RSS 2.0

Bajsbedövning

Uuuuuuusch! Har sovit oroligt och vaknat kallsvettig inatt, gick upp tidigt för att infinna mig till 7.40 på FTV. Jag börjar med att tala om att jag är fruktansvärt nervös och jag får svaret att det kanske inte ens blir någon tanddragning för remissen inte är underskriven men skickad på fax för att skrivas under.

Första tanken är *phew*, men andra tanken är att det vore ju skit, för det måste ju göras nån gång. Till slut får vi i alla fall en underskrift och han börjar med att lägga lite bedövning både på in- och utsidan. Ah jo men det gick bra, jag får hålla sköterskan i handen. Sen börjar han vicka på tanden för att lossa roten. Oj oj, fruktansvärt obehagligt, men det går väl att överleva om det bara är den här känslan hela vägen.

Tyvärr börjar jag efter en stund känna att det drar liksom som i pulpan, så jag får lite mer bedövning, och han fortsätter. När det inte är någon skillnad då, blir jag orolig och tandläkaren vill inte fortsätta och hamna i att vara halvvägs ute och plötsligt så har jag smärta men att gränsen för antalet bedövningar (fem) är lagda. Ah men visst, då hade jag väl fått skrika lungorna ur mig, men stått ut. Men i det här läget var det ingen idé tyckte ingen av oss. Nu är då tanken att jag ska bli remitterad till Skövde, alternativt få tid hos deras läkare som får jobba med lustgas. Helst av allt skulle jag vilja bli sövd så de kan ta alla på en gång och sen knarka Citadon i några veckor.

Just nu känner jag bara att jag inte har råd att vänta på en tid i november för att kanske ändå inte våga ta bort den då, ifall lustgasen inte skulle hjälpa. Jag vet inte hur jag ska göra. Jag vill nästan bara ge upp och se ut som en 100-årig gärsgård i käften och vara tacksam över att slippa karies. Alternativet är att hoppa ut från köksfönstret, då borde väl i alla fall några lossna?

Världsstjärnehästgurun

Idag hade vi en tidig, seg, mörk morgon där Barbro pratade om akupunktur och kiropraktik bland annat. Hade velat suttit ett par rader längre ner så jag hade kunnat somna på bänken, vilket inte riktigt funkar när man sitter längst fram, en armslängd ifrån föreläsaren.

Men det var bra, lagom nivå.

Efter lunch åkte vi till Axevalla ridhus där världsnamnet, Dr. Andrew McLean föreläste om hästens inlärning, och hade sedan clinic med fem olika hästar. Tyvärr såg jag inte alla, då vi efter de två första hästarna hade fått sån träsmak i rumpan att det inte gick att koncentrera sig längre.
Han sa en sak om hästar som liksom dröjer kvar i mitt huvud. Hästar är som barn, man ber dem om en sak med en fråga, men barnen svarar med en ny fråga för att komma undan. SLUTA och gör det du ska...

Vi var även in och tittade i det nya utbildningsstallet och Dang! det var snoffseri på högklass! Stallet hade enormt högt i tak, ljust och luftigt, och boxarna var utrustade med kraftfoderlådor där fodret fylldes på och en lucka öppnas och tömmer sig direkt i krubban, morgon och kväll. Täckeshängarna var klädda med plast för att inte damma ner täckena. Stallgångarna dammsögs. Alltså förstå vad det ska ha kostat att bygga upp! Och inte att glömma vad det fortfarande kostar, att hålla igång det!

Usch, imorrn ryker tänder. Jag är rädd :'( Om man hade nåt starkt att trycka i sig så man kan somna...
Har pluggat nu, ska slänga mig i duschen och sen krypa i säng. Tidigt upp imorgon, usch hemskt. MAMMA!!!


