Svullna fötter

Helgjobba 7-21 med fullt ös medvetslös och ett flertal hästar ska ha motion för hand x flera längs hältgången av betong, är det inte undra på att maken kommenterar "Dina fötter är faktiskt svullna!" på kvällen när man dråsat ner i sängen.
 
Idag ska jag försöka repa mig. Vi ska hämta ut förnyade pass och körkort, och jag ska komplettera piratutstyrseln! Ska nog ta en sväng förbi stallet också och pussa på hästen.
 
Jag känner mig lite töntig, men en av de bloggar jag följer har inte uppdaterats sen augusti, tråkigt! Vill ju veta vad folk har för sig, det är så sällan man träffar vissa människor. Sen är det inte jättekonstigt att man inte träffar alla, en del har man kanske aldrig träffat, och andra är en kompis kompis. Men ändå.
 
Näe jag tar och klär på mig lite så blir det stan sen. Blöt puss från ett regnigt Skövde!
 

Arrgh, Pirate!

På fredag är det halloweenfest i Trollhättan! Har funderat över en kostym och kommit fram till pirat i stil med Captain Maggot. Gjorde en vända på stan, men inser nu att jag har missat lite atteraljer. Jag är dock ledig på måndag efter jouren, så jag får ta resten då. Tänkte testa det jag har nu ikväll i alla fall och se hur den skulle behöva kompletteras.
 
Det är ju även start för Så mycket bättre idag. Ska man kolla på det kanske? Vet inte. Tänkte i varje fall ta mig bort till gymmet idag. Helt själv! Och försöka pressa ordentligt, vill ha en rejäl träningsvärk imorrn, annars blir jag besviken.
 
Igår avmaskade jag hästen och tog ett blodprov med mig till labbet. Han hade lite lågt EVF och Hkt, men det borde förhoppningsvis gå upp nu efter avmaskningen. Ska ta ett nytt prov om tre veckor för att kolla det.
 
Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Blev lite avtrubbad känner jag.
 
Näe. Ha en skön lördag kväll!
 
 

Annonsera

Har lagt ut min brudklänning på blocket. Det gör lite ont i hjärtat men jag måste tänka realistiskt. Det är inte att göra klänningen rättvisa att ha den liggandes på en vind av sentimentala skäl, eller i någon slags förhoppning om att en eventuell framtida dotter skulle vilja ha densamma. Jag vill kalla den tidlös, men det kanske min mamma gjorde om sin, och jag ville inte ha den. Då är det bättre att få tillbaka lite cash och att den får glädja någon/några fler.
 
603 personer har tittat på annonsen sedan jag lade upp den för ett par dagar sedan. Har bara fått ett mail, från en person som ville köpa underkläder om jag ville sälja dem... Kom igen folket! Ni vill ha min klänning, den är ju awesome!
 
Idag ska jag jobba jour. Men först ska jag ta en sväng förbi stallet och avmaska Kurt och ta med ett blodprov bara för att checka normalblodstatus på honom. Liten höstkoll sådär.
 
Ha en bra dag folk!
 

Visning

Nu är jag nyss hemkommen från en visning! Hör och häpna! Vi (Kimmy) sökte runt lite häromdagen och såg ett par hus som vi gillade. Ett litet 90m2 i Tidan som var väldigt gulligt, och ett annat större här närmare oss. Även om huset i Tidan var fint, gulligt, billigare, så ligger det ytterligare 25 min bilfärd från våra jobb i Skara, träningar i Lidköping, häst i Varnhem, och det var som sagt mindre boyta och lite mindre förvara-skit-yta.
 
Det här huset vi var och kollade på nu är egentligen väldigt stort för oss nu, men efter diskussion med våra båda mammor så är tanken att det förmodligen är mer lönsamt att köpa ett stort hus på en gång istället för att köpa ett mindre för att sen köpa upp sig och flytta en gång till. För familj blir det la nån gång, och hundar och hela middevitten.
 
Magkänslan är väl inte direkt en wow-känsla, men det är en ganska skön känsla av att "Jo,men varför inte?". Det har ett bra läge, är ett mysigt område, närmare till både jobb och häst, det har potential även om det finns återstoder från byggåret på 70-talet, och det är ingenting som är egentligen kris-och-panik måste åtgärdas nu för dyra pengar. Då kanske de inte skulle sälja det utan att åtgärda det heller iofs.
 
Planen nu är nog att se om vi kan få en ordnad privat visning, prata med banken och räkna på vad det skulle kosta och om vi skulle bli tokpanka, gå back, eller klara oss någorlunda bra. Har precis pratat i telefon med mamma, och vi tänkte väl båda att det ju är första visningen vi är på, vi behöver inte ha så bråttom. Det kan vara nyttigt att gå på ett par stycken, även och kolla på objekt som man inte finner intressanta, just för att lära sig vad man ska kolla efter. Något annat vi känner är väl att om det skulle vara så att någon av de andra intressenterna är taggade och vill buda, så går det ju kanske lite bort, för vi har förmodligen inte de resurserna. Vi lägger väl hellre de pengarna på att renovera istället... Så ja, vi får väl se. Jag får försöka hålla er uppdaterade bäst jag kan/bäst ni vill läsa :P
 

Pyssel

Här i veckan kom bilderna som jag framkallat från bröllopet. Har pysslat ihop ett album nu, blev klar igår. Bara ett par bilder som jag inte kunde vänta på för erbjudandet för 100 gratis bilder skulle ha gått ut, så de får jag ta senare.
 
Jag har nu som plan att gå ner på stan och köpa papper så jag kan göra tackkort och skicka ut, såhär 3 veckor senare... Jag tänkte också gå till Myrorna och kolla lite grejer till en halloweenutklädnad, men det verkar inte som om de har öppet på söndagar. Skit också...
 
