Med näsan halvt utanför böckerna

Jaah då var det alltså dags för sista-minutenplugg igen. Kunde ändå inte ta tag i det seriöst förrän lägenheten var städad och jag var duschad. Trevligt att lyfta på fötterna och inte finna att de är ludna även utan strumpor xD

Har checkat av de lärandemål som jag läst igenom och tror mig vara säker på, resten ska jag fortsätta plugga på, men nu börjar jag bli riktigt trött på skiten. Har checkat av:
--> Endokrinologiska sjukdomar
--> Immunologi och Vaccinationer
--> Reproduktionssjukdomar
--> Tandsjukdomar
--> Bilddiagnostik
--> Neurologiska sjukdomar

Det jag tragglar nu är exotiska djur - fåglar, reptiler, gnagare och kaniner. TRÅÅÅÅÅKIGT! Särskilt fåglar och reptiler, kanske för att jag i förväg vet minst om detta, kanske för att det är sinnessjukt mycket fakta som jag inte vet hur jag ska sålla .___.

Dessutom är jag inte expert på infektionssjukdomarna och parasiterna än. Lite bättre än exotiska djuren iaf, men inte tentatillräckligt. Jag behöver praktisk erfarenhet för att greppa sånt här!!!

Dags att fortsätta plugga nu.

Imorgon börjar julkalendern! Gå upp tidigt och äta frukost och titta på den :)


Meow

Idag har vi varit i Halmstad på Accesia. Bussen avgick 06.00, jag gick upp 04.45 och kom hit efter 22.00 igår kväll. Innan jag gick och lade mig såg jag till att det fanns lunch till idag, läste artiklarna och satte upp advent i mitt rum och vardagsrummet :)
Någon dum människa tyckte att det inte behövdes något eluttag i köket i närheten av fönstret, så jag ska se till att lösa det på något bra sätt.

Tillbaka till Halmstad. Vi började med att Susanne introducerade lite om PTR. Sedan delade vi in oss i halvklass, och min halva började med praktiska övningar. Först höll vi på med röntgen. Vi röntgade tänder på rävskallar. Incisiverna och canintänderna i mandibula gick bra, men premolarerna i maxilla gick VÄRDELÖST. Vi tyckte att vi till slut började närma oss, men sen näe. Vi hade behövt mer tid och få mixtra mer med sensor och röntgen. Man kan göra dels parallellvinkelröntgen, och dels bisektrisvinkelröntgen. Den senare är bäst på canin och incisiverna, men eftersom sensorn och rävens huvud är så små så var vi tvungna att göra med bisektri på premolarerna och molarerna också. Skitsvårt! Hade behövt en hel dag att mecka med det där. Nu blev det knappt 40 minuter.
Därefter fick vi göra en kort munhåleundersökning och sen fick vi pröva på ultraljud/scaling.

Wow, jag märker att jag har en infektion i kroppen. Både min ögonbrynspiercing och min industrial ömmar.

Min mamma lyckades dessutom råka bränna mitt långfinger med bränt socker när vi skulle sätta ihop pepparkakshustaket... Jag och lillasyster bygger ihop Muminhuset :)


VT 2012

Just nu sitter jag och renskriver det jag tror är viktigt från föreläsningen om fåglar och reptiler. Bara häftet om fåglar är på 34 sidor och av 10 av hennes sidor så har jag skrivit en och en halv... Det är mycket läsa och lite relevant fakta som jag anser inför tentan.

Blev lite sugen på att lägga upp ett mentalt schema med studentära milstolpar för nästa termin inför VFU.

Vecka 2 - Praktisk terminstart med sista veckan av statistikkursen som avslutas med tentamen på fredagen.
Vecka 3 - Anestesiologikursen startar
Vecka 7 - Övningar och seminarie
Vecka 8 - Tentamen i anestesiologi, Kursstart Kommunikation och Vårdhygien 2 som kommer löpa parallellt
Vecka 10 - Praktiskt prov anestesi+vårdhygien
Vecka 11 - Tentamen i vårdhygien och hemtentamen kommunikation

Vecka 12 VFU! It shall be pure awesomeness!

