RSS 2.0

Menu 2 ~ Restaurang Klåfingret

Den här tänker jag inte klassa som en lista, men jag kan heller inte låta bli att skriva ner den, då jag måste packa ner den igen. Men den är så underbar - väcker massor av gamla minnen till liv! Menyn ur en förstklassig restaurang grundad av mig själv, min kompis Elin, och med bidrag från lillasyster :D

Förrätter & Aptitretare

--> Skokrämstoast
--> Kritsnittar
--> Nagelkrisp
--> Plastpåsesallad
--> Glasskorpor (extra krispiga!) (L)
--> Smy blyertsuddar i frasigt mosshölje

Huvudrätter

--> Kokt gethår med batteriavfall och ballongplast
--> Hudavlagringsbiffar
--> Välmarinerad dammsugare
--> Ungsstekt scotsh brite
--> Isbergssluttning
--> Friterad grisrumpa
--> Fingerfritz
--> Ventilationspasta
--> Reservdelssoppa
--> Mögelkorv med svettdressing (L)
--> Valspäck med grillad månost
--> Lervattensgryta med potatisgroddar
--> Fiskrens på vackers snäckskal

Desserter

--> Toffelsorbet
--> Soffparfait
--> Doggymousse
--> Papperskaka
--> Hundkex med bladlusmarmelad (L)
--> Övermogna frukter med häftmassa och surgrädde
--> Gummigodis
--> Tandkrämsyoghurt

Drycker

--> Disktrasejuice
--> Färskt dypölevatten

Barnmeny

--> Små dammbollar med mixade sladdsystem

Bröd

--> Strykjärnsfralla
--> Panerad disktrasa


~ Smaklig Måltid! ~

Månadens Lista - Oktober

Behöver ha lite milstolpar längs vägen i nedräknandet till jullovet 21 december:

--> Födelsedag 2/11

--> Hazard 3-6/11

--> 204 ut 10/11

--> Bloodfeast 11/11

--> 304 och 404 ut

--> Första advent 27/11

--> Lilla julafton 26/11 eller 3/12

--> Tentamen Dovis 2 1/12

--> Lucia 13/12

--> Jullov 21/12!

--> Nån gång där emellan allting blir det Spamalot

Totalt 7 veckor från och med onsdag! Oh please let it be quick!


Maränger

Har nu tagit farväl av bonusfamiljen efter ett kort men trevligt och välbehövligt besök. De kom sent igår kväll pga att en viss mormor skulle vara hundvakt men inte ville dyka upp och ta emot instruktioner.

Vi lassade upp packningen och sen gick vi ner till empoli och åt lite mat och snackade skit i ett par timmar. Mysigt :)
Sen gick vi upp, och vi spelade Faster Agathas testamente och mumsade lite onyttigheter. Sen var klockan så pass mycket att det var dags att knyta sig.
Imorse gick vi tillbaka till vintertid (jag tänker fortsätta kalla det vintertid, det har en mer passande negativ klang än normaltid), och vi gick även till domkyrkan och lyssnade på gudstjänsten. Den kändes väldigt lång, men det var fina psalmer och en flickkör som sjöng. Efteråt gick vi runt och tittade i kyrkan och sen serverades det fika. Fick en kommentar av en tanta som sa att hon blev så glad av att se mig bakifrån (och syftade på mitt hår), hon var så gullig, och frågade lite mer om kyrkan och stan och berättade att hon bara bott här ett år. Då svarade jag att men då är vi på samma nivå, för det har jag också :P Sen tog vi en sväng förbi upp till KTC och jag visade lite där och berättade. Sen gick vi en runda i stan, och stannade och lunchade på caféet som ligger bredvid kyrkan, har bara varit in där men aldrig fikat. Faktiskt en ny favorit, ska komma upp som förslag på nytt tentafikaställe^^
Efter det åkte vi bort till Julahuset och gick på Jula och hästsportbutiken.

När vi var klara där kände de att det började bli dags för dem att ge sig iväg, så vi plockade iordning lite prylar ifrån källaren och från mitt rum som ska få bo på deras vind. Ska ta och gå ner dit imorrn också och göra iordning och förbereda lite saker som var mer svårpackade, och ta hand om ett par saker som ska få gå till återvinning. Det kändes lite sorgligt att packa ner ägodelar som man den här gången inte vet när man ska få se igen :/ Men men, det ska förberedas för eventuell, trolig uppsägning och utflyttning ur den här lägenheten över praktik- och sommarperioden. Skönt att veta i alla fall att sakerna ligger fint ihoppackade på vinden, att det finns nånstans för mig att ha dem tills vidare.

Nu minsann gör jag maränger med mintchoklad. Ska strax ta ut första plåten och stoppa in nästa. Måste gå ner på affären och köpa bröd till imorrn bitti, men troligen är det väl inte så färskt, vi får se. Har annars inget att äta. Bara ägg blir jag inte mätt på..

