Inbjudningar #2

Så här ser kuverten ut! Namn och adresser är skrivna med silverpenna, men tänkte inte demonstrera dem... Det stör mig lite att Bröllop är mer kursiv än Inbjudan, men de är köpta vid två olika tillfällen och de verkar ha gjorts om lite grann. Ah skit samma, det är lika mycket kärlek nedlagd i varje kuvert! Korten kan jag lägga upp bilder på senare när jag skickat ut dem, så ingen ser dem i förväg ;)
 

Nedräkning!

Nu är det onsdag eftermiddag. Idag har jag varit i skolan en kort sväng och skrivit klart min hemtenta. Det enda som behövs nu är att komplettera med kurslitteratur i referenslistan och stoppa in på markerade ställen i texten. Det ska även göras en räknedel som inte kommer ut förrän 3/6 av någon outgrundlig anledning, innan inlämningen 5/6. Förhoppningsvis kanske den kommer ut tidigare ändå, men jag betvivlar det.
 
Jag har varit en sväng på dinsko och hittat ett par riktigt läckra skor. Jag insåg att jag faktiskt inte har några fina sommarskor, och gick på jakt. De jag hittade är med klackar och är blommönstrade på vit bakgrund. De var så starka i färgen och modellen var så tuff att jag kände att jag behövde dem helt enkelt. Sen var de det enda paret kvar i min storlek, varav den som stått framme var så välprovad att den var lite veckad i hälen, så jag fick 10 % rabatt! Perfekt ju! Har tänkt ha samma klänning som jag hade på studenten, och ett par vita strumpbyxor som jag köpte häromdagen.
 
Så det jag gör nu är verkligein ingenting. Tar det lugnt och inväntar examensdagen! :D Ska ringa ett samtal också, men sen tänkte jag kanske testa att sminka mig lite, vet inte hur jag vill ha^^,
 

Dagens självdiagnos

Den här måndagen har fortsatt i awkward-feeling:ens tecken. Jag börjar känna mig paranoid.
 

Awkward feeling

Usch, jag gillar inte när man har en känsla av obehag över att man har gjort något som man kanske inte borde ha gjort >.< Något som man senare kanske inte vill stå för. Bajs också. Hoppas det bara glöms bort och försvinner ut i rymden...
 
En annan underlig känsla är på grund av det faktum att detta är den allra allra sista måndagen innan examen. Helt sjuuukt! Sen är det ju ut och jobba som gäller. Det man inväntar sen är väl i princip bara pensionen, eller? Det är väl vad Hanna brukar säga. Ohhh Hanna min panna <3 Jag kom på nu att jag drömde att jag fått brev av henne! Fy vad besviken jag blev nu när jag insåg att det har jag inte alls det :(
 
Näe, ha en bra vecka på er, snart äre sommar!!
 

"Jag tänker logiskt"

Idag var vi och storhandlade. Följande scenario är inte en förstagångs-(eller sistagångs-)händelse.

K: "Vi är nästan uppe i månadsbudgeten."
--> Inhandlat: 5 x RisiFrutti (bland annat, obviously)
 
*Åker till stallet och till Skara en sväng. Kommer hem 6 timmar senare. K tar ut en RisiFrutti ur kylskåpet. Jag går in i v-rummet och ser locket till ytterligare en förpackning på skrivbordet framför datorn.*
 
Alltså. Jag kanske är tråkig, det är likadant med typ saft/juice/marmelad/sylt. Det går åt hur fort som helst.
 
Om man nu har satt en månadsbudget - är det då inte meningen att det man handlar ska räcka en månad!? Ät/drick inte upp allting första dagen. Använd inte en hel deciliter marmelad på mackan. Det är inte bara onödigt, det är dessutom äckligt. Det ska vara smörgås med marmelad, inte marmelad med hint av smörgås. Blä.
 
Det är för mig inte särskilt logiskt tänkande.
 

Mors dag!