Kors i Taket!

Det har hänt ett par saker som får mig att se kors i taket! Life keeps on surprising^^, Vilket ju i dessa fall är trevligt :)

Igår hade vi föreläsning för- och eftermiddag om odontologi. Vi fick även veta att studiebesöket i Halmstad har blivit uppskjutet från torsdag till tisdag på grund av dubbelbokning. Så jävla dåligt! Hur kan man inte dubbelkolla sånt!? Och varför är det just vi som måste maka på oss?
Ellen skickade ut ett mail om att SLU har ett regelverk som säger att schemat ska vara fastställt senast 2 veckor i förväg, och studiebesök ska vara fastställda senast 4 veckor i förväg, och att eventuella kostnader också ska vara meddelade senast 4 veckor innan så att folk har tid på sig att förbereda hundvakter och barnvakter och ta fram pengar och allt vad det är. Detta har ju uppenbarligen inte följts, och det är heller inte direkt första gånger det händer. Så hon ville att vi skulle skicka in ett gemensamt klagomål - You go girl!

Det här orsakar ju lite förändringar i planen - tack och lov antar jag, så hade jag inte bokat tågresa hem än, så jag hinner göra det tills måndag kväll. Vi kan däremot åka hem imorrn efter föreläsning och PBL, vilket ju är trevligt. Det blir typ lika många dagar hemma, fast tillbakadraget så att säga.

Idag ska jag göra PBL. Har även ringt Nordea, de skickar en ny dosa som kommer tills imorrn! Yay! Min började helt plötsligt att starta om sig när jag trycker in kontrollkoden >.<

Ikväll är det Dss-middagen! Ska bli väldigt roligt! :)

PBL var det


Hold on little girl - the end is soon to come

Heeeeeeej!

Igår var en seg morgon, gjorde melodikrysset i sängen^^ Jag klarade hela IGEN och den här gången var det inte några barnfrågor! xD go me^^

Resten av dagen läste jag lite Meme och sen var jag faktiskt väldigt duktig och diskade, duschade och sen pluggade jag fram tills dess att vi skulle gå.
Jag hann även trycka i mig en egyptisk ibumetin - den är rund, rosa och smakar lite smultron när man lägger den på tungan .__.

Vi gick ner på affären och inhandlade ingredienser till pizza. Sen gick vi till Linnéa och Martina, Madde kom också dit. Vi gjorde pizza med en supersalt deg.. isch! Sen myste vi med andra onyttigheter och hann se filmen Hanna på DVD och sen såg vi The Prestige på 3an. De var båda väldigt bra, den senare en liten hjärnskrynklare i ordets andra bemärkelse. Man satt på pottkanten enda fram till de sista 5 minuterna.

Idag ska Madde komma hit, om typ en halvtimma är det sagt. Vi ska förbereda inför tisdagens Dss-middag, med lekar och sånt :)
Jag måste skriva ner sångtexten så att jag kan skriva ut det också.

Idag är jag en ko! Muu! <3 Ha en bra dag sötnosar :D


Meme!

Min syster introducerade mig för ett bra tag sen för Meme; http://ragecomics.memebase.com/

Idag hade jag tråkigt och bestämde mig för att leta upp och läsa dem. Jag inser att det är sinnessjukt många sidor och ännu fler strippar! Har nu tagit mig igenom 50 sidor av väldigt många raging moments som man känner igen från sin vardag. Roliiiiigt^^

Vi hade idag en underlig föreläsning i sjukdomar i hästens reproduktionsorgan. Pga tidigare kommunikationsproblem så hade vi det här årets föreläsning i ettan, så i år hade vi en variant. Veterinären hade skrivit upp några typiska vanliga frågor från djurägare angående reproduktion, som vi diskuterade. Det var knappt halva klassen där från början och i första rasten stack fler, så vi var säkert en tredjedel av klassen kvar. Det kändes mysigt på något sätt, om det går att definiera en fredagsförmiddagsföreläsning som "mysig".

