Solistsång

Jag går och funderar över vad för låt vi ska låta Anna sjunga under vigseln. Hade tänkt en låt, men har insett att det inte blir så bra med den. Minns inte om jag har sagt vilken, men jag tänker inte göra det nu.
 
Jag vill inte ha nån som alla andra har, om ni förstår hur jag menar. Men så är jag ju med det mesta, jag tycker om att vara originell, även om jag inte försöker vara det jämt och ständigt. När det gäller lite mer speciella tillfällen tycker jag dock om att sticka ut lite. Både för utstickandets sak i sig, men också för att jag gillar när det är lite annorlunda och överraskande så att säga.
 
Idag åker vi iväg till Trollhättan, vi får se om vi fortsätter vidare ikväll eller om vi stannar natten där. Självklart regnar det när vi är lediga, det är ju något slags skämt. Förhoppningsvis är det uppehåll vid kusten...
 

Hästarnas Dal

Häromdagen var jag uppe på vinden och hämtade ner en bok - Hästarnas dal. Jag läste första boken, Grottbjörnens folk, sommaren för två år sen, så det är kanske dags att fortsätta nu? Men de har liksom legat undanstoppade så jag har inte kunnat komma åt dem. Idag jobbar jag kvällspasset igen, men sen är jag och älskling lediga i en vecka, yay! :D Då kommer en bok väl till pass att kunna ligga och bara slappa!
 
Innan jobbet måste jag dock ta en dusch. Egentligen vill jag ta bort lakanen också och tvätta dem, men sambon ligger fortfarande och sover >.<
 
Happ, hepp. Jag tar väl och läser en bit till innan det är dags att röra sig mot Skara!
 
Puss på er.
 

Brudmarsch

Nu har jag bestämt mig. Eller ja, jag vill egentligen inte bestämma en massa grejer själv utan att prata med Kimmy, men nu har jag hittat ett par låtar eller marscher som jag tänkt att "Jo men kanske den här...". Men vi har inte diskuterat det ordentligt, bara lite grann, och då inte varit heeeelt överens. Men nu har jag hittat den. The one. Den som jag känner mig "hemma" med. Så nu får faktiskt Kimmy så vackert hålla med mig. :D
 
Jag vill ha brudmarschen från Väddö. Jättemysig och fin, och dessutom från Sthlms skärgård (även om inte från min del av skärgårn).
 
Finns att lyssna på här, vad tycker ni? :)
 

Glad midsommar!

Idag är det även midsommarsolståndet, då dagen är som längst och natten som kortast. Det betyder att från och med imorrn blir dagarna kortare igen och nätterna längre! Sug på den ni!
 
Vi har varit en sväng till Boulognerskogen här i Skövde och tittat när de reste stången och dansade, medan vi åt lite midsommarlunch. Sen åkte vi till stallet och pussade på hästarna och klappade på kattungarna. Nu är jag hemma igen och kollar tv. Älskling åkte till jobbet och jag har huset för mig själv. Blää.
 
Skärgårdsdoktorn ikväll! Måste nästan poppa lite popcorn och mysa. Men jag känner också att jag vill städa lite, särskilt byta lakan.
 
Både Varberg och Trollhättan har haft midsommarfester att erbjuda idag, men eftersom Kimmy jobbar ikväll och jag inte har några pengar, så blir det liksom ingenting roligt. Jag hatar sånt, när man känner att man missar riktigt roliga, sociala tillställningar. Jag får så mycket positiv energi av att vara med trevligt folk som jag känner riktigt bra för, men av någon anledning så suger det ur lite energi när man vet att man missar sånt här. Usch. Kanske onödigt meseri, men jag kan liksom inte hjälpa det. Jag har umgåtts för lite med annat folk den senaste tiden. Förutom på jobbet förstås, men det är en annan sak...
 

Haj!

Den här veckan skulle jag ha varit på vård och reception, men istället har jag varit på hästavdelningen. Det var lite roligt, särskilt igår, även om det var mycket att göra.
 
Idag jobbar jag kväll, därav inlägg kl 11 :P Innan jag åker ska jag ringa lite samtal, kanske ta mig ut på en promenad också med älskling.
 
