Prisoner of Azkaban

Igår 16.10 visades filmen på tv3, och nu 11.00 (för en timme sedan) startade den igen, på samma kanal. Underbart!
Den är min favorit av alla Harry Potter-filmer! Kollade inte på den igår kväll så jag tänker se klart den nu innan jag åker till stallet.
 
Måste dammsuga soffan - det råkade bli massa glassplitter igår när en grej gick sönder. Sen måste jag verkligen plugga - det börjar dra ihop sig inför den 8:e januari när arbetet ska vara färdigt. Imorrn ska vi tillbaka till Trollhättan och fira nyår med Malin och Linus och deras kompisar och sen se fyverkerierna vid slussarna :)
 
Lillasyster bad mig ringa för en stund sen och berättade att vår julklapp från pappa är att gå och se The Wall på Ullevi i sommar! :D It'll be awesome! Måste ringa honom sen :)
 
Sen ska jag och älskling åka och handla också. Tur att frysen är nästan helt tom, för jag hade råkat komma åt knappen och stängt av frysen igår kväll, så allt var lite soggigt >.<
 
Näe nu ska jag se klart filmen! Ha det!

Språkbruk

Jag har tänkt på en sak när jag läser andras bloggar - nämligen språkbruk. Det är främst två stycken jag tänker på, men det lär ju finnas oändligt med folk som infaller under samma kriterier.
 
Det jag tänker på är dels att folk inte kan stava, dels att de särskriver något fruktansvärt, och dels att de inte kan bygga upp meningar ordentligt. Jag börjar liksom undra vad folk gjorde i skolan egentligen? Slarv - absolut, det gör vi alla. Man slinter med fingrarna över tangenterna, inget konstigt. Men att man stavar fel på samma ord, alltid?
 
Sen verkar folk ha en förmåga att överanvända vissa ord och fraser - jag tänker främst på orden "dock" och "då". Och inte "då" som i "vid den tidpunkten" utan "då" som "eftersom", som t.ex. Jag fick välja det ena  det andra inte fanns. Grejen med att använda dessa ord är att man inte får överanvända dem. Jag är nog en sån person som använder de ofta, men jag kräks inte ner hela inlägget med dem. Eller rapporten eller uppsatsen eller vad det nu kan vara. Ännu en grej med dem är att folk inte alltid verkar veta exakt när de bör användas, för helt plötsligt använder de på ett ställe där det visserligen inte är fel att skriva det, men det låter jävligt märkligt. Det liksom märks att personen försöker låta bildad, när det i själva verker låter ganska... ah men puckat.
 
Jag säger inte att det i övrigt är något fel på personerna i fråga, men, jag skulle tycka att det vore så mycket skönare att läsa deras texter om de kunde använda sig av ett mer behagligt språk.
 
Och en grej till - sluta hänga upp sig på fraser. "Idag stod blablabla på schemat". Den dyker upp hela tiden.
 
Men som sagt - jag gillar din/era bloggar jättemycket och inget kränkande eller personligt påhopp menat. Jag bara unnar er lite mera språkvett. Kanske ta en extralektion i skriftlig svenska? Eller varför inte - läs lite fler skönlitterära böcker och ta till er hur språket faktiskt ska användas. Och då inte Jens Lapidus - hans böcker må vara bra men det är en rövknull av svenska språket. Ursäkta.
 
NU! Kommer sista kommentaren. Lär er när man använder de/dem. Det heter inte dom. Dom=substantiv motsvarande verbet att döma. Och det heter Ju fler desto bättre. Inte tvärtom eller bara det ena eller det andra.
 
Tack. Det var min sista kommentar.

En annan dag

Jag är bakis. Igår var vi ute på Swania i Trollhättan med Kimmys kompisar. Jag blev väldigt full väldigt fort och ganska sådär typiskt kärlekskrank och förklarade för allt och alla hur mycket jag tycker om dem.
 
Jag antar att det kan vara bra i och för sig, som en kompensation för att man kanske inte säger det tillräckligt ofta när man är nykter? Bara ingen känner att man är klängig, blödig och bekräftelsesökande så är det lugnt.
 
Vi hade en väldigt mysig julafton i stugan, där jag blev alltför bortskämd av blivande svärföräldrarna med fina julklappar! Det enda jag saknade var att vi endast hade Karl Bertil Jonssons julafton i bakgrunden när vi åt middag. Får man fula och söka upp det på svtplay eller youtube?
 