Väl hemma igen blev det tråklunch, sen har jag suttit och läst Meme och lyssnat på musik. Tog en promenad till Ugglan och köpte mig ett block och ett par nya pennor. Har även tvättat nu. Det är underligt att man fyller hela IKEA-kassen och ändå bara tvättar två-tre maskiner. Antingen har jag blivit slarvigare i sorteringen nu sen jag bodde på Kaplan, eller så fyllde inte deras maskiner lika mycket... xD

Nu dricks det päronsoda och smyglyssnas på Julmusik! :O Jag kunde verkligen inte hålla mig! Men måste erkänna att jag blir mäktigt förvirrad när jag vill spela upp Walking in the air med Nightwish och ur högtalarna kommer Wishmaster. Asså Spotify seriously!? Detta måste göras en Meme av! xD


Knorr

Jag börjar bli hungrig nu! >.< Har suttit sen lunch och skrivit ner orsak, symptom, diagnos, behandling och ev. profylax på hundens och kattens parasiter nu. Innan den här dagen är över ska jag skriva klart hästens också.
Sen är det ju bara endokrinologin kvar. Och lite annat...

  Här är en bild på huvudet av en hakmask. Den är rätt söt tycker jag^^ Igår hörde jag på radion att om man hittar ett ägg utan gula så är det ett tuppägg och det kommer kläckas ett monster! Kanske ett sånt här monster? :D

Jag vet dock inte vad jag vill äta, och jag är inte jättesugen på att ställa mig och laga någonting. Får väl bli en macka och müsli. Snabbt och enkelt.

Idag hade vi föreläsning om sjukdomar i reproduktionsorganen hos hund (och minimalt katt). Föreläsaren var bra, dock påminde hon mig lite om en dagisfröken. Så de borde jag väl också börja renskriva.
Problemet är bara att mitt block börjar ta slut. Igen. Tänkte ta en vända förbi leksaksaffären imorgon och hitta någon slags julklapp till Henkebus. Om inte annat ska det bli lilla julaftonklappar :) Så får väl passa på att hitta ett bra block då.

Näe mat var det. Tvättstuga imorgon också. Yippie!


Tröööök

Jag är lite deprimerad en stund. Jag känner mig som man känner sig när man är sjuk. Fast inte sjuk. Bara sådär synd-om-ig och hängig. Och trööött!

Jag behöver sommarlov utan jobb. Jag behöver lapa sol och äta glass!

Sen har jag tre tankar:
1: När jag blir gammal vill jag inte att huden mellan mina ögonlock och mina ögonbryn blir så slapp att den täcker övre ögonlocket sådär så att det ser ut att hänga samman. Det ser äckligt och läskigt ut.

2. Jag blir fortfarande fisig av att äta för mycket vindruvor. Jag trodde att det bara var när jag var liten som jag blev det, men det gäller tydligen fortfarande.

3. Folk prioriterar så konstigt. Jag fascineras verkligen av det. Jag hajar att alla inte tänker som jag, men man behöver ju inte vara en idiot heller. Det finns för många av dem.

Nu ska jag fortsätta titta på Bonde Söker Fru.

Jag behöver en puss.


Breaking Dawn

Idag är det typ Twiday. Eller förresten det kanske var igår natt? Det var det nog. Herregud. Det är första gången (av fyra iofs) som jag inte ser smygpremiären. Eller vanliga premiären.
Jag funderar på det och tänker att jo men jag vill se den. Meneh... jag vill fortfarande vänta ut värsta fjortissalvan. Kanske om man orkar ta det under veckan uppe i Sthlm.