Näeru, jag säger Puss och Kram! Älskar er och saknar er redan! Kör försiktigt, vi ses snart igen <3


Victory

Jag har gjort HELA melodikrysset själv! Dock med liiite sök på google (typ My Fair Lady, jag är inte så haj på musikaler). Sen att det är barnhelg och hälften av frågorna var jättelätta har absolut ingen relevans i det hela.

Hade ställt klockan på 7 imorse för att gå upp och tvätta, men jag orkade verkligen inte, så jag sov en timme till. Då var det mycket lättare att gå upp, även om det fortfarande låg tunga dimslöjor över hela stan. Blev bara två parallella maskiner, så allt hinner förhoppningsvis torka tills 14 då det är dags att hämta upp allting.

Såg Repo! The genetic opera igår, den var jätteannorlunda från vad jag hade förestället mig - story och allt. Men den var absolut ingen besvikelse för det - tvärtom! Väldigt bra, lite underliga (värdelösa) texter stundom, men i övrigt en bra film.

Nu tänker jag försöka få tag på Renée så jag vet om de har tänkt dyka upp alls, och i så fall när.

Trevlig Helg!


Kärleeeek<3

Jag har hittat ett par boots jag vill ha! Bara 1099:- ;)


Roentgen

Idag har vi haft förmiddagen på ATG och Smådjurskliniken och fått vara med på röntgen. Först var vi på häst, där en sköterska berättade om röntgen, deras apparat, vad man ska tänka på, hur de märker bilderna osv. Sen kom det in en varmblodshingst som skulle röntga bakbenen. Tydligen var jag den enda hästvana - inte troligt, men jag var den enda som anmälde mig i alla fall. Så jag fick stå och hålla detta stora, tunga, sederade hästhuvudet i famnen medan klasskompisarna fick assistera vid bildtagningen. Sen fick även jag hjälpa till vid de två näst sista bilderna med att håla filmen och sen utföra själva röntgen :)

Efter det gick vi över till smådjur - vi blev visade deras lånade röntgenutrustning - datorn och framkallningsapparaten, indirekt röntgen. Sen berättade sköterskan lite om strålskydd, hennes rutiner vid röntgen och sen visade hon även lite magnetröntgen. Också roligt, men vi fick inte vara med och hjälpa till själva som vid häst, och sköterskan hade lite tråkig inställning till apparaten. Men jaja, det var ändå en bra visning det också.

Nu funderar jag på om jag skulle ta en sväng över golven, och diska lite. Eller handla först. Vet inte vilken ordning jag vill köra på. Måste duscha också, men det får bli lite senare. Imorrn kommer Renée och Ronica och hälsar på! :D


The Change

Thought that I was strong
I know the words I need to say
Frozen in my place
I let the moment slip away

I've been screaming on the inside
And I know you feel the pain
Can you hear me?
Can you hear me?
Ahhh...
Haaa...

Say it's over,
Yes it's over
But I need you anyway
Say you love me but it's not enough

Never meant to lie
But I'm not the girl you think you know
The more that I am with you
The more that I am all alone

I've been screaming on the inside
And I know you feel the pain
Can you hear me?
Can you hear me?
Ahhh...
Haaa...

Say it's over,
Yes it's over
But I need you anyway
Say you love me but it's not enough

Not that I'm so different
Not that I don't see
The dying light of what we used to be
But how could I forgive you?
You've changed
And I'm a liar by your side
I'm about to lose my mind

'Cause I've been screaming on the inside
And I know you feel the pain
Can you hear me?
Can you hear me?
Ahhh...
Haaa...

You've been dreaming
If you're thinking
That I still belong to you
I've been dying,
Because I'm lying to myself
Ahhh...
Haaa...

Say it's over,
Yes it's over
But I need you anyway
Say you love me but it's not enough

~ Evanescence


Hål

Idag gick det äntligen! :D Tanden är ute och ligger numera i en liten blå plastkista^^ One down, three to go! Just det, vilket påminner mig om att jag ska ringa och boka nya tider...

Fick superbra stöd av fäsk som berättade sagor för mig - The Fäsk Version! Vi började med sagan om de tre bockarna bruse, fast i varianten - lilla geten, vägbocken, stenbocken från Visby och dörrbocken! :D
Sen hörde jag delar av sagan om den fula ankungen, men just under den tiden hade jag en tång i käften och två huvuden lutade över mig som samtidigt gjorde inflikningar till berättelsen, så jag måste erkänna att jag inte hörde så mycket av den .____. Men det gjorde inget, jag hörde att den berättades :)

Vi lyssnade på om Ultraljud, Scintintigrafi, MTR och CT och sen fick vi gå hem. Eftersom jag bara drack lite nyponsoppa till frukost så börjar jag bli hungrig nu.. Men det blöder fortfarande lite i munnen så jag ska se om jag vågar skölja ur ordentligt med liiiite kallare vatten och se om det slutar, så kan jag våga stoppa nåt i munnen sen. Och då bara tugga på vänster sida xD

Sen bör jag väl börja jobba inför seminariearbetet; ett antal röntgenbilder som ska analyseras och kommenteras i halvklass - vilken man får vet man inte i förväg. Så det gäller att kunna alla!