Sen ska jag berätta en annan trevlig sak - 121212 gick jag och blev förlovad! Tanken är att nästa sensommar/höst när tandställningen åkt ut så blir jag gift! Många vuxenpoäng där! Jag är jätteglad och kan verkligen inte tänka mig att leva resten av mitt liv med någon annan än Kimmy. Sån här kärlek önskar jag åt alla!
Jag firar det genom att se på Bonde Söker Fru - återblickar :D
 
Puss och Kram på er alla!
 
God fortsättning!

Snapsvisor

Stel som fan i nacken är jag, sitter och har Upp i bakgrunden på tv. Jag har faktiskt jobbat på vårdplanen till rehabkursen. Igår renskrev jag journaltexten eftersom veterinären har fina kråkor. Tack förresten till Pippuri som mailade mig journalkopior att jobba med! :)
Borde ha pratat med henne tidigare så jag kanske hade kunnat komma igång tidigare också...
 
Har varit i stallet idag, var ute och red med Madde. Vi red på banvallen och över Ljungstorp tillbaka. Det är snorhalt ute på vissa ställen och Kurt halkar omkring som Bambi, lite läskigt ibland. Varför har folk så svårt att sanda och grusa i den här kommunen? Men ridturen var mysig, det är verkligen godis för själen. Mysigt också nu när det kommer mer snö och täcker över de tråkiga fläckarna som börjat dyka upp överallt :)

Jag behöver duscha!! Bara så'ru vet.
 
I övrigt kom jag att tänka på en snapsvisa som mammas farbror Elis brukade sjunga, som jag tycker är lite rolig. Jag kommer inte exakt ihåg texten, så jag får be mamma om den. Eller det kanske är två förresten.
Den ena är i alla fall med melodin Imse vimse spindel. Har googlat, men inte hittat exakt den som jag har hört. Även om jag tycker att snaps är fruktansvärt vidrigt så är det ju kul om man kan bidra med nåt i sångväg, så får man låta bli att fylla glaset, ta den minst vidriga, hålla för näsan och bara svälja xD Eller bara låta bli. Men sjunga kan man ju alltid göra. Om man kan texten.
 
Ja nu har jag tjatat färdigt om det här. Nu ska jag värma vetesäcken. Imorgon fortsätter jakten på lite vetenskapliga artiklar, skrivandet av vårdplanen, tripp till stallet och packning inför julafton och firande i sommarstugan hos blivande svärföräldrar! :)

Kraftansträngning

Idag har jag tänkt plugga och tvätta. Om det blir något av tvättandet beror förstås på om älskling lämnat nyckeln kvar hemma till mig eller om han glömt det, och om det finns någon ledig tid förstås. Annars kanske jag får roa mig med det imorgon.
 
Jag valde precis också vilket fall jag ska ta. Tror jag. Annars kanske jag försöker få tag på Pippuri igen och frågar om en pat från våras som jag inte ens träffade men hördes talas om. Jag vill egentligen inte ha samma fall som någon annan, skönare och roligare att ha ett som ingen annan har - dels för att slippa bli jämförd och bedömd olika, och dels för att det är tråkigt och man riskerar att säga exakt samma sak som en eller fler har sagt innan.
 
Nu ska jag börja med att klä på mig och äta frukost. Får se om jag åker till stallet idag, kanske en snabbis. Är så sjukt omotiverad! Och hungrig.
 
Igår skruvade jag upp både en saltstenshållare och en ringkrok för hönätet i Kurts box. Har köpt två hönät med små maskor för hösilage, för att han äter så himla fort och jag tycker att han ska dra ut på ättiden lite grann. Ha något att göra längre in på natten. Men när jag fyllde upp det där nätet insåg jag hur verkligt små de var. Han kommer att hata mig xD Han kanske inte ens vill bry sig om att äta utan blir frustrerad över att det är svårt. Hoppas inte... Hoppas att han bara blir utmanad men att hungern ändå har övertaget så att han faktiskt jobbar för maten och inte väljer att strunta i det. I värsta fall river han väl ner hela skiten... Jag måste nog åka dit och se så att allt står rätt till.
 
Kläder var det ja. HERRÅ!

Täppt i näsan

ÄNTLIGEN är det jullov!
 
Eller tja, imorgon har vi en föreläsning på eftermiddagen, men eftersom den egentligen skulle vara på förmiddagen och den flyttades i måndags så skiter vi i att gå på den, och gör stallet hela dagen :)
 
Idag har vi äntligen haft en dag som känts som att den gav någonting! På förmiddagen var det prat, men det var lite roligare att höra om fall än ren repetition. På eftermiddagen var vi på KTC och övade balansövningar med hundarna och katterna - balansbollar, peanuts och balanskuddar. Vi palperade musklerna och kände vilka muskler som användes vid olika övningar - jätteroligt och givande. Behöver fortfarande oerhört mycket mer kött på benen för att känna att jag kan lägga upp ett sådant här program själv, och välja rätt övningar till enskilda patienter. Men vi har fått nosa på allt möjligt som finns och skulle känna igen mycket, kanske man med mer erfarenhet vågar hitta på lite egna grejer när man vet vad som funkar.
 