Blööh jag vet inte vad jag ska skriva. Imorgon är jag ledig, men Kimmy jobbar på kvällen. Ska se om det kanske är nåt litet midsommarfirande på Aspö eller nåt, så man inte sitter inne hela dagen...
 

Lotta på Liseberg!

Det är Panetoz på Liseberg med Lottapotta! Nu är det sommar! :D Och sommarjobb >.< Blir inte mycket ledigt i sommar, men det får vi lösa till nästa sommar istället. Då vet jag att jag kommer vara slut in the rut.
 
Nu när reklamen kommer ska jag hämta lite papper och penna och göra iordning en ful almanacka att sätta upp nånstans. Jag vill ha lite översikt vilka dagar och tider jag jobbar och på vilken avdelning, och vad jag ska göra de dagar jag är ledig. Typ tandreglering, hästgrejer, västkust, östkust osv...
 
:O JUSTEEEEE!!! Jag har fortfarande inte fått nått mail med betyg på mitt exjobb!! Handledaren till en i min klass hade tydligen inte gjort nånting, så kom klasskompis kommer bli examinerad av en annan. Och det här fick hon reda på efter att ha mailat och frågat. Men hallå!? Jag såg för en timme sen att kursansvarig mailat i förmiddags och frågat efter svenska och engelska titlar för att kunna registrera betygen i Ladok. Men jag har redan döpt mitt i både Sv och Eng, och det är inget resultat registrerat i Ladok. Jävla piss.
Så jag mailade och frågade vart fan mitt betyg är, får direkt ett autosvar att människan är på semester. ?? Min klasskompis säger att hon kommer fixa med våra betyg ändå, men vafan. Man kanske kan meddela direkt om man vet att man inte fått nåt svar från examinatorn? Så jävla dåligt.
 
Grejen är bara att vi inte har samma examinator, så vart mitt betyg är fattar jag verkligen inte.
 

XJ

Alltså, det verkar vara vääääldigt många som fått svar på sina examensarbeten. I torsdags fick vi ett mail som sade att alla examensprotokoll skulle vara inlämnade till kursansvarig senast i fredags, därefter skulle betygen mailas ut individuellt. Om man inte var godkänd och behövde ända eller komplettera sitt arbete skulle man också få veta det senast i fredags. Vissa har redan fått veta det (jag exkluderad).
 
Jag har inte fått något mail alls, betyder detta då att jag är godkänd, men väntar på exakt vilket betyg jag fått? För jag vet inte om jag törs lita på det. Vi ska ha fått svar senast på måndag, men det verkar vara väldigt många som redan fått veta sina resultat. Om inte annat så verkar det gå i lite random ordning, och folk verkar få mail när som helst på dygnet.
 
Jag blir mer och mer nervös, så här får man fan inte hålla på! Nu vill jag ha mitt betyg! Jag vill få en bekräftelse på att jag är godkänd! AhhhH!
 
Försöker stilla nerverna med en skål nykokt rabarberkräm, omnomnom...
 

L2

Det har varit en lugn och skön helg. I fredags åkte jag och älskling ut till västkusten och sov i sommarstugan. Igår var vi ute i farfars båt i Kungshamn och åkte bland skären. Det blev en liten fika i båten, sen lade vi till vid en ö där vi gick i land och grillade. Sen åkte vi tillbaka till stugan och åt jordgubbar. Därefter åkte vi tillbaka hem hit, Kimmy skulle spela nån Minecraftgrej på kvällen, brädspel idag. Så nu har jag varit själv hemma hela dagen. Tänkte egentligen åka till stallet, men det har regnat och åskat och haglat. Blixten slog ner i vårat hus, jävlar vad det small!
 
Jag kollade Skärgårdsdoktorn tidigare, nu blev det Lejonkungen 2. Har återupptagit lite planering kring bröllopet också. Bland annat har jag skrivit ut blanketter för anmälan om hindersprövning och namnbyte, vi vill ha bådas efternamn. Men namnlagen säger att man bara har ett förnamn och ett efternamn, men man kan ha flera mellannamn. Därför blir det liksom egentligen ett mellannamn och ett efternamn.
På anmälan om namnbyte så kan man välja att 1. Välja ett gemensamt efternamn, den ena eller den andras, eller 2. Behålla sina tidigare efternamn. 3. Den ena maken/makan kan välja att ta den andras efternamn som mellannamn, och därmed ha bådas namn.
 