Näe men lite mat då. Och gårdagens avsnitt av halv 8 hos mig :)

Här är några bilder. För dig som tycker det är äckligt - Titta inte då.

  Före


  Första fyran ute!

  104 i sin kista! :P

Äntligen hemma?

Jag är ju rolig, bestämmer mig för att kolla ett program på tv och sätter på datorn istället xD Tur att man kan simultana^^ Nu är det i reklam i alla fall så det spelar ingen roll, jag kan fokusera på att skriva klart ifred.

Imorse började vi av någon outgrundlig anledning kl 8, så det var tidig morgon. Det tråkiga med den här historien är att vi slutade första passet 9 istället för 10 och det blev ett glapp innan PBL. En gruppmedlem ringde handledaren och frågade om vi kunde köra på tidigare, men nej! Hon skulle på möte och vi fick inte göra det utan henne. Nehe!?!?

Oj, wow. Lokalreklam. Katedralskolan i Skara. Hade ingen aning om att den var så flashig... xD

Sidospår.. Vi fick till slut PBL:en gjord, och sen var det ändå gott om tid innan klockan var 13 och det var dags för bilddiagnostikföreläsning med samma föreläsare vi hade i hjärtats sjukdomar i ettan. Han är gullig och pratar väldigt roligt och lättförståeligt så man hänger med bra.

Nu har vi sett på Torkel i knipa! Har inte sett den på länge, syster hade gömt den hemma hos pappa :P

Tv är tillbaka! Herrå, imorrn är det tandläkaren igen :/ Tidigt fan. Håll tummar och tår!


Obalans och Fosterställning

Gårdagen var i princip hemsk från och med att jag klev ur sängen. Det är inte helt sant egentligen - frukost och fodring av hästar gick bra. Men sen gick det urför. Vi red ut, och jag fick ha sidepullen då Ronica skulle få testa att rida Jonten på postkandaret. Jag vet inte om det var på grund av sidepullen, eller nån annan anledning, men hästen var helt sjukt pigg och på tårna. Inte förväntansfullt och glad pigg, utan frustrerad och ofokuserad energi, och men en total brist på uppmärksamhet för mina hjälper. Det finns en skogsstig längs en sjö som vi typ har ridit varje gång de senaste gångerna vi ridit - jag hajar inte varför det alltid blir nån runda som hon hakar upp sig på, istället för att gå olika varje gång? Oavsett. Den stigen får blir hästen alltid stressad och får en onaturligt höjd angningsfrekvens. Det spelar ingen roll om man kämpar på eller om han står still, han flåsar som om han hade spöken i haserna. Den här gången gjorde han någonting som jag aldrig någonsin kunde föreställa mig av honom - i en jääättebrant sluttning där vi alltid smyger ner med avstånd till varandra, så slänger han sig rakt ut och galopperar som en galning säkert en 40 meter innan jag får tag på tyglarna och får stopp på honom. Då sitter jag framme vid öronen och är så nära att ramla av som det bara går. Jävlar vad förbannad jag blev.

Jag vet att det är en korkad häst som inte fattar varför jag blir arg, och jag är en dålig hästmänniska som inte försöker begripa mig på varför han gör som han gör - men jag kan inte låta bli. Sådär beter man sig inte, och jag skulle fanimej inte ramla av. När jag fick förslaget att byta tillbaka till bettet så slog jag bort det totalt. Han ska fanimej lyda mig oavsett han har metall i käften eller inte. Så vi stod och frustade en stund, och sen fick jag gå först istället, då lugnade han ner sig. Jag blir så ledsen när han beter sig så, han har kunnat se de andra hästarna galoppera ifrån honom och han gick lugnt och inväntade mina hjälper. Varför är det borta? Är det för att jag rider så sällan?

När vi sen till slut kände lite balans igen så skulle vi hoppa över diken. Det första gick utmärkt, medan det andra totalt missbedömde han avståndet och höll på att stå på näsan - så jag höll på att ramla av och bestämde mig för att fortsätta det som en avsittning istället för att inte göra det svårare för honom. Herre. GUD. Aha, upp igen. Tillbaka till stallet, borstar av, och spolar av benen. Då får hästen syn på presenningen uppe vid berget. Jag står bredvid och helt plötsligt bestämmer han sig för att han ska fly och jag får hela hans huvud i mitt ansikte. På mindre än två sekunder rinner en blandning av näsblod och tårar ner för hela ansiktet medan jag svär och skriker på hästfan att nu var fanimej måttet rågat. Slängde in hästen i fållan och dränkte ansiktet under kranen. Till slut lugnade jag ner mig, och vi kunde gå bort med hästarna till hagen och platsen där presenningen hängde, för att göra beteendestudien.

