Cheesecake

Igårkväll gjorde jag cheesecake till sista PBLmötet som vi kommer ha hos Matilda istället för i skolan.
Jag började med att göra kolakakor som jag hade som botten istället för digestivekex, och sen gjorde jag fyllningen som blev grundsmet för cheesecake och så hade jag i några skvättar limejuice (vet inte om det gjorde nån skillnad i smak, men...) och smälte ner en blandning av smält ljus blockchoklad, mörk mintchoklad och uppvärmd vispgrädde. Om Nom NOM! Jag har aldrig varit ett jättefan av cheesecake egentligen, men vissa saker växer på en. Dessutom kommer den här vara helt awesomely god^^ Nackdelen var att jag blev inte klar förrän halv 12... Men det gjorde inte så mycket, eftersom föreläsningen nu blev inställd.

Nu har vi burit upp tjockburken och vi höll på att bryta fingrarna av oss .______.
Har även stoppat grejer i tvättis, blir bara tre maskiner, sen får resten av tvätten följa med upp hem och tvättas, blir ändå inte så mycket.

Fy. Mina hörlurar har börjat glappa. Jag hatar sånt. Jag blir knäpp när musiken liksom kommer och går i det ena örat, och gärna ska djupet i musiken försvinna i och med att olika förstärkare och effekter bara kommer i ena örat -.-' Men trots allt, de har hållit relativt länge nu, så det får helt enkelt bli ett nytt par i sommar.


Knorrig mage

Igår var jag ute hos Heléne på kära gamla Djurö och hon hjälpte mig att sätta i dreads. Som tur var hade affären öppet. De hade dock inga svarta kvar, men det gjorde inget, jag tog två paket som börjar svarta men blir mörkblå i topparna, fiina^^ Så nu har jag svarta, turkosa (tack lillasyster för att jag får låna dem) och de mörkblåa dreads i hela håret (utom luggen förstås, duh).

Efter att dagen blivit längre än planerat åkte jag till pappa och hämtade bilen och drog hem till mamma där jag pressade i mig lite potatisplättar och packade bilen med hyllor och väskor, för att sedan rulla iväg och hämta upp Emma och Ardente och Prillidan.

Jag älskar pappas bil. Det är en svart Cheva Suburbian, man känner sig som kungen i en korsning mellan lastbil och gocart när man kör. Och ingen träsmak får man heller, inte jag i varje fall. Till Ardentes förtvivlan hänger en binge vanilj Wunderbaums mellan sätena, men jag tror tyvärr inte det spelar någon roll om man plockar ur dem, lukten har liksom satt sig för mycket. Personligen känner jag de inte - det är liksom så pappas bil ska lukta^^

Idag har vi haft en föreläsning om avel. Rätt tråkig, inget nytt liksom. Efter det har vi burit upp tvbänken och de tre hyllorna jag fått att ha i mitt rum. Nu fattas bara en byrå så jag slipper ha mina kläder i bokhyllan längre -.-'
Mina kläder har jag för övrigt gjort en rejäl urrensning av också, slängde lite grejer, och plockat ihop lite som jag tänker att jag antingen donerar eller slänger. I sommar ska det fyllas på med nya grejer! : D
Jag har även hunnit dammsuga och fixa med en massa pengar hit och dit, OCH gjort PBLen. Typ. Asnöjd^^

Vill ha pannkakor och sitta på en filt ute i gräset^^ Tyvärr är det ingen sol, det är något konstigt lager av grått, det ser rätt omiljövänligt ut om jag får säga så. Jaja. Tvn ska upp, bilen ska parkeras om, och lite mat ska inhandlas.

Här kommer bilder på mitt nya hår! : ) Och tack igen Heléne, längtar till valborg! : D


Här tillsammans med snygga Alice in Wonderland-klockan


Påskdagen

Igår morse drog jag och syster ut till landet med buss och båt. Det blev påsklunch och äggjakt - vari mitt ägg det fanns tre godisar jag kunde äta. Bra där. Syster fick resten x3
Sen har vi suttit i solen på berget och haft det bra^^

När vi skulle sova hörde vi krafs i väggarna eller längs golvet, som om en mususling sprang. Blääää! Vi höll på att inte kunna somna : / Dock tyckte syrran att det var första gången mina snarkningar var till någon nytta, för då kunde de överrösta eventuella vidare krafsningarna xD

Vad det gäller sms mitt i natten, så visste jag inte vad jag skulle svara på det så jag lät helt enkelt bli.
Oavsett, så brukar jag oftast spendera nätterna med att sova, detta har inte förändrats.

