Kurt Olsson

Jag har lite blandade känslor inför fredag-lördag när jag ska upp och hämta hästen. Det känns att det kommer bli stressigt, och jag är orolig över hur han kommer att ta det - håller tummarna för att han inte sparkar sönder transporten >.< Förhoppningsvis går det bra, och när vi väl kommer iväg och när vi landar i nya stallet kommer det nog att kännas väldigt skönt. Jag bara hoppas att han kommer överens med de andra hästarna och att han inte misstrivs och blir deprimerad. Nej usch vad jag överanalyserar det här - han kommer att älska det, och han kommer må bra av att dagligen bli motionerad, och pysslad med.
 
Ändå kan jag inte släppa tanken på att han mår så himla bra där han är nu, och jag känner mig som en skurk som tar honom därifrån. Men jag vill ju ha min häst hos mig, jag vill ta hand om honom och att vi ska må bra tillsammans. Djupa andetag!
 
Näe jag får kolla på lite Family Guy en stund. Har faktiskt gjort förberedelser inför morgondagens stundande presentationer, så jag får slappa :)

Vårdplan för Pelle Katt

Igår pratade jag med mamma och hon undrade om jag helt tappat drivet när jag sa att jag inte orkar göra mina uppgifter. Njae.. inte egentligen. Det är väl lika dåligt som förut, jag gör det men lite motvilligt. Och helst sista minuten när jag inte har något annat väl och inte kan skjuta på det längre x3 Men detta måste det bli ändring på när hästen kommer ner nästa helg. Jag blir lite irriterad bara när min drygt 900 sidor tjocka bibel inte skriver något konkret om hur omvårdnaden för patienter med urinkateter bör se ut. "Monitor vital signs, urine production, and make sure the area around the catheter is clean and dry". Jaha? Inget mer alltså?
 
Jag har gjort typ hälften av uppgiften, har själva vårdplanen kvar. Jag måste hitta en till vetenskaplig artikel för att styrka mina påståenden, men tack och lov eftersom jag struntar i betyg 4-5 så behöver jag inte motivera mitt val av modell, utan det räcker att välja vilken som helst oavsett om jag tycker att den är lämplig eller inte.
 
Innan flickorna dyker upp ikväll ska jag städa lite, duscha och försöka komma igång med vårdplanen. Kanske att jag och Kimmy hinner ut och promenera en stund, han pratade om det förut. Just nu är inte vädret jättefint, men det är inte dåligt heller, så vi får väl se hur vi gör.
 
Fick fina teckningar av min lillebror igår! Blir alldeles tårögd och saknar familjen <3

Plånboksdieten

Idag har jag och Kimmy kollat på vad vi har för utgifter varje månad, och kom fram till att det är strax över vad jag får i csn. Detta betyder att det gäller att vi snålar som fan på bensin, planerar noga med matinköp och att inte lägga pengar på massa småsaker. Förhoppningsvis får jag ett extrajobb också, men det är verkligen framför allt planering som är A och O, och att vi båda ser till att avsluta sådana utgifter som inte gagnar oss eller som är 100% nödvändiga. Jag är ju lite störd över att behöva betala tandställningshelvetet, jag vet inte... det enda som är helt reglerbart är mat och bensin.
 
Just av denna anledning bestämmer jag mig för att åka till Ullared och köpa hästgrejer! xD Tur att man har lite sparpengar, och jag måste ju ha lite saker till hästen, så bäst att åka till Gekås och inte Skara Hästsport.

Det får väl bli nudlar och potatis tills dess att tandställningen är färdigbetald i alla fall.
 
