Den manliga koden

Kollar på Erik och Mackan som försöker knäcka den manliga koden på TV6, simultant med älskling nere på rast på jobbet i Skara. Lite drygt att man hör hans TV ett par sekunder efter >.< x3

Idag har jag haft en bra dag. Det är en praktikant från Berga den här veckan och nästa, men nästa är det påsklov för min del. Min handledare var med tandveterinären ute på gård och kollade massa ponnysar, så jag fick vara med Anna idag. Roligt :) Har fått göra mycket mer de här två dagarna än på hela förra veckan känns det som. Mycket bra, mycket bra.

Har pratat med Hannapanna så jag ska åka till henne imorrn och sova där. Ska tydligen följa med på en dildofest också, knasigt :P Blir roligt. Sen är det torsdag och då ska jag boka tåg tillsammans med Sandra så vi åker samma tåg när hon ska till Göteborg.

Nu börjar programmet igen snart så ska prata med älskling som jag har i handsfree'n :) Så mycket särlek <3

Sussa sött!

Ps. Här är en awesome serie btw, läs gärna från början. Just den här strippen tyckte jag om :)

http://satwcomic.com/unlucky

And it be friday!

Idag har det inte varit så mycket patienter faktiskt, blir lite segt när det inte finns så mycket att göra. Har städat en del, sladdat och vattnat ridhuset bland annat. Satt i solen efter lunch och bondade lite med tjejerna som är hovslagarlärlingar.

Just nu har jag nog tänkt ta en dusch och sen ta Bambi-DVDn och sätta mig någonstans och titta på den :P Antagligen här inne i köket >.< Sen ska jag lägga mig och typ.. försöka sova. Imorrn är det äntligen dags att åka ner till Skara och flytta ut och städa det sista! Vilket betyder att jag äntligen får träffa min särlek igen! <3 Längtar ihjäl mig om dagarna. Och nätterna.

Igår var jag dels på sommarjobbsintervju på Albano, och dels på Tandregleringen och satte tillbaka tråden som hade lossnat. Frågade om klumpen och det var ju som misstänkt bara en limklutt som skulle vara där. Grejen var bara att jag inte minns mig ha sett den, den första kvällen och morgonen när jag borstade tänderna.. Strunt samma. Den ska sitta där i alla fall :P

Näe men duscha sa jag. Jag luktar häst. Inte för att det är fel, men jag känner mig lite skitig också^^ xD


Inbillning

Ringde tandregleringen idag på lunchen och fick en tid imorrn 11.00 så jag ska dessutom passa på att dra förbi Albano och gå på intervju.

Eftersom jag har skrivit på sekretess så får jag ju inte uttala mig om vad jag gör eller ser på min praktik, inget som kan härleda till patient eller djurägare. Men jag kan säga allmänt att jag sett en del hältundersökningar - böjprov, röntgen, ledanestesi och behandlingar, har sett en del tandvård, lite ultraljud, och har nu själv fått ta ett blodprov och analyserat det, packat instrument inför autoklavering och skrivit in lite patienter i journaler. Så mm.. hoppas på att det blir nån operation eller något annat spännande att titta på snart. Och att jag får göra lite mer saker, men det har bara gått tre dagar.

Nu ska jag följa med mamma och handla, sen ska jag prata skit med min älskling tills jag somnar.

Månadens Lista - Mars

VFU:n är igång och jag har ännu inte egentligen sett någonting särskilt än kan jag väl påstå. Har fortfarande 48 dagar kvar i och för sig, hoppas någonting särskilt dyker upp.

Jag har dock tänkt på ett par saker som jag vill lära mig:

--> Lägga riktigt bra bandage - och olika typer vid olika tillfällen

--> Ta blodprov

--> Ge intravenös injektion

--> Tänka rätt vid röntgen av leder - placering av kassett och kamera

--> Lära mig mer om rutiner vid operation; anestesi och perioperativ omvårdnad

--> Resten

Vill ju lära mig allt men jag har ju en viss begränsning liksom, och sen kan man heller inte beställa sina patienter. Håll tummarna för att praktiken blir riktigt, riktigt bra!


Ledsen i ögat

När du åkte ner i hissen och jag stängde dörren om mig lade jag mig på soffan och grät. Det känns jättejobbigt att behöva vara ifrån dig så länge, även om jag vet att vi kommer ses ändå varje eller åtminstonde varannan vecka. Det kanske kommer kännas lite enklare om ett par veckor när det har lugnat ner sig, när flytten är helt färdig och när praktiken är igång ordentligt. Men just nu vill jag bara fortsätta gråta eller ännu hellre bara inte behöva åka härifrån.

Jag försöker som vanligt att vara stark, och jag är det egentligen. Men ju fler sekunder som går, desto närmare kryper sig avgångstiden för tåget imorgon eftermiddag. Jag ser fram emot att få komma hem och vara med familjen, hälsa på vänner och hästen och att börja VFU:n på måndag, men jag skulle vilja ha dig med mig i så fall.
Tur är det ändå att det går att åka hit med tåg på två timmar, till skillnad på att flyga i tre och en halv timme med flera veckors förberedelse >.< Men det är fortfarande 35 mil mellan, snarare än de maximala 3.5 decimeter när man ligger bredvid i sängen.

Kommer antagligen gråta mer ikväll, för att inte tala om imorrn när du lämnar mig vid tåget. Måste komma ihåg att ta med mig servetter :'(

Nu börjar du jobbet, vilket betyder att det är typ tolv och en halv timme innan du kommer hem igen.

Jag älskar dig K, för resten av livet <3

Sweet sleep my dark angel

Fredag känns inte lika awesome som det brukar göra. I och för sig har jag varit och gjort praktiska omprovet och fick godkänt utan problem den här gången - ökade hastigheten, och hade munskyddet på ordentligt x3 Har även fått reda på Vårdhygiententaresultatet - femma Yay! Det som återstår nu är bara att få veta hur hemtentan i kommunikation gick. Gick förbi Anna också för att hämta ut anestesitentan, men hon var inte där. Glömde att kolla igen sen innan jag åkte tillbaka hem.
Fick min sjuksköterskeklocka av Cia också, den är så fin så :)

Varit förbi lägenheten och packat det allra sista, så det som återstår nästa helg är att slänga grovsopor och flytta möbler till Skövde och till Värmdö. Måste ringa mamma och höra om jag hur stort Mats och Lennarts släp är, och om jag får låna det. Annars kunde jag få låna Mickes, men ska höra med Renée om hur det blir, det är nämligen ett öppet byggsläp vilket ju funkar om vädret tillåter. Ska även fråga om jag får låna Caddyn. Ska bli så skönt när det hela det här kapitlet är avslutat!
Har lämnat tillbaka statistikboken till Sandra också, vilket ju var på tiden x3 Får se om jag ska försöka låna den igen när det är vår tur att skriva examensarbete, eller hur jag gör. Inte tänka på det nu! Har pratat med ATG och bestämt när jag ska dyka upp :) Ska bli så roligt, hon jag pratade med lät jätteglad och trevlig och sa att de allihop såg fram emot att jag ska komma :D

Näe nu börjar det bli dags att dra på sig ett par mjukisbyxor och bära upp lite kartonger till vinden.
Tänk att när man verkligen hittat hem, då ska man åka bort i åtta månader? Äh, vad är åtta månader inför resten av livet?^^, Så mycket särlek <3

~ Half alive without you ~Tack M för att du hittar så många bra bilder som jag kan ta av dig^^


Lucifer

Lång dag idag som började klockan 8 och vi fick typ samma VFU-info som vi redan fått tidigare. Därefter en förkortad version av föreläsning i kommunikation. Lunch och sedan information under lunchtimmen från Naturvetarna som är en del av Saco, ska läsa på och kanske ta och gå med där.
Därefter en lång gruppövning i kommunikation om kommunikativ kompetens. Den var rätt rolig och givande faktiskt, men det tog längre tid än vad jag hade önskat...

Har umgåtts med älskling mindre än en timme innan det var dags för honom att dra till jobbet. Men å andra sidan är jag ledig imorrn och struntar i föreläsningen och tentagenomgången på torsdag så får tid att umgås då :)

Klockan 21.00 ikväll är det Erik och Mackan knäcker den manliga koden, vilket betyder att jag bör ta och sätta igång med hemtentan om jag ska hinna skriva klart den idag. Bara drygt en halv sida kvar att skriva, så det booorde inte ta så lång tid. Sen kommer en riktigt skön känsla att infinna sig^^,

Puss och hej, Leverpastej!


