
I eftermiddag ska jag till stallet, älskling var sugen på att rida så det måste vi ju lösa ;) Madde åker hem över en vecka så jag får ta hand om Flisan så länge.
 
Happ, hepp. Semla...
 
Hade gött därute!

Fackförbund

Idag har jag haft möte med min handledare inför exjobbet, det gick bra, fick lite synpunkter på själva tidsplanen men i övrigt såg arbetsplanen bra ut och hon tyckte att min arbete lät intressant.
 
På eftermiddagen var det arbetslivsdagen, och årets tema var fackförbund. Unionen, Kommunal och Naturvetarna var på plats och fick presentera sig själva och sen svara på lite frågor. Det är intressant, men det är mycket man inte riktigt fattar. För mig är Na de enda som jag känner passar in på mig och min situation, men där jag ska jobba har man kollektivavtal med Kommunal. Grejen med Na är att det inte är tillräckligt många dss-medlemmar för att få bli part av avtalet och ha möjlighet att bilda kollektivavtal med arbetsplatser, samtidigt som det är en fördel att vara medlem i det förbund som arbetsplatsen har kollektivavtal med. Men som man säger - många bäckar små. Att gå med i Kommunal känns för mig som att man accepterar minimilön, när jag snarare håller med Na om individuell lönesättning utefter arbetstagarens kunskaper och erfarenheter.
 
Men det är även andra faktorer att ta med i beräkningen - försäkringar, avgifter, förmåner, A-kassa osv.
 
Äsch. För mig blir det nog Na. Jag gillart'.
 
Hoppar ni hittar där ute i er egna djungel!

Pink Murder

Jag vill bara säga att jag hatar rosa. Jag tycker att det är en fruktansvärt gräslig färg som är äckligt tjejig.
 
Jag har ingenting emot att blommor är rosa, men det är väl ungefär det. Jag förstår inte att man kan inreda med rosa, klä sig i rosa, ha rosa grejer till sina djur osv osv...
 
När jag var yngre hade jag en diskussion med en kompis om att vi aldrig skulle klä våra eventuella framtida döttrar i rosa kläder. Hon fick en dotter för två...? år sedan. Hon tog tillbaka det hon sagt, och barnet är klädd i Hello Kitty och rosa blommor.
 
Jag lovar och svär på allt heligt att jag aldrig någonsin kommer klä något av mina barn i rosa! Om mor- eller farföräldrar eller mostrar eller fastrar eller kompisar köper rosa saker i present så får man eventuellt överväga att klä barnet i något rosa plagg vid besök av någon av gåvogivarna. I övrigt får rosa vänta tills dess barnet är gammalt nog att tillåtas välja själv (typ 18) om det gärna själv skulle vilja ha rosa kläder eller saker.
 
Ni övriga heteronormativa människor därute får gärna fortsätta klä era döttrar i rosa Hello Kitty och era söner i Lightning McQueen, så väljer jag att för all framtid hata rosa och älska blått (och grönt för Kimmys skull). <3

Return of the blogger!

Heeeeej! Jag har liksom inte tänkt att det har gått typ 10 dagar sen jag skrev nåt här sist.
 
I helgen var jag uppe och hälsade på hos mamma och igår morse var det dags att spänna åt tandställningen ytterligare. Jag fick såna ilningar att jag sov skitdåligt inatt, drömde att jag kom försent flera gånger. 03.15 bestämde jag mig för att ta en Ipren och när den började verka kunde jag äntligen sova.
 
Gick upp tidigt och släppte ut hästarna. Det är typ bara Kurt och Flisan som är väluppfostrade och går som folk. Den nya hästen är också väldigt trevlig och lätthanterlig, men tyvärr överkompenserar hans hagkompis med att vara världens psykbryt...
 
Har skrivit en lista över grejer jag ska göra nu när jag kom hem istället för att vara kvar på föreläsningen till 17... Av sju saker har jag gjort klart en. I övrigt väntar jag på svar på ett sms, måste ringa tillbaka och boka festlokalen då de var ute på ett ärende, och har bokat tvättid men blev inte förrän torsdag, och kommer behöva ta en till på fredag också... Sen ska jag fixa med arbetsplanen och göra klart hemtentan. Åh... så drygt.
 
Näe nu kollar jag klart Family Guy, och börjar sortera tvätten tills på torsdag, och går ner med snusksoporna...

Skämmas

Nu sitter jag här i samma sits som tidigare - jag har skolarbete att göra, men låter hellre bli. "Jag gör det imorgon." Men nu är det sant. Jag måste göra det imorgon, och jag gör det med hjälp av Madde :)
 
Ibland får man agera terapeut eller bollplank åt någon som känner sig lite nere. Det är liksom en viktig del när man erbjuder sin vänskap åt någon, man finns där i vått och torrt. Det är däremot inte så himla roligt när denne inte befinner sig på samma plats så att man kan se personen i ögonen och prata ut precis så länge som det behövs, och sen bara lite diskret ramla in på något harmlöst samtalsämne och båda vet att allt är bearbetat och känns bra utan att behöva säga det.
 
Nu blir det lite halvdant, och så får man försöka göra ett nytt försök IRL senare. Man känner sig inte alltid helt tillräcklig, särskilt när det är sånt man inte förstår sig på. Men jag antar att huvudsaken är att visa att man bryr sig och finns där.
 
Nu ska jag äta en muffin, och tänka på alla er där ute som inte har någon Silviakaka i muffinform, om nom nom.

Återupplivning

Försöker mig på att bli frisk och har varit ute på en lugn promenad och andats frisk luft och fått liite solljus. Börjar bli rätt irriterad på att vara sjuk, det var ju liksom inte så länge sen sist. Kimmy har haft feber ett antal dagar innan jag blev dålig, men jag har *pepparpeppar* bara haft feber ett dygn och nu är det mest snorigt, lite hostigt och tungt i huvudet. BLÄ. Vill ut och rida, och hade velat ha en tjejkväll med Madde igår, men det var bäst att låta bli och krya på sig istället. Ska dricka massor av saft och Proviva idag och hoppas på att det ger sig snart!
 
Jag borde börja skriva på hemtentan också, kanske kan göra det imorrn? Eller... Fan. Borde väl börja med det idag. I alla fall leta artiklar som styrker eller avfärdar mina valda påståenden ur en annan artikel.
 
Usch. Sluta sörpla. Sörplande och smaskande och bitande i bestick. Vidrigaste som finns. Lite hyffs tack.

Perkele

Det smakar apa i min mun... Det är nog dags att ta och borsta tänderna tror jag. Jahapp, då har man haft feber hela natten till igår, och dagen igår. Legat på soffan och halvsovit framför tvn. Idag känns det *pepparpeppar* bättre. Halsen är inte jättetrevlig men jag känner mig inte febrig i alla fall. Men jag har jätteont i örat, i min industrial. Får göra ett våtvarmt omslag och se om det blir lite bättre.
 
Idag skulle Madde ha kommit hit och vi skulle dricka Asti och snackat skit och bläddra i min bröllopstidning som mamma hade med sig förra helgen. Hon kommer hit efter hon har varit i stallet och hämtar sina kigurumis och ska beställa sushi :P
 
Jag är snorig. BLÄÄ. Jag vet inte vad jag ska göra... Det är ALLTID jättevackert väder ute när man är sjuk och inte kan gå ut. Så jävla orättvist.