Nu ska jag värma vetesäcken, har lite molande värk som kommer och går... PEACE

Jävla Prutt

I jakten på mina hästpapper så hittade jag mitt vax för tandställningen. Yay tänkte jag, trots att jag vet att det inte varit särskilt effektivt tidigare. Kanske den här gången skulle det gå bättre? Självklart inte. Just nu sitter jag ju med en gummisnodd på höger sida av käken - och just det! Igår var det exakt 9 månader och därmed halvvägs med tandställningen! Förlåt - gummisnodd var det. Den har jag från den bakre tanden 407, upp till tredje tanden 103 som jag byter morgon och kväll, plus en snodd från 102 till 105 för att rätta till skevheten som blivit i överkäken. Detta har lett till att gluggen på vänster sida blivit större igen, samtidigt som gluggen på höger blivit mindre och orsakat att tråden längst bak sticker ut mer och mer och därmed skaver så fort jag gapar. Aj. Får ringa och fråga på FTV imorgon om de möjligen har en tång att knipsa av tråden med lite snabbt, för det skaver alldeles för mycket.
 
Det där blev mycket text.
 
I helgen har vi bytt till vinterdäck i Trollhättan, hälsat på en mormor och en farmor och farfar, fikat massor, och sovit i ett hus där man hör mössen gå omkring i väggar och tak - iiiiiih! Ska bli jävligt skönt att sova i lägenheten igen... xD
 
Jag vill till Gekås och köpa billiga hästsaker.
 
Nu ska jag göra kväll och varva ner, reflektionsseminarium imorgon. Pöss!

Happy Puppy Dog!

Idag har det varit en lång dag med föreläsningar, men det har varit bra. Maria Edshammar stuteriveterinär är det som har hållit i föreläsningarna och vi har haft henne ett antal gånger sedan ettan, och hon är riktigt bra faktiskt.
 
Soligt idag så jag följde med Madde och Martina hem och åt lunch och sen gick vi ut med Flingan :) Muwsigt!
Madde hade pratat med foderhästens ägare som är veterinär, vad gäller botulismvaccination, så nu känns det bättre faktiskt. Sa att hon skulle tacka ja till stallplatsen åt mig, och sen ringde jag hem och pratade om det. Kändes så mycket bättre, hade liksom som en jobbig känsla av att det skulle bli ett obehagligt samtal men det var ett väldans trevligt samtal medan jag stod och stekte pannkakor. Så jag är alldeles lycklig! :D
 
Och nu gick en het pojkvän förbi så jag ska nog gå och pussa lite på honom!
 
PUSS!

Besvikelser och Fröjder

Till och börja med - designen har på mystiskt sätt kommit tillbaka! Yay! Men som jag och älskling höll på med när den faktiskt fanns från början, så är det lite svårt att läsa texten, men ingen nyans verkar vara mer lättläst än någon annan. Ska jobba på det!
 
Idag är det onsdag vilket i vanliga fall betyder Bonde Söker Fru. Men idag har TV4 bestämt att de skulle köpa upp rättigheterna att visa landskampen Sverige-England på Friends Arena, och därmed är Bonde inställt den här veckan. FU!!!! Får "nöja" mig med Erik och Mackan och Ink Master. Inte dumt det heller förstås, men ändå.
 
Förmiddagen var föreläsning om lagstiftning, bra och intressant. Bra att kunna ställa frågor om lagtexter som är lite luddiga eller otydliga, och situationer under VFU'n som man kanske undrade över.
Efter lunch följde jag med hem till Madde och Martina och åt lunch och gjorde PBL-frågorna. Sen följde jag med Madde och kollade på ett stall där hon tänkte ställa sin foderhäst. Jag fick följa med och kolla då hon hade två lediga platser. Lite spontant sådär, men det var fint och mysigt och det verkade vara ett vettigt ställe och en vettig stallägare, så jag ska ta tjuren vid hornen och ringa och säga att jag vill ta ner Kurt hit inom en framtid. Måste botulismvaccinera honom först då också, och skaffa lite egna nya borstar. Och hovgrejer, och nåt täcke kanske inför vintern.
Blev väldigt taggad och kände att jag har saknat att hålla på med hästar massor, och att vara i stallet regelbundet har jag inte gjort sen i högstadiet. På tiden nu känner jag!
 
