I see them bowlin'

Idag ska jag och lillasyster umgås med pappa. Vi föreslog att vi kunde åka till Tom Tits, men han ville inte det, så vi ska åka och bowla och äta och "shoppa" i Sickla.
 
Jag spände min tandställning i torsdags och fick insatt nå gummikedjor för att dra ihop gluggarna. Så sen dess och i en vecka eller säkert ännu längre, så kommer jag ha ont som fan i käften när jag äter. Inte särskilt kul... Jag plågar mig själv och mina tänder och försöker tvinga ihop käkarna, men det är iiiinte skönt. Fuskar och tuggar allting med små tuggor med framtänderna istället för det gör inte lika ont xD Om en timme ska vi åka iväg, och tills dess borde jag ha duschat. Har ätit frukost så gott jag kan, har en macka kvar men vet inte om jag orkar plåga ner den.
 
Har suttit och inspirerats till lite cupcakes inför nästa helg, men jag tänker faktiskt inte lägga upp dem här än. Kan ta bilder och visa mina egna när de är klara istället. Inte för att jag tror att Malin läser min blogg (eller snarare, jag är 100% säker), men om du gör det så fail 1 till mig nu. Så för att vara på den säkra sidan så väntar jag tills om en vecka när vi är på väg med dem till Thn för att fira att du fyller år :) :P
 
Igår försökte jag och syrran filma och dansa lite Gangnam Style med kigurumis, men det blev för mörkt, och det var för blött ute för vissa grejer, så vi får fortsätta kanske idag eller senare. Men sånt är alltid roligt, lägger upp ett klipp så fort vi har fixat något! :D
 
Puss och Kram - Bowla lugnt!

Fabulous?

Ibland funderar jag över om jag borde länka grejer från min blogg på fejjan eller på nåt annat ställe för att se om det är någon mer som kanske får lust att kika in här då och då. Men samtidigt så tänker jag att jag skriver vissa saker här som alla kanske antingen inte borde, klarar eller begriper att läsa, och undviker att sprida min blogg, åtminstone på Facebook. Det är ju dessutom inte för någon annans skull som jag skriver här, utan för min egen. Om det är underhållande för er, så är det en bonus.
 
Själv följer jag inte alls många bloggar, bara tre stycken, och sen är det två andra som jag kikar in på ibland men inte följer då det skrivs samma saker dag ut och dag in om typ blöjbyten och svenska hollywoodfruar. Jag lovar att göra mitt allra bästa att inte skriva om sådant varje dag när jag är hemma och mammaledig i framtiden. Och jag kan helt och hållet lova att jag inte ska kolla på svenska hollywoodfruar.
 
Idag har varit ännu en rätt tråkig dag, inte särskilt mycket hände. Endast två veterinärer på plats, och vi var typ jättemånga sköterskor, så vi gick bara omkring och letade efter någonting att göra. Till slut gav jag upp och gick faktiskt hem en och en halv timme tidigare...
 
Här hemma hos mamma har jag tänt typ alla värmeljus som jag kan hitta, och sitter nu framför tvn, gör ingenting särskilt och väntar på att Bonde ska börja :)

Williams Lista

Idag har jag checkat schemat med Åsa och det känns mycket bättre såhär efteråt. Dagen i allmänhet har varit helt okej. Imorgon är det onsdag igen och Bonde. Jag har väl redan sagt det igår tror jag. Halva veckan har gått då, så då är det ju typ... fem veckor kvar.
 
Jag och lillasyster var ute på promenad i Skogis, mysigt :) Sen gick vi till Hemköp och på vägen när vi pratar om allt mellan himmel och jord kom vi på att jo men vi vill nog till Tom Tits och kolla in utställningen där. Linnéa var där i somras med sommarjobbet, men kunde helt klart tänka sig att åka dit igen, så vi ringde pappa och frågade om han tyckte att det var en bra idé - vilket han gjorde. Så vi åker dit i helgen helt enkelt :D
 
Om du kollar in YouTube - klicka förbi Lillabloggen om du inte redan gjort det. Det är en kille som vloggar, som jag personligen tycker är jävligt rolig, men det är en speciell sorts humor som man antingen älskar eller hatar. Han har fått göra en serie med Svt som sänds på svtplay, gå in och kolla! :) Första avsnittet släpptes i söndags, och är typ 8.5 minuter långt, så inte så långt. Däremot kanske man ska ha sett ett par av hans tidigare filmer på YouTube för att fatta det roliga i att han äter potatisbullar till exempel.
 