På Skatteverkets hemsida står det att kammarrätten i Gbg har beslutat att båda makar får ha samma namnkombination. Men det är fortfarande världens krångel för att anmäla detta, eftersom det bara går att anmäla för den ena personen att ha det ena efternamnet som mellannamn. Förstår ni vad jag menar? Jag måste ringa Skatteverket imorrn och fråga hur vi ska göra.
 
Sen är det ju lite mer detaljgrejer, som till exempel att påbörja en playlist i Spotify, gå till floristen, diskutera fotograferingen, planera middag och fest... Det blir nog bra det här...
 
 

Energidepå

Är inget jag har, men imorgon är sista arbetsdagen den här veckan och sen tänkte jag och älskling åka ut till västkusten och svärföräldrarnas stuga. Mysigt :)
 
Jag skulle behöva ringa lite samtal. Fick ett brev från Folktandvården med en bokad tid som jag måste ringa och avboka, men meddela att jag gärna kommer efter att tandställningen är borttagen. Sen tror jag att jag borde ringa min operatör och fråga hur jag ligger till med abonnemanget för jag fick för mig att det kommer att gå ut snart, och jag svarar inte på uppenbara säljarnummer. Ifall de då väljer att inte skicka nåt mail eller brev så kanske mitt nummer en dag slutar funka .___. Jag vet inte om det får gå till så, men jag har i varje fall fått för mig det, och jag vägrar lämna ifrån mig mitt mobilnummer. Jag har världens bästa nummer, och jag kommer aldrig få tillbaka det om jag skulle bli av med det. Jag skulle heller aldrig förlåta mig själv... x3
 
Ikväll tänkte jag försöka lägga mig i tid, damnit. Jag ska bara städa upp lite grann, flytta upp lite saker på vinden och plocka undan några grejer. Men sen så kryper jag ner och lyssnar på radio. Fast nu startade iofs diamond league på tv, så det kanske inte blir något Karlavagnen ikväll. Måste undersökas!
 

Tjolahopp

Idag har varit en ganska bra dag, det var lite informationslunch om insulinpennor och kaninvaccin.
 
ÅHHH Makalös marängtårta, hur god lät inte den? Halv 8 hos mig, måste kolla upp det! http://www.recept.nu/roine___umea/efterratter_och_godis/agg_och_mejeri/makalos_marangtarta/
 
Alltså. Jag hade en idé om vad jag ville skriva, men jag kommer inte på något, känner mig riktigt tråkig. Jag tänkte att jag skulle gå och lägga mig tidigt ikväll, jag har varit riktigt trött. Meeeen vad skulle jag säga? JO!
 
Förra året var jag på Junibacken med familjen. Där köpte jag två små burkar, en liten bankkortsstor ungefär, kanske  två cm djup, med vitt lock och med Filifjonkan på. Den andra var lite djupare, men kanske 3x3 cm, med ett turkost lock med Mumin på. Filifjonkanburken är perfekt att ha tamponger i, men har inte hittat någonting att ha Muminburken till - förrän nu! Den har fått följa med till jobbet, så jag har någonting att lägga mina smycken och piercings i! Perfekt! Jag har ju ett par stycken... :)
 

Aaaand we'e off!

There's no turning back!
 
Idag jobbade jag första dagen på Skara djursjukhus. Det gick bra, men jag känner att jag inte är van att stå upp hela dagarna, man är verkligen van vid att sitta på arslet dagarna i ända. Jag är ju rätt svag i ryggmuskulaturen, så därför kändes det av efter ett par timmar. Jag jobbar dock på detta med min hållningsväst och ska börja igen med rygglyft och lite annat.
 
Efter jobbet åkte jag till stallet och drog ut på en ridtur. Varken Kurt eller jag har varit ute på länge, jag fick ordentligt håll efter typ 30 meter trav, och han hade lite spunk över att vara ensam... Men det gick bra, vi överlevde båda två.
 