TömkörningsGurun

Idag har vi haft föreläsning på förmiddagen, och clinic på eftermiddagen.
Av min rubrik att dömma begriper precis alla att det är Anders Eriksson jag talar om! ;)

Teorin på förmiddagen var bra, enkel att förstå, och egentligen ingenting nytt. This is me speaking for myself. Vi har förstås elever i klassen som inte är hästmänniskor, men även hästmänniskor som inte ägnar sig åt tömkörning och som för dem är okänd terräng. Detta är förstås väldig synd, eftersom det är ett väldigt bra sätt att arbeta med hästen. Jag önskar att jag hade kunnat ha med mig Kurt hit och fått körd av Anders. Haja vilken grej^^ Nåja, det blir säkert fler kurser med honom via klubben hemma, så det är ingen panik. Då kanske jag hinner träna upp honom lite mer själv tills dess xD

Nu har jag ätit lite kakor, och det är dags att övergå till att plugga. Äe fy vad jag är ofokuserad och omotiverad. Jag vet inte vad jag ska plugga. Eller jo, lite, men jag vet inte hur :/ Jag kanske borde återgå till mina böcker och ta ut det jag inte kan och bara plugga på det? Sen som belöning blir det ju Bonde Söker Fru ikväll! :D


Tillägg

Hade egentligen bara tänkt lägga till en sak i förra inlägget; nämligen en tanke kring seminariet.
Det är några skånsktalande i vår klass. En del talar ändå tydligt och man förstår utan problem.
Sen har vi de som talar en strävsam och knorvig råskånska som man själv får träningsvärk i tunga och halsmuskulatur bara av att härma ett par meningar .____. Jag fattar inte alltid vad de säger.. Än mindre att de själva orkar prata så.

Sen ett annat tillägg, helt annat. Jag sitter och kollar på Karatefylla - eller har det i bakgrunden i alla fall. Herregud. Det är ju helt stört. Men jävligt roligt xD
Nya varianten på Guitar Hero - Groupie Hero. Helt enkelt en bräda med fyra dildos där man ska runka av eller suga av i takt till färgerna på skärmen (antar jag). Roliiiigt^^ Helt min typ av humor xD

Nattnatt!


Seminariedag

Jah! Då var det dags igen - huvudet känns ungefär som en kålsoppa just nu efter att ha lyssnat på 9 presentationer och själv varit med och framfört en. Seminariet handlade om olika terapeutiska behandlingsmetoder inom rehab, vilket jag antar att jag redan har skrivit i nåt tidigare inlägg, men varför inte upprepa det igen?

Efter att ha gått upp en timme tidigare och läst igenom halvtyst för mig själv så (varför har Å-knappen börjat dumma sig för? >.< ) tog vi oss via ICA till skolan. Woooow, efter lunch var det inte många aktiva hjärnceller kvar, särskilt inte efter vår egna presentation när man började slappna av på allvar. Men det var bra presentationer, även om jag tyvärr måste erkänna att mycket i slutet gick in i ena örat och rakt ut genom det andra. Inte lovande inför tentan...

Det jag har tänkt göra nu är att kolla på Halv 8 hos mig som jag inte riktigt hörde allt de sa igår, och Sveriges Historia, det missade jag också. Däremot fick jag hjälp av Matilda och Louise att sätta i mina nya (och gamla) dreads, tack så mycket! :) Det var dock av någon underlig anledning bara 10 stycken i varje, jag hade för mig att det var 20 stycken i varje, jag har nämligen 21 av mina svartblå, och jag har för mig att jag den gången bara köpte ett paket... Strunt samma. Jag vill till nästa gång ha handgjorda, kanske borde lära mig själv hur man tvinnar dem? Sen tycker jag för övrigt att Matilda borde ha det, hon skulle vara jättesöt i typ blonda och rosa, eller blonda och turkosa ^^,

NU - kex och tv4play!


Lillasyster!!