Nu ska jag ta en dusch och göra kväll!
 
Puss och Kram

Teleport?

Sitter framför tv'n med datorn i knät och tänkte titta upp en stund för att kolla på vädret. Först tänker TV4 visa det lokala vädret, vilket brukar innebära Stockholmsområdet+Gotland, men icke! Idag verkar de ha blandat ihop geografin och vi fick en karta som sträckte sig från Gävle/Ludvika upp mot Idre/Ljusdal. Knasigt, och förvånande, men det var ju tur att man fick en Sverigeprognos också xD
 
Aja. Idag har jag funderat över det här med praktiken. Dels så har jag tröttnat rätt rejält på att vara här nu. Och dels så vill jag inte påstå att jag trivs skitbra på kliniken. Jag känner att de flesta är virriga och inte vet hur man gör för att vara en handledare. De förklarar inte, visar inte, eller instruerar för att låta en testa själv. Några gånger har det hänt att vissa av dem gör det, men för det mesta springer de runt och jag hamnar ute i korridoren och försöker förstå var och vem jag ska följa med.
Idag gick jag med en veterinär istället, och det var lite bättre. Stod med och lyssnade och hjälpte till där det gick. Har tagit tre blodprov idag, varav ett fick jag be om hjälp med för att slippa sticka sönder. Fick också för första gången se hur man gör med KC-vaccin. Egentligen har dagen i sig inte varit så illa, men jag fick en jobbig känsla över att min huvudhandledare verkar ha inbillat sig att jag ska ha gjort både två kvällar och två helgdagar, fast det egentligen är antingen eller.
 
[Felaktigt inskriven text dold] som man gör i Trofast.
Näe nu har jag gnällt färdigt. Längtar till min födelsedag. Bara 39 dagar kvar imorgon.
 
Peace out.

Låt Napalmen Regna Ner

Idag är det torsdag, och jag ska gå 14.30-22.30. Eftersom att jag imorgon (äntligen!!) ska få åka ner till älsklingen så bestämde jag mig för att fråga moster om jag får sova hos henne. Det gick så bra sa hon, så nu sitter jag här och har bäddat undan mina lakan, då madrasserna kommer lånas under helgen. Mormors man fyller 80 år - grattis säger jag, men jag tänker åka hem ändå faktiskt.
Imorgon har jag dock ingen aning om vilka tider jag ska gå, måste höra med Åsa idag om hur hon har tänkt, själv tror jag att hon är ledig nämligen... Vi får se hur det blir.
 
Jag passar just nu på att ladda min mp3 så batteriet räcker för tågresan ner och upp igen, har packat ryggsäcken. Tänkte inte ta med mig så mycket saker, blir bara jobbigt. Den här helgen ska vi åka en snabbis till Trollhättan och byta tillbaka bilen, och sen bara vara hemma och ha det mysigt. Om två helger till ska jag ner nästa gång, och då ska vi troligen ner till Trollhättan igen faktiskt, Kimmys syrra fyller år så vi tänkte hälsa på och fira lite. Efter det är det två helger till nästa gång, och då kommer älsklingen min upp med bilen och så fyller vi den med alla mina saker minus lite kläder för två veckor, och efter det är det dags att flytta ner! Det innebär att efter den här helgen ska jag bara hem på "besök" två gånger till innan jag får flytta! :D Längtar hem till mitt hjärta <3
 
Igår var det Bonde Söker Fru, avsnitt två - det missade ni väl inte? Och igår var jag sådär förutspående igen. När bönderna stod innanför dörrarna och väntade på att få komma ut och träffa sina tjejer så funderade jag över - får de veta i förväg var deras tjejer står? Eller hur vet dem liksom? Känner de verkligen igen dem från bilderna i breven? Och självklart - för första gången vad jag kan minnas i Bonde Söker Frus historia, så tittar en bonde fel på vilka som är hans tjejer. Så jävla läskigt - och pinsamt! Jag skulle skämts som fan! Men jag skulle nog ha kört på att kolla upp vilket av fotografierna som föreställde mig, och sen försöka känna igen brevskrivarna xD
 
Jahapp, om man skulle börja fundera lite smått över vad man ska hitta på till lunch? Och kanske göra någon matlåda? Förresten, kolla in denna länk till en massa roliga tecknade kortfilmer om en katt som en skolkompis lade upp på fb! Klockrena!
 