Nu sitter jag själv. Igen. Har lyssnat ikapp på avsnitten av radiojulkalendern :) Lägenheten ser ut som hej kom och hjälp mig - jag fattar inte hur fort berget av återvinning kan växa!? Har slagit in lite julklappar, så det var ju positivt.
 
Var ashungrig när vi var i stallet förut, men det gick över och jag blev jättekissenödig istället. Kämpigt att ta sig från bussen hem! Fördelen med att bo högst upp är att man hinner knyta av sig skorna i hissen xD Nu har jag ätit lite lussebulle, och känner mig inte ett dugg hungrig längre. Skäms på mig!
 
Kanske skulle ta och lägga mig och läsa färdigt kapitlet i Påven Johanna, så att jag imorgon och fram tills julafton kan plugga lite - har ju slappat som fan fram tills nu. När vi väl åker till stugan så tänker jag ta lov, men jag måste kompensera lite i alla fall. Vilket lite emotsäger den inledande meningen av inlägget.
 
Bok var det!

Pardon

Ledsen om någon är besviken över att jag inte skrivit på länge - eller så är det ingen som egentligen riktigt bryr sig men som kollar in här då och då "bara för att".
 
I onsdags var jag och Madde ute och red på banvallen. Det var jättekallt och snöigt och vi galopperade så fort att tårarna började rinna på mig i den kalla motvinden! Jag var dessutom nervös över att trilla av i den farten, för det var jävligt halt med scooteroverallen! Tur att fina hästen är så snäll - och så bredryggad! Och har tjock man att klamra sig fast i... xD
 
På kvällen efter taskig tidsplanering av mig så kom jag hem och blev glatt överraskad av världens finaste älskling! Vi åt middag på Mangos och sen gick vi och såg The Hobbit på bio. Den var bra, men jag borde väl ha läst boken innan...
 
På torsdag morgon åkte jag upp till huvudstaden och mötte mamma när hon satt och gjorde naglarna fina på salong - fint skare va! Vi köpte hem wraps från Sandy's - tonfiskröra så jävla gott! Halv fyra hade lillebror Luciauppvisning på skolgården. Förstår inte konceptet att bylsa på barnen termosar och jackor eller overaller och sedan luciakläder ovanpå? Varför kan man inte vara inomhus? Jag har aldrig någonsin haft lucia utomhus - bara i ridhus på julshow med stallet, men vafan det är ju viss skillnad...
Mysigt var det i alla fall!
 
På fredagen fick jag nya gummisnoddar till tandställningen - spänner satan på ett helt annat sätt än vad nya trådar gör. Sen åkte jag till mormor och åt lunch, pratade strunt och hjälpte henne att putsa kristallkronorna :)
 
Lördag jagade jag julklappar, träffade Hannapanna och passade hunden hos pappa :)
 
Nu sitter jag ÄNTLIGEN hemma i soffan igen, har sett sista Erik och Mackan, dagens julkalenderavsnitt och ska starta igång sista Bonde söker fru och kanske även Ink Master.
 
PÖSS

Göllig!

Fyra dagar ledigt i rad är inte särskilt motiverande till att plugga. Man blir lat och bekväm! Måste läsa igenom de fallen som är upplagda på Fronter och bestämma mig för att sätta igång med ett eget. Sen måste jag börja leta lite vetenskapliga artiklar. Och tja... någonting mer måste jag säkert.
 
Idag kom Maddes häst till stallet, äntligen får jag lite sällskap! Kurt fick en botulismvaccination och flytta till liten paddock igen. Oj vad han har haft tråkigt, han springer runt för sig själv i hagen och har börjat gnaga i boxen. Nu ska jag skämmas, han behöver komma ut och röra på sig mer. Och egentligen skulle han väl behöva ha någon att gå tillsammans med i hagen.
 
Igår kväll bakade jag lussebullar medan älskling var på jobbet. Alltid när Kimmy har haft jobbhelg så blir jag lite extra klängig och gosig och kan inte komma tillräckligt nära, krama tillräckligt hårt <3 Såhär över en månad efter att jag flyttade hem så är jag fortfarande tacksam över att få träffa honom varje dag, och är så glad över att de 8 långa månaderna ifrån varandra är slut. Tidigare så kom vi fram till att det snart är ett helt år sedan vi träffades! Men det känns inte som att det är så länge, antagligen pga att vi varit ifrån varandra mer än vad vi varit tillsammans här.
 