Idag har vi haft en fyra timmar lång föreläsning om infektionssjukdomar hos häst. Och den här veterinären hade vi förra året också ett par gånger. Hon har en sån där röst som man liksom har hört många kvinnor ha. Den är lite gnällig, väldigt gäll, lite whiskeyskrapig, och man känner att man skulle liksom vilja presentera henne för en bra logoped.
I övrigt var föreläsningen väldigt bra, lagom bra upprepning. Känns som repetition och tentaförberedande vilket är bra. Nu har jag lite koll på vad som kan tänkas dyka upp och vad jag bör fokusera att plugga på.

Har skrivit ner de olika infektionssjukdomarna på hund och katt, och tänkte försöka orka skriva de på häst innan kvällen. Sedan kommer följa parasitologin och endokrinologin. Därefter omvårdnad av de exotiska djuren. Egentligen borde jag göra lite mer på dem eftersom att jag kan minst där. Men äsch, vi får se. He bli som de bli!

Nu tänker jag ringa min mamma för hon är så gullig!


Snörvel

Jag är lite täppt i näsan. Jag har liksom varit det ett tag nu, men inte låtsas om det, och då går det rätt bra. Men i förrigår natt gav jag upp och tog nässpray för att få sova ordentligt. Det resulterade i att jag blev fullständigt kloggad igår natt. Och det i sin tur resulterade i att jag var täppt i näsan ungefäär hela eftermiddagsföreläsningen. Ahmenkul liksom. Och min rhinocort är förstås slut. Och dyr. Så jag ska försöka envisas med att göra ingenting.

Det nya PBL-fallet kändes ändå rätt bra, trots paniken jag kände igår. Vi kom fram till att det gavs mycket mer utrymme för diskussion, och vi gjorde bra frågor.
Eftermiddagen handlade om endokrinologiska sjukdomar och behandlingar:
--> Hypothyreoidism
--> Hyperthyreoidism
--> Addisons sjukdom
--> Cushings sjukdom
--> Diabetes mellitus

Både jättesvårt men jättelätt. Det krävs att man kan grunderna och frisk fysiologi för att kunna förstå vad som händer vid sjukdom. Och det är ju jättelätt när hon står och förklarar. Men att sitta och tentaplugga är lite jobbigare. Jag tänker att jag är tacksam att det är veterinärerna som ställer diagnos och vi kan inflika med förslag om det står still i deras huvud.

Oj nu hörde jag visst att våra praktikplatser är beslutade! YAY Båda mina förstahandsval! :D Now I'm a very happy puppy dog! Detta kräver en segerdans! :D *kliver upp och dansar en stund*

Kvällen kommer bestå av tentaplugg infektionssjukdomar, kvällssimning och eventuellt en chokladbit... :D

Herrå! *dansar ut till fäsk!*


...och så var det den om den obefintliga motivationen

Har gjort PBL:en lite snabbt, men ganska bra svar och känner att jag har haj på vad som gäller.
Nästa fall är däremot fruktansvärt. Eller, kanske inte fallet i sig, men att läsa texten och föreställa sig själv i situationen - läs texten längst ner i inlägget.

Har haft en låååång och intensiv i princip rastlös föreläsning om parasiter hos både hund, katt och häst. Vet inte hur mycket klokare jag kände mig efteråt, så jag kommer läsa en hel del på sva's hemsida och försöka få någon klarhet i det hela inför tentan.

Nu har jag även diskat upp och gjort fint i köket - det kloggar igen fort alltså... Har tittat på halv åtta hos mig, ätit chips till middag, och försöker bestämma mig för om jag ska försöka plugga en stund, eller fortsätta med blackadder och dreads. Jag skulle ju faktiskt kunna kombinera det hela. Börja med att plugga en stund och sen göra lite dreads. Hm... Jo men det borde jag faktiskt. Kan tänka mig att läsa på lite om kattens och hundens infektionssjukdomar en stund. Lyssna lite på radio och plugga. Jomenfan det blir nog bra. Om jag inte orkar med håret sen så är det ju bättre det än tvärtom. DISCIPLIN damnit!


