Grace

Spend a little time standin' on the front lines
and you really can't talk at all
Your mind begins to wonder
Is there any love at all?
The photographs you took
yeah, there was somethin' in their eyes
Every saint used to be a sinner
Every man used to be a child
You said it was all in inside my mind

You were wrong
There was grace
You saw the enemy
I saw your face
People like you and I
Spinnin' through space
You were wrong
I still have faith
I still have faith

Everytime I feel the sun shine
I thank the Lord up above
for seein''somethin' I
couldn't see at all
Coming down hard
The feelin's all gone
Where are we gonna hide?
My wings are feelin' clipped now
and all I wanna do is fly

You were wrong
There was grace
You saw the enemy
I saw your face
People like you and I
Spinnin' through space
You were wrong
I still have faith
I still have faith

Somethin's gotta give
Get up, stand up, see through it
Gotta get this message to you
You said life don't mean anything
That there's no reason left to dream

You were wrong
There was grace
You saw the enemy
I saw your face
People like you and I
Spinnin' through space
You were wrong
There was grace
You were wrong
But I still have faith

Ed Kowalczyk - "Grace"

blod

Har precis sköljt ur hårfärg, det är samma som för ett år sen, blodrött förhoppningsvis. Vi får se hur det blir när det torkar :P

Jag har tänkt att jag skulle skriva en massa roliga saker här, men just i skrivande stund minns jag inget, så det får bli ett par rader av blajj.

Har sett POTC 1 imorse, och nu har jag och Liny lyssnat på en massa blandskivor som jag gjort för länge sen.. Rätt rolig och bra musik där på faktiskt. Man känner igen vilka "perioder" man haft och vad man lyssnat på när.

Igår såg vi Dirty Dancing 2, och jag och Liny bestämde oss för att ta tag i danssuget man får när man ser den, och bestämde att vi en dag ska åka till Havana och dansa assen av oss på olika klubbar^^ CUBA here we come!

Dessutom kom jag på att vi har sagt att vi nån gång ska åka till Kroatien (vilket iofs var rätt länge sen vi bestämde men...), och vi bestämde att det vore ju askul om vi gör det direkt efter det att hon tagit studenten och jag tar examen från universitetet. Det är väl bra presenter att önska sig? Bra att ge bort, bra att få, istället för ett smycke hit, en bok dit... Upplevelser är uppskattade, och det vore ju helnajs att åka då, Sisters rocking da house!

Här är en låt av Ed Kowalczyk, "Grace" asBRA.Puss och Kram CYkelram

6 laxar i en laxask - eller 11 mörtar i en plastpåse

I helgen har jag varit på Lådna med mamma, lillebror, lillesyster och pojkvän. Det var supermuwsigt, vi hade det jättebra. Vi solade, myste, läste böcker, åt gott och metade. Först trodde vi inte att vi skulle få nån napp, och sen tog det mindre än 5 sekunder efter man slängt i masken så hade man fisk på kroken! Inte för att det var särskilt stora fiskar, det var bara små mörtar och någon liten abborre. Men det fick bli fisk till Nemo :) Vi rensade den till tonerna av "Alla heter Glenn i Göteborg! Alla luktar fisk i Göteborg! För alla heter Glenn, alla luktar fisk, för alla rensar fisk i Göteborg!"
Jag kom på en egen version också; "Alla äter gräs i Östersund!"^^

Igår kom dessutom paret från Nordmaling ner och skulle provköra, förhoppningsvis köpa Scenicen, men självklart fick vi inte igång den. EN gång startade den, andra gången totalvägrade den. Så det blev ingen deal. Inte för att jag är förvånad. Pinsam situation för mamma och Mats, men jag tyckte så himla synd om dem som reste så långt för den här nitlotten. Jag visste det. Jag har sagt redan från början att den där bilen borde skrotas. Alternativt köpa nytt batteri som man vet fungerar, det skulle vara en bra investering, då hade de sluppit den här skiten. Jaja, inte mitt problem.

Nu ska jag äta våfflor :) Sen blir det planering med älskling, förhoppningsvis åka till IKEA i helgen och köpa sig lite porslin m.m.

Puss och Kram Cykelram

Ps. Laddar inför nästa Månadens lista!

Onödigheter och nödigheter

Har inte skrivit på ett tag igen. Men det har liksom bara inte blivit så...
Jag har liksom haft annat för mig helt enkelt. Dessutom tycker jag inte att det är så schysst att använda någon annans dator. Jag vill ha min egen, som fortfarande är hos pojkvännen. Och även om jag skulle ta hit den så har jag ändå inget internet till den.. Så då kan ju han få ha den och se film på när han jobbar (fast man inte får...)

