Nu inbillar jag mig igen

Har gjort hela dagen. Jag tror att jag har ont i halsen, men jag är säker på att det bara är fantasier. Klart jag inte är på väg att bli sjuk. Fuck no. Ska koka mig en kopp te (har undvikit det hela dagen pga värmen) och ta en Ipren.
 
Hela kroppen är full i blåmärken, det brukar den vara. Men igår fick jag en fin smäll när jag försökte lyfta framhoven på en astung, sederad och osamarbetsvillig häst - rakt på kärringnerven på armbågen. Det blev liksom myrornas krig i hela underarmen i säkert 5 minuter. Sen har jag också varit öm i höger handled i typ två dygn. Ingen aning hur, men har väl överansträngt den på nåt vis. Tänkte linda den i fetvadd men det har jag ingen. Jävla skit. Och min man har lagt lindan nånstans som jag inte vet var så det spelar ingen roll. Så, Orudis och Ipren och vetesäck får det bli. Och te. Damnit.
 

Snart dags för en...

...bildupdate! Nu är gästrum, matrum och nästan hela vardagsrummet tapetserade! Väggarna i sovrummet är målade och det som återstår är att tapetsera färdigt vardagsrum och sovrum. Målarna kommer en sista gång på måndag och då beräknas allting bli färdigt! :D Sen ska det in med golv i resten av rummen och på med golvlist!
 
Tänkte att jag skulle lägga upp lite före- och efterbilder men det får nog vänta tills allt är tapetserat. Sen får ni även bilder på när golven är inne och allt är i sin ordning men det kommer ju dröja så pass att jag tänker att det är lite taskigt länge att låta er vänta ;)
 
Kan i alla fall visa en sängram och huvudgavel vi hittat på Ikea som vi vill ha i vårt nya fina sovrum^^
 
BRIMNES Sängstomme med förvaring IKEA De 4 stora utdragslådorna ger dig extra förvaringsutrymme under sängen.
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S39902937/
BRIMNES Huvudgavel med förvaring IKEA Perfekt för saker du vill nå från sängen. 1 hylla är justerbar i 3 olika positioner.BRIMNES Huvudgavel med förvaring IKEA Perfekt för saker du vill nå från sängen. 1 hylla är justerbar i 3 olika positioner.
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/80228711/
 

Gräsligt

Jag jobbar dagarna i ända, och när jag inte jobbar är jag i stallet. Eller sover. Så när jag kommer hem orkar jag sällan göra nåt speciellt, särskilt inte när det är en sån jävla röra som nu. Det var samma sak när snickaren var här, men nu är det ändå snäppet värre.
 
Men nu är det Kristi Flygare! Så nu tar jag tag i att klippa gräset. Det är fanimej precis en halv centimeter ifrån att vara tvungen att slå skiten med lie istället för att gräsklipparen annars tuggar fast - vilket den har varit nära att göra ett par gånger. Nu står den stilla och jobbet är halvvägs. Men den fick soppatorsk, så jag måste iväg med reservdunken. Tänkte även finna lite detaljer hit hem. Ett par mojjar så man kan hålla fönstrena öppna utan att de slår när det blåser, nån glasflaska att fylla med rabarbersaft och en flaskborste att diska ur de två vi redan har... :P
 
Ha en bra dag där ute allihop, snart kommer bilder på våra fina nytapetserade rum - gästrummet är klart, förhoppningsvis är allt färdigt på måndag! Sen är det golvläggning och golvlister kvar :)
 
Piss och puss
 
 

Allt kan hända!

En långhelg har passerat, firade den genom att åka hem till Stockholm och hälsa på familj och vänner <3 Den enda som visste att jag skulle komma var pappa, men ingen annan! Alla blev glada och överraskade mer eller mindre - vissa fällde glädjetårar. Tur att man kan göra människor så glada med sin blotta närvaro <3 ;)
 
Målarna är här och tapetserar! Woopwoop! Soffan står och tar i princip all plats i köket, matbordet i ett hörn, det andra ligger på rygg i garaget. Sängarna står på högkant och ja. Det är väldigt rörigt här. Jag vill inte ha besök på ett tag xD
 
Har tagit tag i lite disk och lite smågrejer som behövde göras. Nu tänker jag ta ner en fönsterbräda och kanske måla den vit. Skulle behöva klippa gräset också, ser ut som en äng! Men jag orkar inteeee. Den har ju en sån där jävla uppsamlarmoj på sig, jag tycker den är helt onödig. Men nu när gräset är så pass högt som det är så kanske det är lika bra. Men då kommer den ju fylla sig efter en längd... Blaah. Kimmy får klippa gräset. Men han skyller på att han snart har tentor och behöver plugga. Men jaa, man behöver pausa i pluggandet ibland.
 