Glöm inte att gratta era mödrar idag! Det har jag gjort, för min mamma är bäst! <3
 
Idag ska Madde rida Kurt, så jag ska åka till stallet snart, har bara inte bestäm när än. Sen är det tänkt att bli lite picknick och grilla med de från klassen som är sugna. Det har också pratats om filmen Space Balls eller Det våras för rymden, men om det blir innan eller efter vet jag inte.
 
Usch jag känner lite att jag börjar hamna i en tandställningsdipp igen, börjar bli förbannad på den. Men om en vecka ska jag dit och spänna och börja kolla på en tid för när den ska tas bort! :D Så efter måndag är det antingen två eller bara EN GÅNG KVAR! WoopWooooop! Håll tummarna för att det blir sista innan borttagningen!
 
Fick förresten sms från mamma igår och hon hade fixat de där klistermärkena till inbjudningarna som jag inte lyckats hitta här, så de ska komma på posten vilken dag som helst! Sen är det bara frimärken kvar :)
 
Till examensdagen har jag hört talas om att man får ta med sig det man själv vill äta i Smedjan för eftersnacket så att säga. Jag funderade lite över vad man skulle kunna göra som inte behöver värmas men som inte heller kanske behöver vara i kyl utan klarar sig i enbart kylväska. Igår kom jag fram till - tunnbrödrulle! Skitenkelt, gott, går att variera i oändlighet! Så jag tänkte att vi fixar lite sånt tills fredag, för även svärföräldrar och Malin ska titta förbi på min examen innan vi fortsätter vidare norrut!
 
Happ, hepp. Om man skulle borsta tänderna och plocka fram om det är nå grejer som behövs till ikväll?
 

Examensbal

Igår var det så dags för examensbalen! Det var jättetrevligt, god mat i pytteportioner, liveband, vackra klänningar och stiliga kostymer, härligt folk! Hittade till och med en BYS'are som har gått på Berga, det var lite roligt.
 
Det blir tyvärr inga närbilder på min håruppsättning, men det kanske kommer nån senare. Här är i varje fall en bild på mig och Kimmy innan fördrinken :) Tack till Malin för lånet av klänningen!
 
Idag väntar exteriörbedömningskurs på Uddetorp med stallkompis. Puss på er!
 

Hårpyssel

Har tagit en tid i tvättis men missade en timme. Men vi har så mycket tvätt att jag tänkte screw it och kör allt linne och handdukar, och lite stumpor och underkläder, så är i varje fall hälften av berget borta. Tänkte ta ett pass imorrn också om ingen bokar den, och köra lite till.
 
Jobbar även på att testa lite olika håruppsättningar inför balen imorgon! :D Jag funderar dock på om jag ska klippa luggen själv eller låta den vara lång. Det är ju lite jobbigt att den hänger i ögonen, men det blir inte skitsnyggt när jag klipper den själv. Så jag vet inte. Tror inte att någon har möjlighet att klippa den idag eller imorrn.
 
Jag får lägga upp lite bilder imorgon när jag är fix och fin, så får vi se hur länge det håller i sig, det ska eventuellt regna lite mer imorrn >.<
 

"Bättre murbruk i brunnen än en brun kuk i munnen"

Hahaha jag dog lite, ursäkta humorn xD
Idag hörde jag även ett citat från en bild som en gammal klasskompis till Madde hade delat på fb.
"Matte för mig är:
Fråga: Om du har 10 iskuber och 12 äpplen - hur många pannkakor får då plats på taket?
Svar: Lila, eftersom rymdvarelser har hatt."
 
Haha.. stört. Men ja, ibland kan matematik uppfattas på det viset, helt klart.
 