När stallet och hästarna sen var klara, bytte jag om och fick i mig lite mat, och satte av mot haninge för att hämta bil. Eftersom jag inte fått nåt nummer och kunde planera hämtningen blev det fruktansvärt stressigt när det väl blev dags, och det blev mycket senare än vad det borde ha blivit. Tanken var att jag skulle ha hämtat min väska hemma hos mamma och sen fortsätta vidare till Skara, men när jag kom dit bröt jag ihop igen. Det slutade med att vi bestämde att jag skulle sova kvar och sen åka tidigt fan idag. Tyvärr kunde jag förstås inte sova pga stressen och ångesten, så när klockan väl ringde vid 4.00 så hade jag säkert inte fått mer än en timmes utspridd sömn.

En kall och mörk och tyst och ensam bilfärd ner till Skara senare var det dags för seminarie. Bra och intressant, men med träningsvärk och insomnia och mental instabilitet kunde jag inte riktigt fokusera mig. Fick tillbaka tentamen, totalt en fyra i betyg i kursen (eventuellt, Barbro är lite flummig...), sväng förbi City Gross och fixa lite mat, skrivit tre sidor rapport på beteendestudien och ett telefonsamtal senare är det äntligen dags att få inta fosterställning i sängen. Förhoppningsvis kan jag somna inatt. Börjar 8 imorrn, och på onsdag morgon är det dags att försöka dra ut tanden igen.

Helvete vad långt inlägg.

Over and out.

The Big Bang Theory season 1

Lillasyster har lånat första säsongen tbbt på dvd av en kompis, så jag satte på den att ha som bakgrund till pluggandet. Roligt :) När jag är klar ska jag ta och kolla in sidereel om det har kommit upp nåt nytt avsnitt säsong 5^^ Leslie Winkle <3

Egentligen skulle jag vilja ha Astrid Lindgren-maraton. Alla vi barn i Bullerbyn, Madicken, Emil, Saltkråkan... Men tyvärr så kommer det inte att hända. Mina A.L. är på VHS i någon kartong på pappas vind, plus att det inte finns nån videospelare. Bajs.

Wow, jag orkar inte plugga mer. Men, det är inte så mycket kvar att göra, läsa igenom artiklarna jag fått på mail, och skriva ner kortfattat vad de säger, för att sedan kunna ha dem till seminariet på måndag.

Sen vill jag rida igen, få tag på han med håret, träffa hanna... Måste göra om beteendestudien och skriva den. Skit. Det går inge bra med den. I värsta fall får jag väl fejka en >.<

Nej, back to work now!


Mellanlägg!

Om man spelar kort, till exempel vändtia, så får man göra ett mellanlägg om man har ett kort man plötsligt får tillfälle att lägga trots att det inte är ens egen tur. Lite så gör jag nu. Jag passar på att skriva ett inlägg medan jag har möjlighet.

I fredags var jag och syster på nacka forum, fick tag i ett par byxor i alla fall, men skulle vilja ha ett par till... Sen följde jag med henne till skolan, och jag började skriva på beteendestudien så att jag hade en introduktion och material & metod förberett. När den halvtimmen var över så var det ju bara två och en halv timme till. Dessa spenderades genom att följa med på en rast och köpa varm choklad på Espresso House, och sen sitta och rita och spela hänga gubbe med syster medan hon jobbade i CAD. Sen åkte vi hem till pappa, vi åt mat och sussade.

Efter det har jag plockat trattkantareller som vi gjort mackor och sås av, ridit två gånger, och gjort försökt till beteendestudie som gått bajsdåligt. Hästarna utsmartar mig! Började med att slänga in en plasttunna av typ IKEAkasse-material. Den stoppade de huvudet i och slängde runt med. OJ vad rädda de blev. Fail 1.
Sen ställde jag upp en sågbock som jag knutit fast en vit fleecefilt på som kunde få fladdra lite i vinden. Den knuffade de omkull och började bita på. Fail 2.
Sen knöt jag upp den vita filten mellan två träd istället. Två av hästarna vågade sig fram först och nosade på den, och sen kom min häst lite senare när han sprungit ett par varv och sen insett att den inte hade haft ihjäl de två första. Det slutade med att den efter en halvtimme låg i en hög på marken. Fail 3.
Jag kommer fram till att våra hästar inte är så rädda. De är som tidigare sagt lite för dumma för sitt eget bästa.

Nästa projekt blir helt enkelt att vi hittar en presenning och knyter upp i skogen en riktigt blåsig dag, medan de inte ser. Om de inte blir rädda då, så får jag ha en reservplan. Kan inte göra hur många studier som helst... Måste ju jobba mer på seminarieuppgiften också. Har inte själv kunnat leta artiklar vilket känns jättepinsamt, att inte bidra med nånting :/ Men det blir nog bra. Måste ju ändå läsa igenom skiten sen...