Dobedobedoo.
 
Nämensåatteh. Det här ska nog bli bra.
 

Helgsol

Det är väl klart som fan att solen ska skina när jag ska jobba helgjour. Kuuuul. Hoppas det inte kommer in nåt som gör att jag inte får min paus mitt på dagen, så kanske man får njuta en stund i alla fall.
 
Igår körde jag äntligen Kurt i nya vagnen! :D :D Euphooooooriaaaa!
 
Dock skedde det ett par incidenter med selen och inställningarna. Till nästa gång ska jag korta draglinorna, Jesper har svetsat bort "botten" på en av öglorna för skakelremmen, för den gick inte att trä igenom, och inte använda padden samt dra åt däckeln mer... Men annars skötte han exemplariskt för att inte ha dragit på 3,5 år! <3
 

Kaoset

Är så satans trött på kaoset här hemma. Det känns inte som om att nånting blir färdigt! Men. Idag har jag fått bort det sista av tapeten på murstocken. Tipset jag fått av mammas man (kan ha skrivit detta tidigare) var att kladda på rikligt med tapetlim och sen täcka in allt med byggplast, låta sitta ca 24h och sen bara dra bort plasten.
Jag tror att det var en bra idé. Grejen var bara att jag fick jobba över extra i måndags (klistrade i söndags kväll), så när jag kom hem orkade jag inte fixa med det. Därför blev det 48h och det hade torkat på ett par ställen och fick göra om skiten på några fläckar. Men nu är det färdigt! Har skrubbat allt med rotborste och grönsåpa. Nu väntar jag på att det ska torka, imorgon ska jag dra på reparationsspackel :)
 
Imorgon ska jag även ut på uppdrag! Ska kolla Granngården och Hööks efter nylonförstärkt läder för att fästa svängeln till vagnen. Får se om Cajsa hänger på och premiärkör eller om jag ska be Kimmy. Eller om jag över huvudtaget lyckas fixa nåt fäste. Hoppas! Så jävla taggad! WOopwOOp!
 

FINALLY!!

Äntligen har min fina vagn kommit! :D EXTAS!!
 
Den har bara stått och samlat damm i två år, så nu har jag tvättat den ren! Det saknades en fästanordning för svängeln, så det måste jag beställa en. Sen ska jag bannemej ut så fort den kommer! :D
 
Lycklig <3
 

Småpyssel och Klicker

Vet att jag haft en klicker från Södran som jag fick/tog gratis vid nån arbetslivsdag på SLU, men jag hittar den inte!! Jag kollade på det enda stället jag vet att jag har förvarat den, men den var inte där. Jag tror Kimmy har tittat på den någon gång och frågat vad det är och sen säkert tyckt att den borde ligga någon annanstans.
 
Så jag fick vackert ta mig till Djurmagazinet och köpa en för 29 kr. Tog en hink med kraftfoder och morotsslantar och lyckades få tag på hästen utan problem. Sen hängde vi på banan ca 20 minuter och bara gick omkring och åt klickade och åt morotsslantar.
 
Har köpt en hårprodukt som jag använt tidigare (för flera år sen), men då den som heter nånting Brunette. För då hade jag mitt naturliga bruna hår. Nu har jag, tröttnat vill jag inte kalla det, men blivit sugen på något annat än svart. Jag har tidigare tillfällen försökt avfärga/bleka mitt svarta hår med dåligt resultat. Gul hårbotten och fortsatt svarta längder pga att de är så mättade av färg. Så nu har jag inte färgat sen bröllopet, min lugg är väl min helt egna färg nu tror jag, och har ganska lång utväxt. Men det syns inte. Och färgen är inte längre helt svart. Så jag tänker testa detta blondschampoo och balsam och försöka skynda på processen lite för att sedan köra en hårfärgningsomgång till sommaren! Wiiee! Grejen är bara att jag råkade köpa två balsam och inte en av varje. Tur att jag har lite annat schampoo kvar så man slipper lukta skit. Eller nåt.
 
 
Jag har tagit bort golvlisterna i vardagsrum och snart matrummet också. Hade tänkt måla lite dörrfoder men uuusch vad tråkigt det är! Eller inte själva målandet, men tejpandet. Och slipandet. Och efter att maken skällt på mig ett par gånger så får han bannemej göra skiten själv. Jag gör murstocken. Pratade nyss med mammas man om hur han gjort - tips från proffsen så att säga. Så jag ska fixa det imorrn! :)
 
Baby doll, you need some rock n roll? Baby doll doll doll, Rock n roll roll roll
Bring it here, now bring it bring it over here!
 
Jag har även kollat ikapp alla klipp och vloggar från en YouTubechannel som jag har börjat följa. Så ja, en del har jag gjort idag. Jag har slipat sista biten av taklisten i vardagsrummet, för den hade massa spikhål. Nu tänker jag måla den. Och sen på med Eurovisionfinalen. Brukar i alla fall vara lite roligare än melodifestivalen. Blää.

Grattis Benjamin

Det hade tydligen tagit stackars Cajsa 30-40 minuter att fånga Kurt i hagen igår. Mongohäst. Nu ska här tränas infångning.
 
Jag ska ta med mig min klicker och träna med den idag, sen ska han komma springandes när man kommer! Ska ha med mig morotsslantar och köra ett NH-pass på volten. Får väl ha lite korn i en hink att rassla med vid hämtningen, se om det hjälper... Önska mig lycka till.
 
Nu frukost, sen stallet, därefter RABARBERSMULPAJ JAO!
 

Börja bra, sluta lite sämre

Dagen igår började riktigt bra och höll sig bra till i princip 15-tiden.
 
Sen åkte jag till stallet för att byta hage. Hästkräket ville fortfarande inte bli hämtad, detta trots att både Anki och Eros blev hämtade och gick sin väg. Dumma fan. Måste ha lite NH-träning...
 
Helvete vad det regnar.
 
Efter det åkte jag tillbaka till jobbet, delade upp mitt 11-21 pass till 8-14.30 17.30-21 istället. Det hände inte så mycket och jag tappade helt musten och tog mig inte för att göra särskilt mycket. Städade väntrummet och gästtoaletten, blablabla... När det sen var dags att åka hem - jag såg att det var tänt i ridhuset så jag körde upp bilen för att släcka och låsa. Ställde bilen liiite på snedden, friläge och handbroms. Bilen stod snällt still så jag gick ur, lämnade den på tomgång. Jag gick in, släckte och låste behandlingsrummet, släckte utanför och skulle låsa ytterdörren. När jag kommer ut har bilen gjort någon mystisk vändning och är på väg i HELT MOTSATT RIKTNING, alltså med fören åt helt andra hållet. Jag vet inte hur det hela har gått till, men förmodligen har en stark vind fått den att backa iväg, gjort en snurr och sen vänt mot stallet. Jag bara ser hur den rullar rätt in i väggen.
 
Panik. Alltså, detta är min svärfars bil. !!!!! Tack och lov blev det bara en yyyyytteliten bula och gul färg från väggen. Kimmy sa att han kunde pilla bort det relativt lätt. Men helvete. Jag kommer ju aldrig någonsin igen lita på en handbroms igen. Antingen fryser den fast eller så håller den inte alls.
 
Som taget ur en film. Blä.
 
Nu ska jag se om jag orkar göra någon nytta innan det är dags att åka till jobbet.
 

Rare occasion

Imorgon händer något som händer ytterst sällan - woop woop! :D Ska bli jätteroligt, hoppas att det går bra (håll tummarna för mig/oss). Kan tyvärr inte säga något, men jag skulle bra gärna vilja :P
 
Detta kommer dock orsaka att jag inte kommer hinna göra något här i huset imorgon så det blir en tråkig uppdatering både idag och imorgon :P
 
Pussokram
 

Bilder

När jag läser andras bloggar tycker jag att det är roligt att de oftast har bilder i varje inlägg och inte så mycket text varje gång. Själv tenderar jag skriva mycket och visa få bilder. Det har mest att göra med att det är så omständigt för mig att lägga upp bilder.
 