Lite saker som jag stör mig på tänkte jag sammanfatta lite kort, för de har varit väldigt intensiva nyligen.
För det första, en av våra grannar har satt upp en rådjursskrämma utanför sitt hus. Den är kanske smart, men den är även ruskigt irriterande; den har en sensor som känner av rörelse inom en viss radie då, och vägen förbi som jag måste gå för att komma till bussen, inkluderas i den radien. Så när den här apparaten känner av rörelse så börjar den tjuta i olika höga frekvenser. ASIRRITERANDE. Särskilt halv 7 på morgonen... En vacker dag när jag är på dåligt humör kommer jag sannoligen riva ner den och trampa sönder den^^

En annan irriterande sak är, när jag står och gör höpåsar i stallet, och man river ner en kaka i taget som man tar ifrån, så kommer någon annan och ska göra påsar. Denna person - notera att det inte är en specifik, utan verkligen alla - river då ner en ny kaka, trots att det ligger en helt perfekt halv kaka nervält. Men HALLÅ? Vad är det med folk? Och det här gäller ju inte bara hökakor, utan lite allt möjligt. Man börjar på något nytt innan man är klar med det man redan har/håller på med. Folk är verkligen idioter. Det är bara en själv som är smart.

Nu ska jag bara avsluta med att säga att jag red Prinsen idag (red hela förra veckan). Red på utebanan för en gångs skull. Först var han skitseg. Men när jag började rida över bommarna så blev han plötsligt skitpigg, så vi hoppade några små kryss också, bara för att han tyckte det var så roligt (vilket jag också gjorde). Sen fick han beta en stund i solen med han torkade efter en minidusch.

Nu ska jag ringa Uffe igen, sen blir det dusch och sen blir det nya avsnitt av Halv 8 hos mig!

Puss och Kram Cykelram

Helg

Idag är det söndag... Usch det betyder att det är måndag imorrn.

I fredags fick jag rida igen iaf :) Red Guilliano, han var himla trevlig, men ville inte komma igenom i höger varv, så det var bara till att rida runt runt tills han blev mjuk och slappnade av. Det var roligt :) Sen åkte jag till Myran, trodde jag skulle komma hem på lördagen, men vi var inte ute så länge, fan vad det blåste. Sen fick jag skjuts till Trollbäcken, och kom hem ungefär samma tid jag gör när jag åkt från jobbet vid 1, och nu åkte jag runt 4. Så det var ju smidigt.

Fick äntligen kontraktet till lägenheten också! Skrev alltså under mitt namn på en 51,5m2 stor 1,5:a i Skara, som jag flyttar in i den 1:a augusti! Helt Fucking Unbelievable! :D

Igår var jag hos pappa och rensade ur mitt rum från saker. Och de två kartongerna som stod utanför där de bara slängt ner mina saker. Inte så roligt när mina slutbetyg från nian blivit nerslängda tillsammans med en massa teckningar med tejp på, så nu är de förstörda. Skitkul.
Har massor av lådor kvar, men nu har jag iallafall börjat. Får fortsätta nästa helg, då har vi vinden, källaren och vinden i garaget att jobba igenom. Fy...

Sov hos M, så nu sitter jag vid hans dator. Idag ska jag och Mats träna krypkörning m.m. så jag äntligen får börja köra med manuell. Jävla segt det här som vanligt. Men nu orkade jag inte längre vänta på R. Träffas nästan aldrig, och det är ännu mer sällan som vi kör. Och eftersom varken hon eller någon i hennes närhet har en manuell bil har det aldrig blivit av, så nu tar jag helt enkelt saken i egna händer. Måste ringa Uffe på Gotland också. Måste boka halkbana, uppkörning och teori... Vill ha körkort NUUUUU. Bajs.

Tänker göra creme brule också ikväll. Sugen på det. Var ju en månad sen jag kom hem från Paris! Dags nu :P

Puss och Kram Cykelram

RidaRidaRankaHästenHeterBranka

Idag har jag ridit lektion för A.k. med svärmor. Väldigt väldigt kort pga A.K skulle rida lektion själv, och ponnylektionerna skulle börja. Men det var rätt kul ändå. Fick inte en så rolig reaktion som jag hade förväntat mig. Besviket!
Men det var roligt ändå, och antagligen bra att inte rida för länge om man inte har ridit på 30 år... Haha.
Sen tänkte jag att shit, det var ungefär ett år sen jag red lektion sist, och innan dess kanske ett halvår. Visst har jag kört istället, och jag är verkligen glad att jag har lärt mig allt jag faktiskt har, och bestämt mig för att utvecklas inom körningen.
Men att praktisera på en ridskola där folk rider konstant konstant konstant, blir man riktigt sugen alltså. Har fått ridit ett par gånger, men inte för instruktör, och endast i rehabsyfte för hästen. Ska ta och fråga N eller A.k imorrn om jag kan få vara med på någon lektion. Helst på em eller kväll så man slipper missa stalltjänsten.

