Sista rycket

Äntligen är det fredag! Och det har varit helt otroligt väder idag och ska bli resten av helgen! :)
 
Kollar Let's Dance, har packat ner lite mer i köket, torkat ur lite fler skåp... Ska ta ner gardinerna och packa ihop lite kläder. Imorrn när maken sover och sen skriver tenta har jag tänkt att jag ska dels åka till stallet, och dels köra lite grejer till huset. Vi ska köra alla resterande grejer på söndag, alla stora möbler, mat och kläder. Kimmy ska ha kvar sin dator här ett tag till då bredbandet inte kommer funka där förrän den tidigare ägarens leverantör slutar.... skicka sitt bredband? Avtalet sägs upp? Ah nånting var det i alla fall.
 
Men vi ska äntligen flytta in! Ska bli asnajs! Och rörigt som fan^^, Har eventuellt fått tag i målare/tapetserare. Men jag måste ju fortfarande hitta någon att fixa garderob så jag vet inte om vi kan få så mycket gjort med målning och tapeter? Får ringa dem och konsultera i alla fall. Vem vet, kanske har de kontakter som kan komma in och göra det? Hoppas!
 
Nu ska jag fortsätta kolla tv! Puss o kram, trevlig helg!
 

Inredning!

Nu har vi beställt tapeter och fått med oss provfärger till hall och sovrum. Vi får ju 20% rabatt på färg och tapeter via Fastighetsbyrån! Men man kommer ändå inte speciellt billigt undan... 
 
Tänkte ändå att jag skulle visa vilka tapeter vi har valt! Jag vill inte kopiera några bilder så jag får helt enkelt länka så får ni klicka er fram själva.
 
Till sovrummet blir det en fondvägg av denna balla fågeltapet:
http://www.borastapeter.se/sv/kollektion-graceful-living/tapet-6601/
 
Till det andra sovrummet/gästrummet blir det denna vitsilvriga tapet runt om:
http://www.casadeco.fr/dessins/detail/1507/6921
 
Till vardagsrummet blir det en ljus bredrandig tapet runtom. Typ vit/champagneaktigt.
http://www.borastapeter.se/sv/kollektion-bt-poetry/tapet-7119/
 
I hallen ska vi måla med antingen en ljusbeige/vit eller en varm ljusgrön. I sovrummet blir de resterande väggarna i en ljust beige/brun som är tagen från detaljerna i tapeten. Hoppas det blir bra :)
 
Har lagt upp förfrågningar på Offerta.se om måleri/tapetsering och fixandet av garderoberna. Behöver egentligen få tag i nån som kan fixa putsen på murstocken och även fixa runt fönstren som är helt fantastiskt slarvigt gjorda.
 

Helt frivilligt

Om man vill, så får man gärna låta bli att dra tänderna mot gaffel/sked när man äter. För det kan ju ge frun känslan av naglar mot svarta tavlan.
 
Men som sagt. Helt frivilligt.
 

Logiskt much?

Får man verkligen som städerska blåsa på ett skrivbord, konstatera att "Här var det dammigt." och sen säga till receptionspersonalen att "Du får ta vad du vill ur mitt städskåp om du vill städa av här."?
 
Vad tror man då att man har för arbetsuppgifter egentligen?
 
 
Vi har bestämt oss för en annan bana angående huset. Svärmor hjälper till och lånar ut pengar för att få hantverkare att fixa iordning övervåningen ordentligt, snabbt och på en gång. Om vi utnyttjar rot-avdraget kan det förhoppningsvis gå ner till 50% av arbetskostnaden om jag förstod det hela rätt. Så det som ska göras är dels att fixa garderoben, fixa fönstren och dels måla och tapetsera. Hallen känner vi att vi kan måla själva, men riva den gamla tapeten och få upp ny kändes som om att det vore skönt att få gjort ordentligt.
Vi ska även lägga in nytt golv i alla rum så att det blir likadant i alla, inte som nu - olika i alla...
 
Ikväll har jag jobbat jouren. Det har varit lugnt, har passat på att skriva på hygienplanerna som ska vara inne i april någon gång. Har bara speciella rutiner för isoleringen kvar. Pissetrist men det måste göras.
 
Nu är jag hungrig. Jag sitter faktiskt vid min egna laptop och skriver. Det var så länge sen jag använde den! Den har ju dels krånglat och flyttat markören och dels stängt av Wifi'n när jag sätter datorn i viloläge. Jag gjorde ett försök att komma in på datorn för ett par dagar sedan för att Kimmy skulle försöka göra en ny ominstallation av den, men jag kom inte på mitt lösenord. Fick ingen ledtråd och testade alla jag kunde komma på.
Den här gången fick jag faktiskt ledtråden men jag var ändå tvungen att testa stor/liten bokstav och siffror ett par gånger innan jag fick till det. Jag hatar den här datorn. Jag vill köra över den och fixa en ny skärm till min gamla <3
 

Inflyttning

I helgen har min mamma varit här <3 Vi har flyttat det mesta i helgen, det som är kvar är kläder, mat, lite köksgrejer och de största möblerna.
Tanken är att nästa helg få över resten och att flyttstäda så att det är gjort. Ska bli så najs! Ville inte åka tillbaka hit igår och sova :P
 
Vi har även rivit tapet i det som ska bli gästrum tills vidare. Det har varit svartgult med orange flames. Så jävla fult. Vi har slitit bort typ 4 lager tapet ner till den allra första från '57. Den är skitcool! Jag ska lägga upp bilder senare :)
 
Köpet via Fastighetsbyrån ger oss 10-20% rabatt på typ hela Flüggers sortiment så vi var där och kollade tapeter till sovrummen. Vi hittade en jättefräck med rödguldiga fåglar som får bli en fondvägg i vårat sovrum, och en vit med silvriga typ lotusblommor till gästrummet :)
 