Idag skulle vi börja kl 8. Vi fick ringa läraren som dök upp kvart över. Vi höll på till halv 11-ish och fick därefter jobba i basgrupper. Vi sammanställde ett antal intervjufrågor som skickades ut till arbetsledare inom djursjukvård, och bestämde därefter att vi skulle läsa fallet Sixten till efter lunch. Sen satte vi oss och började sammanställa våra reflektioner kring fallet och försökte hitta lite referering i lagstiftning och kursböcker. Gick rätt bra, vi har bara lite kvar egentligen, och vi bestämde att vi skulle fortsätta med lite fler egna reflektioner på hemmaplan och ses igen med detta nästa vecka.
 
Sen gick jag till bussen där jag snabbt insåg att jag inte hade min lilla blå väska med mig, så jag fick vackert traska tillbaka till skolan och tacka ödmjukast åt de få stackarna som tack och lov var kvar och som kunde öppna Löfstedtsalen där den låg gömd alldeles ensammen bakom en gardin. På bussen blev jag illamående så jag försökte halvsova för att det skulle gå över. Det gick inte så bra förrän vi kom ut på 49:an igen, gamla vägen mellan Axvall och Varnhem i kombination med en ryckig bussförare är ingen bra kombination när man mår illa.
 
Nu har jag kommit hem igen och legat på sängen en stund. Sen kände jag mig hungrig så jag har ätit två ostmackor. Blev liksom lite mer hungrig på det så jag får väl hitta på något mer.
 
Ute regnar det fortfarande, har hört talas om att det kommer regna på fredag på balen också. NEEEJ det vill vi inte!
 

Söndagssysslor

Idag har jag sovit ut, sett esc på datorn, det var faktiskt en riktigt bra show. Melodifestivalen kan ju gå och dö, men esc brukar ändå kunna bjuda på lite roliga nummer, skön stämning och roliga mellanakter. Så jag gillade det. Jag älskade introt med larven som blev en esc-fjäril, musiken av B&B och Avicii, intåget likt OS, och de två numren med Loreen och sen det svenska smörgåsbordet :P Sen måste jag erkänna att Petra Mede gjorde ett riktigt bra jobb! Jag avskyr henne i komedisamanhang. Hon är överdriven, dryg, skrattar för mycket åt sina egna skämt, och går över gränser på ställen där det liksom inte är humoristiskt, bara irriterande eller faktiskt provoserande. Men om hon fortsätter på det här viset och är seriös men lättsam så skulle jag kunna gilla henne. Hon kunde ju till och med sjunga :)
 
Ah ja, sen åkte jag till stallet. Flyttade in saltstenen till deras hage och klappade på dem. Satt och tittade på dem en stund när de mumsade, och hälsade på kvigorna som nu går i hagen bredvid. Fina kossorna! :D
 
Nu har jag gjort en storstädning! Skurat bakom spisen och i kylskåpet! Rackarns! Och diskat upp. Har skurat badrummet också, så det som kvarstår nu är dammsugning och skura golven. Men sen har jag tänkt att jag vill färga håret också. Hmm... Kanske ska spara det tills imorrn och få det färdigt här nu, det vore rätt skönt. Äsch, jag är för kissnödig för att tänka. Får väl meddela senare vilket det blev ;)
 

När all stress släpper

Idag tog jag mig förbi Helena i Skara så fick hon förklara lite för mig om hur hon menade med lite bilder och lite textgrejer. Nu när jag kom hem har jag gått igenom det och fixat till. Det enda kvar att göra är att skriva om figurnummer på bilder som jag bytt ordning på i texten. Det måste jag göra på Kimmys dator och han är lite upptagen där just nu så får vänta en stund. Men har skickat texten till handledaren och invänta ok att skicka till Urkund och examinatorn! Så jäääävla skönt!
 