DE goes SE

Det har liksom inte blivit så mycket av det jag skrev i det tidigare inlägget att jag skulle göra. Någon lång promenad blev det inte - bara en kortis till affären. Simma blev det inte heller - men planerat det inför morgondagen. Har faktiskt skrivit ner schema över vilka dagar jag är här vs. hemma - så jag vet när jag skulle kunna boka in Spamalot, och tandutdragningar samt eventuellt rälsisättning!! Jag har faktiskt försökt boka biljetter till Spamalot, men utan framgång. De datum jag försökte boka tre biljetter gick liksom inget bra. Det gick typ inte ens att boka två eller bara en. Varför inte då skriva UTSÅLT förslagsvis!? >.< Så det får bli ett telefonsamtal till Oscars imorgon helt enkelt. Ska ta och ringa försäkringsbolaget också och lägga om fakturorna. Gaah så mycket att göra!

Har däremot inte lagt upp något pluggschema eller skrivit några mindmaps som planerat. Jag har skrivit ner lärandemålen så jag har något att utgå från - men jag kan dock inte göra mindmaps över alla ämnen eftersom vi inte haft alla föreläsningar. Borde kanske ta sista stunden här på kvällen att göra det.

En annan grej jag faktiskt har gjort som egentligen är fullkomligt onödigt - men mycket roligare. Jag har börjat tvinna om mina dreads och gör dem SE (dvs single ended) istället för DE (double ended). Skillnaden är helt enkelt att de tidigare varit långa strängar som man lägger dubbelt och flätar den ena med det egna håret, och nu blir enkla strängar med en ögla att trä håret igenom och sedan fläta. Kvaliteten på dem kan väl kanske nu ifrågasättas, samtidigt tycker jag att det är snyggare när de är stora och fluffiga snarare än smala och stripiga. Det ser dessutom bättre och naturligare ut när man har flätat i dem. PLUS att de svarta som jag har gjort klart helt är så fluffiga att jag kunde dela dem på halva mängden så jag har nu dubbelt så många att fläta in :) (dock går det ju plus minus noll med tanke på att de är halva sig själva..

Nu blev det ett sånt där vansinnigt långt inlägg IGEN.

  Här är lite av resultatet. Högen längst till vänster är alla färdiga SE. Spana in skillnaden i storlek - alla fick tidigare plats i min gröna tygpåse, men de jag lyckats göra klart nu dvs 26 st, skulle själva fylla ut påsen till max, tänk hur det kommer bli när alla är klara! Och hur stort och fluffigt det kommer bli på mitt huvud! :P

  Här är två svarta, gjorde en skruvad :D

 Vad tycks? :D Pepp på att göra fler nu!Nattnatt!


Göteborgsbesvikelse

I fredags efter en lång dag av obligatorisk fortsättning av PBL-utredning och föreläsning om immunologi och vaccinationer så fick jag åka med CB till Skövde där jag väntade en timme på mitt tåg. Kom fram och strax innan åtta till Heléne och det var på tiden att göra sig i ordning och dra relativt snart. Hann därför inte riktigt landa, utan det var bara att svida om och skynda på med smink.
Hade missat att få med mig eget blod men tänkte att det har säkert folket kvar sen förra året, eller nya flaskor. Men ack nej, det var minsann slut och de skulle få av Bea på plats. Ah men bra då kanske man kan fråga snällt där då?
Det här årets upplaga av Bloodfeast var bottenskrap jämfört med förra året - jag känner lite att hela det här året har varit som baksidan av myntet som var år 2010. I alla fall. Hela kvällen var ju inte värdelös, det var ju mycket trevligt folk och sådär, men det finns även de som har bestämt sig för att jag är nån underlig efterhängsen typ som man bör exkludera från diskussioner och händelser, och helst bara låtsas som luft. Ah men bra, schysst. Sådana typer lägger inte jag energi på, och när jag insåg att det bara skulle vara dem och inte några av de trevliga personerna med på FPP så bestämde jag mig för att dra tillbaka till Skara - tack och lov. Hade kunnat följa med ändå, men hade inte uppskattat att sitta själv och bli uppraggad av en 70-åring i lackstringkalsonger och ringbrynja... Det får bli en annan gång, i ett annat uppskattande sällskap. Hellre gå miste om något jag blir på dåligt humör av bara för att jag vill uppleva det, och göra det senare och ha roligt.