Nu har jag hamnat här hemma igen, har ätit lite pasta och tonfisk, ser på 2½ men, och ska slänga mig i duschen och sen gå och lägga mig. Vi får se om jag tar en film med mig upp eller vad jag gör.

Håll tummar och tår för att Taj Mahal har öppet imorrn! Vill verkligen ha dreads, helst igår! :D

Pussochkram


Torra händer

Igår togs min nattvardsoskuld. Hamnade i Djurö Kyrka då min syster konfirmerar sig i sommar. Fick även handen tvättad och välsignad^^ Även idag var vi på gudstjänst. Nu har jag varit religiös för ett helt år framöver känns det som xD

Efter gudstjänsten drog vi ut och red, så vansinnigt mysigt^^ Stod säkert i en tio minuter, en kvart och kämpade med att få över Kurt över diket vid Fridenrakan dock. På vägen tillbaka gick det bättre, förutom att han drog upp på vägen och hade sig, så vi höll på att bli överkörda. MenMEN.

Nu sitter vi och ser på Arn - Riket vid vägens slut. Jag tycker nog bättre om den första filmen, den här är det mycket större skämskudde.

Ardente undrade om jag ville beställa nåt från Sweden Rock med henne, men jag hittade ingenting som jag verkligen fastnade för, och jag skulle hellre dra ut på stan och handla just nu tror jag. Men det får vänta tills jag får pengar.

Puss och Kram, imorrn åker jag och syster ut till mamma


Avvikelse

Det här var verkligen inte bra. Jag försöker tycka att det är bra, men det kommer inte att platsa på min HELL YEaH lista på Spotify.

Jaja. Igår var jag hela dagen på Värmdö Djurklinik på auskultation. Skulle nog egentligen ha varit där idag, men men. Nackdelen med att jag inte var där idag var att det var operationsdag idag, då hade jag nog fått se mer roliga saker. Men det var bra ändå och alla var trevliga.

Idag har jag och Ardente varit i stallet och ridit ut en sväng. Var inte lika fint väder idag som det var sist, vilket var lite tråkigt. Men det var skönt ändå, och Yrpa var himla pigg. Nog för att hon alltid är det, men det kändes att det var länge sen hon var ute sist. Bushäst^^ Ardente riktigt strålade av lycka när hon tog sig fram på Kurtan. Stolt mamma över att ha en sån duktig häst : ) Fler gånger!

Nu behöver jag verkligen duscha och borsta ur trollflätorna ur håret.

Vill ut och resa!! Ge mig pengar någon!!!


Nph

Idag har jag fyllt i ett streck som skulle fyllas i, och rättat till ett par streck som tydligen var lite skakiga. Tog längre tid än vad jag trott alltså, men det var bra, för då behövde jag inte gå omkring och inte göra någonting tills det var tid hos naprapaten.

Jag drog Drottninggatan upp och hittade tillslut min väg till Odenplan där Ardente mötte mig och vi gick till Naprapathögskolan. Där anmälde vi oss och fick fylla i en varsin hälsodeklaration. Sen träffade vi våra naprapatstudenter, och gick till ett varsitt behandlingsrum. Först gick vi igenom lite hur det står till med mig och sen gjorde hon en genomgång på reflexer och rörelser med mera.

Efter det gjorde hon en del knäckningar och streching, och sen lite massage och avslutande med två övningar jag ska göra 3x15 en gång om dagen. Fick en ny tid om en månad ungefär.

Hon var jättetrevlig och duktig : ) Vill tillbaka och bli masserad mera, jättemysigt!

Nu ska jag hämta mat. Fast jag är inte särskilt hungrig. Eller? Kanske.