Näe nu ska jag duscha och sova. Imorrn är det begravning.


Sexdröm

Idag var jag som tidigare nämnt i stan med lillasyster. Tyvärr hittade jag inget särskilt, ett nätlinne på rea på hm, men det var helt klart inte det jag var på jakt efter. Jag behöver nya byxor! Kände inte för att stå och pröva byxor just idag.. Får kanske bege mig ut och göra det imorrn. Hittade även en massa fina grejer på Shock, men det är så surt att allt där är så bajsdyrt!

Jag går dessutom och velar över vad jag ska klä ut mig till på bloodfeast, har ett par olika alternativ. Ska hem till pappa imorrn så då ska jag upp och leta bland julgrejerna efter luciakronan. Jobbigt.. Jag vill komma på något klockrent! Nånting man kan få pris för, för bästa utklädnad^^

Inatt förresten drömde jag att jag bodde på hotell, ett jääättestort gammalt slott. Dit kom KoRn, och jag träffade på en tjej som helt randomly talade om för mig vilket rum JD hade. Så jag gick dit helt enkelt och fick resten av drömmen ha massa trevligt med Jonathan Davis på hans rum^^ Tråkigt att vakna sen, och blev tvungen att fråga mamma om jag hade pratat i sömnen xD

Nu ska jag kolla in maskeradsidan lillasyster sitter och kollar på!


Seminarier suger

Nog för att det är rätt chill att slippa skriva ihop en lång trist rapport tillsammans med sin grupp, så är det jättetråkigt just nu att jobba med seminariet. Och det är värdelöst när man inte kommer åt artiklar via sin egna dator. Jag måste verkligen fixa så att jag kan komma åt dem hemifrån! Nu är ju det här inte min dator jag sitter vid nu men i alla fall. Ett par gruppkompisar har mailat några artiklar i pdf vilket ju är bra, men jag kan inte göra nånting själv. Jag hade tänkt ta mig till Stadsbiblioteket, men jag har ingen lust. Måste ringa dit först och höra med dem om man kan komma åt artiklarna via deras datorer. Annars får jag hoppas på att mina gruppkompisar hittar allt det vi behöver, och bara själv läsa igenom och komma fram till slutsatser.

Nu har jag bestämt med syster att möta henne om tre timmar i Slussen. Och vad ska jag göra tills dess? Tja jag kan ju spela lite lego star wars... Eller se en film.. GAAAAAH vad det här är tråkiiiigt! Jag vill inte vara hemma själv..


Noise phobia in dogs

Jag har suttit ett tag och jobbat med seminarieuppgiften. Har läst igenom alla de utskrifterna som vi har fått förutom artikeln, den är saftigast, och jag tänker ta den sen... Sen har jag markerat och skrivit ner alla de förslag på sätt att undvika, lindra eller lösa problemen med hundar som är rädda för ljud (fyverkerier, åska m.m.).

Har försökt kolla lite artiklar på nätet också, men förstås så går det inte att komma in och läsa hela artiklarna. Nu måste jag alltså komma på att låna nån dator med möjlighet att komma åt sådant, alternativt hoppas på att mina klasskompisar hittar och skickar fler.

Evanescence har släppt en ny, självbetitlad platta som jag sitter och lyssnar på nu på spotify. Bra än så länge, men de flesta låtar låter rätt lika varandra tyvärr. En favorit än så länge, och den heter The Change. Vill gå och se dem spela live, men de kommer inte till Sverige enligt det nu upplagda tourschemat, bara England, Frankrike och Paris.. Kan ha varit nåt mer Europeiskt land, men inte i närheten :( Hade varit nice att ta en weekend i Oslo eller Helsingfors och sett dem.. Hoppas den uppdateras med fler städer, då ska jag helt klart boka biljetter!

Idag har jag i övrigt börjat med att spilla ketchupdoppad makaron på elefanten så den åkte direkt i tvättmaskin, haft ont i ryggen pga den där dumma bäddsoffan i källaren. Tänker inte sova en natt till i den, tack så mycket!
Har fått reda på att jag är godkänd med marginal på Rehabtentan! Detta hindrar mig inte från att fortsätta hata den, men det är skönt att slippa tänka på den mer.

Nu ska jag lyssna klart på skivan så mycket jag hinner, och sen gå och hämta lillebroren på dagis om en halvtimma.


SOS Västkust

Idag har vi haft kattföreläsning med Carina Dillon, en dansk djursjukskötare som är specialiserad på kattbeteende. Hon var väldigt bra, och intressant. Hon pratade dock på engelska, annars hade vi gått därifrån med stora frågetecken i ögonen.. :P

Efter det avslutade vi PBL och åt tårta nomnom! Sen hem och börja packa och äta mat. Vi har även varit och simmat, idag blev det 550m :) Sen är bubbelpoolen väldigt skön^^

NU sitter jag och kollar på SOS Västkust tillsammans med min syster. Eller tja, hon tittar hemma, och vi pratar på msn :P

Ahh måste nog göra ett våtvarmt omslag på mitt öra. Och inte det piercade den här gången..

