Halvvägs

Det är fredag kväll och jag sitter och äter mjukt tunnbröd med ost och dricker apelsinjuice. Har precis gjort en avfärgning av håret för att på söndag kunna färga det rött. Bestämde mig helt sonika för att det var dags nu. Förra sommaren gick det ju som bekant rätt värdelöst, så jag köpte på brors rekommendation en ordentlig avfärgning på Åhléns idag. Den var snordyr och jag behöver alltid två förpackningar till mitt långa, tjocka hår.
Det gick inte lite bra som allra första gången, men klart mycket bättre än förra gången. Tillräckligt bra för att jag ska kunna färga det rött. Känner mig än så länge väldigt nöjd.

Den här veckan känns som om den har gått fort, jag tror att det beror på att Pippuri har VABat och jag har varit själv med Anna, vilket har gjort att jag har fått göra väldigt mycket mer själv. Har ju gjort halva praktiken nu, fem veckor har gått och det är lika många kvar.
Har fått med mig ett EDTA-rör och kanyl för att få öva på att ta blodprov på Kurt samtidigt som jag ju då bara får en allmän koll på hur han ligger till, antagligen fullt frisk :)

Jag saknar mitt hjärta, som fyllde 25 år <3 Väntar på att han ska ha gått en rond med guidning så vi kan ringas sen och prata strunt tills jag somnar som vanligt xD Det känns inte som om jag har någon lust med att se på tv eller göra någonting annat särskilt. Går väl ner och bäddar om - det är en reva i mitt underlakan >.< Den får bli skurtrasa. Sen sätter jag mig nog och bara surfar runt och väntar på att särlek ringer :)

Pussigurka! Imorrn blir det stallet och rida eller tömköra, vi får se :D

Good day to you sir!

Idag har varit en bra dag på praktiken. På förmiddagen fick jag ett projekt av David att kolla upp lite gamla journaler efter blodprovsresultat, var typ 15 journaler att gå igenom.

Efter lunch fick jag hjälpa David och sen Ubbe helt själv, förutom en röntgen som Anna hjälpte till att instruera mig med - men bilderna blev perfekta! Nybörjartur kanske? ;) Kort sagt, en bra dag helt enkelt.

Nu sitter jag under mitt täcke och värmer mig med min laptop i knäet. Har ätit fiskpinnar^^,

Sanningen svider ibland, men just nu kliar den mest. Jag är förkyld nämligen. Den kliar och rinner i näsan - USCH! Hatar. Jag vet inte om jag sa det, kan ha gjort det. Men jag prövade ju att gå till Tungelsta istället för till Berga igår eftermiddag, och gjorde detsamma imorse tillsammans med Linda :) Om det inte regnar imorgon bitti så går vi där igen. Jag sparar typ in 20 minuters sömn. Så jävla skönt! Om man har lagt fram kläder och fixat matlåda kvällen innan så går det hur smidigt som helst. Skulle nästan kunna sova 30 min till, men jag vill ha den marginalen ifall nånting händer.

Här är en bild som får avsluta inlägget. En bild ur Bambi som jag tycker är så söt! Pr. Screenade den när jag såg den sist :)


Mad Girl

Mad girl
Can you believe what they've done to you?
Wouldn't they stop
When you asked them to leave you alone?
In all your faerie tales
How did the prince say he loved you?
How did your father die?
Was he a good man?
Maybe someday you'll know

The beginning and the end
Much closer than they seem
Death is but a dream, I know
Dolls are meant to throw away
All broken and bent from petty play
My friend in this world
Is a bottle of nothing
Still I fly
Still I fall

Mad girl
Can you believe what they've done to you?
Wouldn't they stop
When you asked them to leave you alone?
In all your faerie tales
How did the prince say he loved you?
How did your father die?
Was he a good man?
Maybe someday you'll know

Like the water in the well
My melancholy state
Folly, fear and hate, I know
Even time will never tell
She teetered, she tripped
And then she fell
My faith in this world
Is a bottle of nothing
Still I fly
Still I fall

Mad girl
Can you believe what they've done to you?
Wouldn't they stop
When you asked them to leave you alone?
In all your faerie tales
How did the prince say he loved you?
LIAR!
How did your father die?
Was he a good man?
Maybe someday

~ Emilie Autumn


It's gettin' hot in here

So take off all your clothes!

Det är fascinerande hur fort fredag kväll - söndag kväll går, medan måndag kl. 8.00-12.30 kan gå jättelångsamt. Nu var det iofs rätt mycket att göra idag, men andra dagar som imorrn antagligen kommer att bli. Orättvist!