Men jag ska banne mig skärpa till mig! Här kommer lite smakprov från vad vi har gjort i huset i helgen. Slitit ner tapet, lagt golv i ett sovrum, målat taklister samt förberett murstocken för att putsas upp och målas om.
 
 
Tapetrester och slitet hörn i putsen på spisen
 
 
Här ska det putsas upp och målas vitt istället för fuktskadade fula tapeter i lager-på-lager
 
 
Laddade förstås upp bilden när Kimmy blev suddig. Golvläggning gästrum :)
 
 
Tapeten nedsliten från hela vardagsrummet, bara bakom elementen och på altandörren kvar.. :P
 
Så, nu fick ni en liten fotoupdate! Håll tillgodo, fler kommer säkert inom kort. Har dock jour 11-21 må-to så inte säkert jag hinner göra så mycket den här veckan innan helgen.
 

Hästkräk

Åkte som jag skrev för nån timme sen till stallet för att bara kolla läget, fixa hö och spraya insektsspray.
 
De senaste typ tre gångerna jag gått ut till hagen för att hämta honom så har han bara helt sonika gått iväg. Eh hallå? Stå still och låt mig ta dig. Som alla andra gånger? Jag vet inte vad det är för fix idé han fått, och jag hoppas fanimej att han slutar upp med det snart, jag blir vansinnig. Orkar inte jaga runt hästkräket i hagen varje jävla gång. Får väl börja försöka komma ihåg att ta med nån form av muta, typ morot eller nåt.
 
Undrar om han gjort så med Cajsa också. Törs knappt fråga om det bara är mig han behandlar som vore jag hans mamma och han min son i trotsåldern... >.<
 

Terapiarbete eller - jag behöver terapi efter detta arbete?

Har slitit tapet idag! Igår kväll slet jag ner ALL jävla strukturtapet i sovrummet. Började efter 18, pausade under Let's Dance och Welcome to Sweden, och fortsatte under nyheterna. Så det måste ha gått på precis efter 2 h. Så jävla awesome^^
 
Imorse kom svärfar och svägerska förbi tidigt bajs och skulle hjälpa till lite här och byta bil. Jag och Malin har slitit ner tapeten (gissa tre gånger, japp. Strukturtapet.) i vardagsrummet. HelVETE vad tid det tog och vad pilligt det var... De måste ha använt nåt jävla supertapetklister här ute. Men nu är den ÄNTLIGEN nere! Woopwooooop!
 
Jag och Kimmy har även börjat lägga golvet i gästrummet. Nu har vi kommit fram till rören från elementet som går ner genom golvet så vi har tagit en paus i arbetet och jag ska åka till stallet. Bättre sent än aldrig.
 
Som sagt skulle vi byta tillbaka bilen, men när vi skulle iväg och köpa distanser till golvet och äta lunch så såg jag att det var punka på VB. Asså den där bilen! Pratade med pappa häromdagen och han frågade om jag fortfarande är intresserad av hans Honda. Eh, ja? Gärna igår ;D
 
Till stallet var det. Pussohej!
 

Och nu över till nånting helt annat...

Jag är törstig! Eller, jag blev det nu i alla fall. Vänta, jag är strax tillbaka.
 
Sådär.
 
Jag tänkte göra en uppdatering eftersom att jag själv tycker att det är roligt när de bloggar jag följer blir uppdaterade. Men jag vet egentligen inte vad jag ska skriva.
 
Jo, men igår var det ju Valborgsmässoafton. Patric och Anna var här och hälsade på, jättetrevligt! :) Har inte sett dem sen... bröllopet? Tror jag i alla fall.
Vi var på Aspö och kollade brasan, i år tändes den - yay! Förra året var det för blåsigt och torrt.
Efter brasan åt vi grillat, satt och pratade strunt och kollade Johan Glans WToSc. Typ alla somnade till på soffan, klockan var 2 när vi gick och la oss. Det blev en lång sovmorgon, frukost vid 12 och sen kollade vi även Soran Ismail och Fluffy på Youtube.
 
Nu ska jag kolla vidare på Maid in Manhattan och göra kväll. Maken dricker upp all juice. Igen Det går inte att ha söta drycker hemma (juice, saft). Han dricker upp det PÅ EN GÅNG. Så jävla störigt.
 
Jag vill ha ett glas till frukost varje morgon i en vecka. Inte ett halvt glas. Eller inget alls om jag har jävlig otur.