Världens bästaste lillasyster har bestämt att hon äntligen vill (kan) komma hit!! :D
Hon kommer hit nästa helg, eftersom vi har tenta nästa onsdag, och det betyder att jag kommer vara jävligt tråkig nu i helgen :/

Nu imorse när jag gick upp har fäsken gått .___. Jag antar att du just nu sitter och förbereder för seminariet med din grupp? Själv ska jag först ta och läsa igenom artikeln jag ska presentera på muntliga.

Varför måste alltid alla seminarier vara så tråååkiga? Alltför ofta har det varit svårt att hitta relevant fakta, och utan att fått tillräcklig fakta innan. Jaja, det här blir nog rätt bra tillslut, vi ska bara få ihop muntliga idag. Ska höra med Matilda om hon vill sätta i mina dreads :)

Tankeställare:


Nu ska jag äta upp min frukost, öva på Vem och läsa artikeln, och min egen text till powerpointen.


Freakshow - Vilda Västern!

Idag kom jag hem efter en för kort nattsömn och för lång väntan på buss i skövde.
I fredags när jag kom till Helene så var vi alla där och såg på tv, myste, och fixade det sista med dekoren. Vi gick ut i Slottsskogen och hämtade pinnar till en tipi som vi byggde upp :)

Igår åkte vi till Berg runt 12 för att sätta upp alla dekor och göra fint inför kvällen. När det var klart åkte vi tillbaka hem och åt mat och såg på Kiki. Sen började vi göra oss i ordning runt 6, och jag började med att sitta en timme och korkskruva mitt hår. Byta om, sminka, föra, musik osv osv. Vi åkte och var där vid 22 när de öppnade och fick billigare inträde.

Jag tror att det var ett bättre tema än tv-dataspel, för det lockade fler gäster den här gången, även om det resulterade i inte alls lika utstående utklädnader. Priserna för bästa utklädnad enligt tema och bara bästa utklädnad gick till en kille utklädd till kaktus, och en kille utklädd till dödgrävare - kistman. Orka gå omkring och bära en kista på ryggen, även om den bara är av papp x3
Burlesqueshow med Kandy von Kane, söt tjej med jättegullig show till tonerna av I ett hus vid skogens slut :) Hon hade ett annat nummer innan dess också som var lite mer wild westtema, men inte lika bra tyckte jag.

Träffade på och dansade med killen med kjol från the zone. Kan ha strulat lite med honom. Och hans tjejkompis. Hon var så liten! Sen ville tydligen HB också ha mig, men det ville inte jag så han fick gå sin väg. Mupp. Jag hade fått intrycket av att han var rågay, vilket gjorde det ännu underligare .___. okej om han sett bra ut liksom, men nej.

Sen åkte vi till slut hem, och då var jag helt slut! Men då var Pontus - som hade kommit mycket senare - asfull och ville följa med hem till Helene, och var jättedryg och det jättelång tid innan vi fick ut honom och vi kom i säng .___. Knäppskalle.

Jaja, slut på det långa inlägget, nu ska jag kolla vidare på tv och vara bakis. Förhoppningsvis kommer det några bra bilder på fb så jag kan lägga upp nåt här sen.


Buffra, buffra, buffraaa...bufferibuffbuff... Oh COME ON!

Första avsnitten säsong fem av The Big Bang Theory ligger nu uppe på Megavideo, och jag tyckte att det vore perfekt att ha till frukost. Men inte då, den ska ta all sin tid i världen att buffra.

PUNG!

^^

Får väl hitta på något annat så länge, så kanske den är klar tills dess att jag har varit nere i tvättis igen - ja juste, jag gick upp 7 för att tvätta, och vi har sovmorgon och börjar 11 idag. Det är strongt, särskilt som jag inte somnade förrän efter 1 inatt...

Men föreläsning om röntgen av gästföreläsare från Uppsala - därefter Götelaborg och säsongens första Freakshow! : D


Glee - final season!

Idag har varit en skön dag - vi började med att handledarfritt göra pblen, och det var inget nytt fall att ta itu med heller vilket är klart uppskattat.
Efter det gick vi bort till bibblan och satte ihop rapporten till seminariet. Det enda som ska göras nu är att Louise ska skriva in sina källor i referenslistan och stoppa in dem i texten. SKÖÖNT!

Hemma har jag ätit, renskrivit klart (!!), packat inför helgen, diskat och ätit lite till. Efter maten gick jag bort till Emelie, där Louise och Matilda redan var. Vi såg "Sol, fest och oroliga föräldrar" - vilket fick mig att fortsätta ha låga förhoppningar om landets framtida styre - och sen såg vi "Monster till svärmor". Lite lagom amerikansk, lite lagom skämskudde sådär. JLo är en värdelös skådespelerska, så är det bara.

Nu har jag sett första avsnittet av sista säsongen av Glee! .____.
Idag ska även de två första avsnitten av femte säsongen av The Big Bang Theory visas i USA. Tyvärr låg inte de uppe än på SideReel, så jag får hålla alla ögon öppna imorrn och i helgen!

Imorrn ska jag upp tidigt och tvätta så jag har lite rena kläder!

Nattnatt


How did you FIND me?? .____.

Igår satt jag i princip från det att jag kom hem till midnatt och renskrev. Jag hann även vara med på ett kort besök till ATG där vi fick bevittna behandling med shock wave. Efter det fortsatte jag med mitt arbete med det till seminariet, i biblioteket.

Så efter en kort natts sömn fortsatte dagen med mer föreläsningar. Igår var det om massage och streching, och idag om fysträning hund med Marie Söderström Lindgren. Idag på eftermiddagen var det praktiska massage- och strechövningar med hund. Gick bra, fick ställa några frågor och lära lite nytt. Gick hem och beställde hem hennes och en kollegas bok "Rehabilitering för hund". Enklare, finare och billigare än kursboken. Förhoppningsvis klarar jag mig på den, föreläsningsanteckningar, ev. seminariet och att få låna fäskens kursbok, till tentan.

Idag har jag hunnit ikapp med renskrivningen (bortsett från dagens), gjort PBL:en ytterst slarvigt. Igen.

Sett Bonde Söker Fru, och borde ha duschat. Funderar på om jag skulle lägga mig i badet, eller om det får vänta till imorrn, och bara vaska av mig nu.
Anyhow I gotta go wee-wee! Så natt natt, puss och kram och klappistjärten!


Jag förstår nu hur du känner dig, mamma

Oj oj, igår kom jag hit igen. Bläää! Gråta på bussen :'(

En dusch, sen bilresa i mörker och spöregn och några pannkakor senare faceplantade jag i kudden.

Idag har vi haft föreläsning om electrobehandling och terapi, vilket var väldigt intressant och spännande. Föreläsaren var väldigt bra - frågan är om det är för att hon är bra på det i allmänhet, eller om hon har lärt sig det i säljaryrket? Shit the same - same shit!

Efter en lång och tidig lunch var det praktiska övningar uppe på KTC. Dålig sömn, dåligt med vätska och blodsocker i blodomloppet ledde såklart till lågt blodtryck redan när vi bara placerade elektroderna. I mean - come on?! Nu får jag väl ta och ge mig... Det gjorde ju liksom inte ens ont! Ah visst extensormusklerna för handleden och fingrarna var obehagligt - men jag tror det snarare var för impulserna än känslan. Hade det varit en konstant ström hade det nog inte känts lika illa.
Biceps/Triceps var rätt kul, och skuldrorna var bara superskönt. Hade kunnat tänka mig en sån apparat bara för en 30min session varje kväll innan nanna kudden!

Nu har jag skrivit brev till mamma vilket vi ska ner och posta nu, och sen ska jag plugga. Hara pillat stenarna från en tshirt så det blir inpackning med EA8h creme och plåster när vi kommer tillbaka!


Vem

Vem plockar upp dig när du är nere
När allting bara skiftar i svart?
Vem visar dig en väg du kan gå
När du inte själv vet vart?