Solpromenad

Igår gick jag och lillasyster på långpromenad i stan. Vi började med att gå igenom Skogis till tunnelbanan, men när vi kom fram hade jag inget batteri kvar på mobilen och inga pengar att köpa remsa, så vi fick vackert gå tillbaka och låna mammas busskort. Sen sprang vi ner till bussen och åkte till tuben istället.

Vi åkte till Gamla Stan och gick Österlånggatan, sen ner över bron bort till Kungsan, över Norrmalmstorg, upp Nybrogatan, handlade på Hemköp Östermalmstorg, gick upp nån gata och tillslut hamnade vi på Karlavägen bort mot Karlaplan, genom dammen och sen ner mot Strandvägen och där gick vi över en bergsknalle till en stig längs vattnet tills vi kom till Djurgårdsbron. Sen gick vi vänster ner efter bron på Djurgården och tog en sväng där också. Sen hittade vi vagnen och tog den till Sergels torg, så nu har jag premiäråkt Stockholms spårvagn också. Inte alls lika tuffa som i Göteborg x3

Hem och äta sen lunch, se på Alice in Wonderland, handla med mamma, äta middag osv osv. Det blev ganska tidigt i säng, med svullna fötter och på ett skönt sätt trötta muskler : )

Idag ska jag till a'n't och fylla i sträcket - och idag ska Teddy vara där. Efter det blir det naprapathögskolan vid 14, så får vi se vem de tycker är värst .______.



Liny hoppar ner till en annan värld!



Jag har hittat mitt nya favoritställe i Stockholm


Morgonstund har ostmacka i mun

Klockan är inte överdrivet mycket, men jag kan liksom inte sova längre : / Så nu har jag ätit lite ostmacka till frukost och tänker att jag ska ta en dusch till, eftersom jag var och red igår.

När syster vaknar till liv så ska vi senare dra in till stan och ta en långpromenad i det vackra vädret. Vi har nog tänkt gå från Gamla Stan bortöver mot Gärdet och sen ner till Djurgården en sväng. Så det blir kameran och solglasögonen, vilket påminner mig om att jag måste ladda kameran lite.

Ha en riktigt skön dag! : )


Min häst är knäpp

Först så möter vi mitt på vägen en skylift och en kille som står och sågar ner bit för bit av ett träd. De flyger ner i backen och donkar i marken, ibland slår de i telefonledningen också så att den vajar till. Klart de blev rädda, men de liksom sprang ingenstans. Sen körde de den åt sidan och de gick lugnt förbi den.
När vi sen kom till dikena som vi brukar hoppa över och har hoppat över hela förra sommaren; näe då är de helt plötsligt skiiiitläskiga. Sista var jag tvungen att hoppa av själv tillslut och hjälpa honom över. Han stängde liksom in sig i sig själv och märkte inte ens att Jonten gick. Knäppskalle. Måste ha varit att det var värsta snöhögen där i vintras och nu slog det slint i skallen på honom. Jaja allt annars gick strålande bra och det var så sjukt mysigt att rida i solen igen : )

Nu har jag kommit hem - senare än planerat, som vanligt - och lagar lite mat. Får se vad som händer ikväll, syster och kompis är här och barnvaktar lillebroren. Antingen blir jag väl här med dem eller så får vi se som sagt.


Thank God I'm Pretty

Thank God I'm pretty
The occational free drink I never asked for
The occational admission to a seedy little bar
Invitation to a stranger's car
I'm blessed
With the ability to rend a grown man tongue-tied
Which only means that when it's dark outside
I have to run and hide can't look behind me
Thank God I'm pretty

Thank God I'm pretty
Every skill I ever have will be in question
Every ill that I must suffer merely brought on by myself
Though the cops would come for someone else
I'm blessed
I'm truly priviledged to look this good without clothes on
Which only means that when I sing you're jerking off
And when I'm gone you won't remember
Thank God I'm pretty

Thank you God
Oh, Lord
Thank you God
Oh, oh and when a gaggle of faces appears around me
It's lucky I hate to be taken seriously
I think my ego would fall right through the cracks in the floor
If I couldn't count on men to slap my ass anymore
I know my destiny's such, that I'm all stocking and curl
So everybody thinks that I'm a fucking suicide girl

Thank you God
For the occational champagne I never asked for
The occational admission to a seedy little bar
Invitation to a stranger's car
I'm blessed
With the ability to rend a grown man tongue-tied
Which only means that when it's dark outside
I have to run and hide can't look behind me
Thank God I'm pretty

Thank God
Thank God
Thank you
Thank you
Thank you God!