Har varit på Hemköp nyss med syster, köpte en varsinn glass^^, Hon berättade om en dröm hon hade haft, vari hon och jag var jagade av Voldemort. Jag var retarded och Voldemort körde i en vit gammal volvo xD

Har börjat lyssna på The Hunger Games på ljudbok, inte kommit fruktansvärt långt, men ganska. Den är bra faktiskt. Kom överens med K om att vi ska se filmen tillsammans sen och hata den xD
Han har dock börjat lyssna på tvåan nu idag på jobbet. Orättvist att han ligger så långt före. Å andra sidan så antar jag att det inte spelar någon roll. Vi får fixa bra lyssnaböcker när jag flyttar ner igen i höst som vi kan lyssna på tillsammans :)

Jag har kommit fram till en sak till. Jag vill göra ett nytt försök till att färga håret rött. Det var tre år sedan nu, och jag har pratat med Gustaf och vi pratade lite om avfärgningar vs. avfärgning/blekning vs. blekning och kom fram till att det finns en ren avfärgning och den tänker jag hitta. Och den ska fanimej funka den här gången! Vill vara rödhårig igen! :)

Vad var det mer jag tänkte på? Minns inte. Hare gött!

Inflammerad spottkörtel?

Kan man få det? Annars är det ju bara skav ifrån tandställningen, men jag känner att det har satt sig längre upp, in och ömmar jättemycket.

Idag fick jag hjälpa till vid böjprov, men det var en häst med mycket egen vilja som till slut stegrade sig. Det gick bra, men vi fick ju börja om hela tiden... :P Har sett två andra typer av röntgen idag också som var lite intressanta. Lite blandade patienter, helt okej dag bortsett från att den gick lite långsamt.

Jag ska egentligen ta och sova nu, men jag behövde skriva lite.

På bussen hem idag pratade jag som vanligt med K, och fick för mig att jag vill nog ta med mig Kurt ner till trean, och han satte igång att söka stallplatser på internet. Hittade en jättebra, men tillgång till boxplatsen från och med idag. Lite för tidigt... Men vi mailade nog dit angående intresse om platsen finns kvar i höst. Låg iofs i Tibro, borde hitta någonting närmare Skarasidan av Skövde om Madde ska få rida honom ibland :) Hon blev jätteglad när jag frågade, men ville att jag skulle lova att lära henne att tömköra och det ska jag väl kunna ordna :D

Näe nu börjar mitt batteri att dö. Både i datorn och kroppen.

Pussigurka!

Sol :)

Idag har det äntligen varit lite fint väder! Vaknade typ vid åtta, men tvingade mig att ligga kvar längre. Till slut gick jag upp vid halv tio, värmde pannkakor till frukost och tog sen med mig alla fyra hundarna ner till stallet. De stod på äppelängen under natten, så jag mockade ur gårdagens, flyttade tillbaka vattentunnorna och fyllde dem, lade ut hö och vattnade det. Sen gjorde jag iordning honungsvatten och började flytta en häst i taget. Spolade av benen och så fick de en varsin spruta, och en fick sin medicin, och sen fick de komma ner i hagen.
När jag åkte på eftermiddagen så låg Kurtan ner i sanden, och de andra två stod bredvid och solade. Myspys! Hade velat rida egentligen, men det är så blött överallt att det liksom inte blir så bra att rida ut tyvärr.

Stod på parkeringen vid Ersta, köpte mig en glass och satt i bakluckan på bilen och njöt i solen, pratandes i telefon med älskling. Nu har jag nyss kommit hem till mamma igen, lillasyster har lämpat pojkvännen vid bussen och nu tänker jag se till att sjunga singstar med henne. Har ju fått låna PS2-sladd av världens bästa pojkvän^^, Den tänker jag gömma mellan användningarna...

Imorrn jobbar jag kvällsöppet, mellan 12.30 och 20.00. Blir bra för då hinner jag med att gå förbi banken och att fylla på TBE-vaccinet.

Puss påer!


Mus-usling

Idag var en dag med en hint av död tyvärr. Dels fick jag leta fram och slänga ut en död mus som låg i ett förråd, och dels var det två sorgliga besked.
Sen har jag fått lägga in planbeskrivningar på veterinärerna och hovslagarna på tidsbokningen, hann ända fram till nyår :P

Nu har jag ätit ugnspannkaka, varit på hemköp och råkat köpa till mig en fin kakburk, sett Erik och Mackan med älskling och gjort allmänt ingenting. Försökt äta lite kinapuffar men satan vad det spänner i munnen alltså... Känner mig som en moggis när jag försöker äta >.< Får liksom mala maten med tungan upp mot gommen x3

Om en halvtimme är det faktiskt Fråga Olle dokumentären, ett avsnitt som jag hade tänkt se på söndag kväll visas nu, vilket är bra för det börjar mycket senare på söndag :P

Så puss på er smågurkor, fredag imorrn! :D Hästvakt i helgen så återkommer på måndag!