Svängde förbi stallet på väg hem från Skara och pussade på Kurtan. Han har fortfarande lite vinterull, inte alls mycket, men jag känner att han kanske har lite vitaminbrist. Det får nog bli en sväng förbi Granngården eller Hööks och se vad de har för utbud av biotin. Vilket även påminner mig om att jag borde flytta bort saltstenen till beteshagen :) Skurade ur och fyllde på vattentunnan och klappade på alla små hästarna :) Blev lite sugen på att bada faktiskt. Det var skitvarmt, och det var jätteskönt att få vattenstänk från slangen på armar och ansikte :P
 
Jahopp. Om en halvtimme är det Göta Kanal 3. Har sett första och andra tidigare, och de har gått på 7:an igår och i förrigår, så jag tänkte se den sista nu. Får se om den är något bra. Imorgon ska jag städa och åka till stallet igen. Se om någon vill rida lite kanske.
 
Puss och Kram!
 

Helvetesveckan är nu till ända!

Idag har jag opponerat och presenterat. Jag var faktiskt riktigt nervös, brukar inte vara det. Fick stå på stora scenen i aulan med en tavla av Pet(t)er Hernquist som stirrade på mig under tiden. Ignorerade honom. Men jag känner nu att jo men det gick väl bra även om jag kanske inte riktigt var så rolig att lyssna på som jag "brukar" känna att jag kan vara. Men nu är det i varje fall över, jag höll på i 16 minuter och förde en kortare diskussion efteråt. Nu är det bara ett par få små grejer som ska fixas i den skriftliga rapporten och sen skicka till Urkund. Sen är det fanimej förbi!
 
Solen skiner och det är varmt och skönt ute! Kände när vi gick från skolan att situationen krävde ett besök på systemet. Har bara köpt två flaskor cider, men det kändes rätt med något kallt för att fira lite! Blidde även en glass och en påse naturgodis på affären. Så nu ska jag bara slappna av och andas ut innan jag tar tag i det skriftliga och därefter kan lämna skiten bakom mig!
 
Fick tag i hovslagaren också så han ska komma ut på onsdag eftermiddag och fixa Kurts fötter. Sköönt.
 
Men hörrni, nu får ni ha en fantastisk helg! Jag är inte avundsjuk på er som ska redovisa på måndag. Puss och kram!
 

Dan före dagen D

Imorgon ska jag presentera mitt examensarbete. Har gjort min powerpoint och fått ta bort lite slides efter att ha övat och pratat i 25 minuter. Visserligen ganska långsamt och flummigt för mig själv, men ändå.
 
Fick ett mail från programmets kursansvarige att folk från P4 Skaraborg och SkLT och tänker intervjua lite studenter. Gaah! Hoppas att de antingen inte ser mitt, eller att jag gör ett helt awesome framträdande, som de ser xD
 
Det har varit alldeles varmt och soligt! Imorgon tror jag att det ska bli ännu varmare. Var ute och gick en stund förut, det var riktigt varmt med mjukisbrallor och linne. Men kände av min skitdåliga kondition, vilken jag ska börja jobba på igen så fort jag hinner. Typ efter helgen, eftersom att jag kommer vara i princip klar nu efter presentation och opponering! Yay! :D Sen måste jag städa upp i lägenheten också, det är lite bombnedslag.
 
Sen börjar sista kursen!
 

Helvetesveckan - dag 2+3

Idag är det iofs dag 4,men idag kommer det att vara lite lugnare.
 
Dag 2 var helt enkelt bara lång och dryg, men det var en del riktigt intressanta presentationer. Efter skolan åkte jag och Madde direkt till stallet, Flisan åkte söderut och Kurt fick flytta ihop med två andra hästar. Det gick bra, men det blev en hel del springande.
Jag valde att sova i Skara eftersom att 06.15 lämnade turnébussen Skara mot Uppsala. Fyra timmar senare kom vi fram och fick lyssna en timme på en föreläsning om återupplivning som vi kände var rätt meningslös eftersom att vi redan haft det två gånger. Efter det fick vi en kortare rundvandring på UDS, vilket inte bara jag som redan varit där en gång tyckte var lite meningslös, men även andra som inte varit där.
Lunchmacka i solen var riktigt mysigt, men därefter fick gå in igen och lyssna på lite föreläsningar en timme, och därefter delas upp i små diskussionsgrupper. Det var det som var roligast, att få träffa lite veterinärstudenter och prata etik, men det varade bara en timme innan vi var tvungna att återsamlas och ha stor diskussion.
 