Slutspurt

Nu har sista Skara-veckan för terminen börjat. Jag kan inte fatta att jag om en vecka har gått första dagen på hästpraktiken. Jag kommer antagligen vara alldeles utmattad av alla intryck, men förhoppningsvis glad och nöjd och taggad inför tio veckor tillsammans med personalen och patienterna på hästkliniken. Just nu känns det bra, men om jag inte får något svar på mitt brev innan onsdag så tänker jag ringa och fråga när jag förväntas dyka upp på måndag, känns lite dumt att bara själv bestämma en tid att dyka upp på...

Idag har vi ju haft sista tentan för terminen. En dryg timme efter vi kommit ut från tentan och satt och fikade så fick vi veta att powerpointen från instrumentvårdsföreläsningen nu ligger uppe på Fronter. Ahh men grattis!
Det var multiple choice den här gången också, 24 stycken. Tack och LOV så var frågorna och alternativen tydliga, och för varje fråga fanns det bara ett rätt svar. Fråga 25-27 var skrivfrågor som jag svarade på exakt ett A4. Det kan nog ha gått vägen. Bara omprov i praktiska på fredag då att se fram emot. Enligt protokollet så hade jag dels inte hunnit klart, och dels hade jag inte munskyddet på mig. SMART. Jag hade det på hakan eftersom jag hade gjort anestesiapparaten och monitoreringen före och de sa att det var ok att dra ner den så länge. Så jag hade bara inte dragit upp den igen. Och ingen sa heller någonting innan jag gick in. Taskigt. Jaja, den var iofs inte gul, och det var antagligen bara tiden som gjorde att jag torskade egentligen. Skit samma. Bättre lycka nästa gång!

Jag har även hemtentan i kommunikation kvar, bara sista frågan kvar vilken jag har tänkt göra klart ikväll. Sen om det blir så är en annan fråga. Jo men det måste jag. Jag vill ha onsdag ifred.

Det är även ny vecka och nya tag för älskling så han är på jobbet nu. Usch jag tycker inte om att han jobbar natt >.< Värdelöst att ha dygnsrytmerna så omlott. Imorgon börjar vi dessutom 8 vilket gör att jag måste typ ändå gå upp innan han är hemma igen .___. Helt stört.

En sista uppdatering; nu har jag sett nästan hela Star Wars Episode II vilket betyder att jag snart har sett alla filmer! När vi sett färdigt den så fortsätter vi antagligen med resten av serien ändå bara för att liksom ha tagit alla i ett svep, ett utdraget maraton så att säga.

Näe men hemtentan var det ja! Ska ta och läsa igenom kapitlet om konflikter och tillit i boken så att jag kan referera. Jag hatar referenser. Eller kanske inte att de finns när jag läser andras grejer, jag hatar att leta upp dem och behöva skriva dem själv >.<

Bajs!


Minimalt tentapluggande

Det är bra när en tenta endast omfattar fyra föreläsningar varav den första var introduktion med massa begrepp och allmänna grejer, och den andra är om instrumentvård och den powerpointen nu såhär dagen innan tentan ännu inte har kommit ut till oss studenter. Jag vet inte om någon alls har antecknat allting som kom. Har gjort en del anteckningar men inte allt. Särskilt inte de tabeller jag gärna skulle vilja ha tillgång till nu. Jaja, det kan inte bli sååå svårt. Intro, instrument, rengöring och desinfektion samt sterilisering.
Har läst igenom alla mina anteckningar nu och känner väl att jag hellre börjar lägga lite tid på hemtentan i kommunikation.

Igår var jag, Martina, Madde, CB och K och bowlade i Skara för att fira att Martina fyllde 24 i onsdags och Madde fyller 21 år idag! Grattis vänner! :D
Det var riktigt roligt, och för en gångs skull så höll jag en relativt jämn nivå med både dikesrace och strikes! :P
Madde vann med riktigt bra poäng, tätt följt av Martina om jag minns rätt. Bra jobbat och ni var ju helt klart värda det ;D
Därefter blev det pizza och värdelös tv men fortsatt härligt sällskap hos Martina :)
Vi drog ändå relativt tidigt eftersom vi hade blöt tvätt i bilen xD Det gäller att maxa tiden i tvättis när man bestämt träff med folk :P Så när vi kom hem hängde det lakan, handdukar och annat spännande i tvättstället, på dörrar, lampor, stolar och gardinstänger! Men nu är fanimej allt rent! Bra jobbat av oss!

Näemen om man skulle orka dra igång hemtentaskrivandet?

