Så mycket hellre

Det finns så många saker jag hellre gjort just nu än att sitta valpvakt.
 
Skara fyller tydligen 1000 år och det är stohej där.
 
Skövde har 25-årsjubileum för matfestivalen inne i stan. Kanske kan gå på det ikväll iofs.
 
Det städas och röjs i stallet, med grillnings och löshoppnings, vilket jag sagt att jag ville komma på.
 
Näe men då ska karln jobba den här helgen fast han inte skulle det. Eller nåt. Så nu får jag vackert sitta här medan han sover. Så jävla surt. Det var inte jag som tjatade om att köpa en valp. Helvete.
 
Och buren jag köpte till bilen, näe den får jag minsann inte ens använda "för han kanske får negativa upplevelser" yada yada yada. Hur klarar man sig som ensamstående med valp då? Förresten ska man ignorera dem när de håller på och piper för sånt, annars blir de uppmuntrade att fortsätta. FUCK THIS SHIT.
 
Känner mig bara så jävla dålig som aldrig är där och hjälper till. Efter den här helgen känner inte jag att jag har nån lust att ställa upp så mycket mer. Jag måste prioritera mitt eget djur damnit. Annars får hunden följa med och jag skiter i vad han säger.
 
Igår förresten, som ett förtydligande. Jag var på gyn för en kontroll av cellprovtagningen. Fick blodtrycksfall när jag reste mig, och höll på att svimma i en stol, men det gick bra. Det var två personer där som hjälpte mig att lägga mig ner på britsen igen, höll kallt vatten mot min panna och gav mig att dricka lite. Så ja. Det var inte värre än så.
 

Swedens Next Top Model

Om en stund ska jag åka till stallet. Därefter ska jag åka till Lena för att prova kläder och ta lite testbilder! Jag ska nämligen bli modell jao! Kan inte säga för mycket än, men det ska bli väldigt roligt i alla fall. Kommer lägga upp info och länkar så fort lanseringen är färdig, vilket jag just nu inte har någon som helst aning om.
 
Happ, nu kom maken hem så nu ska jag åka till stallet först.
 
Herrå!
 

Blå krabbor? Coolt.

Så håriga beeen. Håren fastnar i byxorna och drar till och det gör ont piss. Dags att göra något åt det kanske?
 
Nu håller mina solrosor äntligen på att slå ut! Två av sju är gula och fina, de andra är väl så sakteligen på gång, men det är frågan om de hinner innan frosten kommer? Knasblommor, jag planterade dem ju i mars?
 
Jag vill kolla på någon bra film. Men jag kommer inte på någon.
 
Valpen har fått lite hjärngympa. I lördags var vi i stallet i flera timmar, sen åkte vi till Götene och köpte en bilbur begagnat - i princip oanvänd då den var alldeles för stor för säljarens hund. Den här kommer valpis kunna växa i ett bra tag. Fynd för 700:- jo jag tackar!
Idag har vi varit ute första promenaden runt kvarteret, sen har han sovit ett par timmar. När han vaknade igen gick vi i skogen en runda, nu sover han igen. Hoppas kunna hålla denna trend resten av dagen ;) Går inga längre rundor egentligen, det är mest näsan och hjärnan som får jobba. Täcker samma sträckor som han hade gjort i trädgården, men det här blir mer stimulerande för honom. Samtidigt tränar vi lite på att sitta fot också. Duktig!
 
Håll tummarna för Kimmy som skriver omtenta i eftermiddag, vill verkligen inte att han ska misslyckas med den.
 
I fredags hjälpte syrran mig att bleka håret en gång till. Tänkte att jag skulle färga det nu i veckan, men vi får se när jag hinner, kan ju inte gärna göra det när jag är själv med valpen.
 
Nu ska jag försöka få tag i ett kollegieblock - ska försöka planera inför att studenterna kommer på måndag - har blitt lite ansvarig för dem. Hoppas på att kunna göra den okej för dem. Skulle iofs behöva ha ett sköterskemöte också, men vi lär inte hinna med det innan de kommer...
 

Prutt

Ett meningslöst litet inlägg. Eller kanske inte.
 
Kom hem från Stockholm igår kväll. Var och såg Electric Banana Band på Grönan i torsdags kväll! Det var awesoooome! Vi stod längst fram <3 Lika bra att inte ha vunnit bildtävlingen, då hade vi fått sitta på en ganska dålig plats. Så vi är nöjda med att inte vunnit den i alla fall.
 
Idag ska vi försöka släppa ihop Kurt och T med E, sen är det meningen att vi ska ha stallmöte tror jag. Jag hade behövt veta vilken dag jag ska ha jour, vi ska ha en fast jourdag från oktober, så jag vill gärna veta det så jag kan veta vilken dag jag kan ta stallet. Onsdag tror jag. Vi får se.
 
Oh, och svägerskan och hennes sambo har köpt hus! De flyttar in i december. Grattis till er!
 