Puss!

Välkommen!

Till min nya bloggdesign! Är den inte lite awesome? :) Tack älskling för att du orkar hjälpa mig <3
 
Idag har det hänt lite roliga saker:
 
Jag, på min andra dag på pol följer med in på en vacc av en katt. Djurägaren ställer ett antal frågor som är lite dryga och jag inte kan svara på. Plötsligt kollar hon på min namnskylt och utbrister
-"Student. Är du student? Ska du verkligen göra det här? Ska inte en typ läkare göra det?"
Varpå jag svarar:
-"Eh..jaa? Jag är student i Skara, går sista året. Och veterinärerna gör aldrig vaccinationer, det är det sköterskorna som gör."
-"Jaha, men vadå? Vad gör de då?"
-"De ansvarar så att säga för själva vaccinationen, och de skriver på intygen. Så vi greppar första bästa veterinär för att skriva på intygen, men vi utför vaccinationen."
Denna djurägare (läs kärring) verkar för övrigt inte ens heller veta hur gammal sin katt är, eller över huvudtaget vilket kön det är. Åh. Orka.
 
Jaja. Idag har jag även gått omkring med en taxvalp på armen, jättesöt :)
 
Vad var det mer? Jo. Jag och Kimmy har bestämt att vi ska köpa schäfervalp i vår/sommar :D Vi får väl se hur det blir, men det vore ju rätt mysigt :)
 
Sen känns det som om det var något mer men jag kan verkligen inte komma på vad just nu. Så jag får väl skriva igen om jag kommer på det.
 
Jo jag kom ihåg det. Jag läste denna artikel på SVF. Jävla irriterad jag blir - nu har vi ju äntligen fått vårat legitimationsyrke, skyddad titel, och en treårig universitetsutbildning med kanditatexamen i ämnet djuromvårdnad. Men nu har veterinärerna insett att det är lite dåligt med arbetstillfällen för nyutexade veterinärer, och börjar spekulera i om de ska som de uttrycker det "ta tillbaka" sina gamla arbetsuppgifter. Jag blir rätt förbannad alltså. Läs artikeln här
 
Puss och Kram!

Cutie-pie!

Jag vill bara säga att jag har beställt de här skorna från Odium, som är helt sjuuuukt söta!
 

1,000,000 Lightyears

Fredag! Ikväll är det slappa som gäller! Syster beställer onlinepizza, och mamma och Mats har handlat så det finns läsk. Ska vara onyttig och kolla på tv. Imorgon åker jag ut till Värmdö och beroende på väder så drar vi förhoppningsvis ut en vända och rider lite :) Vi red förra helgen och Kurt var så duktig och hoppade över diken som han inte hoppat över tidigare, han tar kortare och kortare tid på sig för varje gång att fundera över om han vågar eller inte :) Så duktig <3
 
Min fina, älskade pojkvän har suttit uppe hela natten för att vända på dygnet för att jobba natt i helgen. Han har lekt i photoshop och fixat med en bloggdesign till mig, väldigt bra gjord. Bakgrunden ärjävligt proffsig - designad på något vis så att den liksom passar ihop i x- och yled. Jättefin :) I like it <3 Han ska bara lösa det med brödtexten så att den inte smälter in för mycket i bakgrunden, så slänger vi upp den inom kort!
 
Nu har jag suttit här hur länge som helst bara för att jag pratar i telefon samtidigt. Inte okej.
 
Puss och Kram, Trevlig helg!

60 mins of pure happiness!

Exklusive minuter av reklam förstås. Men ikväll börjar det - sjunde säsongen av Bonde! Jag blir så lycklig <3
Lyckan hade förstås varit fulländad om jag fick vara hemma med min älskling och legat på vår soffa och tittat, men nu vet jag inte ens vilken tv jag kommer kunna se på. Förhoppningsvis är lillasysters film slut innan det börjar, annars måste jag antagligen jaga bort lillebror från källaren, och där är det inte direkt bekvämt att sitta.
 