~ Emilie Autumn


Das Boot

Jag är deprimerad. Och Heléne är deprimerad.

Vi är fast på västra halvan av landet, medan det på östra halvan - på havet närmare bestämt - flyter Tallink Silja Galaxy över Östersjön i riktning mot Estland och Tallin. Ombord finns en massa skön musik och massa skönt folk.
Fast det saknas två viktiga personer.

Vi funderade på att ta våra glittriga enhörningar och möta upp dem vid Gotland ungefär, men frågan är hur man  blir emottagen? Plus att det känns som om man redan missat för mycket då.

Nästa år, då jäääävlar ska vi vara med ombord! Och då ska jag inte ha omprov. Och då ska jag ha tagit ledigt från praktiken just den dagen.

D"":

Charmigt

Igår gungade jag för första gången i år : ) Jag och Ardente satte oss och gungade och pratade om vad folk tänker när de utformar offentliga toaletter x3 Funnii^^ Sen såg vi PotC2 och åt pannacotta. Den var inte alls lika god som min, det smakade lite risifrutti utan ris ungefär...

Idag har vi varit på KTC, och sen har jag diskat färdigt berget och gjort fint i köket. Har även ringt till både käftis, Skv, Skara Energi och Salus. Känner mig himla produktiv. Har varit i bibblan med min körgrupp och kladdat ihop en powerpoint inför seminariet i hund-, häst-, och kattsporter. Blir bra det där. Många fina bilder om en härlig sport. Och nej, Cecilia du får inte göra rosa och guldglitter runt mina bilder ._________.

Käftis ringde tillbaka när jag var i biblioteket, angående utgjutningen som jag gjorde för ett år sen snart. Han sa att jo men det är ju platsbrist och det behövs fast tandställning både uppe och nere. Nehe? Det menar du inte...
Så jag ska bli remitterad till hans syster i Nacka och utreda och lägga upp en plan, och kanske framåt hösten sätta in en räls som kommer behöva sitta ungefär två år trodde han. Förhoppningsvis inte så länge, men det blir ändå en kort tid jämfört med hur lång tid resten av livet utan att ha satt i det och ha sneda istället.
Kostar bara massa pengar : ( JaJA. Kanske överkomligt. Det är ju i alla fall inte 25000 på ett bräde... Över två år kan jag nog stå ut med det.

Nu ska jag nog ta och hitta på något. Packa kanske? Wiiieee hem imorrn! : D


Fårfilteeen

Jag längtar tillbaka in under varma gosiga bruna fleecefilten med får på : (

Musica

Svar på kommentaren om Kopfer Kat och TraKktor, jo jag kom fram till det sen. Men grejen var att det gick runt folk och sa "TraKktor spelar om tre minuter", men det var ju uppenbarligen tvärtom ; )

Teijsdag

Morgonen börjar med att läraren vi skulle ha men sen inte skulle ha kommer i alla fall och säger att den som skulle ha ersatt henne inte kan komma pga personliga skäl. Så efter tio minuter av lite annan information så var helt plötsligt den morgonen slut. Vi satte oss i halva pblgruppen och diskuterade det som vi skulle ha blivit förelästa om - hållning av sällskapsdjur - och sedan följde jag med Sandra och Kajsa upp till KTC och visade dem hur jag lägger kryss över kotan med gasbindan.

Lunch och Full Metal Alchemist, sen drygt två timmar med gästföreläsaren JanBanan vars ögon var stora och skelande genom glasögonen. Men han var himla bra och det var en intressant föreläsning.

Nu har Martina fått in lite grejer i vårat källarförråd och stolar på balkongen som får boa här under sommaren.
Lyssnat på Kopfer Kat skivan från synthcave, och lyssnar nu på Project Rotten som även de har spelat på SGAkvällar. Rätt bra faktiskt, om man gillar den här typen av musik förstås.