Vem tar sig tid och frågar hur du mår?
Finns det nån som kör dig hem när du inte går?
Vem delar du din framtid med?
Dina frågor? Dina svar?
Nu när jag inte längre finns kvar

Och vi, vi flög iväg
Utan att titta ner
Men nu när vi landat är marken allt vi ser

Vem kan du skrika åt när inget blivit som du vill?
Vem väcker du mitt i natten när du inte kan ligga still?
Jag hoppas att du hittade det du sökte
Och inte klandrar mig för att jag försökte

Och vi, vi flög så högt
Utan att titta ner
Men nu när vi landat är marken allt vi ser

Vem delar du din framtid med?
Dina frågor? Dina svar?
Nu när jag inte längre finns kvar

Vem delar du din framtid med?
Jag undrar bara vem

Jag undrar bara vem

~ Lisa Nilsson

R.I.P.


Ska döpa om den här sen

Hur lång tid tar det att steka en smeg amerikanska pannkakor? Tja tillräckligt lång tid för att jag ska hinna bli hungrig och att det ska gå över. Jag hinner missa Halv åtta hos mig och lär hinna se det upplagt på tv4play innan jag är klar -.-'

Å andra sidan ska jag inte klaga - imorrn får vi åka hem! Yay!

Usch det har varit bajsväder idag verkligen, pissregnat och sidvind >.<
Vi började 8, och vi hade PBL. Gick väl bra, men vår handledare är så fruktansvärt bakom flötet ibland att jag blir alldeles trött... Sen hade vi en tråkig uppgift som gick ut på att fylla på vidare en tabell med artiklar om utvärdering av hältundersökningar.
Långlunch i Smedjan, en kortare föreläsning än planerat så jag hann gå hem mellan den och TBE-sprutan på Vilan hellre än att spurtcykla, vilket var trevligt.
Mitt paraply knäcktes i en spjäla när jag gick ut i blåsten! *snyft!*

Tänk vad mycket fortare det går att steka när man inte tittar på varje pannkaka^^

Ah näe men.. Jag borde väl slänga ihop lite packning, och ringa pappa sen. Nu ska vi se om Halv 8 har lagts upp, annars kan jag ju börja kolla webb-bonden! xD


Day o' the moon

Idag har vi haft en föreläsare som låter som Elvira Fattigan i Dunderklumpen! Det var inte jättemycket nytt, och hon sa inte mycket utöver det som stod på slidesen så jag tycker egentligen att det var ganska värdelöst.
Imorrn ska vi tydligen i grupper se om vi kan göra några tillägg till treornas arbete med att ta fram utvärderingar till olika behandlingsmetoder m.m. Min grupp fick hälta och hältutvärdering. Är nog relativt lätt att hitta artiklar om.

Nu hemma har jag överskådligt (slarvigt) skrivit ner svar till pbl. Borde väl kolla in morgondagens pbl också, men det kan jag göra sen.

Jo! Imorse ringde de från folktandvården och de har fått min remiss nu, så vi har bokat tid till utdragning den 30/9, 7.40 på morgonen, så jag får gå med halv ansiktspares till skolan ^^


Nu är jag helt övertygad om...

...att det saknas ett inlägg. Dålig stil.

Jahapp, igår var jag, Ardente och Cecilia på DM i skogskörning utanför Hjo. Sex ekipage vackra nordingar ställde upp varav en enda kusk var tjej. Tyvärr tyckte jag väl inte att hon var så skicklig som de andra, men å andra sidan ska väl inte jag stå vid sidan och vara den som är den.
Blev väldigt sugen på att lära Kurt att köra i skogen, och är tacksam över att ha fått pröva på olika tekniker med skogskörning både på Berga och på praktiken på Gotland : )

Hittade även en loksele som jag ville ha, men bestämde mig för att den antagligen var för kort i lokorna, och att det saknades för många delar.