Sussa sött, imorrn blire Stockholm! :D


Sista halvtimmen

Nu är det bara 30 minuter kvar av det här dygnet. Av den här veckan. Imorgon har vi föreläsning om kattbeteende. Det står beteendestörning katt, men det vet vi ju hur det gick med häst.. x3

Syster har nu åkt hem igen. Igår flätade jag i hennes dreads, det tog exakt hela första Arn-filmen :P Sen gick vi en tour genom stan, hade tänkt visa hennes leksaksaffären, men vi var typ 10 minuter för sena. 14.10. Det är inte okej att en affär är stängd då. Men sen är inte trycket så högt i den här byn, det vet vi ju sedan tidigare >.<
Vi såg Johnny English på datorn i fredags kväll, sen gick vi och såg tvåan på bion igårkväll.

Idag har vi gått runt en annan väg, jag har visat henne skolan och KTC, sen gick vi bort till Ö&B och sen hem igen. Vi såg några avsnitt Glee och delade på en pizza. När det sen var dags lämnade jag henne vid bussen och vinkade av henne. Skönt att veta att vi ses igen på tisdag kväll^^

Lyssnar på nån skum programpunkt på radion - där programledaren påstår att Pink Floyd är popmusik. Han har pratat om olika typer av psykedelisk musik, och tycker helt plötsligt att Pink Floyd med dess första sångare och låtskrivare Syd Berrett är psykedelisk pop. O....keeeeeej. Visst, den här låten är rätt weird som han spelar nu, och jag hade aldrig gissat att det var dem, men jag hade aldrig definierat det som pop. Psykedeliskt, helt klart. Men pop?

Herregud, nu kom jag av mig lite xD Jag och Fäsk cyklade till Coopen och köpte rotfrukter för 2.90kr/kg och fyllde två stora kastruller som sen blev En stor kastrull rotmos serverat med ungsbakad quorn/falukorn. Detta intogs till filmen 300. Mycket krig, inte så mycket handling, men jävligt fräckt filmat och fräcka effekter! Ögongodis nomnom!

Nu ska jag sova, det är således bara 20 minuter kvar av detta dygn!

Nattnatt!


Mis Propias Manos

Idag hade vi avslutning Hästens beteende. Enligt schemat så skulle både gårdagens och dagens föreläsning handlat om beteendestörningar hos häst. Det gjorde de inte. Endast den sista timmen idag handlade om beteendestörningar. Igår var det bara allmänt om hästens naturliga beteende. De första två timmarna idag handlade om reproduktionsbeteende och fölets beteende. BORING. Eller alltså. Det var bara det att det var inget nytt...

Gick hem och gjorde "typ" klart PBL. Gjorde början i alla fall. Letade iofs bara på hund, så jag ska hitta lite mer på häst. Hittade att gamla människor hade en positivare syn på livet om de fick ha burfåglar eller akvariefiskar... "Vilka risker kan det finnas för djur inom humanvården?" Tja... fiskarna kan bli övergödda och akvariet inte tvättat tillräckligt ofta >.<

Simone var här med Milton igen och bandagerades om. Stackars dem, stygnen hade gått upp sist och varit tvungna att läggas om :/

Idag tog jag saken i mina egna händer. Igen.

Sen har vi äntligen fått bort all återvinning, och när jag sorterade om allt i egna kassar så såg det liksom inte lika mycket ut som innan xD Sen köpte vi bullar och åt och tittade på Vampire (K)nights. Nomnom!

Nu sitter jag och väntar på att syster ska komma hit! Hon bör vara framme om drygt en timme om allt går som det ska :) Då ska vi se Johnny English. Imorrn tänkte jag att vi skulle gå ner och se 2an på bio :)

Puss och kram!

Seize the day - or die regretting the time you lost

Idag har vi haft kursintro för den nya kursen, fortsättning på Etologi. Den kommer i år att skötas av två personer från EoD, då Lotta är tjänstledig pga personliga skäl. Har fått papper till beteendestudien, så då är det lugnt att åka hem. Kommer förhoppningsvis få vidare info på andra vägar. Även betygskriterier, lärandemål, info och artiklar till seminariearbete. Hemtentan är endast för de som vill ha betyg 4-5. YES! Det betyder att jag kan fokusera helt på seminariet och beteendestudierapporten.

Efter det var det dags för PBL. Kom överens med gruppen att vi avslutar fallet på måndag efter skolan istället, och jag bjuder på tårta för besväret :P Så jag åker hem på tisdag kväll!