Har skrivit brev till Hannapanna som jag fått från idag. Funderar på att skicka efter den där dumma deklarationen, och håller tumme för att mina korsetter hinner komma innan fredag så jag kan hämta ut dem!


Prillig!

Idag har det varit så sjukt vårigt att jag är helt prillig! : D

Vi började med det mindre roliga seminariet, men vi blev klara till lunch och sen gick vi tillbaka till kvart i två typ. Så blev det bestämt att vi inte skulle samlas förrän tre för alla var inte klara. Då bestämde jag att jag ville ha glass, så vi cyklade mot Willys. På vägen hittar vi godisbutiken som har börjat sälja mjukglass, så en sån blev det istället : D Så i solen i gräset med en mjukglass i handen och årets för mig första citronfjäril kunde man inte känna annat än lycka! : D När vi sen cyklade hem från UMO där jag förnyat mitt recept, så var jag tvungen att sträcka ut benen och skrika wiiiieeee i nedförsbacken! xD

Nu saknar jag att sitta i koloniområdet och gunga, äta mjukglass och sjunga oförskämt högt med lillasyster <3

Strax ska vi äta pannkakor med blåbärssylt och vispgrädde, hur somrigt är inte det dessutom?

Puss och kram!


Synthcave

I fredags åkte jag ner till Göteborg efter att i 3x45 min beteendestudie av kalvar. Jag och Heléne lagade mat och såg på Talang. Blev en himla tidig kväll, vilket var tur för då fick man sova ordentligt så man orkade hela kvällen!

Lördag tog vi en promenad till Tribe i solskenet och tittade på läkningen och hämtade mitt kollegieblock som legat där sen januari x3
Sen gick vi på systemet, och sen tog vi promenad tillbaka. Fick tag på den ena med kängorna, hon kom till macken precis när jag hade sminkat mig färdigt. Vi åt hemgjord pizza med bröd som smakade scones.

Runt 7 kom Helen, Parasto och Kajsa och förade med lite musikspel och grejer. Samma förlopp som förra gången med att först frös jag och tyckte att skiiit jag kommer inte bli full (oj hjälp vilket problem x3 ). Lite "Jo då jag var nykter när jag vaknade men nu börjar det ordna upp sig". Vid 22 började vi röra oss bort mot Berg, och trots att vi kom dit typ 22.40 så var vi bland de 100 första och fick en varsin KopferKat skiva^^
Folk började strömma till, Trakktor spelade (dvs en kille står och djar sina egna låtar), och senare på kvällen spelade KopferKat. Mycket bra faktiskt. Här nånstans fick jag syn på Andy och Patsy och gick fram och hälsade, vilket var lite kul för han visste inte att jag skulle vara där. Efter en tio minuter, en kvart kanske började jag fundera på ifall jag verkligen hade hälsat på honom eller om jag bara hade föreställt mig det. Då tog jag ursäkten att gå och prata med honom igen^^
Alltså, när man minns att man inte minns om man har pratat med folk, och gjort andra saker; man minns att man klättrat över ett bord, och lite andra spännande saker, då vet man att det var nog den värsta gången hittills. Men OJ vad kul vi hade : D

När klockan blivit tre och vi tog ett sista toabesök och sedan begav oss ut i natten så mötte vi Andy, Patsy och några till utanför. Vi blev medbjudna på efterfest, och först tänkte jag inte åka med, men sen gjorde jag det tillslut i alla fall, med ursäkten att få kramas lite^^
Tjaa "festen" hölls hemma hos en något speciell person som går omkring i för små kalsonger och drar av en filten när man sover och säger att man inte får sova -.-' Han går även omkring med en annan kille som hade vita stringkalsonger och tyckte att jo men gangbang för fan.

Tyckte inte jag. Meneh.. Jo det var ju lite speciellt. Nu vill jag upp till Sthlm och skeda till SW1. Om nom nom.


Tummar och tår

Imorrn är det meningen att jag ska åka ner till Götelaborg igen och på lördag gå dels till Tribe och på kvällen till Synthcave, som nämnt tidigare.