På kvällen var jag den första som hittade hem till Louise, och sen kom Emelie, Sandie och Mattias, och deras kompisar, Matilda, Jonte och Josse. Emelie och Sandra fick födelsedagspresenter i efterskott, och vi lyssnade på musik och pratade strunt.

På grund av bristande intag av föda under dagen blev jag ordentligt förgiftad - tänker inte skriva några detaljer, men jag är fruktansvärt tacksam att jag kom hem hel och hållen och att fina fäsken kunde öppna dörren och släppa in mig <3

Dagen har varit snurrig och något illamående, jag vill ha min mamma och en våt handduk i pannan .____.

Näe, deppat lagom nu - mord ska lösas i Midsomer, och som många gånger förr påpekat - hur kan det fortfarande finnas folk kvar där? : P


Det känns som om det saknas ett inlägg från igår...

Det vore inte första gången jag loggar ut utan att spara och publicera.. Å andra sidan, jag var hos Emelie igår kväll och firade hennes födelsedag - Grattis Emelie! - och såg första Bonde söker fru.
Mysigt, god tårta och fint sällskap.

Tyvärr spöregnade det mest hela dagen igår.. Tack och lov fick jag skjuts längsta biten, mitt muminparaply hade inte gjort så mycket nytta mer än över huvudet : /

Igår hade vi mer Barbroföreläsning, och efter lunch gick jag motsträvligt till bibblan och letade artiklarna till seminariet. Jag hittade 4 värda utav 10. En har jag inte kunnat öppna, ska be om hjälp med den imorgon.
ATG har för övrigt en shock wave-apparat, som vi i gruppen ska få demonstrerad för oss på kliniken : ) Förhoppningsvis kan vi få filma, och ställa några frågor att använda som extra källa i arbetet.

Idag hade vi föreläsningar både före och efter lunch för första gången. Och imorse kom äntligen Ardentes kigurumi - ända fram till dörren, precis innan vi skulle gå. Så jag tyckte att vi skulle ha dem på oss helt enkelt. Älskar folks blickar och kommentarer : P

Jag har även färgat på håret helt svart igen, fånigt när det röda bara tvättas ur och blir brunt >.< Får göra ett långt blekningsprojekt en annan gång, nu är jag sugen på dreads igen... ^^
Precis innan jag ska hoppa ner i badkaret och sätta i färgen ringer Norrtäljepolisen och säger nånting i stil med "Det är inte dig jag är ute efter så du kan sluta svettas nu". Jag trodde honom inte förrän jag förstod vad det var han pratade om. Jag fick alltså göra ett förhör över telefon angående en händelse i somras när jag jobbade i Norrtälje. Förhoppningsvis löser det sig däruppe nu, och han skulle antagligen inte behöva ringa mig igen.. x3

Nu har jag lyssnat till Pink Floyds Pulse-dvd medan jag renskrev klart rörelseapparatens sjukdomar. Imorrn ska jag renskriva Hoven, Sårläkning och Farmakologi från idag. Ska även försöka hinna med en sväng till bibblan och göra lite PBL och lite mer seminarie, och kanske förbi syster märta inför lördag och om jag sparar till freakshow.

Nu blir det nattinatti! Mitt huvud är som en soppetorsk!


Too much of something is bad enough

Idag hade vi första PBL-mötet med nya gruppen. Jag har Matilda från min förra grupp, roligt : ) Men samtidigt har vi en person som jag inte upplevt vara en samarbetande grupparbetande människa, och en som jag av andra har hört bara tjatar om att man ska vara positiv. Hm... Kan bli intressant.

Så nu har jag alltså både PBL och seminarieuppgiften att jobba på. Emelie och Matilda bjöd med mig till Skövde, så jag tänkte att varför inte? Därför blev det inget besök till bibblan idag som jag hade tänkt - det får bli imorrn istället helt enkelt. Imorrn fyller även Emelie år så då blir det tårtafika, och det är även säsongsstart av Bonde Söker Fru, vilket jag inte är helt säker på om jag nämnt tidigare... ; )

Nu känner jag mig hungrig igen, men jag har nyss ätit .____.