Vet inte om jag nämnde hur det gick för mig på praktiska provet? Godkänd på fem av sex delar, missade på operationstvätten antagligen enbart pga tiden, men det kan ha varit att jag gjorde fel någonstans. Får se imorrn när vi får tillbaka protokollen.

Puss och Kram, cykelram!

8 dagar 17 timmar 13 minuter

Idag har varit en tragikomisk dag.

Föreläsning, promenad med Madde och Flingsan och sedan lunch i personallunchrummet eftersom Smedjan av någon anledning var smockfull.

Hemma igen hade mannen min bakat en skiiiiitgod äppelpaj <3 Han kan han^^,
Så när vi hade svullat på den tog vi en middagslur. Det är så awesome att sova på dagen ibland!

Har egentligen inte gjort någonting mer särskilt, och det känns inte som om det behövs. Iofs om hemtentan i Kommunikation har lagts ut nu så kan det vara en idé att börja på den så att man inte sitter där dagen innan och gör ett skitjobb. Har lämnat in caset i alla fall så det är gjort. Borde plugga lite inför Vårdhygiententan på måndag också, men just nu känner jag att prio ett är att bli av med praktiska provet imorrn. I anestesin vet vi att momenten är:
Anestesiapparaten
Monitoreringsutrustningen
Intubering av räv

I vårdhygien vet vi inte, de moment som kan komma är:
Handtvätt
Handdisinfektion
Påklädning av steril rock och handskar öppen eller stängd metod
Operationstvätt
Diskdesinfektorn

Jag hoppas på handdisinfektion, påklädning öppen metod och operationstvätt. Men vi kommer nog inte att undgå att göra diskdesinfektorn eftersom att så många rum som möjligt antagligen måste utnyttjas.

Hmm.. Nu kom Simply Red på i Spotify, blev sugen på att ringa mamma. Ska nog ta och göra det, var ett tag sen jag pratade med henne.

Puss och Kram

Viva forever
I'll be waiting
Ever lasting
Like the sun
Live forever
For the moment
Ever searching
For the one

Måndag is the shit

Verkligen skit. Men det var väl ok. Fick sovmorgon med älskling som dök upp efter halv 7 på morgonen.. Varit på lång föreläsning på eftermiddagen om sterilisering av instrument, och beskrivning av olika typer av steriliseringsmetoder. Vi fick även se en film inifrån en ångautoklav som visade en rostfriskål pappersplastpåse genomgå de tre förvacuum-faserna, sterilisationsfasen och sedan efterbehandlings/tömnings/torkningsfasen. Wow den filmen förtjänar en Oscarsstatyett!

Jag har svårt att förstå hur det tar tre och en halv timme att gå igenom femtio slides. Det var inte särskilt mycket text på. Var är Sara när man verkligen behöver henne? Det är som om föreläsarna tror att bara för att de har schemalagt till kl. 17 så måste all tid utnyttjas? Herregud, vi vill väl alla därifrån så fort som möjligt, eller?

Jaja, bara fyra föreläsningar varav en var introduktion, som ska tentas av. Det kan väl inte bli så svårt, eller?
Förresten, jag hade 82% på anestesiologitentan, vilket är 3% ifrån en femma! Jag vill nog nästan ta och försöka pressa mig upp till en femma om jag ser att det är möjligt. Får se på tentagenomgången hur det blir. Är fyra poäng ifrån full pott på essäfrågorna, vilka är de enda jag eventuellt kan göra någonting åt. Äh, vi får se. Jag är nöjd med att vara godkänd :P

Idag kom K's kendodräkt som han specialbeställt från Japan för fyra månader sen. Tyvärr upptäckte vi att det var fel färg på skölden och på broderierna. Det som skulle varit grönt var nu svart/mässingglittrigt. Det var jättesnyggt i och för sig, men när man betalat över 10.000kr vill man ju ha det man betalat för. Vi får se vad som händer, om han bara kan få en ny sköld för ett lägre pris, eller om det ska skickas tillbaka och göras om. Fy vad drygt säger jag bara.

Lite som om jag skulle ha specialbeställt en tärnsjösele till Kurt och så kommer den i helt fel färg eller modell. Bajs vad värdelöst.

Jaja. Nu väntar en slapp vecka, med massor av flytt, särlek och liiite tentaplugg.

I wanna really really really wanna zig-a-zig-ah!