Senare idag ska vi gå till gymmet också, har inte varit där på en vecka. Så jävla illa. Måste verkligen komma igång och gå oftare, men vill ju helst gå tillsammans med Kimmy. Men han tränar ju i Lidköping tisdag och torsdag, så då kan inte jag ha bilen till jobbet om jag skulle jobba över. Så då måste jag till stallet de dagarna. Det blir ju ingen dag över, så då blir jag ju tvungen att gå dit själv tis-tors... Bajs. Jaja, det är bara att ta sig i kragen och inte skylla ifrån sig. Jag behöver stärka upp min rygg och det kommer inte hända om jag bara är där en gång i veckan...
 

Bonde

Nu har det gått sådär lång tid igen sen jag skrev sist. Vet ni varför? Jag hinner typ inte. Eller jag har ju datorn igång nån stund varje kväll när jag kollar fb och sådär, men att ta sig tiden att skriva gör jag inte alltid. Ibland ska det lagas mat, ibland har jag varit sent i stallet, ibland har städat... Igår började jag pyssla ihop ett bröllopsalbum där jag ska sätta in massa fotografier, inbjudan, vigselprogrammet, festprogrammet osv... Har börjat sätta in alla gratulationskort än så länge, men ska väl försöka välja ut vilka bilder vi ska framkalla.
 
Idag har jag varit på smådjur på förmiddagen, för de behövde folk. Fattar ni, det händer typ aldrig! Det var lite panikigt, och jag blev lite panikig, för på smådjur har man inte samma tradition och historia av veterinärassistenter, där man verkligen assisterar och servar för veterinären. Det har jag inte tänkt på innan, men det märktes så tydligt nu när jag kom dit, ingen tänker på att förbereda för de kommande patienterna, lägga fram utrustning, dra upp läkemedel eller vad det nu kan vara frågan om. Man blir så sinkad av det... Men jaja, jag överlevde. Överlevde och kände lite extra starkt att jo men fan, det är bra mycket bättre och roligare att jobba på hästkliniken! :D
 
Nu kollar jag Bonde. Halvt. Usch på mig, fokusera rätt! Kom hem för en timme sen, jag och Kimmy har varit och gymmat lite. Så jävla duktiga! Tänkte försöka hinna göra det i helgen också, jobbar jour imorgon.
 
Till sist - om ni skulle ha vägarna förbi Skara djursjukhus hemsida så hittar ni nu en bild och liten text om mig :) Nu väntar jag bara på att få mina nya fina kläder med namnbrodyr och tryck, så jag slipper fortsätta gå omkring i ATG's gamla smurfkläder :P
 

Frugan

Sådär ja! Nu hittade jag tillbaka hit igen!
 
Nu är jag nygift sen lördags. Hur häftigt som helst!
 
Jag, lillasyster och Madde som var mina tärnor, och även Robin, var hos frissan halv 9 och fixade hår, sminkning och påklädning. Blommorna hämtades ut och bilen kördes fram, sedan begav vi oss till kyrkan där vi mötte upp brudgum, marskalk, och brudgumens syster samt en god vän med sin kamera i högsta hugg. Innan vigseln tog vi massor av bilder i klosterruinerna utanför kyrkan.
 
Sen blev det ju dags att smyga in och gömma sig! Familj, släkt och vänner var samlade, och trots att jag inte ser mig själv som religiös eller troende så kändes gudstjänsten väldigt magisk, och det kändes som om hela kyrkan var fylld av en oförklarlig närvaro som gav en gåshud! Förmodligen all kärlek och glädje hos alla. Trots att jag var trött efter en natt med sömnbrist, var det ett konstant lyckorus hela dagen!
 
Till middagen blev vi skjutsade i en Jaguar Daimler och skålade med första skumpan. På plats på Brunsbo gästgifveri blev det snittar och brudskål med alla gäster. Därefter satte vi oss till bords och njöt av en härlig middag och tårta med tal och spex som sig bör, under ledning av våra fantastiska toastmasters!
 
Sen var det dags för brudvalsen, till valsen från Disney's Törnrosa, En gång i en dröm, och det gick felfritt! Så jävla gött! Det jag fasat mest för under hela dagen ;) När det var över dansade vi med släkt och vänner ända tills 01:00, sen gick vi och lade oss och sov jättegott i hotellets svit. Lyyyyxigt!
 
På söndagen blev det frukost och ihopplock av packning, presenter, pussar och kramar, tack och hejdå till alla gäster när de begav sig hemåt. När vi själva väl var hemma däckade vi på soffan, sen i sängen, sen åt vi mat och gick och lade oss igen ungefär. Vi var helt slut!
 
Sammanfattningsvis vill jag bara säga att det var som klyschorna säger - det var den bästa dagen i våra liv (än så länge)! Har aldrig upplevt en sån lycka och kärlek förut, till alla våra fantastiska och underbara vänner, familj, och framförallt till min nyblivne make. Tack för allt! Tack för att ni kom och förgyllde vår dag, tack för allt stöd, tack för alla presenter, tack för sällskap, skålar, skratt, tårar, danser, tal, foton... verkligen allt! Även om de ända som krävs för att genomföra vigseln är vi själva, så utgjordes den största lyckan och glädjen ifrån den kärlek som våra gäster bjöd oss på! Det hade aldrig blivit en sån fantastisk dag utan er närvaro!
 
Extra stort tack till Linnéa, Madde, Linus, Rickard, Anna, Patric, Fredrik, och förstås våra föräldrar som ställt upp och hjälpt till med så mycket! Vi hade behövt säkert 5 år till innan vi hade kunnat genomföra en sån här fest om vi inte fått er hjälp! <3