Idag har vi kollat på Pitch Perfect som är en film i typ samma stil som Glee, fast det är en film och i college istället för high school, och acapella istället för kör med band. Anna Kendrick, Brittany Snow och Rebel Wilson spelar huvudkaraktärerna, och jag tyckte att det var en rätt skön film faktiskt. Ibland rätt irriterande och förutsägbar, men en del skön musik och roliga repliker. Så om man har lust för något lättsmält någon gång - se den.
 
Näe nu har minsann timern släckt adventsstjärnorna, och imorgon är det faktiskt måndag. Fast vi har sovmorgon - wiiee! Puss och kram!

Broken Pieces

Too late, this is not the answer
I need to pack it in
I can't pull your heart together with just my voice alone
A thousand shards of glass I came to meet you in
You cut the piece out of me
 
And as you ripped it all apart
That's when I turned to watch you
And as the light in you went dark
I saw you turn to shadow
If you would salvage some part of you that once knew love
But I'm losing this
And I'm losing you
 
Oh I've gotta turn and run
From faces that you never see
Oh I've gotta save my blood
From all that you've broken
And pack up these pieces of me
 
It's too late now to stop the process
This was your choice, you let it in
This double life you lead is eating you up from within
A thousand shards of glass you pushed beneath my skin
And left me lying there to bleed
 
And as you showed me your scars
I only held you closer
But as the light in you went dark
I saw you turn over
I wanted always to be there for you and close to you
But I'm losing this
And I'm losing you
 
Oh I've gotta turn and run
From faces that you never see
Oh I've gotta save my blood
From all that you've broken
And pack up these pieces of me
 
The broken pieces
Pack up these pieces of me
The broken pieces
Pack up these pieces of me
 
Maybe without me
You'll return to all the beauty I once knew
But if I stay now
We will both be drowned by you holding on to me
 
Oh I've gotta turn and run
From faces that you never see
Oh I've gotta save my blood
From all that you've broken
And pack up these pieces of me
 
The broken pieces
Pack up these pieces of me
The broken pieces
Pack up these pieces of me
 
~ Apocalyptica feat. Lacey Sturm (Flyleaf)
 
 
 

Ledsen, men jag ger upp

Sen sist när jag krystade fram en månadens lista så känner jag att jag skiter i det och skriver en lista om jag kommer på nåt någon gång. Och just nu kommer jag inte på något särskilt så håll utkik för framtida listor!
 
Igår var svärföräldrarna här, svärfar låg på dagkirurgen och jag och svärmor var i stallet och åt lunch på thaibuffén. Vi tog med oss Kurt ut på en liten tur, och det är roligt att märka på folk som inte ridit alls eller gjort det för länge sen och sedan får göra det efter en lång tid - de skiner liksom upp :) Visserligen var det en något spänd svärmor som gungade fram på hästen, men det blev bättre allt eftersom. Kurt var pigg och glad och han tyckte att det var mysigt att komma ut :)
 
Sen åkte vi och åt lunch, handlade lite, och förberedde för middag. Efter det hämtade vi upp älskling vid skolan och sen åkte vi till sjukhuset och hämtade svärfar.
När vi åkte där i mörkret bort mot sjukhuset och det stora huset med massa fönstret tornade upp sig i mörkret så fick jag en annan vision för mitt inre om en annan slags resa dit. Hihiiii^^,
 
Nu - frukost! Sen - köpa mer saffran och sockerbitar, det ska bakas lussebullar! Och kanske plugga lite...

Rehab 2

Idag har vi haft föreläsning om funktionell anatomi och på eftermiddagen hade vi palpationsövningar på hund och katt. Det är så sjukt mycket muskler och leder och funktioner! Mycket är repetition men det känns bra att höra igen. Har nu suttit och bläddrat i pärmen Rörelseapparatens anatomi - skelett, muskler, leder och ligament hos häst och hund, den är väldigt bra. Överskådlig och bra text, men ibland lite väl dryg och för djup. Tappar bort mig i att bara läsa de som vi ska kunna och deras funktion, och läser fler och hur mycket latinska detaljer som helst och sen blir det bara en enda soppa i huvudet. Men det här blir nog bra. Skulle vilja ha en egen hund att träna på.
 
Knurtan fick ungefär samma behandling idag som igår, men verkade lite piggare idag och var inte riktigt lika stel. Däremot springer han och försöker äta snö i farten. Blir rädd att han ska få ont i magen, han passar säkert inte på att dricka ordentligt när han är inne. Måste fråga Karin om det imorgon om jag träffar henne.
 
Idag har vi gjort crêpes med champinjoner och ost, och haft tomat och ruccola till - om nom nom! Nu sitter jag och lyssnar på julmusik, blev så himla sugen förut! Vilket påminner mig om att jag måste ladda min mp3 som dog förut.
 
Ska se om jag ska sätta mig och skriva lite julkort eller om det ska få vänta ett tag till, men kan ju vara kul att ha börjat i alla fall :) Julkänslan är stark just nu, och på torsdag tänkte jag baka lussebullar :)
 
Peace!

Just hangin'

En skön känsla har infunnit sig. Det var rätt segt idag på föreläsningarna, det var onekligen intressant men ögonlocken var ändå tunga ibland.
 
Glömde mobilen hemma på laddning, och åkte till stallet dit älskling kom och var med och så fick jag skjuts hem såklart :) Släppte Kurt på ridbanan, efter att först ha gått omkring några varv. Fick igång honom i en trög trav och han var klart stel och stapplig, inte konstigt efter helgen... Men han var duktig och rände runt några varv och sedan lade jag ifrån mig pisken och han kom fram till mig och gick bredvid mig tills jag var nöjd och knäppte fast grimskaftet och så var vi klara. Känner inte att han behöver högprestera nånting den här veckan direkt, bara röra lite på fläsket så att träningsvärken avtar.
 
Nu har jag duschat och ätit lite, vi har sett på Den ofrivillige golfaren, och druckit julmust. Kimmy spelar Halo 4 och jag funderar på om jag inte ska göra kväll, kolla om det finns nån matlåda till imorrn och sen lägga mig och läsa lite Påven Johanna.
 
Älskling har även fixat med bakgrunden så nu ska det väl gå att läsa vad det står ordentligt? :)

Advent

Igår låg mina nivåer adrenalin och kortisol skyhögt! Hela resan hade jag en sån puls att den kändes tydligt i bröstet, något höjd andningsfrekvens, och kände domningar i händerna ibland. I närmare 40 mil körde min underbara pojkvän som är lugnet själv, genom snöoväder och stundom kala områden. Varje gång jag hörde att hästen stampade där bak så vred det sig i magen och pulsen gick upp lite extra och jag hade dessa scenarion i huvudet:
--> Snöovädret kommer ha ner oss i diket
--> Hästen sparkar igenom vägen och det blir kalabalik
--> Hästen får en hjärtinfarkt av stress och faller ihop död bak i transporten
--> Vi blir tvugna att stanna för att tanka, trafikkontroll, kö pga olycka och hästen blir stressad av att vi står stilla för länge och punkt två slår in
--> Vi kommer fram till Varnhem och punkt tre har inträffat och vi har inte märkt något
 
Så när vi ÄNTLIGEN rullar in på lilla grusvägen in till stallet, parkerar och jag hoppar ut och öppnar lilla dörren och får se Kurtan står och stirrar förvirrat på mig så drar jag en djup suck av lättnad. Hästen och pojkvännen lever! Mig är det mindre noga med, men jag hade dött av ångest om något hänt någon av dem, eller ännu värre - båda två.
 
Kurt fick gå ut i en liten hage och fick lite hö att mumsa på, och jag packade in mina saker i stallet. När vi varvat ner och släpet var städat och ställt på plats så åkte vi tryggt hem till Skövde, köpte sushi och såg på Sällskapsresan SOS, Mysteriet på Greveholm 2 (avsnitt 1) och lyssnade på radiokalendern.
 
Idag har jag köpt en dynkista på ÖoB att ha grejer i, och varit ute och promenerat med Kurt i snön :) Han skriker som en liten fåntratt efter de andra hästarna som han inte ens känner, men är man ett (nyflyttat) flockdjur, så är man! Tillslut slappnade han av och frustade nöjt av att få röra på sig. Han tycker nog att det är lite roligt, även om han fortfarande inte fattar vad fan detta ska vara bra för!
 
Imorgon börjar rehabkursen, ska ta en funderare hur jag ska lägga upp morgonen eftersom jag har två julkalendrar att ta hänsyn till under mina morgonrutiner. Lyssna på radion när jag klär på mig och se på tv när jag äter frukost och är klar med allt annat. Kan funka.
 
Och just det - tack mamma för lilla kalendern och servetterna, och TACK TACK TACK fina lillasyster för chokladkalendern med smält marabou - vanlig kalenderchoklad är vidrigt! Du är bäst! <3