Nu blev det väldigt tjockt med text. Idag ska jag slöa. Ska kolla om simhallen har öppet, annars vill jag ta en långpromenad. Frysen behöver frostas av. Sen måste jag faktiskt plugga lite. Ska lägga upp ett schema för hemresor, möjliga tandutdragningsdatum, möjliga Spamalotdatum, och schema över vad som behövs pluggas, hur och när.

Hare gött!


thörstej

Idag har vi hunnit med första timmen av en föreläsning om kattens och hundens infektionssjukdomar. Synd att behöva gå därifrån, men idag tog jag farväl till 204! Det tog lite längre tid och var lite bökigare än förra gången. Det skulle kunna bero på att 104 redan var bråkad med, men det kan även ha varit andra anledningar. Låt oss inte spekulera kring dem.

Fick en underbar version av De tre små grisarna berättad av Fäsk som än en gång höll mig i handen, tack Fäsk :)

Eftermiddagen obligatoriskt - först en timme i aulan ALLA dss och eod-studenter. Därefter samlades vi i mindre grupper runtom i skolan och skulle skriva ner fem problempunkter kring PBL. De skulle skrivas på ett stort papper och sen skulle alla 21 gruppers papper sättas upp och man skulle läsa alla och sätta två pluppar på de punkter man tyckte var viktigast att jobba vidare med. Egentligen var alla tvungna att läsa alla, att vara kvar till typ fyra. Lite puckat att vi var schemalagda till fyra, men vissa till fem och ingen verkade ha någon koll... Vi gick i förväg när vi satt våra pluppar.

Nu har jag hittat ett lucianattlinne som jag klippt sönder. Packat ner allt jag kommit på kan behövas till helgen, med undantag från saker jag ska använda imorrn bitti. Får åka med CB till Skövde, skönt det.

Min mage känns knasig, tror jag svalt rätt mycket blodblandad saliv, mums... Ska ta och borsta tänderna och skölja ur munnen ordentligt. Kanske ta med ett glas vatten in över natten.

SJUUUKT pepp för Bloodfeast OCH Fetish People Party! :D

Trevlig helg allesammen, det ska i alla fall jag ha!

  204 ute! Och nej, det är inte blond skäggstubb, det är ljuset som reflekterar >.<

  Överkäken klar! 304 och 404 kvar!


Chill

Idag har varit en rätt skön dag faktiskt. Började 9 med seminariet i bilddiagnostik, och vi fick alla en varsin bild från arkivet. Jag fick bild 7b, säger kanske inte så mycket för dig som inte går i min klass. Det var i alla fall en abdomen, ventrodorsal projektion. Hunden hade fått kontrastvätska, och det var pretty much det enda man såg, förutom pelvis och costae och lite ryggrad. Det var ändå rätt lätt att prata om den även om det kändes som att jag i slutet flummade och sa samma sak fast med andra ord x3 Men klart godkänd, och det känns skönt att lägga bakom sig. Bra att kunna inför framtiden också förstås, inför tentan men även inför jobb såklart. Jag föreställer mig själv tycka om att jobba på röntgen och att eventuellt speciallisera mig lite :)

Efter det cyklade jag bort till Julahuset för att undersöka om det fanns några vita strumpbyxor. Det gjorde det såklart inte. Men det fanns tejp! Så det köpte jag lite, men kommer nog behöva mer, var bara 10 meter, och har redan prövat att linda... (A) Tänker dra upp till Coopen imorrn och kolla dem också, men jag tvekar på det. Har för mig att jag kikade på det sist jag var där. Antagligen får jag be Heléne kolla efter det om hon har tid, eller gå som ett velodrom genom h&m på fredag xD Annars får jag gå barbent! Iofs.. Det kanske finns riktiga lucialinnen istället till ett schysst pris. Varför ska jag jämt krångla till det?