Haken i det hela nu är att jag ju bokat tid till tandutdragning 08.00 den 20/10. Så nu är frågan - ska jag boka om den tiden? Ska jag ta en snabbis ner och dra ut tanden och åka upp igen över helgen? Eller ska jag åka ner hit och stanna här? Bajs. Vill vara kvar hemma, helt klart. Men vill jag verkligen boka om tiden? Jag har inte riktigt råd att åka ner, upp, ner. Måste nog ringa mamma och rådfråga. Kanske är bättre att bli tvungen att betala för utdragningen än att resa? Vilket väger tyngst? Vilket är värt mest?


Tentamen Rehabilitering DO0032 - MULTIPLE BAJS

Idag var det så dags för tentan. Äntligen! Skönt att såhär efteråt känna att den är över. Dock är det inte alls säkert att jag är godkänd, och detta beror på att tentan har flervalsfrågor. Det betyder att vissa frågor har ett ELLER fler alternativ som är rätt. För att få poäng för frågan gäller det att alla alternativ som enligt facit är rätt, ska vara rätt, och inget alternativ som är fel får vara ikryssat. Vilket sänker chansen att bli godkänd - rejält. Det beror ju fullständigt på hur man tolkar frågorna, och alternativen därtill. Och eftersom man inte får chansen att motivera sina svar, så är det ännu svårare.

Tentaformen är helt klart bara utformad på sitt sätt för att vår lärare är lat och orkar inte läsa igenom och rätta 42 skrivtentor. Men FU. Ah okej visst, om jag blir godkänd så bryr jag väl mig inte så mycket, men om jag blir underkänd måste jag sätta mig och motivera varenda felsvar som kan plocka upp mig till godkänt.

Traditionsenligt tentafika, dock på högra fiket, då det vänstra av nån anledning hade stängt. Detta är väldigt underligt med tanke på att det är samma konditori/bageri, och samma arbetare, som har en gång mellan bägge.. xD

Sen vi kom hem har jag bara vilat, läst min bok, sett lite tv4playgrejer, pratat med systeryster. OJ vad jag längtar efter min lilla söwtnos! :)

Två PBLare kvarstår att övertyga om PBLavslut på tisdag, vilket förhoppningsvis inte är så svårt - jag har ju faktiskt mutlovat tårta :D Ska se om jag hittar nån tuff oprövad tårta :)

Nu ÄNTLIGEN är det dags för ett nytt avsnitt Bonde Söker Fru, sen förra veckans utgick pga Idolkval...


Cucumis sativus

Just nu kastas det en del gurkor i detta växthus. Men det är konstigt nog ingen som städar upp dem efter sig...

Idag har jag pluggat lite mer än igår. Jag har gått igenom varje sida av mina renskrifter, läst igenom de handouts på HDAD som jag inte orkade renskriva och gått igenom muskellärahäftet från ettan (ska läsas igenom minst två gånger till idag och imorrn). Ska bläddra igenom Rehabilitering för hund också en vända.

Sen får det nog räcka. Jag ska göra kväll, krypa ner i sängen och se ett avsnitt Glee. Tack och lov är det ett bajstråkigt ämne på radion ikväll, så det är lugnt att missa. HEJA PENSIONÄRSPOÄNG! xD Gungstol <3 Jag har spenderat största delen av dan i den här faktiskt :)

Vi tog faktiskt en paus idag runt 2 och drog bort till badhuset, skaffade kvartalskort och simmade ett tag, drygt 500 meter. Sen gjorde vi några höga knän, och sen slappnade vi av i bubbelbadet. Skööönt. Älskar att simma! Tyvärr är nackdelen med att ha dreadsen att jag måste knyta upp dem på huvudet och kan inte dyka under ytan :/ Fick nackspärr första längderna och var tvungen att knyta upp dem högre upp på huvudet.

Simone kom över med hunden och vi lade om bandaget. Stygnen hade gått upp, och det luktade lite illa, med lite sårvätska över det gamla bandaget, så vi gjorde koksalt och dränkte såret innan vi lät det torka upp och sedan nytt bandage.

Nu ska jag varva ner (för jag är ju så fruktansvärt speedad). Nattinatti!


Sluuuuut D':

Serien Sveriges Historia är nu slut. Jag kommer antagligen se sista avsnittet igen på tv4play senare, för jag missade lite detaljer.. Men ändå. Jag älskar såna här program, och det var verkligen väl organiserat, bra och relevanta saker togs upp, både välkända, och andra lite (i alla fall för mig) helt nya, okända saker. Jag älskar att se miljöer från runt omkring landet där man faktiskt vet att historiskt viktiga saker har ägt rum. Innan jag flyttar härifrån vill jag ta med mig lillasyster och åka till Varnhem och Gudhem och se oss omkring i de miljöerna.

Jaja... Vi kan ju hoppas på att det visas igen, eller går att köpa/ladda hem och se från början, senare^^ Ja. Jag är skadad. Men kom igen, det är ju helt klart bättre att kolla Sveriges historia än Svenska Hollywoodfruar!