Inte kul att bränna tungan på varm choklad.. Tur att det fanns en skvätt grädde att ha i^^,
Jag har insett (iofs för ganska länge sen) att jag är ett fettfreak. Jag älskar röd mjölk, grädde, riktigt smör och allt sånt! Ju högre fetthalt desto bätte! Det ska inte vara nåt Lätt och Lagom-skit eller Becel eller sånt annat jox som bara är gjort på läbbiga oljor. Riktigt fett ska det vara! Då blir allting mycket godare^^,

I veckan som kommer har jag inte alls mycket lektioner, imorrn går vi 13.15-17.00. Resten av veckan går jag bara någon timme, och fredag är jag ledig^^ Ska flytta över massa saker till K och slänga en massa skräp. Så härlig känsla! :D <3

Igår var jag på KTC med Martina och Madde och examinerade varandra på alla moment, förutom räven som var för djupfrusen fortfarande. Det gick bra, förutom diskdesinfektorn. Iofs inte helt oväntat, har inte läst instruktionerna ordentligt och vi fick inte momentlistan genomgången från början till slut, vi fick bara massa information om diskmaskinen...
Idag var jag där och tränade intubering och diskmaskinen en gång till med Martina och idag gick det bätte.

Efter KTC igår så var vi hemma och gjorde schnitzel med ungsrostad potatis, palsternacka, morot, rödlök och broccoli, hemgjord tzatsiki och sallad. Mumma! Sen tittade vi på Gladiatorerna, halva Six days and Seven nights innan vi alla var för trötta.
När älskling hade jobbat klart hämtade han upp mig och vi åkte hem till Skövde och sov där i några timmar (till för min del x3 )

Wow, Spotify är inte så bra på att shuffla, har hört tre låtar med Spice Girls i rad nu xD Inte mig emot, men jag vill höra någon av mina nyinlagda låtar också..

Jaja. Nu ska jag fortsätta göra ingenting, bara för att jag kan! Snart ringer K också så vi kan fortsätta prata skit medan han jobbar.. :P

Stor Blöt Puss!

Had Enough

When you burn in hell, remember what I said
You had your chance, I've had enough ~ Danko Jones

Det är dags att ta tag i Caseuppgiften. Jah! Bäst att göra några onödiga saker först, eftersom att det är två hela sidor som ska skrivas x3

Mitt hjärta är och jobbar, har iofs bara gått en halvtimme... :P Känns som mycket längre jö! Jaja. Han kan iallafall titta in här på rasten :) Och det är Ice Age på tv ikväll, och Year One. Vet inte vilken jag vill se än..

Jahapp, vad har jag att berätta? Har varit på KTC ett par gånger och övat lite, har varit på filmning i kommunikationskursen - fick beröm för min intressanta frågeställning om alternativa människor och HBTQ-personer :)
Idag har vi varit på Lidköpings sjukhus och besökt sterilcentralen och operationsavdelningen. Inte okej kanske att vi går igenom från smutsiga avdelningen, via rena avdelningen in till sterila avdelningen, och sköterskan som visar oss runt pillar på en massa saker utan att vara helt steril om händerna... Jaja. I övrigt var det rätt ballt, vi kommer ju aldrig komma i närheten av en sådan sterilcentral på djursjukhusen. Dock reflekterade jag över att jag är säker på att det är djursjukvård och inte humansjukvård jag vill hålla på med. Jag kan klara av kroppsvätskor; alltifrån spyor och bajs, till blod och var, ifrån djur. Det skulle kännas lite jobbigare att hantera mänskliga vävnader och annat jox. Det låter fel att säga "Vi är för nära släkt". Jag är ju uppenbarligen människa och inget annat. Men ni hajjar ändå hur jag menar förhoppningsvis.
Efter det var det genomgång av diskdesinfektorn på KTC. Däremellan hann jag visa Karin om op-tvätt, och träna på lite andra grejer :)

Imorrn så ska jag, Martina och Madde ses och öva på alla uppgifter (utom autoklaven som vi får gå igenom på tisdag), och göra som examinationer på varandra och se om vi klarar alla steg. Efter det ska vi göra middag ihop och glo på dumburken :) Ska hitta på någonting att äta också, får nog bli rostade rotfrukter och schnitzel om det passar herrskapet. Namnam!

Nu ska jag fortsätta äta mina chips och börja på uppgiften. Om jag får igång filmerna förstås.. Jag mumsat på en Daim också, men insåg att det kanske inte är optimalt för min tandställning xD

Puss och kram på er!