Idag har jag fått svar från FPP och min blivande outfit verkade godkänd, så det är bara att skrida till verket! Även den ska hållas på Berg :) Älskar den där lokalen <3 Det doftar så gott, och den håller redan många bra minnen^^

Nu har jag kikat på Halv 8 hos mig, Bonde söker fru, dessa simultant med Black Adder. Har diskat bort berget så jag har russinfingrar! >_< Mer Black Adder ska det bli nu, och sen kanske jag borde fundera på att plugga lite?


Ojojoj...

Nu har jag suttit en stund och spånat idéer till FPP på lördag. Kände mig tvungen att maila och fråga och be om feedback ifall det skulle räcka för att få in mig xD Så imorgon ska jag bege mig upp till Julahuset - skaffa strumpbyxor till Bloodfeast, och typ eltejp istället för bondagetejp, och göra en preliminär utprovning av utstyrseln! Det är rätt viktigt att den blir perfekt, annars kommer man inte in och då blir det pinsamt att fastna i dörren, och bli tvungen att åka tillbaka heeeeelt själv.

Men - planen just nu är: Nätstrumpbyxor, hotpants, drakvingarna, el(bondage)tejp, eventuellt mina stövlar men kanske hittar nåt bättre på shock, och hår och smink med inspiration från Viper i filmen Doomsday som jag berättat om tidigare. SNÄÄÄLLA låt mig komma in på det!


750 meter

Så långt simmade jag idag! 30 längder á 25m. Kände mig duktig^^ Hade säkert kunnat simma en hel kilometer, men började bli lite trött i nacken.

Innan vi hamnade på badhuset så har det hunnits med årskursråd, PBL, långlunch där jag passade på att färga håret och genomgång med Anders om bildbedömning av röntgen inför seminariet imorrn. Nu har jag ätit en stoooor tallrik nachos med quornfärs, smält ost, gurka, tomater, minimajs och guacamole (creme fraise med guacamolepulver). Kollat på Halv Åtta Hos Mig, och nu är det Äntligen Hemma. Mysfaktor! Skulle vilja ha tända ljus och släcka ner lamporna, men det är ingen bra kombination med ärkefäsken :/ Får göra det på mitt rum senare.

Jag har fått reda på att det på lördag är FPP (Fetish People Party), och jag försöker få tag i Heléne och fråga om det är meningen att jag får haka på. Problemet är bara att det är obligatorisk föranmälan, och jag har inga kläder enligt dresscode .___. Vad jag tror i alla fall, inte vad de i dörren skulle anse vara godkänt. Därför måste jag få låna av nån, alternativt hinna handla på lördagen. Hmm.. tåls att tänkas på. Skulle ju vara väldigt nice^^

Nu ska jag fortsätta jäsa till tv!


And I'm the devil!

De två förra inläggen var sparade som utkast, så jag kastade ut dem på riktigt nu - därav tre inlägg samma dag.

Igår kväll kom vi åter tillbaka ner till Skara efter att ha spenderat en långhelg i Fredrika Bremerskolan på Hazard Lan. Upplevelen var långt över förväntan, hade väldigt roligt och träffade massor av trevligt folk :)
Hann sitta tre pass i kiosken, plugga inför seminariet och hälsa på ett par timmar hemma. Jag, mamma och syster fikade, sen hjälpte jag mamma att kratta i trädgården, sen gick vi till Skogis och satte ljus på morfars grav och vid minneslunden. Sen var det middag hemma hos Fäskens mamma så jag pressade mig genom folkhorden vid tunnelbanan och tog mig tillbaka till Haninge. Mumsig kantarellsås till pasta och en god men mäktig chokladtårta!