En mugg nyponsoppa till Halv 8 hos mig! : )

Har ringt Elis också, usch gamle gubben :'( Kommer bli tufft när du inte finns längre.

Ringt VC och dubbelcheckat tid, och ringt Tandis - tydligen är jag inte remitterad än - ringa Nacka imorrn och tjata!


Jag är ingen plugghäst - jag är ett oupptäckt geni

Idag har vi bara haft föreläsning förmiddag, men det räckte kan jag ju säga. Har använt tiden sen lunch att renskriva anteckningarna. Vi har även varit till trafikskolan och bokat körtid till fäsk, och sen gick vi till bokhandeln. Jag köpte fyra nya pennor som förhoppningsvis inte tar slut lika fort som mina gelepennor... Vill ha ett Victoria Frances-pussel.. : /

Eftersom att det regnade lite lagom mycket så fick Fäsk anledning att premiärgå sina nya stövlar, och jag fick använda mitt fina muminparaply <3

Nu suktar jag efter lite mat, och jag funderar på om jag skulle gå ner på affären och handla lite så jag kan göra piroger - lät så gott i min pajbok^^ Däremot får spenat- och fårostpiroger antagligen bli spenat- och mozzarella, eller halloumi, eller nåt annat, för jag känner just nu att varm fårost/fetaost skulle vara för torrt och trist i min mun. Mm, mozzarella blir det nog.

Herrå!


Bita sig i svansen och skjuta sig i foten

Det är så bra när man säger en sak - man ska minsann inte göra 'det där', det är inte riktigt den personens grej.
Och så lägger man upp en bild och status på fb som säger helt raka motsatsen.

Bra där, braa...

Jaja, jag ska inte lägga mig i, men jag kan inte låta bli att undra vad som försigår i ens palle.

Samtidigt så fick jag höra en annan sak idag som gjorde mig glad och jag fick lust att fnissa som en 8åring en stund x3

Innan dess så har jag och kombo tvättat, och hjälpts åt att dammsuga och skura golven, jag har skurat badrummet och skakat filtar, det är diskat, och vi har satt upp gardinstång med gardin till fäsk : ) fiiint!

Imorrn är det ny vecka - det vill säga skola, men även ny vecka av Halv 8 hos mig, och nytt avsnitt Sveriges historia, och på onsdag är det säsongsstart av Bonde söker Fru! :D Yay!

Wow snacka om osammanhängande inlägg >.<

Som ett sista avvikande tillägg - jag vill till Göteborg och träffa folk och busa! Jobbigt att se bilder på folk som har kul utan mig .___.  De kan väl åtminstone säga att de önskar jag var där..?

NattNatt!


Jönköping

Nu har vi då alltså varit på IKEA och A6 i Jönköping. Här har jag bara passerat med bussen på väg till Göteborg, så det var första riktiga besöket i Jönköping för min del. Jag letade efter ett sideboard till mitt rum - egentligen hade jag velat ha en liten byrå, men hittade ett bord "Lack", svart för 49:- så det fick absolut duga. Mina kläder har det ju äntligen bra i garderoben, så jag behöver ingen byrå, bordet passar utmärkt för min stereo, bok, mobilladdare och sånt.

På väg tillbaka körde Linnea lite fel, så vi fick åka tillbaka och ta av på den avfarten vi hade kört förbi... Som tur var hann vi inte åka långt innan vi insåg att vi var fel ute :P

Jo - jag fick krama fem små barn inne på Stadium! Jättesöta, och tack och lov var ingen av dem snoriga xD

Nu ska jag bestämma mig för om jag vill ha te eller inte - det är så sjukt varmt, men det skulle vara gott med lite honungste... Om inte annat får det bli digestivetårta.