Nu ska jag fortsätta göra inget särskilt fram tills 21. Kolla när Kimmy och Rickard spelar Halo 4 tills jag blir åksjuk, eller läsa lite i Påven Johanna - som jag för övrigt rekommenderar, väldigt bra bok! :)

Den här låten...

...ska någon med fin röst få sjunga på mitt bröllop^^, Får se om lillasyster vill, annars får man väl ta och hyra nån man inte känner... xD
 
Jahapp, idag började vi tidigt, och jag kände inte för att gå upp i ottan och komma fram jättetidigt så jag tog bilen. Eftersom det var minusgrader och frost ute och vi har vinterdäck på bilen fortfarande (ska byta i helgen) så fick jag ett ordentlig peptalk innan jag fick bilnyckeln. Älskling det är underbart hur mycket du bryr dig om mig <3
 
Helvete, idag är en sån där dag när jag har hicka. Har redan haft det tre, fyra gånger idag. Och det är en sån där djup, hård hicka som gör ont i hela halsen och bröstet... Ofta brukar det hjälpa för mig att dricka vatten uppochned (mobba mig inte, vi har alla våra OCD's och huskurer mot hicka, och funkar dem trots att det är placebos, så kör hårt!) men nu är den så "grav" att det är bara att vänta som gäller.
 
Undrar om jag ska börja sätta tänderna i PBL-fallet.
 
Kiss

På't igen!

Då så, då var vi tillbaka i skolbänken igen! Förmiddagen var introduktion och vi fick papper på allt möjligt, och vilka examinationer som vi kommer att ha. Kursen är typ 3 veckor lång, och består av ett reflektionsseminarium i två (tre) delar - en skriftlig del och en muntlig del ur vilken vi ska få två frågor att resonera kring på ca en A4 - och ett etikseminarium tillsammans med etologistudenterna. Och just det, PBL också, får hoppas på att gruppen jag hamnar i försöker se till att det inte blir för stora frågor...
På eftermiddagen blev vi matade av massor av fakta om akutsjukvård, men tack och lov var inte allt helt nytt, men kändes ändå att man ville vara kvar och verkligen höra allting. Min hjärna är en gröt för tillfället.
 
Nu börjar jag bli lite hungrig, men älskling är på träning så bara jag som ska ha mat. Oj vad engagerad jag känner mig xD Går väl och kokar lite brysselkål till... Haha :D
 
Madde skulle kolla in ett stall idag, bad henne kolla upp med dem om de har plats för en till... Egentligen vill inte jag att min häst ska äta hösilage, men vi får väl se. Tror att det blir svårt att hitta något stall här omkring där de har hö till sina hästar.
 
Näe nu ska jag glo på nyheterna - vuxenpoäng!
 
Älskade fina lillasyster - jag saknar dig massor! <3

Frejas patte, Balders balle, Odens ollon

Fina svordomar från Hem till Midgård.
 
Imorse var det himla fint väder ute och jag och älsklingen gick ut på Billingen och hittade ner till Rhodedenrondalen. Himla fint! :) Har varit på stan och köpt busskort, och tittat förbi Lagerhaus men hittade inget av intresse. Har en känsla av att jag kommer få ta en tripp förbi Panduro när jag kommer till Stockholm nästa gång.
 
Om två timmar ska Kimmy åka till jobbet och jag blir ensam, buhu.. Vad ska jag göra då? Se på tv, hitta nån film, försöka pyssla nåt, orka plugga lite till... Vem vet? Kommer nog tända upp alla fina ljuslyktor :)
Imorgon följer jag med till Skara och hälsar på fina flickorna när de kommit. Får se om jag ska sova kvar om det går eller om jag ska ta bilen hem och sen hämta mannen imorgon bitti? Det är frågan, den får jag ställa till dem^^
 
Åhhh jag är så hungrig nu!! Skit. Glömde att köpa mandelbiskvier. Röv. Jaja.
 
Puss

Pyssel!