Månadens Lista - April

I brist på fantasi tänker jag lista färger, där den (enligt mig och alla andra vettiga människor) snyggaste är först. Och nu tänker inte jag specificera färg enligt färgspektrat där svart inte är en färg och vit är alla färger, utan bara vad jag tycker är snyggt, så kom inte och kommentera på det ;)

--> Blått!
--> Svart
--> Vitt
--> Silver
--> Rött
--> Grönt
--> Lila
--> Grått
--> Orange
--> Gult/Guld
--> Bajsbrunt

Färgen rosa platsar inte på min lista, där med basta! ^^

Memma!

Såhär några dagar postpåsk så fick jag syn på rester av memma i kylskåpet och blev självklart tvungen att äta upp det!
För er som inte vet så är memma en finsk påskdessert, det ser i princip ut som kobajs. Det är gjort på:
--> Vatten
--> Rågmjöl
--> Rågmalt
--> Sirap
--> Socker, Salt
--> Apelsinskalssylt och
--> Pomeransskal

Det äter man med strösocker, grädde och mjölk. Ganska äckligt men ändå rätt gott. Jag är uppväxt och van vid det, men de flesta som får smaka det som aldrig ätit det tidigare tycker att det är rätt vidrigt. En del som är uppväxta med det tycker i och för sig också att det är vidrigt.

Idag har varit en riktigt najs seg dag. Började med sovmorgon i en och en halv timme, åkte och satte i tandställning i underkäken. Fick även blå plast i molarerna i överkäken för att inte kunna bita ihop helt och råka bita av fästena på hörntänderna. Efter att varit tvungen att vänta på bussen i VH i en timme (tack och lov kunde jag ringa och prata strunt med K under tiden), så kom jag till praktiken i lagom tid till lunch. Därefter fick jag starta endoskopet och sen följde jag med Pippuri och pantade burkar, var på apoteket och sen köpte vi godis (som vi säljer). Det var köp 4 för 20kr och vi fyllde typ åtta plastpåsar á 100kr. Inte så roligt att stå bakom oss i kassan, vi betalade med bara 20-lappar xD
När vi kom tillbaka var det lagom tid att städa efter endoskopin och på övriga kliniken. Bra där. Effektiv dag. Inte för att jag hade något emot det, missade liksom ingenting särskilt.

Nu ska jag plocka fram senaste avsnittet av Glee, och sen ska jag invänta att sötnos smsar efter In Flames.

Pussigurka!

Faeces-nödig

Onödigt vetande.

Igår var så jäääävla awesome! Eller tja, inte första hälften av dagen, men på kvällen var jag och lillaste syster på Nalen och såg Emilie Autumn, Veronica Varlow, Captain Maggot och Contessa Montebello!! Riktigt bra var det och jag fick ännu en gång ha mina grymma kläder och sminkning^^, Skulle egentligen kunna gå så varje dag, men det blir lite jobbigt >.< Jag är för lat.

Idag ringde jag Albano och frågade om vad som egentligen hände eftersom ingen hörde av sig i förra veckan som lovat. Hon blev förvånad över att jag inte hade fått något välkomstmail som skulle skickats ut till alla blivande sommarvikarier men förstod varför jag ringde och var orolig men sa att "Självklart vill vi ha dig!" och då blev jag jätteprillig och sprang ut till kontoret och berättade för Pippuri och Anna :D

Nu har jag tittat på Bonde Söker Fru - kontaktannonserna, på tv4play. Det är awesome, längtar tills säsongen börjar :D Nu har halva sista avsnittet gått av Erik och Mackan knäcker den manliga koden. Skulle sett den tillsammans med K, men bägge tvapparaterna var upptagna så hans pappa skulle spela in. Tänkte att då kan jag kolla på tv6play imorrn samtidigt som han tittar, men han ska på In Flames imorrn så då går det inte heller. Och sen glömde jag att dra igång tvn här igen, kom på det när den redan var tio över=för sent. Får kolla själv imorrn :(

Måste hitta ett par hörlurar, måste ha musik imorrn på buss och tåg! Så jävla tråkigt att åka i tystnad >.<

Nu ska jag bajsa och sova. Puss!

Glad Påsk!

Det blir en lugn påskaftonsdag med fortsatt Harry Pottermaraton, vi är på Half Blood Prince nu. Har mumsat potatis, sill gräddfil med gräslök och ägg. Kanske borde ha haft lite lax eller något, men det var bra ändå. En minipåsklunch tillsammans med älskling :)

Igår snöade det på kvällen och till slut lade det sig på marken. Nu är det inte fasansfullt mycket kvar, men ändå. Usch för snö!