Jag har kollat på blocket och hittat två par dr martenskängor till salu, för 150 vs. 700 var, där originalpris är typ 1500 minst. Hoppashoppashoppas att 150:- finns kvar så jag kan fixa dem imorrn eller på lördag! Håll tummar för att jag ska få klä mina tår i snygga stålhättor för en gångs skull^^ Tänkte även typ ta en promenad eller cykla bort till Ö&B och skaffa mig ett par überbilliga svarta strumpbyxor - hade till min förskräckelse bara leggings.

En sak till som vi ska hålla tummarna för är att mina korsetter ska hinna komma helst idag, men okej imorrn om jag hinner hämta ut dem innan jag åker.

I am a bitch
How do you want me?
From behind or on my knees?
I am a slut
Please hold me down
You have no choice
This shit will fuck you up

~ Combichrist


Månadens Lista - April

Månaden till ära tänker jag döpa listan: Perspektiv
Folk har verkligen så olika uppfattning om saker, och det är ju tur att det är så, det hade ju inte funkat så bra om alla var helt lika varandra. Ibland fungerar det ju inte ändå uppenbarligen, det är en fin balans mellan vilka egenskaper som går ihop.

--> Det som fungerar för vissa, är helt otänkbart för andra

--> Det som är någons favoriträtt, är det sista en annan skulle stoppa i munnen

--> Det som någon tycker är snyggt, tycker någon annan är groteskt

--> Det som gör någon ledsen, är nästas lycka

--> Det som någon tycker är stort, är för någon annan rätt litet

--> Det som är städat för någon, är ett bombnedslag i någon annans ögon

--> Den låten som går någon på nerverna, är en annans favoritmusik

--> Det som någon upplever som kort tid, tycker någon annan är en evighet

--> Det någon tycker är normalt, kan ses som tabu för någon annan

--> Det som någon tycker är äckligt, tycker någon annan att det var väl inget

--> Det någon tycker är dyrt, tycker någon annan är helt värt pengarna

--> Det någon tycker är viktigt, är en bagatell för någon annan

--> Det någon är rädd för, bryr sig en annan inte ett dugg om

--> Den som är en persons bästa vän, är någon som en annan inte litar på

~ Tänkvärt


Fascination

Jag förstår inte hur/varför man gör vissa grejer, och hur ingen påpekar det? Knasigt... Men vissa lever lyckligt ovetande i sina bubblor.

Idag har vi först haft genomgång av praktiska provet, och sedan haft pbl, även denna gång utan handledare vilket var lite skönt, för vi hade mest diskussion och inte alls mycket fakta egentligen. Men det var kul, jag tycker vi fick ut bra saker. Det nya och sista fallet med den här gruppen (om de inte schemalägger det sista fallet...) är djurhållning. Hur ska djur hållas och vad finns det för regler och lagar? Vi tog även en fråga som vi kan förminska eller förstora beroende på hur det blir med nästa fall för de hänger lite ihop; hur ska vi reagera på ett djurskyddsfall och vad är vi skyldiga att göra?

Sen bokade jag biljetter till Göteborg på fredag efter beteendestudien, så hinner jag förbi Tribe på lördag så han får titta på min läkning; han ska även få kommentera på min navel som börjar vandra ut, vilket stör mig.

Nu ska jag bestämma vad jag vill äta till lunch, äta den till ett nytt avsnitt Stockholmsnatt och sen blir det KTC senare i eftermiddag så jag kan öva på urinstickorna.


Skrattattack

Följande sekvens utspelar sig på msn, mellan mig och min syster:

-'- hector säger:
min ländrygg/övre delen av mina skinkor har somnat

Linnea säger:
hej alla barn nu är det barnprogram! Titta här vad Farbroj Frej tar fram!
Två apelsiner och en banan
sååå har vi gjort oss ett könsorgan!
hahah åh hatar det

-'- hector säger:
^^

Linnea säger:
så reser man sig up
så känns det jätte varmt
och när man tar på det
så känner man det inte