Utan dina andetag

Jag vet att du sover
Känner värmen från din hud
Bara lukten gör mig svag
Men jag vågar inte väcka dig nu
 
Jag skulle ge dig
Allting du pekar på
Men bara när du inte hör
Vågar jag säga så
 
Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och genomskinligt grå blir jag
Utan dina andetag
 
Min klocka har stannat
Under dina ögonlock
Fladdrar drömmarna förbi
Inuti är du fjäderlätt och vit
 
Och utan ett ljud
Mitt hjärta i din hand
Har jag tappat bort mitt språk
Det fastnar i ditt hår
 
Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och färglös som en tår
Utan dina andetag
 
Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och genomskinligt grå
Vad vore jag
Utan dina andetag
 
Vad vore jag
Utan dina andetag
 
~ Kent

Målarmästaren

Idag har jag målat klart hindren från ATG till NSD. Jättefina, men färgen släppte på vissa ställen när jag drog bort tejpen. Värdelösa färg. Och en hästjävel bajsade så det skvätte upp på grinden - och ägarfan har inte låtsas om detta. Och bommarna hade använts vid löshoppningen och var sandiga, bajsiga och islagna. Hästkräk, lyft på fötterna och bajsa inte när ni hoppar.
 
Strunt samma. Det blev tillslut rent och i ordning, de ska nämligen vara med på Grevagårdens tävlingsdag imorgon! Vi har sponsrat en klass där :)
 
Dagen har förutom detta bjudit på fyrhjulingskörning inomhus, nedslemmande, städande, återförsäljarträff och lite annat smått och gott. Däremot är det en hel jävla massa grejer som jag inte hann göra som jag hoppas hinna med imorrn. Jag kommer behöva hoppa in och jobba jour imorrn kväll utöver mitt vanliga pass. Detta kommer jag ta ut i extra semesterdag. 3 veckor ledigt jao! Najs^^
 
På fredag ska vi betala för huset! WOop woOP! Men det blir ingen flytt förrän nästa helg eftersom jag jobbar på lördag. Liksom.
 
Nu ska jag se om min mat är klar i ugnen.
 
Peace.
 

Hemlängtan 08-land

Jag har alltid sagt och brukar alltid säga "pirra". För jag är uppväxt med det. Det var nåt tillfälle för inte så länge sen som jag hittade en bild på en pirra i en katalog där det stod att det heter "säckkärra". Jag kan inte minnas att jag tidigare hört att det är det korrekta namnet. Dock minns jag att jag funderat om det verkligen heter pirra. Teoretiskt sett.
 
När jag flyttade hit, eller snarare, när jag började jobba på Skara Djursjukhus och pratade med en kollega om pirran i något sammanhang, så fattade inte hon vad det var jag pratade om. Blev tvungen att förklara och det kom då fram att det heter säckkärra. Eller "säck-a-kärra" som skaraborgarna säger. Eller alla västgötar kanske säger så, jag vet inte.
 
I alla fall. Idag hörde jag mig själv säga säckakärra. Det var inte så att det "råkade" bli så. Jag vet att jag har dialekt. En konstig sådan. Men detta var fullt medvetet. Kände att jag inte orkar förklara en gång till vad en pirra är. Kan folk inte bara veta det?
 
Men så här är det. Det heter pirra. Och det heter dora (fönster), dojjor eller möjligtvis dosor (skor), kvarta (sova över), slagga (sova), tjacka (köpa), hoj (cykel), binge (säng), palta (klä på sig), bulle (taxi), plugg (skola alt. potatisar).
 
Så det så. Jag saknar min födelsestad. Stockholm i mitt <3
 

Back on Track

Idag var en bättre dag. Inte för alla, men för mig oss i alla fall.
 
Måste duscha. Smussi i hårät.
 
Snart äre bara en vecka kvar till inflyttningsdag! Woop woop! Dagen efter (lördagen) jobbar jag. Yay! Så ja. Det blir kanske inte så mycket flytta. Jag ska hänga lite med Elin, veterinärkollega :) Blir väl Drömkåken eller Yrrol eller nån annan svensk komedi att dra repliker från :D
 
Nu äre bygglov jao! Vene, ska man kolla på det eller duscha nu? Eller vänta tills maken kommer hem och spara vatten? ^^, Miljömedveten jao.
 
Vi höres. Checkar ut.
 

Jävlapissmåndag

Idag har det strulat. Framför allt på eftermiddag och kväll. Det blev inte som jag hade planerat, så allt jag gjorde blev förskjutet. Det resulterade i att jag fick frysa arslet av mig när jag väntade på bussen i 45 minuter...
 
Promenaden från stallet till bussen var mörk och blåsig som fan och jag hörde nåt ljud bakom mig som jag trodde var ett rådjur men jag såg inget (pannlampa). Otäckt. Så jag ringde mamma men hon hörde inte mig för det blåste så mycket.
 
Från bussen hem gjorde det svinont i mina fötter, framför allt hälarna, för de var så kalla.
 
En annan sak. En person (som jag för övrigt inte skulle sakna om denne slutade dyka upp på det stället) imiterade något jag sa till en annan person. Som om jag inte hörde det. Och fy i fan vad jag hatar sånt. Jag kunde tyvärr inte konfrontera personen i fråga direkt för jag var tvungen att prioritera samtalet jag höll på med. Inte för att jag hade vågat i alla fall, den kan vara rätt otäck och jag är inte rapp i käften och kan försvara mig.
 
Nu är jag i varje fall hemma, äter macka och börjar tina upp. Ska gå och lägga mig, glömma den här dagen och hoppas på att morgondagen blir betydligt bättre.