Ohh nu var veterinären på TV4 nyhetsmorgon där och pratade. Han nämnde just en av de grejer vi diskuterade igår - att sätta djur i rullstol, vilket han sa att veterinärförbundet valt att säga att det INTE är etiskt försvarbart. TACK SNÄLLA! <3 Fy fan. Jag kan ha sagt detta tidigare, men jag kan säga det igen. I rehabiliterande syfte, absolut! Men som permanent lösning? Aldrig. Det kan inte garantera en hög livskvalitét för djuret, och att djuret kan utföra alla sina naturliga beteenden. Nej, det är bara egoism att behålla djuret i det läget. Min åsikt. Även många med mig.
 
Happ, happ. 16:30 lämnade vi SLU Ultuna och åkte tillbaka till Skara, vi var tillbaka fyra timmar senare.
 
Idag skulle vi ha kursintroduktion till sista kursen, Arbetsplanering inom djuromvårdnad. Men jag måste verkligen förbereda min presentation, så eftersom att det inte var obligatoriskt så valde jag att stanna hemma idag och fixa med det. Har precis ätit frukost, så ska ta och klä på mig och sen göra min presentation!
 

Helvetesveckan - dag 1

Jag har överlevt första dagen! Gick upp kl. 6 imorse och åkte till skolan där jag plockade ut de sista referenserna. Ska stoppa in dem om jag får låna älsklings dator en liten sekund... Sen ska det skickas till min handledare via Urkund och sen känner jag mig klar med det skriftliga. Eller tja, min opponent hade visst lite grejer också, ska se vad det var kanske. Eller vill jag det? Inte säker på att jag vill. Men det är säkert bra...
 
Har plöjt mig igenom min respondents arbete nu också, trots att jag är helt jävla slut i rutan. Kimmy hade tydligen ingen lust att låta mig göra min presentation på hans dator längre heller, så han ska fixa powerpoint på min dator. Men jag tycker att han kan göra något annat en stund, eller åtminstonde ta min dator så jag bara för göra klart skiten...
 
Nu är jag bajstrött. Måste göra kväll och ta fram det jag måste ha imorrn kväll när jag ska sova i Skara. Jag har heller ingen matlåda tills imorrn så det borde jag fixa. Och ingen frukost finns det. ÅHHH jävla röv.

Trött och skitirriterad. Låt mig vara.
 

Usch...

Det är måndag morgon, och det är alldeles för jävla tidigt. Klockan ringde för en halvtimme sen och jag hade en jätteskum dröm om Kurts hovar och jag hade lite smått panik.
 
Jag hade kanske kunnat sova en stund längre, för nu ska jag egentligen bara ta på mig andra kläder och gå till bussen. Jag kommer vara så jävla slut ikväll, kommer att behöva gå och lägga mig tidigt ikväll om jag ska vara människa imorgon... Det är helt galet vad den här veckan kommer att vara dryg.
 

Tre intensiva veckor

Imorgon börjar helvetesveckan med redovisningar av alla examensarbeten, och etikdag i Uppsala!
 
Igår och idag har jag och Madde varit ute och ridit. Det märks att vi inte varit ute på länge och att de börjat få gå på gräs, för de är alldeles slöa och sega. Idag upptäckte jag ett hack back på utsidan av samma hov som strålbölden var på. Det ser ut att vara bara i glasyrlagret, så jag tror inte att det är något farligt egentligen, men oh så onödigt. Fick numret till hovis idag så jag måste ringa och bestämma någon dag som han kan komma och verka och kolla på det.
 