-'- hector säger:
WHAT!?
xD

Linnea säger:
ja
HAHAHHAHA
OJ
HAHAH
din rygg..länd..sak´

Har ni min dåliga humor och misstolkar samma sak som jag? xD

Dödag

Idag har vi fått protokollen för praktiska provet; jag blev underkänd pga felläsning av protein och att jag inte hann i tid. Nu ska se här, nu ska vi allt ta och bena i den här situationen;
Fine, jag läste av fel, och det vill vi ju inte. Det är ju inte så bra. Men när det är typ 10 nyanser av bajsbrunt och en grön mitt i, så tycker jag att det hade varit schysst om läraren hjälpte en att tänka på övningen; vilken brun är det?
Men att jag inte hann klart i tid? Precis när klockan ringde hade jag inte tagit av mig handskarna, men var på väg. Gaaaah!! INTE okej. Det var för det första inte en obligatorisk uppgift för att bli godkänd. Och för det andra så spenderade jag rätt mycket tid för vid kalibreringen av refraktometern. Var det inte viktigare att den blev korrekt kanske, än att jag han ta av mig handskarna på 6 minuter!? Morr... De vill bara ha det som ännu en orsak till underkännande. Well how about this for an excuse; NOBODY GIVES A SHIIIIIT!!!

Jaja.  Sen satt vi igenom en skittråkig (ursäkta) lektion om hur man gör beteendestudier, inför fredag. Läraren i fråga är bland annat marinbiolog och älskar att studera humrar. Wow, finns det nåt tuffare än en riktigt aggressiv hummerfight? asså.. xD

Efter lunch så satt jag en stund i bibblan och skrev på seminarieuppgiften. Skrev inte så jättemycket egentligen, men har hittat och läst lite böcker, så imorrn blir det till att gå dit igen antagligen, och skriva klart.
Sen skrev Daniel på fejjan och frågade om jag ville hänga med ut på hundpromenad, så jag tog min chans ut i det fina vädret : ) Himla trevligt faktiskt.

Nu väntar vi bara på att det ska bli lite potatismos och sen ska vi äta tunnbrödrulle, om nom nom! : D


The Zone

Igår började jag med att åka till Skövde med Matilda och Sandra : ) Fick mig en ny mascara och eyeliner, himla bra inför kvällen - dock var inte eyelinern så samarbetsvillig som jag hade behövt när jag gjorde vissa streck, så fick låna en liquidliner av Heléne. Damn att jag slängde min då.. Men det var inte mycket kvar. Behöver alltså en ny sådan också x3
Efter det så var det hem och äta lunch och plocka på sig det som behövdes till kvällens bravader, och sedan gå ner till bussen.

När jag kom dit så gjorde vi en varsin toast och sen började problemen med vad man skulle ha på sig, vilket inte spelade nån roll i slutänden, för vi bytte om precis innan vi gick. Eller tja, Heléne orkade inte ha sin korsett på sig, så jag skulle bara pröva den, men sen blev det att jag hade den på mig ut : P Den var jättefiiin, en riktig med stålskenor : ) Hon har länkat mig sidan där den kommer ifrån, de har rea 2 för 3, ska minsann ta och skaffa mig ett par!^^ hehe...
Jag lyckades även övertyga henne om att vi ska gå på synthcave nästa helg, wiiiiee! : D mer alkohol och grym musik åt folket! : D
När vi kom hem sen - tidigare än vad vi planerat, men det var så sjuuukt varmt där, och hennes kompisar drog till nåt annat ställe : / - så fastnade vi en stund framför tv'n; Cartoon Network visade Cow and Chicken, och sen I am Weasel xD

Så, nu har jag i alla fall kommit tillbaka hit, jag är stel som en pinne så jag har tagit ett varmt bad, och nu har jag tagit baklängesOrudis och min vetekudde.

Puss&Kram


DamnYou

Ska bara snabbt avslöja att jag fick godkänt på alla delar utom urintest. Vad det var som gick fel vet jag inte, men antagligen avläsningen av stickan...

Protokollen får vi nästa vecka.

Fördelen med att jag får åka hem den 15 istället är att Simone ska köra hem med bil då, så då kan jag förhoppningsvis åka med henne upp istället för med det svindyra tåget.