Jag har äntligen kommit ihåg att kolla upp hållningshjälp på nätet, måste köpa mig en. Mamma vill också ha en. Frågan är bara om vi ska köpa en att dela på först och se hur det funkar, eller köpa en varsin på en gång. Kommer ju ändå behöva ha en egen sen när jag flyttar hem... Tydligen finns de i olika utföranden - olika nivåer. Den som jag trodde att jag skulle ha som är som en liten åtta har tydligen bara 30% effektivitet på hållningen, till skillnad från "västen" som har 100% effektivitet. Hur detta mäts har jag ingen aning om, men jag känner att med tanke på hur mina axlar känns så behöver jag en väst. Det fanns en väst med nivå två som var mitt emellan också, men äsch vafan, ska man göra det så kan man lika väl slå på stort på en gång. Ska försöka hitta förbi NPH också någon dag efter praktiken så de får knäcka och massera lite.
 
Idag har det varit så lite på vård att göra så jag har varit på op. När det väl hände grejer på vård så var jag inte ens där >.< Har ingen aning om hur det gick sen heller, men får väl kompensera med fler dagar där senare om det kommer in fler patienter i framtiden.
 
Näe nu ska jag göra nåt annat. Puss och Kram.
 
 
Detta är Hälsovästen Level 1 som jag tänker köpa och få bra hållning!

Prutt

Senaste ICA-vegeterianreklamen är ju allt lite skojsig faktiskt^^
 
Oj jag hade "massor" att säga men nu bara försvann det. Ohh sitter och kollar på Kontaktannonsen på TV3 med lillasyster. Det är ju bra roligt alltså, jätteknasigt. Men det blir säkert bra.
Imorgon börjar ju Bonde Söker Fru! Äntligen! Snacka om att jag har saknat det ända sen det tog slut förra hösten >.< :P Hoppas det inte blir alldeles för mycket löjliga intervjuer och pinsamma tystnader, är lite söndertjatat faktiskt. Tycker att det är mycket roligare att titta på de seriösa bönderna och deras dater.
 
Näe nu ska jag fortsätta kolla på dessa korkade personer som köper hem tatueringsmaskiner och övar på sig själv. ????

Verkligen?

Kan det ha gått en hel vecka sen jag skrev sist? Det verkar ju inte helt sant! Jag som själv är en sån som blir störd av att andra inte uppdaterar sina bloggar xD Men sen är ni inte en stor skara som läser min, så ni får hålla till godo med de som blir under denna period.
 
I helgen kom hö så har varit ute och hjälpt till att lassa upp på loftet. Har varit ute och ridit två gånger, och har hjälpt till i blå huset. Det har varit en i det stora hela väldigt bra helg och jag är nöjd. Nästa helg blir jag också kvar, så kanske åker ut nästa helg också. Blev dock lite förkyld, och var övertygad om att det beror på att det är rätt jävla dammigt och hårigt, och blir alltid täppt i näsan när jag sover där.
 
Idag har jag gått med min handledare Åsa veterinären och ögonspecialisten Eva Hertil på ögon, har varit intressant. Är ju lite skadad av att mamma jobbar på ögonmottagningen på SÖS. Resten av veckan ska jag jobba på vård, får se hur det blir där, det är ju inte som på Albano med deras inneliggande patienter, men det blir roligt att jämföra hur det fungerar.
 
Nepp nu är jag nöjd här och vill kolla vidare på tv en stund. Längtar hem till min fina kille <3

DjurAkuten

Sådärja! Nu har första dagen av sista etappen påbörjats, och första dagen på sista året som student dessutom! Tänk, nu går jag i trean! Herregud, tiden går bra fort ibland - och ändå så långsamt (har jag tagit upp det här fenomenet tidigare? Ja.)
 
Får ju fortfarande inte säga en massa saker om patienterna men jag har varit på op idag och ska vara första veckan. Kändes något rörigt, men det var bara idag.. Okej, jo men det blir nog bra. Har varit med och sett några narkoser och operationer, och lite tandsten. Imorgon tänkte jag fråga om jag för pröva att lägga kanyl, måste ju börjas i tid, har ju de här nio (tio) veckorna på mig att öva så vafan, nu har jag kollat klart känner jag.
Gick ut och käkade lunch på ett ställe i närheten, där en servitör frågade mig - Är du trött? varpå jag svarar Ja lite, och får kommentaren "Det syns". Blev liksom så paff att jag inte visste om jag skulle skratta eller slå honom på käften, men jag tänkte att han bara var kille och inte så eftertänksam så jag lät det vara :P
 
Sprang en bit bort med syster och hämtade ut min senaste korsett i ordningen - den är awesome! Får lägga upp bild senare, nu ska jag sova!
 
Pussokram!

Grattis Elin!

Min fina underbara Elin fyller 22 år idag! Jag önskar henne en härlig födelsedag och ber om ursäkt igen för att jag inte är hemma och kan komma och fira er! Puss-i-gurka!
 
Idag har jag sett Snow White and the Huntsman med K. Sen blev han trött och behövde gå och lägga sig igen. Förståeligt när man jobbat hela natten och bara sovit ca 4 timmar. Var nere på stan och köpte två ljuslyktor på Lagerhaus som jag såg häromdagen, de är så jävla söta! Lägger upp en bild senare ikväll när det mörknat och jag kan tända dem :) Det är för övrigt både Matfestival och nån karneval/nöjesfält här i Skövde just nu. På Sandtorget står en massa karuseller och grejer, och det var massor av folk nere på stan och ute överallt. Lite mysigt, hade varit kul att gå omkring där, men jag gör inte sånt ensam, känns lite tragiskt.
 
Jag har fått en bebismani - är jättesugen på att få gå omkring med en liten bebismage och köpa små bebiskläder. Är jag knäpp eller är det bara för att jag har slutat ta mina piller? Kanske en kombination? Oavsett så tänker jag hålla mig till planen som jag säkert har nämnt tidigare. Jag tänker till skillnad från väldigt många andra i min ålder - ta det inte alltför personligt - faktiskt se till att vara färdigutbildad och ha ett fast jobb innan jag (vi) försöker bli gravid. Så det är i varje fall minst ett år tills dess. Så länge kan man ju alltid läsa gravidbloggar och sånt^^ Lite mysigt faktiskt. Dock läste jag en rad som nån klippt in på sin blogg från nån gravidinfosida där de beskriver vad som händer vecka för vecka:
Din livmoders översta del finns nu ca 13 cm ovanför naveln. Nu när bebisen vuxit sig så stor och livmodern är högre i buken kan du märka av en ny upplevelse: när bebisen ligger uppochner i magen kan den sparka uppåt och träffa dina revben. Trycket kan göra att det känns ömt, särskilt om bebisen fastnar med en fot mellan revbenen. Du kan delvis förhindra detta genom att sitta upp så mycket som möjligt.
 
AAAAJ! Eller alltså, mellan revbenen verkar inte så troligt med tanke på att vi har inter/intracostalmusklerna där, men upp under själva revbensbågen kan jag tänka mig att de menar. Usch och fyyy ligg still x3
 
Näe nu ska jag duscha tror jag. Pusselipuss

Månadens Lista - Augusti

Jag vet att det är en dag försenat, men hellre det än att halva september hunnit gå innan jag inser att ingen lista för Augusti finns! Tänkte kolla det igår men fastnade lite.
 
Här är en kort lista på saker jag vill hinna göra innan jag dör.
 
-->  Se blåval på riktigt
--> Köra en gammal, fin Ford Mustang
--> Göra en lång road trip (gärna i ovan nämnda bil)
--> Besöka Disney World
--> Flyga luftballong
--> Flyga helikopter
--> Gå på festival utomlands
--> Förlova mig och gifta mig i Varnhems kyrka
--> Köpa ett hus
--> Köra bröllop med Kurt
--> Ha pappan till mina blivande barn lägga örat mot min gravida mage
--> Gå i Prideparaden
--> Se pyramiderna
--> Besöka Stone Henge
 
 
Vad vill du inte missa innan din tid på denna jord är förbi? Kommentera gärna!