Som sagt, helvetesveckan imorrn. Måste kolla en buss, för jag tänkte åka dit tidigare och försöka hitta de allra sista källorna. Har kollat upp en som jag hoppas kunna använda, men sen måste jag kolla lite böcker... Blää. Vi börjar 08:50 och går ända tills 17:00. Fy. Faan.
 
Hoppas ni får en bättre vecka än vad jag kommer få. Å andra sidan, det kommer vara rätt slappt ända tills fredag då jag ska opponera och redovisa.
 

Inbjudningar #1

Nu sitter jag och pysslar lite inbjudningar! Eller egentligen håller jag på att skriva adresser på kuvert med silverpenna. Skrev dem igår med blyerts och köpte en smal silverpenna idag, men den har en tendens att tjocka till sig ibland precis efter den tröttar ut sig så man måste "pumpa" den mot ett annat pappet, ni vet?
 
Men än så länge går det bra. Kimmy hade sin prao i högstadiet på ett tryckeri så han har fått en hel kartong jättefina kuvert därifrån som nu kommer väl till pass :) Det är några adresser som saknas som vi måste be om precis innan vi skickar av olika anledning. Men i övrigt är det nu i full gång! Jag har tänkt skaffa lite klistermärken och göra kuvertet lite pyntat, för korten kommer att bli ganska små.
 
Eftersom att det är så pass långt för många att åka hit, och för att det är ganska trångt på stället vi bokat efteråt så kommer vi inte att bjuda fler än våra släktingar och allra närmaste vänner, så det har inte blivit så många inbjudningar faktiskt. Ska ta och lägga upp en bild när jag gjort klart något fint så får ni se hur jag gjort :)
 
Hare!
 

Bröllopstankar

Hallå där ute i etern! Nu har jag länkat till denna blogg via BT för att se ifall någon kikar in. Tanken är att kanske kunna få lite tips och idéer från andra i samma sits, eller för att sprida inspiration till de som sitter blanka i huvudet!
 
För dig som kommer hit via BT och inte vet vem jag är kan jag väl presentera mig lite då ^^
 
Jag är 22 år gammal än så länge, och uppväxt i huvudstadens skärgård. Vi förlovade oss 121212 och gifter oss i slutet av september i år 2013. Vi bor i Skövde där vi båda för tillfället är studerande. 31/5 tar jag dock min examen från djursjukskötarprogrammet på SLU i Skara, och kommer därefter att börja jobba direkt med det. Kommer att jobba främst med smådjur, men är lika intresserad av hästar.
I lördags bokade vi helt spontant bröllopsresa till Nya Zeeland i två veckor runt jul. Hur coolt är inte det? För den som inte vet finns det drakar där ^^, Förra helgen och igår frågade vi de två som vi önskat ha som dubbla toastmasters och de har svarat ja på det. Nu när jag har skrivit klart det mesta av mitt examensarbete så kan jag börja fokusera på annat som är lite roligare - nämligen att pyssla ihop lite inbjudningskort! Så idag har jag skrivit ihop text på datorn och testat att skriva ut för att se hur det blir på pappret. Perfekt! Har bett mamma kolla in texten så ska jag skriva ut och pyssla med det någon dag. Det får jag helt enkelt skriva mer om i ett senare inlägg.
 
På den här bloggen skriver jag i övrigt om allt mellan himmel och helvete, och eftersom att jag inte har särskilt många läsare så brukar jag skriva precis vad jag tycker. Ibland kan jag vara ganska aggressiv i mina inlägg, men då har jag bannemej en bra anledning.
Vill man inte läsa om allt jag skriver om min häst, mitt plugg eller annat som händer - då klickar man på kategorin Bröllop i menyn till vänster, så ska jag se till att bara hålla mig till att skriva om saker som rör bröllopet under den katergorin.
 
Känn dig välkommen!
 