Har föranmält till Synthcave. I ett sånt här läge behövs det istället för att fira sina framgångar, att man dränker sina depressioner i lite alkohol! Länge leve vodkan, violsmaksättaren och happy hour!

Om en timme ungefär ska jag gå hem till Matilda : )


Praktisk examination; Djuromvårdnad vid Sjukdomstillstånd 1

Jaha, då var det alltså över. Förhoppningsvis får vi reda på resultatet redan ikväll, beroende på hur folk gör ifrån sig.

Spoileralert!
(Inte för att det är nån fler än Ardente som är dssare som läser min blogg, men ändå.)

Första uppgiften var enkel och trevlig, stämningen hade kunnat få följa med in i resten av rummen. Jag och Louise lekte följeslagare, och i det första rummet var det instrumentkännedom! Wiiieeee! Något enkelt för att värma själen <3 Inga konstigheter. Där hade vi för övrigt en ny vikarielärare som började sin första dag idag, hon tar över efter Sara. Hon verkade trevlig, men det är inte bestämt en vad hon kommer undervisa i.

Andra uppgiften var att förbereda inför urinprov. Först fyller man i remiss efter journalen, och det var inga konstigheter. Var övertydlig och dubbelkollade den ett par gånger att jag hade rätt rör och rätt ifyllt. Efter det skulle det plockas fram lite grejer, varav ett par saker skulle vara sterila. Men inga handskar fanns inom synhåll och när jag tittar på Ulrika så sitter hon bara och flinar åt mig som om hon inte fattar nånting. Damn you woman!!
Jaja, jag är hellre överdrivet aseptisk så jag går till väggen och plockar på mig handskar och hoppas på att det inte är ett fällande moment bara för att jag skuuulle kunna titta på Louise om jag ville. Men det gjorde jag inte.
Sen är lite osäkert hur väl det är gjort med spritad bomull och plåster, eftersom kompresserna var så små hade jag kanske inte behövt vika den, MEN det satt inpräntat så jag gjorde det.

Tredje uppgiften var urinprov. Först ska det avläsas densitet i refraktometer, vilket gick bra förutom att det blev bubblor när jag skulle kalibrera den, som tog lite extra tid att fixa. Efter det var det urinstickan och jag troooor att det blev bra. Blev lite kladdigt antecknat, men jaja. Det ska stämma. SKA stämma. När klockan ringde var jag precis klar, jag hade bara inte hunnit ta av mig handskarna.

Fjärde och sista uppgiften var då hästbandaget. Jag fick göra på ett framben, och det känns som om det gick strålande, bortsett från att bomullen snurrade lite när jag skulle dra åt bindan, men förhoppningsvis lade inte Barbro märke till det... xD Det var inte sååå mycket. Men det blev jämt och snyggt och jag gjorde 8:or över kotleden. Jag hann precis göra klart bandaget när lindan tog slut, och klippte av två små snuttar från knuten.

Nu väntar vi på att Cecilia ska göra sitt prov om en timme, sen ska vi tentafika. Ikväll ska jag till Matilda : ) Jag hoppas Sandra ändrar sig och kommer över hon också, men hon skulle plugga inför sin tenta på måndag, som hon lät bli första gången då det var i samband med Vasaloppet.

Men Skepp O'Hoj! Det här blir nog strålande bra ska ni se!


Göteborg vs. Mamma

Imorrn ska jag åka ner till Göteborg till Heléne och gå på The Zone, en synth/electro/ebm-klubb. Ska bli himla skojsigt.

Nästa helg är det även Tattooexpo och Synthcave.. Dessutom har mamma tänkt komma ner då. Bajs. Funderar på att ställa in henne så får hon komma ner till i höst istället, men ska prata med H imorrn om vad hon tror, jag vill inte gå på Synthcave själv, men tattooexpo ska hon i alla fall på : )

Har varit och lämpat av Ardente vid KTC, båda iförda krigsmålning som utlovat. Jag tror bestämt och besviket att ingen annan har vågat sig på det. Jennifer råkade försäga sig om att hästbandage kommer - även om det inte var någon överrasking.

För mig är det dags 12.45-13.30, håll en tumme var! Tills dess ska jag äta lunch och kolla lite sminkning tills imorrn^^