Nattnatt!


Citat Jonna Nilsson

Sjukdom: Tentastress

Etiologi: Uppkommer vanligtvis i samband med tentaplugg. Sjukdomsförloppet är som allvarligast 1-2 dagar innan tentamen. Drabbar vanligen naturligt stressade och ambitiösa individer.

Symptom:
- Nagelbitning
- Ångestattacker
- Dålig hygien (som t.ex. pyamas hela dagen, ingen dusch)
- Hetsätande av onyttigheter
- Beteendeförändringar, såsom att hålla hemmet extra ren, eller plötsligt bli träningsnarkoman.

Diagnos: Symptombild.

Behandling: Självläker oftast efter avslutad tenta.

Prognos: Oklar.

Gungstol^^

Nu sitter jag i min finfina gungstol som fyllde ut det tomma gapande hörnet i mitt rum. Skulle eventuellt behöva hänga nånting över ryggen, ribborna blir lite väl hårda efter ett tag. Fårfällen hade ju varit bra om den inte antagligen skulle glida ner, och om den inte låg så bra på mammas gamla stol. Så får väl vika ihop en filt eller nåt. Det blev lite omständigt att hämta den, det var tydligen inte i Vara, det var i Kvänum, och då hade jag inte kollat nån karta där förstås, så vi fick ringa ett antal gånger innan vi kom rätt xD

Efter frukost har jag nu diskat och skurat bänkar och spis, lagt badrumsmattan i tvätt i badkaret. Jag funderar på ifall jag ska ta och plocka ihop några kassar återvinning och gå med när jag har pluggat. Det börjar närma sig gränsen till ett vulkanutbrott i klädkammaren nu xD Sen måste jag verkligen handla, jag har ingenting att äta hemma...

Till sist ska jag nog ringa FTV igen och be om en ny tid, en längre tid, så jag kan få lugnande och lite jävlar anama. Tandjäveln ska fanimej ut! Helst av allt vill jag ha mamma med mig så hon kan hålla mig i handen .___. Tyvärr är det lite väl långt för henne att åka bara för det.

Plugga var det. Oj vad motiverat.


Söndag eftermiddag-kväll

Idag har jag pluggat. Lite. Och sett på The Social Network. Och cyklat till Coopen.
I en timme har jag nu ringt på gungstolen, typ 4-5 gånger. Något trögt. Nu fick jag i alla fall tag på dottern, men hon ropade på sin mor som inte kom, så hon bad att få ringa upp om en stund xD

Sådär ja! Nu ringde hon! Så nu går jag och tar ut en slant och går över till Matilda!

Pussochkram!


Söndag morgon

Har sovit ut, läst ett kapitel i Passion, ätit frukost, sett lite tv, och snurfat lite.
Det jag ska göra nu är väl att klä på mig, eventuellt ta en dusch innan dess, och sen plugga. Om drygt fyra timmar kan jag ringa tillbaka om gungstolen för att sen låna Matildas bil och åka och hämta den! :D

Så jag kanske borde sätta igång med pluggandet så att det är klart tills dess... xD


Lördag

Idag har det varit väldigt fint väder, så när jag hade sovit lagom länge åt jag frukost, diskade upp, pluggade lite och sen tog jag en lång promenad bort till Coopen där jag köpte ett par blommor. Mamma gav mig en slant att köpa någon fin blomma att titta på, så det blev två krysantemum, en till mitt fönster och en att ersätta kalanchön i vardagsrummet som bara blivit stor, grön, oblommande och knappt har någon jord kvar.

Sen har jag bara suttit hemma och försökt plugga och ta det lugnt. Ganska enkelt faktiskt, till skillnad från att plugga. Jag trooor att mycket sitter nu, sen är det likt alltid att det gäller att kunna det som kommer till tentan. Tre dagar kvar av "intensivt" pluggande, sen är det bara att köra. Tentafika och simning är det som jag har att se fram emot efter tentan. Förhoppningsvis går den undan.

Idag har jag inte haft någon som helst smärta i käken eller tanden, och igår efter att bedövningen släppte var det inte överdrivet smärtsamt heller, vilket får mig att undra om det hände någonting över huvudtaget. Frustrerande.

Nu är det kväll. Typ 20.40. Och jag har BAJStråkigt! Jag vill att det ska hända nånting! Får glädja mig vid tanken att om en vecka är syster här <3
Ohh och en sak jag hittade på Coopen var självlysande sminkkräm! Jag tänker att eftersom jag inte kommer på nånting till Blood Feast så kan jag helt enkelt kleta in hela mig i sånt! Så får jag se vad jag har på mig till det, men det behöver ju inte vara komplicerat, men mycket blod ska det vara! Fäsk föreslog att jag skulle vara en hattifnatt! xD Vi får se, men det skulle jag ju kanske kunna ordna :P