Nu kom jag och älskling hem från en promenad på Billingen och Rhododendrondalen :) Myspys! Nu ska jag gå och lägga mig, måste orka jobba resten av veckan också... Känns dock riktigt skönt att inte ha något plugg att vara tvungen att fixa med när man kommer hem :D
 

Men klibba lagom

Det känns att det är åska i luften. Yr och SMHI säger att det ska åska ikväll, men just nu åskar det över Stockholm. Det är kvavt och äckligt. Jag trodde att jag hade öppnat balkongdörren men det hade jag tydligen inte gjort.
 
Vad ska man hitta på idag då? Förbereda sig inför imorgon, fixa matlåda, duscha... Städa lite. Har plockat fram namnbricka, stämpel, pennor, nyckelband, inneskor och vattenflaska. Något annat jag borde ha med? Lilla svarta boken! Måste ju ha anteckningar för rutiner på lab och sånt...
 
Nu ska vi se, nu blev jag lite förvirrad. Oh! Jag måste köpa ett limstift. Och väldigt många frimärken! .__. Jag har typ fyra, så det blir till att komplettera med ett par till... Sen kan jag lägga inbjudningarna på lådan! :D Vilket även påminner mig om att jag måste be om adressen till en gäst som inte bodde någonstans när jag frågade sist.. xD
Om jag ska ut måste jag nog klä på mig också. Fast jag känner för att vara en ko eller nåt, så kanske blir en kigurumi istället. ^^
 
Det är lite drygt att älsklingen måste sova när jag vill göra saker som låter... Men det är klart att han ska få sova, så jag ger mig helt enkelt ut.
 

Glapp

Då var man tillbaka i Skövde igen efter 8 nätter på en hård bäddsoffa. Kom hem halv tre, åt sushi och sett ett avsnitt en ängels tålamod, legat i sängen en stund, packat upp, varit i stallet en sväng och nu är jag hemma igen och har sett avsnitt tre av Skärgårdsdoktorn. Så lustigt att jag i torsdags för en vecka sen gick och tänkte på det och önskade att det skulle börja visas på tv igen, och så gjorde det det, dagen efter! Hur spooky är inte det? Har ni inte sett det tidigare så rekommenderar jag det. Massor av mysig skärgård! Finns på svtplay.se.
 
Nu håller jag på att diska nya servisen som jag fick i examenspresent av svärfamiljen, då svärmor tycker att Kimmys tallrikar är så läbbiga att äta på :P Sen ska jag la fortsätta röja lite här. Funderar på att dra igång Cirkeln på datorn och lyssna från början. Den 15:e november kommer Nyckeln, den sista delen i triologin! :D
 
Puss på er!
 

Examen!

Så, då var det gjort! I fredags hade vi vår examensceremoni! Dagen började med att fixa tunnbröd till lunch och att göra sig i ordning inför dagen. Sen åkte vi till skolan där jag lämnade in en lånad bok på bibblan och mitt passerkort.
Därefter gick vi till Rosers Salonger där vi hade den gemensamma ceremonin med musik av Skara musikhögskola, tal från programmens respektive årskursansvarige, solosång och examensbandsceremoni. Sen gick vi i kortege ner till SLU Campus med trumslagare och fanbärare i täten. På campus höll kårordföranden tal och därefter var det fika och mingel. Sen var det fotografering med klassen och lite samling i Smedjan med utnämningar av klassens ambassadör, välklädde, smiley med mera, utdelning av examensbrev och lite pussar och kramar. Därefter var det dags att säga hejdå och åka till Stockholm med älskling och svärfamiljen.
 
Nu har jag varit hemma i storstaden ett tag. Har skickat med mina böcker och filmer från Värmdö hem till våran vind. I veckan är det en del studenter att fira, lite pyssel att dona med, med mera.
 
Det ser ut att bli lite regn snart. Kanske ska ta mig an att måla nere i källaren? Egentligen måste jag stoppa in lite referenser i min hemtenta så att jag kan lämna in den. Men lillasyster satte på spännande dokumentärer på tv, och utanför hörs skramlet och bullret ifrån folk som borrar och sågar i asfalten. Så ja, jag blir jävligt distraherad, kan inte leta i böckerna som jag lånade på stadsbiblioteket idag.
 
Måla verkar som sagt roligare.