Sämst

Fäsk länkade nyss till presentations- och opponentschemat för nästa vecka. Jag ska presentera som tredje sista på fredagen, när alla är trötta och uttråkade. Härligt. Sen kommer helg och en sista redovisningsdag måndagen efter helgen eftersom att vi ska till Ultuna på onsdagen. Men alltså. Ahhhhh! Det här lägger rätt stor press på mig att göra en bra powerpoint, men framförallt ett riktigt bra och intressant framförande så att ingen somnar eller sitter helt ointresserad.
 
Känns ju lite sådär faktiskt. Men vafan.
 
Det var något annat jag tänkte göra. Vad var det? Jag minns inte. Det var nog egentligen ingenting särskilt. Typ powerpointen. Ska ta och fiska lite bilder från hans dator till min.
 
Håll tummarna för att det blir bra det här. På onsdag kommer mina fina småsyskon och hälsar på! :D
 

Kroppens mysterier

Jag har funderat lite över hur kopparspiralen påverkar min kropp. Jag vet att den kan orsaka svårare smärtor och ökad mängd och allt det där. Men vad gäller cykeln har det varit väldigt bra sen jag satte in den tills nu. Eller tja, det var ju lite knas precis i början, men det blev bra sen. Men nu är det liksom väldigt opålitligt vad gäller när det börjar och när det slutar.
 
Jag har funderat över detta och kommit fram till två saker:
1. Alla syntetiska hormoner efter P-pillren är helt utrensade, och därför går allt helt och hållet för egen maskin
2. P-pillren förhindrar ju ägglossningen helt och hållet (bland andra egenskaper) och har ju kommit igång igen sen jag slutade. Kopparspiralen orsakar ju en ofördelaktig miljö både för spermierna att leva, och för ägget att fästa i slemhinnan. Man kan dock bli gravid, även om det är högst ovanligt. Så det jag funderade över var ifall det liksom är "små" missfall som gör att det börjar när man inte tänkt sig, eller fortsätter längre än vad man önskar, eller inleds med mer smärta än tidigare.
 
Detta behöver inte på något vis vara sant och jag har inte frågat någon utbildad. Men det är sånt man funderar över när man går ut och tar en promenad för sig själv i kvällssolen.
 

Karva...

Idag åkte jag till stallet tidigt. Kimmy kollade VT och där stod det att en buss skulle gå 09:08, men när jag kollade i mobilen 09:17 skulle det visst inte komma någon förrän 09:56. Så då orkade jag inte vara duktig, gick hem igen och tog bilen. Och tur var nog det, för när jag hade pysslat i stallet och tänkte att jag skulle skära lite i strålarna på Kurt, för de är lite stora och med antydan till strålröta, så hittade jag en strålböld på höger fram. Ett hål med grått klegg kom upp. Så det blev till att köra till Hööks och Apoteket och tillbaka igen för att lägga ett våtvarmt bandage med jodopaxlösning. Köpte gips också ifall det behövs göras mer. Skar upp lite till först innan jag lade bandaget, och jag tyckte att jag fick bort ganska mycket faktiskt, hoppas att bandaget suger ut resten av snusket. Det vore jättetråkigt om den är mer utbredd än vad jag kan hitta, men jag törs inte skära mer så vi håller tummarna. Annars får jag väl åka in till sjukhuset, men det vore så trist :(
 
Nu är jag hemma igen, gör lite ugnspannkaka åt mig själv. Ett gäng killar här igen och spelar Twilight Imperium. Att de orkar spela så ofta är bortom mitt förstånd, det tar ju verkligen en hel jävla dag att spela klart... Aja. Jag ska ta det lugnt, kolla film och börja jobba lite på min powerpoint tror jag. Åtminstonde börja fundera över vad jag ska ta med.
 
Puss på er.
 