Ikväll ska vi gå ut på Husaren :) Tänkte inviga mina EA-kläder ;)

Har blivit jättesugen på hundköp :D Vi måste dock vänta med det ett par år, K's sötschäfer går inte så bra ihop med andra hundar och vi ska vara beredda på att ha honom ibland ifall hans föräldrar blir upptagna med något särskilt. Blev ändå sugen på att söka runt lite på uppfödare av Dobermanns på klubbsidan :) Har än så länge bara hittat en som har en avelspolicy angående hälsa och mentalitet. Men när det börjar närma sig får man ju ta reda på mer, och kanske ringa och prata med de som inte har någon vettig hemsida.

I torsdags efter att K åkte till jobbet gick jag direkt till Ica Maxi och köpte bara grönt godis och lade i ett litet påskägg som jag tidigare idag gömde i kalsongfacket i K's garderob. Han blev så glad så :) <3 Ibland känner jag mig lite extra fiffig^^, xD

Näe men om man skulle ta och kolla vidare på filmen? Pussigurka! Glad Påsk!

Påsklov is the shit

Snacka om att jag behöver det här, massa dagar ledigt från skola och praktik! Inte för att praktiken inte är rolig, den blev klart bättre vecka två :) Det är bara det att min hjärna är som ett äppelmos.

Idag har jag och K varit på promenad på Billingen, vi gick 10km-slingan, men gick kanske 9km, eftersom den vid ett ställe går i en loop och kommer tillbaka, vi struntade i den. Vi har plockat med oss påskris också som vi satte fjädrar i när vi kom hem.
Igår var vi i Göteborg, har shoppat kläder till EA på måndag :) Har även köpt ramar till draktavlorna, schabloner till byrån och lite annat smått och gott. Letade skor också, men mina fötter är för stora för alla fina skor >.< Får ta mina vanliga om jag inte hinner hem och hitta ett par direkt innan. Kanske inte så troligt. Måste skriva ut biljetterna också, just det. Hmm.. fråga K om det finns en skrivare på kontoret, kanske han kan göra det när han är förbi där.

Har målat byrån två gånger, en gång med grundfärg och en gång med svart. Den ska få sin andra omgång svart senare ikväll tänkte jag. Ska också gå ner på affären och köpa påskmust och kanske några småägg att ha i riset :P Har fått tre små påskharar av mamma <3 Ska se till att jag får upp en bild så ni får se :) Riset går i Hjalmarsson-Hector färgerna grönt och blått ;) Vi ville ha svart och vitt också, men hittade inga svarta. Kanske får måla små ägg svarta när byrån är klar :D Till sist ska jag även leta reda på några bra ordspråk att skriva på ett par av lådorna. Inga lame-a som carpe diem eller något, utan något snäppet häftigare ;)

Pussigurka!

Högtalarhelveten

Det är något knas med ljudkortet i K's dator så ljudet funkar inte alltid. Man får typ försöka starta om den så funkar det. Ibland. Nu har jag startat om typ fyra gånger och det funkar inte så den här datorn kan ju typ slänga sig i väggen eller nåt.

Kom hit i fredags efter praktiken, så jävla skönt att känna hemmakänsla igen :D Köpte mig en räksallad på Gubbens pizza på vägen hit och åt den framför tvn i vardagsrummet där jag trängdes med alla mina saker. Igår banade vi väg för gamla sängen på vinden, bar upp den och lite andra saker, och bäddade med min lite större säng. Har städat i städskåpet och gjort plats för saker och ting. Fick en garderob att ha kläder i :) Men har ju typ alla mina kläder hos mamma nu, men de jag har här hänger nu fint där i. Ja så det är liksom städat och fint här nu, riktigt så det känns att jag har flyttat in <3 Nu är jag jättesugen på att måla om min byrå och även bord och stolar :) Känner mig jättepysslig och vill bara ha massa ledig tid att göra sånt på. Kanske kan fixa med det nu i veckan, eftersom jag ändå kommer vara här själv ibland när K jobbar? Kan vara bra kvällsgöra :) Lite sandpapper, en pensel och lite färg :D Ska fråga om det när vi pratar sen <3 Eller imorrn, vi får se.

Hade tänkt baka pumpabröd faktiskt, men jag känner att jag gör hellre det imorrn bitti så det blir färskt bröd till frukost^^,

Nu vet jag faktiskt inte vad jag ska hitta på. Jo förresten. Jag ville se Pocahontas^^, Har beställt en Kama Sutra i torsdags kväll, som skickades i fredags morse. Hoppas den kommer imorrn så man får lite sånt att göra också :D Eller rättare sagt, lite mer inspiration eller så. Roligt, roligt :)

Puss på er 97%-vatten! ;D