Idag är det minsann ett till födelsedagsbarn jag vill ge en elektronisk puss och kram - min lilla Sandie <3 Grattis!


Tacos, cupcakes och spel

Igår var vi på Skålltorp och övade på böjprov och att springa med hästarna, det gick bra. Sen gick vi in och letade ut var de intraartikulära injektionerna för ledanestesi görs, så vi vet vad vi letar efter och ungefär var vi ska raka. enklast är typ hovleden, kotleden och carpus, svårast är hasen, höften, bogleden och armbågsleden - om du frågar mig. Men det är väl olika mellan olika hästar... Ska ta varje tillfälle i akt jag kan - som med allt annat vi hållit på med : P

Vi tog Cecilia med oss hem, och vi åt lunch och sen sov vi lunch. Jag introducerade Skara för kigurumin, vilket var roligt. Självklart ska det åka förbi en trimmad gammal bil med ett gäng killar som måste ropa "muuuuu! var har du din tjur??" och liknande x3

Hemma igen bakade vi cupcakes/muffins - Cecilias Åsas choklad och hallonmuffins, och Hectors banan och valnötsmuffins! Vi gjorde cream cheesefrosting med vit choklad i, och hade kokos på! OM NOM NOM! Godaste nånsin^^

Sen gick vi ner på affären igen och mötte upp Linnéa och Martina för att handla mat - vi gjorde tacos, och sen kom Madde och Flinga också : ) Vi såg till att bli proppmätta och lite till, och sen spela carcasone? ser inte asken så tydligt härifrån...

Idag ska vi till IKEA, men jag är inte säker än på om vi bestämde Jönköping eller Göteborg - eller om vi över huvudtaget faktiskt har bestämt nåt? Det visar sig^^


Månadens Lista - September

Cupcakes!

Denna söta, smarriga bakelse där endast fantasin sätter gränserna för smak och dekoration får bli denna månads lista!

--> Björnbärscupcakes--> Dumlecupcakes--> Kokos-limecupcakes--> Captain Jack Sparrow-cupcakes--> Banan-blåbärscupcakes--> Kanelcupcakes--> Bananasplitcupcakes--> Caramel-applecupcakes--> Piña Colada-cupcakesOm nom nom! :D


Månadens Lista - Augusti (försenad...)

En månadslista en dag försenad in i september, den får väl ta och handla om saker som jag ser fram emot det här året HT-VT 2011-2012--> Tandställning

--> Simning

--> Bonde söker fru

-->Freakshow Vilda Västern

--> Freakshow Blood Feast

--> Fylla år är ju aldrig fel : )

--> Eventuell piercing

--> Praktik i vår

Ahh crap jag kommer verkligen inte på något...


Rävar och Hältor

Igår dissekerade vi rävar - uppfriskade minnet på muskler och palperade sedan på hundar. Såg även snuttar av en film från Ultuna där de visar muskler på en helt flådd (uppenbarligen avlivad) hund. Den måste ha legat i formalin eller något annat länge, den var alldeles grå och hade massa klägg, usch, den filmen uppskattade jag inte.

Idag har vi haft genomgång på vad hälta är, och hur man gör en hältundersökning med böjprov och visning, samt ledanestesi. Vi fick se en kort film från 90-talet om hältundersökning på häst, och imorrn ska vi till Skålltorp och göra böjprov och träna på att hitta injektionsstället för ledanestesi, vilket vi kommer förbereda i framtiden - raka och rengöra.

Wow, jag har tänkt eventuellt dra ut och springa lite nu i eftermiddag, har varit uppehåll, men nu spöregnar det. Igen. Fast det är väldigt ljust ute. Funderar på om jag inte borde ringa mamma, pappa och Renée.

Jag vill även passa på att hälsa Grattis på 21-årsdagen till Elin! : ) Hoppas du har det bra, puss och kram! <3

Näe om man ska ta sig en digestive-tårta med hallon- och rabarberkesella ; )