Solokvist

Den här helgen blir jag utan karln, då han försvinner till Trollywood och västkusten för att hälsa på lite släkt. Jag bestämde mig för att stanna kvar hemma för att ta hästarna, och för att jag inte orkar åka någonstans. Har fixat till lite smågrejer i arbetet som jag fått kommentarer på från min kritiska vän. Ska till bibblan igen på måndag och se till att lösa det sista innan jag skickar arbetet via Urkund till min handledare och därefter är nöjd. Sen är det bara powerpointen kvar! Har läst igenom Lollos arbete igår så jag är klar med det.
 
Igår förmiddag gick jag upp på vinden för att röja och göra plats åt de kartonger och kassar jag har på Värmdö. Jag visste att det fanns en stor tomkartong från tv:n där uppe, men det visade sig vara mer än så. Den + en stor kartong från en dator, en stor kartong från någonting annat, två Dafgårdkartonger, två Guitar Hero-kartonger, tre banankartonger och en till stor kartong. Ah men allvarligt talat? Har redan rensat ut alla köksskåp och garderober förra sommaren och i höstas, men tydligen var det inte slut där. Alltså, vissa kartonger kan visserligen vara bra att spara på, särskilt om man tror sig snart behöva dem igen, om man vill slå in en lämplig present, eller om det är något väldigt speciellt som behöver kartongen. Men jag är av åsikten att man inte behöver spara alla kartonger, särskilt inte när man måste få in andra kartonger i förrådet, kartonger som det faktiskt ligger saker packade i. Så jag gick med kartongerna till återvinningen. Det tog mig dock lite emot att slänga banankartonger, de är ju så bra! Men som av en ren händelse kom det fram en man och frågade om han inte kunde få dem istället - perfekt ju! Så nu finns det "hur mycket plats som helst" på vinden! Åtminstonde tillräckligt för att få in mina saker :D Tog även upp alla vinterjackor, så det inte ska behöva vara så jävla trångt i garderoben. AWESOME!
 
Idag har jag varit ute och promenerat 1,5h i solen med hållningsvästen, skönt! Sen har jag tagit det lugnt, sett en film. Känns inte helt okej att vara inne när det är så vackert, men det blåser ju så in i helvete.
Hade velat pyssla lite med inbjudningskorten till bröllopet, men eftersom Kimmy segar med att fråga folk om de vill vara toastmasters, så kan jag ju inte gärna skriva ut korten utan att veta personernas namn och kontaktuppgifter...
Så jag får helt enkelt fortsätta vänta med det.
 

That feeling

Känslan av att det går åt helt rätt håll med arbetet, så jävla skön.
 
Var på bibblan igår och lämnade tillbaka lite böcker och kollade upp vilken volume en referens hade, då det inte stod med på den som jag scannat in. Skulle ha pratat med bibliotekarien också, men eftersom att det var röd dag så var det ingen där. Men det är en sån smågrej som kan fixas innan the final inlämning 24 maj så det är inga problem.
 
Igår började jag rita mina bilder till arbetet. Jag har ritat de olika lagren av epidermis i två bilder, ett spiktramp, en bild med siffror som jag nu inser att det fattas en siffra på och en bild med primär- och sekundärlameller. Ska rita en bild med skelett, leder, senor, nerver och blodkärl, och en som visar lägesförändring av hovbenet.
 
Älskling har hemtenta idag mellan 9-15, så jag får allt vänta med att fortsätta rita tills dess. Beroende på hur lång tid det tar att rita får jag ev. skicka arbetet i förväg och komplettera med resterande bilder senare, eller så hinner jag fixa allting.
Tills dess att jag får sätta mig och rita tänkte jag nog gå upp på vinden och röja. Alternativt ser jag om det går att koppla in ritplattan till den här datorn. Nackdelen är ju att skärmen är mindre, men det gör inte så mycket. Men på Kimmys dator är det två skärmar så man kan ha uppe en bild bredvid att rita av. Jag vet allt hur skelettet ser ut, men det känns bättre att ha en mer korrekt bredvid att utgå ifrån...
 
Vi får se hur det blir. Ha nu en trevlig dag allahopa!