Vill verkligen inte tappa ridningen, men har inte riktigt råd att rida på ridskola. Har inte direkt lust med det heller, vill hellre rida privathäst. De är oftast mer mer tacksamma att rida, än en ridskolehäst som inte har de rätta musklerna eftersom eleverna inte kan rida hästarna i form... Så en stor häst som är både fin att rida och som är inkörd vore det ultimata, eftersom lillMyran är så himla liten, och jag så lång. Om jag var kort, eller om han var stor skulle jag gärna rida honom för han är så himla rolig att köra, så att rida tror jag är minst lika kul. Dit blir det imorrn i alla fall efter jobbet. Usch det är så jävla värdelöst att pendla dit ut. BAJS. Jag vill ha KÖRKORT. NU!!!
Någon som vet vilka flingpaket de brukar komma i? 8D

Äh får leta efter häst i Skara helt enkelt.

Nu blir det till att hjälpa mamma och leta kartong.. Måste packa ner lite mer prylar :)

Puss och Kram Cykelram


Månadens Lista - Maj

Listan över mina favoritskådespelare/spelerskor

(Utan inbördes ordning, vissa med exempel på filmer de är med i, resten borde ni faktiskt känna till om ni är en aning allmänbildade)

Jim Broadbent (Bridget Jones Dagbok, Harry Potter 6)
Stellan Skarsgård
Gustav Skarsgård
Alexander Skarsgård
Simon Callow (Arn)
Morgan Alling
Joel Kinnaman (Snabba Cash, Arn)
Torsten Lilliecrona (död)
Rupert Grint
Julie Walters
Jamie Lee Curtis
Diego Luna (Dirty Dancing 2)
Johnny Depp
Peter Facinelli (The Twilight Saga)
Helena Bergström
Kirsten Dunst
Renee Zellweger
Natascha Richardson (död) (Föräldrafällan)
Dennis Quaid) (Föräldrafällan)
Paul Bettany (A Knights Tale, Wimbledon)
Heath Ledger (död) (A Knights Tale)
Allan Edwall (död)
Björn Gustafson d.ä. (dvs Alfred, DynamitHarry)
Lena Nyman (Ronja Rövardotter, Drömkåken)
Hans Alfredsson
Tage Danielsson
Erik Johansson (Tobbe i Eva och Adam)
Martin Andersson (Bert, Lotta på Bråkmakargatan)
ICA-gänget

Kommentera gärna eller lämna förslag på era egna favoriter :)


Späckvecka

Det känns som om det har varit en fullspäckad vecka! I fredags var det ju valborg, satt ensam barnvakt åt lillebroren, men det var inte så länge, mamma och M kom hem runt halv åtta, så då gick vi till elden runt åtta. Jag vann på lotter, en toffelblomma vann jag! Så nu har jag två fina blommor i mitt rum^^ Jag vinner aldrig på lotter nästan, så det var roligt. Antar att det dröjer kanske 5-10 år tills nästa vinst.. Haha!

Igår var jag hos min älskling, vi gjorde inget särskilt, det var muwsigt att bara vara.. Läste vidare på Aldrig Fucka Upp, fan att jag aldrig blir klar.. Min nya målsättning är att läsa minst ett kapitel per gång jag är där.
Fortsatte dessutom med Club Dead imorse. Den vill jag också bli klar med. Det är något konstigt med TrueBlood böckerna, för visst är de bra, men man tappar driften och suget att läsa dem efter ett tag. Så nu tar jag tag i mitt läsande helt enkelt! Är sugen på att läsa the Hunchback of Notre Dame också, men det får vänta tills alla andra är avslutade xD

Var ute hos pappa idag också, hämtade ridbyxor som svärmor får låna på torsdag, och min tävlingskavaj som jag tänkte sälja, men jag insåg att jag fortfarande kan ha den, så jag behåller helt enkelt den för eventuella framtida tävlingar^^

A&L är här nu. De har varit i Malaysia i tre veckor, så de kom över och visade lite bilder därifrån. Får mig att längta till Egypten ännu mer!

Då var det alltså ny månad, och debut för "Månadens lista". Min lista över vilka jag skulle vilja träffa behövs redigeras och fyllas på, så den får jag skjuta upp, och månadens lista blir över något kanske lite tråkigt, men ändå. Min lista över favoritskådespelare. Men den får utgöra ett eget inlägg!

Puss och Kram Cykelram <3