När vi kom tillbaka igår bestämde jag mig för att plocka ur dreadsen för den här gången och hinna duscha. Jag hann se drygt halva Fråga Olle dokumentären, Criminal Minds och CSI innan jag runt halv 2 på natten var klar. Då orkade jag inte duscha i alla fall, och tänkte att grannarna blir inte glada om jag gör det heller. Enda legitima anledningen att duscha så sent i en lägenhet är om man spytt ner sig i sängen eller nåt... >.<

Så jag gjorde det imorse istället. Men ojoj, jag borstade inte håret innan, och massor av hår hade legat flätat lite fel och omlott, så jag hade fruktansvärda trollflätor precis intill hårbotten som jag fick borsta ur i två omgångar. Jag har borstat ur säkert en 3dl hår om man skulle vacuumförpacka det xD Nu väntar en rejäl inpackning och nyfärgning - det skiftar i rödbrunt >.< Och så kan vi ju inte ha det!

Vi hade för övrigt en jäääätteseg föreläsning idag med en snubbe från AstraZeneca i Mölndal. Jag kände hur ögonen gick i kors och nackmuskulaturen slappnade av flertalet gånger. Ojoj, men tog mig igenom hela tillslut.

Jag skulle behöva handla lite prylar till typ frukost och sådär. Sen vill jag gå och simma, men måste kolla öppettiderna på simhallen.

Okej meneeh Herrå! :DPs. Lyssna på låten And I'm the devil av Angels Of Darkness, ny favorit^^

Månadens Lista - November

Här kommer de tätt på given!

För säkert 6-7 år sedan så hade jag och en klasskompis en Halloweenfest, dels för att det var roligt, och dels för att jag hade fyllt år. Min pappa som är kreativ och rolig hjälpte oss att skriva en menu till vår tacomiddag. Hittade den när jag gick igenom lite gamla papper, så tänkte föreviga den på bloggen i en lista! Se om ni kan lista ut vad allting är för någonting! :D


--> Huden från en tantrumpa

--> Drakäggskal

--> Dynga med mask

--> Hackat hårt hjärta

--> Hackad hård urinblåsa

--> Hackat hårt snor

--> Finhackad grön pulsåder

--> Stelnat hackat blod

--> Strimlat grodskinn

--> Gräddspya

--> Uråldrig fotsvamp

--> Älgsnor

--> Finskuren knäskål

--> Hackad hjärna

--> Flytande tarmsaft

Jag vet då att jag inte minns allt själv faktiskt! Kvällen avslutades med att se filmen Besökarna, en svensk thrillerklassiker från 1988.


Omringad

Tack alla snälla och fina människor som förgyllt min 21:a födelsedag!

Började dagen med att sova ut ordentligt, lyssnade på radio i sängen och bara njöt av att ligga kvar. Sen gick jag upp och åt frukost, sen hoppade jag och fäsk lite dansmatta, och sen dusch. Efter det har vi bara tagit det lugnt, ätit lunch, jag har tittat på Blackadder, sen såg vi Gabriel Iglesias och sen Dirty Dancing medan vi blåste lite ballonger som vi varit nere och handlat på affären.

Fäsk gjorde mumsiga pannkakor och vid 7 började folk trilla in, så vi mumsade i oss lite pannkakor, sen blev det fika och presentöppning och glass- och marängätning :)

Jag har bland annat fått en orkidé, ett victoria francespussel, choklad, te och ljus m.m. Oj vad jag kände mig bortskämd, och omgiven av underbara vänner! :)

Nu blir det att somna gott på kudden, imorgon upp tidigare och packa, för att sen gå till skolan, och därefter köra upp till sthlm och Hazard Lan!