Fotjuice

Det stinker av tre par fötter här. Undrar om det började när jag satte på fläkten?
 
Jag har semester!! :D Började med att köra upp till Stockholm och ut till mammas stuga i skärgårn och fira regnig och kall midsommar. Sov på loftet och lyssnade på gammal Mamma Mu-saga på kassettband på en ännu äldre kassettbandspelare.
 
På söndagen åkte jag hem igen, och igår (måndag) kom mamma, Mats och Henke och sov över tills idag innan de åkte vidare söderut. Idag kom lillasyster och Robin och är här inatt :D Så mysigt! <3
 
Allt här hemma kan nu anses färdigt, förutom garderoberna. Jag har tagit ned garderobsdörrarna i gästrummet och börjat ta bort tapeterna på dem så jag kan slipa och måla dem. Sen är det sovrumsdörrarna kvar. Lite i taget. Kimmy ska börja gräva för dräneringen på framsidan och ena gaveln.
 
Bilder får jag ladda upp i dagarna, nu är det kväll, vi har kollat Allsång på Skansen, 100-åringen och nu Midsomer Murders.
 
Oh. Och så här är det. Vi (läs Kimmy) har paxat en valp. En svart schäferhane, född för en vecka sedan. Så om sju veckor ska det drälla omkring ett litet skräp här. Mysigt <3 Hoppas vi fått färdigt så mycket som möjligt bara, har ingen lust att ha en valp i ett byggkaos. Lyckligtvis är som sagt det mesta byggkaoset överstökat nu.
 
Hoppas vi kan ta en tur till IKEA i dagarna och beställa garderober :)
 

The Hickups

Yup, I got them. Hela jag liksom hoppar till. Hoppas bara inte att de börjar göra ont, ibland är de så kraftiga att det gör ont i halsen, vare sig jag har munnen öppen eller stängd. xD
 
Äntligen får jag lite ledig tid! Efterlängtat minsann! Har jobbat så jäkla mycket jour nu och övertid och jag vet inte allt, så jag har varit helt slutkörd när jag kommer hem. Nu imorgon kommer jag äntligen kunna ta mig tid att åka till stallet och spendera ordentlig tid med hästen! Jag och H ska åka och kolla ett bete längre in längs samma väg som stallet är, sen ska vi ut på en tur.
 
På söndag åker vi förmodligen ut till kusten, najs! Det var länge sen. Jag får alltid sån ro i själen när vi är där :) Särskilt om vi kan spendera en natt eller två. Sen har jag bara fyra dagar kvar på jobbet och därefter - SEMESTER! Woopwoooop!
 
Ska upp till Stockholm över midsommar, mysigt :) Sen ner igen, Liseberg om två helger med Trippel-M och sen tillbaka till Stockholm för att fira lillasyster när hon fyller 20! Så jävla gammal. Så gammal är inte jag.
 
Nu håller make och svärfar på med att lägga golvlister! :D De har även fixat 10 ställen på vinden med ventilationshål under taket, skitbra! Så nu kommer det snart vara fritt fram att hälsa på när man vill! Nu står inte soffan längre i köket :P
 
Oh just det! Igår hade vi sommarfest med jobbet! En koordinattävling när man skulle hitta olika ställen för att leta sig vidare till slutdestinationen. Hade helt klart kunnat anordnats på lite bättre sätt, men vafan. Det var roligt, vi var Team Pirates, min kollega har ögonlapp för ett inflammerat ögonlock, så...
 
Efter en kväll med middag och gott sällskap åkte jag och Therese med hem till Lena och snackade strunt och premiärade på vår drink - Tungfuktaren! :D Nu kan jag äntligen avslöja dess innehåll:
* Bacardi Grand Melón
* Frysta jordgubbar
* Herrljunga (eller annan) Flädercider
* Wasabi på glaskanten, likt citron+salt på en Margarita.
Vi hade även en liiiten skvätt av Geléhallonessens som lade sig i botten, men detta skulle jag påstå är frivilligt.
 
En härlig sommardrink med en lite annorlunda twist :P Hinka den lugnt!
 
Puss och kram!

Another avbrott

Jag har jobbat jour 7-21 fre-sön, var helt död måndag, och jour 11-01 inatt. Så ja. Fräschast!
 
Därför har jag inte skrivit på ett tag. Förlåt. Jag blir själv besviken när jag kollar in på sidor jag följer och ser att det inte laddats upp nåt på snart två veckor... Men å andra sidan har jag inte samma audiens.
 
Nu kollar vi lite Deadliest Catch, sen ska jag iväg till jobbet 12.30.
 
Vet inte vad jag ska uppdatera? Hela golvet är färdigtlagt! :D Vi har kommit överens om gardiner till sovrum och vardagsrum så det är fint! På fredag kommer svärfar och hjälper oss med golvlister och ventilation till taket bland annat.
 
Så ja, puss och kram.

Hur man säger kontra hur man menar

Har hängt upp mig lite på vad jag sa till en expedit idag. Har varit på jakt efter gardiner i massor av butiker. Själv har jag hittat massa fina som jag skulle kunna tänka mig. Men jag misstänker starkt att min make inte skulle hålla med mig. Visserligen tror jag att många skulle han tycka bättre om ifall jag bara köpte och hängde upp än om han skulle se dem i butik... Han sa till mig imorse att inte bara en massa vita gardiner, för det har vi redan i köket och gästrummet.
 
Näe, det kan jag väl tycka är ett godkänt önskemål/krav whatever. Men alternativen är typ fjärilar, hus, afrikanska djur eller änglar. Eller helt enfärgade. Och visst, jag kan tycka att det är fint, men då vet jag inte vilken färg jag ska ta. Hade jag fått välja själv hade jag nog valt nån ljus färg, inte knallgrönt eller rosa. Faktiskt.
 
Blah. Nu kom jag av mig.
 
Detta var historien bakom det jag sa till expediten. Jag stod och bläddrade bland olika demo-gardiner. Hon frågade om jag behövde hjälp och jag sa "Nej (tack?), jag vet vad jag vill ha när jag ser det själv." På det svarade hon "Visst.".
 
Som om jag gett henne fetdissen, vilket verkligen inte var meningen, och jag försökte säga det glatt och så. Folk som känner mig hade förstått att det saknades ett par utfyllnadsord som ger frasen lite mer fyllighet och en lite annan ton. Nämligen "Nej tack, jag kommer nog inte veta själv vad jag vill ha förrän jag lägger ögonen på det." Dvs jag vet att jag letar efter gardiner, men vet inte hur jag vill att de ska se ut. Därför är det endast min egen smak som avgör vad jag letar efter och därmed kommer jag inte veta vad jag vill ha förrän jag ser det. Och det kan ingen annan hjälpa mig med. Så förlåt till tjejen på Åhléns i Commerce, Skövde, jag menade inte att låta snobbig. :P
 
Nu sitter jag hemma igen, med lunch i magen, och lite andra inköpta prylar. Men inga gardiner :( Får kolla Ohlssons tyger i Stockholm och låna mammas symaskin <3