Igår var jag och älskling och besökte Slöjddetaljer i Skara. Blev en hel del grejer där :D Behöver fortfarande lite roligare klistermärken, får nog ta en vända förbi Lagerhaus också och hitta fina glasburkar till ändamålet. Om inte de heller har några bra klistermärken får jag be min underbart snälla och bästa lillasyster att köpa några på Panduro och posta till mig (A).
 
Jag skulle väldigt gärna lägga upp lite bilder på vad jag håller på med, men eftersom att det ska bli julklapp till bland annat lillasyster så kan jag inte göra det eftersom att hon då och då kikar in här. Däremot mina svärföräldrar lär inte vara så flitiga läsare, så det jag ska göra till dem och till mina egna kan jag nog våga visa bilder på när jag kommit igång med det :)
 

Hemmamys

Idag har jag varit hemma och haft det lugnt. Jag har strukit, frostat av frysen, återvunnit och lämnat skor i Myrornas box, burit upp saker på vinden och köpt blommor. Jag har inte skrivit någonting på projektrapporten, och inte heller kontaktat IT-service för VPN. Det ska jag göra imorgon, samt klippa luggen (och eventuellt resten av håret också) och förhoppningsvis kanske ta en sväng förbi Skara och Slöjddetaljer och hitta någonting att julpyssla med.
 
Min plan är att köpa glasburkar, flaskor och/eller lyktor, några fina klistermärken och frostspray för att göra lite fina julklappar att ge bort, kanske fyllda med kakor, glögg eller hemgjorda ljus? Sen vill jag också göra en egen adventsstake, tvål, julgranskulor, dörrkrans... Möjligheterna är oändliga!
 
Tips och inspiration finns i Panduros katalog och hemsida - Panduro fyller 50 år, och katalogen är tjock och härlig! Vi får se om Slöjddetaljer har allt det jag vill ha, eller om jag kommer komplettera från Panduro också.
 
Nu har jag mumsat majsbröd och brysselkål med smör - mums! Väntar på att sötnos kommer tillbaka från Kendoträningen.
 
Pöss!

Update!

Woop!
 
I fredags fyllde jag hela 22 år och firade det hela med att ta avsked från praktikplatsen och efter dagens slut bege mig mot Centralstationen och tåget som skulle ta mig till Skövde som jag numera kan kalla min hemstad!
Älskling hade köpt sushi och bakat en jättefin tårta! Och presenter hade jag köpt också, herregud så bortskämd jag kände mig! Tårtan hade han bakat helt från grunden med sockerkaksbotten, och istället för vaniljkräm som jag inte är jätteförtjust i, så har han stått och kokat päron och hittat på en slags pärongegga att ha mellan lagren, tillsammans med jordgubbssylt och after eight-vispgrädde. Den var dekorerad med blå marsipan, med en gräsrand runt om, ett rött och ett gult lönnlöv, hattifnattar, ett sigill med bokstaven H, och en banner med mitt namn och 22 under. MUMS! Det finns en hel del kvar, så om någon befinner sig i Skaraborgstrakten så är ni hjärtligt välkomna förbi på tårtfika när som helst i veckan :D
 
Igår tänkte vi åka till Slöjddetaljer och köpa pyssel, men det var minsann stängt pga All Helgona. Ah men tack för det. Så vi gjorde inget särskilt igår på dagen, men på kvällen var vi och såg JB Skyfall, den var riktigt bra faktiskt! Se den!
 
Idag har vi... varit och handlat. Ska gå ner och tvätta om två timmar, och laga lite mat. Har börjat skriva på projektuppgiften också, men har ju typ hela veckan på mig. Ska iofs kolla upp vad det var för redovisningsuppgift, och sen ska jag sammanställa kursutvärderingen också. Måste fråga Jennie hur det där funkar...
 
Nu får ni allt ha det bra! Ska börja uppdatera mer regelbundet nu när jag flyttat hem :)
 
Puss och Nafs!