I-landsproblem

Jag vill slökolla på tv men det går inte för boxen gick sönder i ett åskoväder för ett par veckor sedan. Sen tog det en vecka innan karln äntligen ringde om det. Nu har det gått ytterligare en vecka, äntligen har vi fått veta att vi ska få en ny box. Den kommer väl, om en vecka?
 
Annars har jag idag kollat på två andra filmer i väntan på att lämna över ligisten till maken så jag kunde åka iväg till Skogsborg och Bergs HK i Götene, för att titta på maratonet i SM i körning. Det var jätteroligt, fick hejja på min körlärare Ewa Nowén, sen fick jag hälsa på henne efteråt vilket jag inte gjort på länge så det var kul. Hälsade även på en annan klubbkompis från Sthlms KSS som nu kör för Salaorten. Hann bara se henne köra sista hindret tyvärr.
 
Sen såg vi även Yngve Käll och Tomas Eriksson. Yngve har jag träffat några gånger, men när man ser Tomas fara fram med sitt fyrspann på bara ett par meters avstånd... Ojojoj man blir allt lite starstruck! Men fan vad maraton är häftigt! Och det är så kul med körning eftersom att man "enkelt" kan komma upp i elitnivå efter bara ett par år. Är man bara tillräckligt duktig och har en duktig häst(ar) så kan man komma långt, ett ekipage hade börjat tävla 2009 eller 10. Det är bara fyra-fem år sedan, och att då tävla SM nu är rätt ballt. Tycker jag.
 
Tråkigt nog kommer jag nog aldrig att tävla i körning. Buhu :'( Inte med Kurt i alla fall. Samtidigt vill jag inte säga aldrig, för det skulle vara så in i helvete roligt om jag kunde göra det. Men det är så satans dyrt. Och min häst är inte riktigt gjord för det, med fyragradigt blåsljud på hjärtat. Dressyr och precission kanske, men inte maraton.
 

Valpis

I måndags var vi och hämtade valpen! Kimmy skulle jobba natt så jag fick ta honom själv. Satans vad jobbig kväll och natt. Jag var helt förstörd och ångestladdad och usch. Nu känns det bättre, han har funnit sig tillrätta jättefort, och nu är det lättare att hålla koll så att han gör ifrån sig utomhus. Det är bara det att det finns små ställen där han kan hitta på att smita in till grannen och under altanen, så man får vara med hela tiden. Jag har kollat upp sånt där grönt stängsel som ser ut som stormaskigt hönsnät. Finns på Biltema så ska försöka köpa det i helgen och sätta upp. En av grannarna bakom vårat hus, som man inte ser för häckar och förrådshus, höll på och visslade förut när han höll på och jobbade ute. Det blev valpen väldigt konfunderad över. I dig not. Eller tja, det är väl bra om han vänjer sig vid alla möjliga ljud runtomkring. Men jag vill inte att han ska få för sig att gräset är grönare på andra sidan så att säga.
 
Kimmy jobbar sin sista helg nu inför skolstarten. Han har bett om full tjänstledighet under första delen av hösten i alla fall för att kunna vara hemma med valpen. Ursäkta att jag är som jag är men bild får jag lägga upp när jag orkar engagera mig.
 
Något som jag reagerade ganska snabbt på var att han slickar och kliar mycket på benen och ljumskarna och runt nosen när han är ute. RÄVSKAAAABB! Tänkte jag på en gång. Kimmy trodde inte på mig, medicinrädd som han är och tyckte inte att vi skulle behandla. Eftersom att man måste göra djupt skrapprov under sedering, som ändå kan visa sig negativt även om hunden har skabb, så är det oftast bäst att bara provbehandla efter symptomen. När Kimmy sen pratade med uppfödaren hade hon också märkt det på sina hundar och skulle själv behandla dem nu. Då helt plötsligt gick det för sig. Alltså förlåt, men jag jobbar med detta? Jag har väl sett rävskabb förut och vet hur man hanterar det, eller?
 
Jaja, min goa kollega ska skriva ett e-recept till mig så får jag hämta ut det imorgon :) Spot-on-preparat for the win!
 
Nu ska jag försöka ta en chill kväll. Hoppas det blir en lugn natt. Jag orkar inte åskoväder med hundrastning mitt i natten.
 
 
 

Inte jour blev en bakjour

Igår hann jag inte ens åka en kvart från jobbet innan det ringde och frågades om jag kunde komma in och söva. För ett år sen gick jag och längtade efter att vara en av de narkoskunniga. Men det har sina baksidor också ;)
 
Men rasselrassel i övertidskassan, woopwoop!
 
Nu har jag jour idag, lördag och söndag. På måndag är jag ledig och då ska vi åka och hämta liten valpis! Kimmy har gått omkring här igår och lagt ut typ alla leksaker, skålar, godisburk, hängt upp kopplet i hallen osv osv. Han är värre än en havande kvinna... Men jag ska väl inte ta hans eufori ifrån honom.
 
Måtte det bli en lugn helg bara, för jag har ingen som helst lust att få något nattpass och jobba dygnet runt när ingen kommer och ersätter en på morgonen.
 
Hepp. Har inte så mycket batteri kvar på datorn, orkar inte gå och koppla in den.
 
TV-boxen har dött under senaste åskstormen, yay... Har bett Kimmy ringa leverantören om det men näe. Klart jag också kan ringa men jag jobbar på dagen, han sover bara. Så när han vaknar kanske han kan ringa, skrev det på tavlan nu så han kanske kan komma ihåg det. Vill glo på dumburken, det var ju för sjutton ERNST igår! Det glömde jag! Och missade eftersom jag jobbade extra.
 

Målarrock

Sedan jag gick upp har jag målat och fixat. Har målat dörrposterna till toaletten och till källartrappen för dörrarna är klara att sättas upp. Sen fortsatte jag och målade en till i hallen, har kvar den vid ytterdörren också, får se om jag orkar med den ikväll.
 
Förutom den är det två kvar, men de kanske får bli ett projekt i vinter eller nästa sommar istället.
 
Jag har satt upp toalettdörren med nytt fräsigt handtag och låsvred, har även satt handtaget på den andra dörren, men den måste skruvas upp med gångjärnen så det får vi hjälpas åt med någon dag. Men jag tänkte ta och städa upp uterummet äntligen, nu ska den inte vara någon jävla verkstad längre :)
 
Har en sån stress över att jag inte har njutit av sommaren i år. Antingen har jag jobbat, eller så har vi varit hemma och jobbat, jag har mest varit inomhus. Jag skulle jättegärna spendera två veckor med att bara ligga på stranden hela dagen, sola bada och göra ingenting. Ännu hellre skulle jag spendera några dagar/kvällar med lite kompisar, dricka en kall öl och snacka strunt. Men jag har inga kompisar här, så jag börjar som bli lite hemlängtig igen :/ Vi får väl bo här ett par år, sen ska jag bannemig försöka lyckas övertala Kimmy om att flytta till Stockholm. Han kanske kan hitta nåt jobb med Japankontakter där uppe som kan locka?
 
Om en vecka och en dag ska vi hämta hem valpen också! Så jag måste få iordning så det inte står massa saker framme som inte ska vara det... Vi har köpt en bädd, mat&vattenskålar och en stövelbricka med hög kant som de ska stå på, och lite leksaker. Tänkte köpa lite DAP på jobbet också och spraya med här hemma innan han kommer.
 
Äsch, nu ska jag kolla ett avsnitt av min serie och sen ska jag duscha. Och sen ska jag ha lite mer ångest.
 

Drömmar och vallgravar

Inatt drömde jag nåt random som jag inte minns, men plötsligt träffade jag på mitt ex brorsa vilket ju var trevligt i och för sig. Men sen sa han att han hade nån som behövde prata med mig, vilket visade sig vara mitt ex. Han hade fortsatt läsa min blogg efter vi tog slut (vilket är 4 år sedan nu) och hade blivit arg för att jag skriver om att jag har gift mig och hur vi har köpt hus osv... Sen sparkade mig i ansiktet så att jag tuppade av och då vaknade jag.
 
Jag tror definitivt inte att det är något han skulle göra, men jag vet inte vad jag fick den drömmen ifrån? Askonstigt.
 
Idag har vi i alla fall grävt lite mer. Eller jag började dagen med en ridtur med H, vilket var trevligt. Men sen kom jag hem och grävde. Vi har bara den 6-metar'n ut till stenkistan som ska göras iordning kvar, men vi vill gräva en liten bit i taget för att vi vet att det rasar igen annars... Vi börjar ju bli rätt proffsiga på det här nu. Hela grunden är i alla fall tjärad med kallasfalt, sen ska det på nåt slags pluppig plastmatta, ner med grus, fiberduk och rör och sen på med sand/jord igen. Vi börjar äntligen se ett slut på eländet! Men jag har tyvärr den senaste tiden gått lite på mottot att "kaoset utanför kan likagärna få reflektera insidan" vilket har gjort att det ser ut som ett exploderat helvete här hemma. Igår kväll satte Kimmy igång en diskmaskin, och jag har kört en och precis bytt fyllt på en ny. Jag vill inte påstå att det är diskmaskinens fel att det blir diskberg - men jag tänker göra det ändå. Den är så satans liten att inget går ju in. Och sen när man en dag inte orkar tömma den från det rena, så lämnar man en tallrik på bänken och därmed är det kört. Så jävla lata vi är.
 
Har någon slags inbillning/vision om att när jag är klar med dörrarna och vi har grävt färdigt därute så kan jag göra en jäääääääättestorstädning! Och sen kan vi bjuda in folk på kräftskiva/sen inflyttningsfest!