Helvetesveckan - dag 2+3

Idag är det iofs dag 4,men idag kommer det att vara lite lugnare.
 
Dag 2 var helt enkelt bara lång och dryg, men det var en del riktigt intressanta presentationer. Efter skolan åkte jag och Madde direkt till stallet, Flisan åkte söderut och Kurt fick flytta ihop med två andra hästar. Det gick bra, men det blev en hel del springande.
Jag valde att sova i Skara eftersom att 06.15 lämnade turnébussen Skara mot Uppsala. Fyra timmar senare kom vi fram och fick lyssna en timme på en föreläsning om återupplivning som vi kände var rätt meningslös eftersom att vi redan haft det två gånger. Efter det fick vi en kortare rundvandring på UDS, vilket inte bara jag som redan varit där en gång tyckte var lite meningslös, men även andra som inte varit där.
Lunchmacka i solen var riktigt mysigt, men därefter fick gå in igen och lyssna på lite föreläsningar en timme, och därefter delas upp i små diskussionsgrupper. Det var det som var roligast, att få träffa lite veterinärstudenter och prata etik, men det varade bara en timme innan vi var tvungna att återsamlas och ha stor diskussion.
 
Ohh nu var veterinären på TV4 nyhetsmorgon där och pratade. Han nämnde just en av de grejer vi diskuterade igår - att sätta djur i rullstol, vilket han sa att veterinärförbundet valt att säga att det INTE är etiskt försvarbart. TACK SNÄLLA! <3 Fy fan. Jag kan ha sagt detta tidigare, men jag kan säga det igen. I rehabiliterande syfte, absolut! Men som permanent lösning? Aldrig. Det kan inte garantera en hög livskvalitét för djuret, och att djuret kan utföra alla sina naturliga beteenden. Nej, det är bara egoism att behålla djuret i det läget. Min åsikt. Även många med mig.
 
Happ, happ. 16:30 lämnade vi SLU Ultuna och åkte tillbaka till Skara, vi var tillbaka fyra timmar senare.
 
Idag skulle vi ha kursintroduktion till sista kursen, Arbetsplanering inom djuromvårdnad. Men jag måste verkligen förbereda min presentation, så eftersom att det inte var obligatoriskt så valde jag att stanna hemma idag och fixa med det. Har precis ätit frukost, så ska ta och klä på mig och sen göra min presentation!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback